Test av Steigen løpesokker

Test av Steigen løpesokker


Det skal først og fremst sies at det er sjeldent man blir glad av å ta på seg sokker – men det blir man altså med disse sokkene fra Steigen. Fargene oser energi og eufori, og vi løpesjeler er enkle nok til å la oss påvirke av den slags. Vintermørket føles litt mindre tungt i det du titter ned på føttene dine.

Australske Steigen selges via den norske nettbutikken Run4.no, som ifølge seg selv er
Norges minste nettbutikk, men store på service. Steigens sokker er unisex og one size – det er noe vi kan like. Hvem orker egentlig å skille på kjønn og størrelser i en kaotisk løpeheim? Om du skulle ende opp med én neongul og  én sjokkrosa sokk – så spiller ikke det ingen rolle fra eller til.

Sokkene finnes i mange ulike farger og med fire ulike lengder på strømpeskaftet. De er
produsert i en tynn nylon- og lycrablanding som føles myk og luftig på foten. Hemligheten bak denne blandingen er at Lycraen ikke er en kinesisk kopi, hvilket ofte forekommer, men ekte italiensk Lycra. Sokkene er håndsydde med doble sømmer i tærne – men sømmene er helt umerkelige. Hælpartiet er gjort noe bredere, slik at selv ankelsokkene (zero) sitter som støpt gjennom hele løpeturen. Dette var en positiv overraskelse. Stoffet i sokkene er så mykt og elastisk, så du forventer nesten at sokken kommer til å skli av, hvilket den altså ikke gjør. Ifølge Steigen har de med disse sokkene også eliminert faren for gnagsår – skulle du mot formodning pådra deg noe slikt, får du pengene tilbake eller et nytt produkt. Altså en anti-gnagsårgaranti.

Sokkenes fukttransport er virkelig god, og de tørker fort hvis du blir våt underveis på løpeturen. Kan fint brukes flere dager på rad, hvis du har glemt å vaske klær og ikke har lyst til å ty til bomullssokker.

Hvis du er på leting etter en sokk som også bidrar med litt demping eller polstring, så finnes det antakelig bedre alternativ, da Steigen-sokkene er heller tynne i stoffet. Men, hvis du liker sokker som gir deg god kontakt med skoen og underlaget i tillegg til å lyse opp hverdagen din, så er Steigen noe for deg.

Steigen løpesokker koster 120 kroner per par og fåes kjøpt HER.


TEST: Silva Trail Runner Free

TEST: Silva Trail Runner Free


Hodelyktsesongen er her! Vi har testet Trail Runner Free fra SILVA – en spennende nyhet som skiller seg fra andre hodelykter ved at alle kabler er vevet inn i pannebåndet.

Se hva vi synes om den ISPO award-vinnende lykta her:

Forresten! I oktober-utgaven av Runner’s World presenterer vi syv ulike hodelykter i en sammenlignende guide.

TEST: Brooks hyperion Tempo

TEST: Brooks hyperion Tempo


Vi har testet den lette og raske Brooks Hyperion Tempo. Ønsker du å sette pers på tampen av sesongen, kan dette være skoen. Se videoen her!

Vår eminente testløper Ingeborg Lind har testet Hyperion Tempo på fartsfylte økter. Her gir hun sin anmeldelse av nykommeren fra Brooks.

Se videoen her:

Ørepluggene som tåler ethvert eventyr

Ørepluggene som tåler ethvert eventyr


Vi søker ti eventyrlystne testløpere som kan bevise at Jaybird Vista virkelig er #EARTHPROOF, ved å teste ørepluggene til det ekstreme.

Jaybird sin filosofi er at utstyret ikke skal hindre løperen i å gjøre det han vil gjøre. Slagordet er «designed by athletes, built for adventure«.

Vi søker nå løpere som kan bevise dette ved å teste ørepluggene Jaybird Vista.

Link til søknadsskjema nederst i artikkelen

Foto: Sylvain Cavatz

Pushe grenser

Hodetelefonprodusenten Jaybird lager teknologi som lar utøvere verden rundt dyrke sin idrett i total frihet. Filosofien #EARTHPROOF tilrettelegger for at du kan trene kroppen, lufte hodet og samtidig teste grenser.

I samarbeid med Jaybird søker vi etter ti testpiloter som både kan pushe egne grenser, og samtidig sette Jaybird Vista på prøve.


Jaybird Vista er er både IPX7- og MIL-810g-sertifisert, og er de eneste ørepluggene som møter militære standarder. Dette innebærer at de har bestått tester innen ekstreme naturpåkjenninger som tropisk luftfuktighet, vannkraft i orkanstyrke og ørkensandstormer.

Hvorfor? Fordi utøvere rundt om i verden møter slike forhold daglig, og det skal ikke gå på bekostning av treningsopplevelsen. Du som løper er #EARTHPROOF, og det samme gjelder for Jaybird Vista.

Foto: Sylvain Cavatz

Eventyrlystne testpiloter

Vi søker nå ti løpere som kan verifisere kvaliteten til ørepluggene.

Er du en hardcore OCR-løper som trenger øreplugger som tåler alt fra gjørmebad til varierte og brå bevegelser?

Er du en fjelløper eller skyrunner som trives best på toppene i blest og kalde temperaturer, og krever øreplugger som tåler høyden og kulda?

Elsker du en real svettefest på mølla og er på jakt etter øreplugger som tåler fuktighet og svette?

Løper du veldig langt, eller veldig fort – og trenger øreplugger som kan henge med i svingene?

Uansett hva slags variant av løping du liker, vil vi høre fra deg.

Etter endt testperiode sender du inn tre bilder og en kort tekst som beskriver hva du og ørepluggene har vært gjennom. Frist for å søke er mandag 21. september.

Søk om å få teste Jaybird Vista her!

Den mest komfortable hodelykta

Den mest komfortable hodelykta


Nyhet fra SILVA – en hodelykt skreddersydd for løpere!

Pressemelding fra SILVA

Trail Runner Free er en ny serie ikoniske hodelykter fra det svenske outdoor-merket SILVA. Hodelyktene er designet for løping og bygger på en helt ny teknologi der alle kabler er vevet inn i pannebåndet. Dette, i kombinasjon med myke tekstildetaljer og god vektdistribusjon, gir en unik komfort og løpsopplevelse.


Det finnes mange hodelykter på markedet uten kabler og ledninger. Men foreløpig har dette betydd at batteriet er integrert i selve lykta, hvilket resulterer i ujevn fordeling av vekten.

Med Free Technology har SILVA vevd alle kabler inn i pannebåndet, hvilket gir en god vektfordeling med lykta foran og batteriet bak på hodet. Helt uten forstyrrende ledninger mellom lykt og batteri.


I tillegg til å være godt balanserte har lyktene i Trail Runner Free-serien tekstildetaljer som bidrar til ytterligere komfort. Pannebåndet er mykt og sitter stødig på plass takket være en tynn silikonstreng på innsiden av pannebåndet. Forlengingskabelen, som muliggjør at du kan flytte batteriet fra pannebåndet og til en lomme eller ryggsekk om det ønskes, er flat og dekket med tekstil slik at det er mykt mot huden.


Løping har vært i fokus i utviklingen av hver minste detalj på disse hodelyktene. Lysbildet er tilpasset stiløping med mye lys rett foran deg for at du skal kunne se hvor du plasserer føttene. Batteriet som sitter bak på pannebåndet har en integrert rød sikkerhetslampe for økt synlighet. Takket være en ny, fleksibel batteripakke kan du bruke både et oppladbart Silva hybridbatteri samt alkaliske batterier. På den måten er du sikret lys selv på de lengste turene.


– Å løpe med Trail Runner Free er kanon. Den er lett på hodet og som med alle Silva-hodelykter er lysstyrken suveren. For meg som ofte løper i utsatte miljøer i mrøket og også teknisk utforløping om natten, er det viktigste godt lys. Jeg liker også at ledningen er integrert i bannebåndet, færre forstyrrelser når man løper, sier Mimmi Kotka, ultraløper og SILVA-ambassadør siden 2018.

Tanken bak Trail Runner Free er å tilby alle løpere balanserte, lette og gode hodelykter som man knapt merker – sann komfort muliggjort gjennom teknologi.

Trail Runner Free-serien består av tre ulike modeller med en veiledende pris fra 849 kroner til 1399 kroner. Lyktene lanseres den 9. september.

Löplabbets høstmagasin