Test av FitBit Charge 2

Test av FitBit Charge 2


FitBit Charge 2 er et aktivitetsarmbånd med pulsmåler i håndleddet, som holder kontroll på aktiviteten din gjennom hele døgnet. Den er elegant og minimalistisk, og synkroniseres med mobilen.

Design
”FitBit Charge 2” har et minimalistisk og elegant, ensfarget design. Båndet finnes i sort, blå, lilla, lyserosa og turkis, og er mulig å skifte ut. Klokken er utstyrt med en knapp på siden, og stor OLED-skjerm med ”tapping-display”. Selv om båndet er relativt smalt og lite, er skjermen omtrent like bred som båndet og gir et skarpt bilde. Den viser store og tydelige bokstaver og tall, som gjør det enkelt å lese den, selv i aktivitet. Skjermen har en strømsparingsfunksjon som gjør at den er mørk i hvile, men lyser og gir deg informasjon i det du beveger håndleddet opp mot ansiktet, eller trykker på knappen. Mens man løper kan det være fint at informasjon lyser opp på skjermen bare man beveger hånden mot ansiktet. Dessverre fungerte ikke alltid dette under treningsøkter, noe som medførte at man likevel måtte trykke på knappen for å lese av skjermen. Selv om aktivitetsbåndet bare har en knapp, var det enkel å håndtere. Man gjør ulike valg ved å trykke på eller holde inne knappen, eller ”tappe” på skjermen.

Kom i gang
Enheten kommer i en eske med informasjonshefter og lader som heftes fast til aktivitetsbåndet ved lading. Laderen sitter stødig og godt fast i klokken. Straks du har ladet opp aktivitetsbåndet og trykker på knappen, vil du få informasjon på skjermen om å besøke www.fitbit.com/setup for å sette opp enheten. Etter å ha brukt 5–10 minuter på å laste ned den tilhørende mobilapplikasjonen, pare enheten til mobilen, og registrere noen enkle data om deg selv, er aktivitets-armbåndet klart til bruk. 

I standbymodus viser hovedskjermen klokkeslett, dato og dagens aktivitet. Ved å tappe nederst på skjermen, veksler den mellom hvilken aktivitetsmåling den viser, derav antall skritt, puls, km, kcal, antall etasjer besteget og aktive minutter. Trykker du på båndets knapp, skifter skjermen til å vise kun puls, og ved enda et trykk vises ”Run”. Der kan du starte en treningsøkt, og velge mellom løping, styrke, yoga og andre aktiviteter. Ved et tredje knappetrykk kommer stoppeklokkefunksjon, mens funksjon nummer fire er ”Relax 2min”.

Relax
Relax-funksjonen tar deg gjennom en avslappende pusteøvelse på skjermen, som er tilpasset din egen hjerterytme. Man kan selv velge varigheten på øvelsen. Denne funksjonen er ikke å finne på så mange andre klokker eller lignende enheter, og var dermed en spennende overraskelse. Føler du deg litt urolig eller stressa, kan denne pusteøvelsen hjelpe deg å finne tilbake roen.

Mobilapplikasjon
Mobilapplikasjonen som tilhører FitBit Charge 2, er blant de beste på markedet. Den er enkel og oversiktlig i bruk. Selv om den ikke finnes på norsk, var den meget brukervennlig, så lenge man behersker engelsk. Den har mange valg og funksjoner, og gir deg motiverende tilbakemeldinger gjennom hele døgnet. Straks du når et mål, som for eksempel 8000 skritt, får du gratulasjoner om dette både på håndleddet og på e-post. Etter hvert ble det ganske mange mailer fra FitBit i innboksen, men denne funksjonen kan trolig slåes av, dersom man ønsker det. Tilbakemeldingene på fullført aktivitet kan fungere bra som motivator til å bevege deg enda mer for å nå nye mål. Du kan også legge til venner som har samme applikasjon, og dere kan sende hverandre utfordringer. Når du benytter aktivitetsbåndet, registrerer det ditt totale energiforbruk. I applikasjonen kan man også fylle inn det man spiser gjennom dagen, og på denne måten ha kontroll på om man er i over- eller underskudd når det gjelder energiinntak. Man kan registrere mål om å gå enten opp eller ned i vekt, og få hjelp til å kontrollere energiforbruk og inntak i henhold til dette. Siden man ikke kan velge norsk, var en del norske matvarer som var vanskelig å finne i det engelske eller amerikanske matvareregisteret. Ifølge FitBit Support finnes den bare for 13 andre land, der USA eller Storbritannia er det beste valget for nordmenn. Ofte kan man finne tilsvarende matvarer, men det ville blitt enda mer nøyaktig med en norsk database.

Les også: Test av Steigen løpesokker

Trening og hverdag
FitBit Charge 2 kan brukes både til hverdag og trening. Bruker du den hele døgnet, vil den gi deg full oversikt over hvordan hverdagen din ser ut. Den registrerer ditt kaloriforbruk, hvor mange etasjer du har gått, antal steg, og din hvilepuls. Hvis du sover med klokken på, registreres lengde og kvalitet på søvnen din. På denne måten får du hjelp til å passe på at du sover nok, som kan vere viktig i harde treningsperioder. Den har også en vekkefunksjon med en behagelig vibrerende alarm, og du kan stille inn en søvnplan i den tilhørende applikasjonen. Noen av testløperne mente den var litt vond å ha på håndleddet gjennom natten, og kunne dermed ikke sove med den, men dette er trolig noe individuelt.

Charge 2 synkroniseres enkelt og raskt via Bluetooth til tilhørende mobilapplikasjon, uten at du trenger å gjøre noe ekstra. Den lover batterilevetid på inntil 5 døgn, og holdt mer enn lovet batteritid under perioden den ble testet. Bluetooth-synkroniseringen til mobilen, gjør også at alle innkommende anrop, meldinger og mail dukker opp på håndleddet. Båndet har en aktivitetspåminner som sier i fra når du har vert inaktiv for lenge, og passer dermed på at du holder deg i aktivitet hver time. Du kan stille inn denne bevegelsespåminneren etter egne preferanser, slik at du slipper å bli vekket for å bevege deg når du skal sove.  

Aktivitetsbåndet registrerer all aktivitet du gjør, både treningsøkter, gåturer, hagearbeid og annet. På denne måten er den ypperlig til å registrere hvor aktiv din hverdag er. Aktivitetsbåndet gav en fin påminnelse om at alt som skjer mellom morgen- og kveldsøkt har stor betydning for det generelle aktivitetsnivået gjennom døgnet. På en dag der vi bare løp rolig 8 km på morgenen, mens resten av dagen gikk med til ulike gjøremål som husvask, shopping og lignende, registrerte klokken mye mer aktivitet enn på en dag der vi løp 10 km rolig på morgenen og 15 km med høyere intensitet på kvelden, men derimot gjorde mye stillesittende kontorarbeid på dagtid.

Pulsmåler
Med pulsmåler i håndleddet, registreres pulsen din til enhver tid. Denne funksjonen gir en ganske nøyaktig utregning av ditt aktivitetsnivå og forbrenning. Den hjelper deg også å måle din fysiske form, siden hvilepulsen synker etter hvert som formen blir bedre. Forhøyet hvilepuls kan være et tegn på syk eller overtrening, og kan dermed vere med å gi deg signal om når du bør ta det rolig. Hvor nøyaktig pulsmåling på håndleddet er i forhold til et pulsbelte, er ofte spennende. Etter å ha testet klokken, virket den å måle ganske riktig i hvile, og registrerte økende puls ved aktivitet. Ved hard trening og raskere svingninger i puls, som intervalltrening, er den ikke helt nøyaktig, men samtidig virker den å være minst like presis som andre enheter med håndledds-pulsmåling. For optimal pulsmåling ved trening, anbefales derimot en klokke med eget pulsbelte rundt brystet.

Trening
Når du skal starte en treningsøkt på FitBit Charge 2, kan du velge mellom ulike aktiviteter som løping, fottur, sykling, styrke og yoga. Den har en intervallfunksjon som fungerer som ”timer” gjennom intervaller eller en styrkerutine. Plattformen har også en ”cardio fitness score” som indikerer din VO2 maks. Denne funksjonen kan indikere om du er i god eller dårlig form, men ser ikke ut til å stemme med en nøyaktig lab-måling av VO2 maks.

Vi testet treningsfunksjonen på flere løpeturer, og hadde samtidig Garmin Forerunner 735 XT, som har vist seg å ha en pålitelig GPS, på motsatt hånd. Etter en løpetur der klokkene ble startet og stoppet på samme tid, viste Garmin 13,01 km og FitBit oppgav 14,80 km. På neste løpetur registrerte Garmin 18,24 km, mens distansen var 19,63 km på FitBit. Dette er en ganske stor forskjell, og GPS-målingen på aktivitetsbåndet virker dermed å være ganske upresis. Hvis man løper med mobiltelefon, kan man koble båndet til mobilens GPS, og få en mer nøyaktig distanse og fart på skjermen. Ellers fungerer den dårlig til å registrere distanse og fart på løpeturer. Dersom man løper mye og er opptatt av å måle og registrere detaljer ved treningen sin, bør man bruke en GPS-klokke under treningsøktene i stedet for.

Veiledende pris på aktivitetsarmbåndet er 1600 kr.

Les også: Verdens beste løpesko 


Løp langt og fritt med nye Free Buds 2

Løp langt og fritt med nye Free Buds 2


Ørepropper med ledning som du må tvinne rundt armen eller gjemme i sports-bhen når du skal på løpetur er heldigvis en saga blott. De nye trådløse øreproppene FreeBuds 2 fra Huawei gir deg det beste av trådløs teknologi og lydkvalitet, innkapslet i et moderne og stilig design.

Akkurat som skoteknologien løper avgårde i rekordfart har utviklingen av Bluetooth-teknologien virkelig skutt fart de seneste årene. Med Huaweis nye FreeBuds 2 får du et par med ørepropper som tar den trådløse lydteknologien enda et steg videre. Sammenlignet med forgjengeren FreeBuds 4 har denne nye utgaven forbedret seg på støyreduksjon i samarbeid med franske Devialent. 

Banebrytende støykansellering

Den nye teknologien er basert på et system sammensatt av fire mikrofoner og en helt egen støykanselleringsalgoritme. Det betyr i praksis at FreeBuds 2 fanger nøyaktig opp menneskelige stemmer samtidig som øreproppene forbedrer støyreduksjonen. 

Prisen på FreeBuds 2 fra Huawei er 1.990,-. 

Huawei har også utviklet algoritmer for vindstøy. Med FreeBuds 2 i ørene får du god samtalekvalitet selv i sterk vind, som for eksempel når en kollega ringer deg mens du er ute på løpetur. 

FreeBuds 2 fra Huawei gjør ingen forskjell på løpere og er kompatibel med både Android og iOS. Øreproppene snakker sømløst med to enheter og tilbyr automatisk samtalebytte. Dette inkluderer både smarttelefon, nettbrett, PC og klokke. 

Utholdende batteri

Og kanskje viktigst av alt; Med Huawei FreeBuds 2 slipper du ladestress. Den imponerende batterilevetiden gjør at du sjelden trenger å bekymre deg for å lade øreproppene før en langtur. 

Med aktiv støyreduksjon varer FreeBuds 2 i opptil fire timer med konstant avspilling, og atten timer med ladeetuiet. Om du åpner opp for omgivelsene og løper uten støyreduksjon kan du lytte opptil 6,5 timer og totalt 30 timer med ladeetuiet. 

FreeBuds 2 kommer i tre farger: Silver Frost, Ceramic White og Silver Blue.
Hoka Speedgoat 5 – mindre vekt, mer grep

Hoka Speedgoat 5 – mindre vekt, mer grep


Speedgoat fra Hoka har fått en heftig makeover i den femte versjonen, samtidig som de egenskapene du elsket i tidligere versjoner fortsatt er intakt. Her er hva du kan forvente av den smidige og solide arbeidshesten.

Ikke la deg lure av den voluminøse såla – Speedgoat 5 er en stabil og smidig sko som passer til både korte og lange distanser i terrenget.

– Jeg elsker Speedgoat. Først utgave fire, og nå femmeren, sier Sindre Buraas.

Løperen som bare for noen år siden var å se på startstreken i VM-finaler har nå beveget seg ut i terrenget og løper fast med Hoka på føttene, blant annet med terrenglaget Untold Movement x Hoka, hvor Buraas er lagleder.

Tidligere i sommer løp han inn til en sjetteplass i motbakke-NM, hvor lagkameratene fra Untold Movement, Stian Dahl Sommerseth og Halfdan-Emil Færø tok henholdvis første- og andreplass.

Populær klassiker

Hoka Speedgoat er å regne som en klassiker i terrengskomarkedet. Skoen har fått navnet sitt etter den legendariske terrengultraløperen Karl «Speedgoat» Meltzer. Han er den løperen i verden som har vunnet flest 100 miles-løp (38 and counting).

Speedgoat-modellen har vært kjent for kombinasjonen god demping og godt grep. Den relativt store mellomsålen er bred og utgjør en stabil og trygg plattform i terrenget.

I den femte versjonen av den populære modellen, som ble lansert tidligere i sommer, har Hoka gjort noen store oppgraderinger – alle til det bedre.

– Først og fremst er den veldig komfortabel på foten, noe som er avgjørende for det skoen er aller best på, nemlig lange turer på sti og i fjellet, sier Sindre Buraas.

HOKA Speedgoat 5

 • Stack: dame 31/27 mm, herre 33/29 mm
 • Vekt: dame 242 gram / herre 291 gram
 • Passform: Kommer også i wide versjon
 • Drop: 4 mm
 • Pris: 2000 kr

Lettere vekt, bedre grep

Mellomsåla er blitt lettere og oppleves mer spenstig. En vektreduksjon på hele 30 gram er kjærkomment. Den brede såleplattformen er opprettholdt, samtidig som foten ligger trygt og godt plassert nedi såla – og ikke bare oppå. Dette gir god stabilitet og masse komfort.

– Den gode dempinga gjør at jeg trygt kan legge ut på lange turer med innslag av grus og asfalt uten at jeg behøver å frykte såre bein, supplerer Hurdalsløperen.

Yttersåla er produsert i gummi fra anerkjente Vibram Megagrip. Knottene på 5 millimeter er plassert i litt ulike retninger for godt grep både oppover, nedover og i svinger. Nytt for Speedgoat 5 er at knottene nå er utstyrt med små tagger som gir ytterligere friksjon mot underlaget, og som særlig kommer godt med på mykt og fuktig underlag som gjørmete stier.

Mykere overdel enn forgjengeren

Overdelen i Speedgoat 5 er hundre prosent vegansk og har en resirkulert overdel i mesh-materiale. Overdelen er lett og pustende, og drenerer vann godt hvis du havner uti myra på løpeturene dine. Der mange opplevde overdelen i den fjerde versjonen som noe stiv, oppleves overdelen i versjon 5 som mykere, samtidig som den er både slitesterk og gir deg stabiliteten du trenger for å holde foten på plass. Tunga er dratt helt ned, noe som gir en omsluttende og god passform.

Som seg hør og bør for en terrengsko, er det et forsterket lag av gummi rundt tåboksen om beskytter tærne dine mot spisse steiner og røtter.

Hælpartiet har også fått en oppgradering. Den innovative og anatomiske akilleskonstruksjonen rundt hælen gir ankelpartiet maks komfort og støtte, samtidig som det er enkelt å få på og av seg skoene.

Allsidig arbeidshest

Oppsummert er Speedgoat 5 en allsidig arbeidshest som stiller parat uansett om du skal løpe raskt gjennom Halvbirken, eller om du begir deg ut på lengre løp som for eksempel Ecotrail Oslo.

– Den er lett nok til å kunne løpe fort med, samtidig som den er godt dempet og har et grep som tilfredsstiller de fleste underlag, avslutter Sindre Buraas.


På trening med Untold Movement x Hoka

Vi tok turen til Lillomarka for å bli med Hokas terrengløpeteam Untold Movement på fellestrening. Vi får et innblikk i viktigheten av fellesskap og filosofien til teamet, med lagleder Sindre Burås i spissen.
Les mer

Engadin – førsteklasses fjelløping

Eliten reiser hit for å trene i høyden, mosjonistene kommer for å nyte naturopplevelsene, og de frihetselskende terrengløperne forlater asfalten for å ta for seg av Engadins spennende muligheter til fantastisk fjelløping. Velkommen til løperens paradis!
Les mer

Opplev Valais – terrengløping på sitt vakreste

Valais-regionen i Sveits er destinasjonen for deg som vil nyte livets goder. Her kan du utfordre deg selv med løping langs spektakulære fjellstier, tilbringe verdifull tid med venner og familie – eller bare ta inn det alpine landskapets majestetiske ro.
Les mer

Test: Merrell MTL Long Sky 2

Denne allsidige terrengskoen takler alle typer underlag i mange kilometer. Skal du ha én terrengsko for alle turene i fjell og skog i sommer, bør du ta en titt på denne. Se videoen med vår vurdering her!
Les mer
Gjør løping til en vane – seksukers treningsprogram

Gjør løping til en vane – seksukers treningsprogram


Det er en klassisk blemme som antakelig alle løpere har begått en eller annen gang – å starte for fort. Med dette seksukers treningsprogrammet sikrer du skadefri progresjon – og løpingen blir en vane.

Enten man er fersk løper, eller skal plukke opp løpingen igjen etter et avbrekk: Her er hvordan du kan gjøre løping til en vane – og hvilke sko som kan passe i oppstartsfasen.

Motivasjonen er der, man kjører på – men så blir man kanskje skadet, eller viljen samsvarte ikke med formen, og den første turen ble en grusom opplevelse.

Og den første turen ble også den siste.

En vidunderpille uten bivirkninger

Men, så vet vi så inderlig vel hvor bra løpingen er for oss. Hvor god følelsen er etter en løpetur. Så vi forsøker igjen. Og denne gangen, denne gangen skal det gå – løping skal bli en vane.

Regelmessig løping gjør underverker for humøret, konsentrasjonen, hukommelsen, vår evne til å fokusere. I tillegg er selvfølgelig løping også bra for kroppen – kondisjonen, styrken, balansen, motorikken. Det er som en vidunderpille, helt uten bivirkninger.

Det sveitsiske løpemerket On har utviklet løpeprogrammet sammen med den personlige treneren Tifanny Forte. Dette er en seksukers plan for deg som vil komme i gang – og fortsette derfra.

Programmet er overkommelig fra start til slutt, og den velbalanserte progresjonen sikrer at du ikke starter ut for fort og mister gnisten.

Er du klar for å gi det et forsøk?

On Cloudrunner – skoen for deg som starter nå!

On har særlig hatt to typer løpere i bakhodet når de utviklet denne skoen: Nye løpere og løpere som har hatt et lengre opphold. Den første løpeturen, som ikke akkurat er kjent for å være komfortabel, vil nå være noe du gleder deg til. Aldri har asfalten føltes så myk!

Kombinasjonen av stiv plate og mykt skum har revolusjonert løpeskoindustrien de siste årene. Her har On vært oppe og nikket siden dag én: Cloudrunner gir deg respons og energiretur i hvert steg, takket være den avstivede Speedboard®-platen sammen med den særegne CloudTec®-dempingen.


Høstens viktigste løp nærmer seg

For syvende år på rad arrangeres Rosa sløyfe-løpet, hvor inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og forskning på brystkreft. Løpet besøker syv byer, men du kan også delta virtuelt eller i et av de mange lokale løpene arrangert av ildsjeler rundt om i landet. Sammen skal vi farge høsten rosa i løpesko.
Les mer

Slik unngår du maratonveggen

Glem det bestefar sa om at du ødelegger knærne av å løpe nedover. Du kan faktisk få et gjennombrudd på en flat maraton hvis du trener i nedoverbakke.
Les mer
ASICS lanserer Gel-Kayano 29

ASICS lanserer Gel-Kayano 29


ASICS GEL-KAYANO 29 er her. Skoen, som antakelig er ASICS’ mest ikoniske modell noensinne, er nå forbedret ytterligere for å skape en førsteklasses stabilitetssko som gir en energifylt løpsopplevelse.

Pressemelding fra ASICS

– Teamet vårt her hos ASICS er utrolig stolte over GEL-KAYANO-skoen, som har rykte for være ledende når det gjelder stabilitet. Gjennom engasjement og innovasjon fortsetter vi å forbedre dette fantastiske produktet om og om igjen, sier Linda van Aken, VP Running & SportStyle hos ASICS EMEA.

Mer demping, mindre vekt

Takket være ASICS’ avanserte teknologi er den nyeste modellen av GEL-KAYANO 29 nå omtrent 10 gram lettere enn forgjengeren. Den tilbyr også en mer energisk følelse takket være FF BLAST PLUS-demping i det øvre mellomsålelaget for økt stimulering i hvert steg.

Dessuten har skoens mellomsåle nå LITETRUSS-teknologi på medialsiden (innersiden) for å forbedre skoens velkjente stabilitet. Denne mellomsålen erstatter behovet for en tradisjonell medialstøtte og bidrar til å forhindre at brukerens fot sklir for langt inn under hvert skritt, og sikrer beskyttelse over lengre løpeturer som for eksempel maratonløp. Skoen har også en ekstern hælkappe som komfortabelt omfavner foten for ekstra bakstøtte.

For bedre pusteevne og en komfortabel passform har GEL-KAYANO 29 en stretchstrikket overdel laget i et støttende materiale, noe som reduserer behovet for tradisjonelt overdelsmateriale.

Sunt sinn i en sunn kropp

– Vi ønsker å hjelpe alle til å oppleve den positive effekten trening kan ha på kropp og sinn, og GEL-KAYANO 29 er en stabil treningspartner som kan støtte enhver løperutine. Den energifylte løpeopplevelsen som skoen gir er designet for å hjelpe alle å oppnå en sunt sinn i en sunn kropp, sier Linda van Aken, VP Running & SportStyle hos ASICS EMEA.

GEL-KAYANO 29 er tilgjengelig i både herre- og damestørrelser i sportsbutikker og nettbutikker over hele verden fra 29. juli. Anbefalt utsalgspris er 2000 NOK.

For å finne ut mer om GEL-KAYANO 29 og den siste teknologien, se her: asics.com.


Høstens viktigste løp nærmer seg

For syvende år på rad arrangeres Rosa sløyfe-løpet, hvor inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og forskning på brystkreft. Løpet besøker syv byer, men du kan også delta virtuelt eller i et av de mange lokale løpene arrangert av ildsjeler rundt om i landet. Sammen skal vi farge høsten rosa i løpesko.
Les mer

Slik unngår du maratonveggen

Glem det bestefar sa om at du ødelegger knærne av å løpe nedover. Du kan faktisk få et gjennombrudd på en flat maraton hvis du trener i nedoverbakke.
Les mer
En ny verden for hverdagsløperen

En ny verden for hverdagsløperen


To klassikere har fått en oppgradering. Gel-Nimbus 24 og Gel-Cumulus 24 er begge allsidige mengdesko som alle løpere bør ha i skoparken.

Disse to mengdemodellene utgjør en revolusjon for hverdagsløpinga. Her er hvilke oppgraderinger Nimbus 24 og Cumulus 24 har fått.

Se videoen med vår dom av skoene etter testing lenger ned i artikkelen.

ASICS Gel-Nimbus 24

Høyenergisk demping på hver løpetur

Gel-Nimbus har gjennom flerfoldige år vært en av ASICS’ mest trofaste travere og gitt løpere opplevelsen av den oppløftende støtten og stabiliteten på løpetur. Nå er den 24. utgaven her, og tilbyr den mest avanserte støtbeskyttelsen noensinne: FF Blast Plus.

ASICS Gel-Nimbus 24 for herre og dame.

FF Blast Plus-teknologien bidrar til at løperne kan oppleve et enda mer sømløst og uanstrengt bevegelsesmønster. Dette er samme lette og energiske dempingsmateriale som er brukt i den populære Novablast-modellen.

Nimbus 24 har også forbedret komforten under foten, noe som ikke bare gir en mykere landing i steget, men også en mer energisk stegavvikling.

Som den første versjonen av Gel-Nimbus med FF Blast Plus-teknologi i mellomsålen, er Gel-Nimbus 24 omtrent 19 gram lettere enn forgjengeren.

Det myke mesh-materialet i overdelen strekker seg sømløst over foten og gir en støttende følelse. Bruken av ASICS LITE-yttersåle i gummimateriale forbedrer skoens holdbarhet ved å være lettere og sterkere enn standard yttersålematerialer.

Gjennom introduksjonen av FF Blast Plus i mellomsålen vil du oppleve en positiv energiretur for både kropp og sinn med Gel-Nimbus 24 på beina. Disse egenskapene gjør Gel-Nimbus 24 til en naturlig mengdesko for hverdagsløperne som ønsker støtte og optimal støtbeskyttelse på sine rolige løpeturer.

Gel-Nimbus 24 er mengdeskoen alle trenger, men kanskje ikke vet at de trenger. Kombinasjonen av skikkelig god demping sammen med god respons i mellomsålen fungerer utmerket til alle hverdagsturer.

ASICS Gel-Cumulus 24

Ultralett og komfortabel hverdagshelt

ASICS har også gjennomført den samme forandringen i Gel-Cumulus 24 og oppdatert mellomsålen med FF Blast-teknologi. Gel-Cumulus 24 er en allsidig løpesko som gir maksimal komfort for de daglige løpeturene – uansett distanse. Den ultralette og komfortable mengdeskoen er spesialdesignet for hverdagsløperen, som ønsker en slitesterk og komfortabel løpesko.

For å maksimere komforten har hælen i Gel-Cumulus 24 fått en forbedret passform og en jevnere følelse i landingen. Sammen med tilpasset jacquard-mesh i overdelen ligger alt til rette for at foten holdes kjølig under hele løpeturen.

– Den nye Gel-Cumulus 24-skoen gir løperen komfort, varighet, og allsidighet til å løpe så langt de måtte ønske, slik at de ikke bare kan få mest mulig ut av skoen, men også av seg selv. Skoen er det perfekte valget for de som ønsker å oppleve den oppløftende effekten bevegelse har på sinnet, sier Tomohiro Nagasue, produktutvikler for Performance Running Footwear hos ASICS.

Med det nye FF Blast-materialet har Gel-Cumulus 24 blitt omtrent 24 gram lettere enn forgjengeren, som gir en mykere landing og fyller hvert steg med mer energi. I yttersålen bidrar den nye ASICS LITE-gummien til å redusere slitasjen på skoen.

Se test av skoene her:

 • ASICS Gel-Nimbus 24
 • Vekt: 247 gram (dame) / 290 gram (herre)
 • Dropp: 13 mm (dame) / 10 mm (herre)
 • ASICS Gel-Cumulus 24
 • Vekt: 249 gram (dame) / 286 gram (herre)
 • Dropp: 8 mm (dame/herre)

Høstens viktigste løp nærmer seg

For syvende år på rad arrangeres Rosa sløyfe-løpet, hvor inntektene går til Rosa sløyfe-aksjonen og forskning på brystkreft. Løpet besøker syv byer, men du kan også delta virtuelt eller i et av de mange lokale løpene arrangert av ildsjeler rundt om i landet. Sammen skal vi farge høsten rosa i løpesko.
Les mer

Slik unngår du maratonveggen

Glem det bestefar sa om at du ødelegger knærne av å løpe nedover. Du kan faktisk få et gjennombrudd på en flat maraton hvis du trener i nedoverbakke.
Les mer