Test av fem lette konkurransesko

Test av fem lette konkurransesko


Trenger du et par formel 1-sko til vinterens mølleøkter eller neste års konkurransesesong?

Når vi jakter nye perser, snører vi aller helst på oss de lette konkurranseskoene. Vi har testet fem modeller.

Grensene mellom nøytrale, stabile og lette treningsmodeller har blitt mer flytende i de siste årene. Samtidig finnes det et bredere spekter av konkurransemodeller. Denne kategorien handler fortsatt i stor grad om lav vekt, og flertallet av de mer utpregede konkurransemodellene er derfor tynne og mindre slitesterke enn de mer robuste mengdeskoene. Men det skal også sies at nytt materiale i både såler og overdeler har gjort det mulig å lage mer beskyttende og holdbare konkurransesko. Lettvektsmodellene er derfor ikke lenger kun forbeholdt supermosjonister og eliteløpere. I dag kan flere løpere koste på seg luksusen å snøre på seg et par lette Formel 1-sko.

For hvem?
Spørsmålet er egentlig ikke hvem som kan – eller bør – løpe i et par lette konkurranseko. Det handler snarere om hvor mye du kan tillate deg å løpe i dem, og når man skal velge en lettvektsmodell framfor andre sko. For lettere løpere med en effektiv teknikk og lang treningsbakgrunn er det fulgt mulig å løpe en maraton i de mest ekstreme konkurransemodellene. Mindre erfarne løpere, eller løpere som vet de er skadeutsatt, bør begrense bruken til kortere løp på 5 eller 10 kilometer – og kanskje velge modeller med litt mer demping enn de aller slimmeste modellene.

Når?
For mange av oss signaliserer betegnelsen konkurransesko at disse kun er aktuelle for ulike typer løp, men det er muligens ikke helt rett. Å både konkurrere og trene i lette, raske sko kan være det som utvikler løpingen din aller best. Å bruke en lett og fleksibel konkurransesko på korte intervalløkter og teknikksessions fremmer et effektivt bevegelsesmønster og styrker løpemuskulaturen. Godt oppbygde treningssko kan på den annen side være det beste valget når du har behov for å skåne muskulaturen på lange langturer eller under et krevende maratonløp.

En ny dimensjon
I denne skoguiden presenterer vi 8 ulike konkurransemodeller. Ved hjelp av omtalen fra RWs skoekspert Andreas Grøgaard, samt beskrivelser av tekniske detaljer, vil forhåpentligvis denne guiden hjelpe deg med å finne den modellen som passer deg, steget ditt og den distansen du satser på. Har du ikke løpt i lette konkurransesko tidligere? Tør å teste! En Formel 1-sko kan utvilsomt gi løpingen din en ny dimensjon.

RWs skoekspert, Andreas Grøøgard, testet et knippe raske sko i sommer. Alle foto: Fredrik Hasseleid.

Hoka One One Carbon X

Skotype: Allround/konkurranse
Vekt: 241 gram (str. 43)
Drop: 5 mm (32 mm/27 mm)

The hype is real! Med Carbon X presenterer Hoka sin versjon av sagnomsuste Nike Vaporfly 4%. Den geniale ideen går ut på å ha en stiv karbonplate på en seng av svært myk og støtdempende foam. Til forskjell fra sin ”bror i skofamilien” har Carbon X med 5mm drop en lavere profil. Samlet gir egenskapene en veldig god løpsfølelse og kraft i stegavviklingen. Til tross for et nokså aggressivt preg kjennes skoen samtidig skånsom for muskulaturen, og den passer derfor til alle slags økter: Restitusjonsjogg, tempoøkter, intervaller og konkurranser. Carbon X skiller seg både fra de typiske Hoka-modellene med veldig tjukk og myk såle og fra typiske lettvekts-/konkurransesko. Skoen er et trygt og godt valg til konkurranser fra 5km og lengre.

Sålen er ikke nevneverdig mønstret og skoen egner seg derfor klart best i jevnt terreng (asfalt, tartan, tredemølle). Videre gir profilen gjerne bedre løpsfølelse for løpere som lander midt på foten eller på forfoten enn for utpregede hælløpere. Tåboksen er vid og kler en bred fot. Overdelen består av en sømløs og lett mesh, som både bidrar til lav vekt og luftighet. Videre er tungen tynn og bred, og folder seg fint rundt vristen. Den er svært komfortabel, samtidig som foten sitter trygt både i joggetempo og under sprinter. Hoka One One Carbon X er ikke en ny Vaporfly 4%, men den lever opp til sin egen hype og er et veldig spennende alternativ. Karbonplate i løpesko har så absolutt kommet for å bli!

Puma Speed Sutamina

Skotype: Allrounder / lange gateløp
Vekt: 249 gram / 317 gram (dame str. 38 / herre str. 43)
Drop: 12 mm

Speed Sutamina er en allroundsko basert på Pumas nye ProFoam-demping. Dette er en EVA-variant som utseendemessig minner om New Balance Fresh Foam og i løpsfølelse om Nike React. Med andre ord en smidig og lett sålekonstruksjon som befinner seg midt på treet hva gjelder responsivitet og dempeegenskaper. Lander man på hælen eller midt på foten vil man oppleve at skoen tar godt av for støtet og viderefører energien effektivt gjennom steget, før en stivere ”Proplate” i forfoten bidrar til mer trykk i selve frasparket. Egenskapene underbygges av et særegent mønster i yttersålen som minner om en oppkuttet mango i bittesmå terninger. Samlet føles sålen trygg og stabil.


Til forskjell fra resten av Pumas ”Speed line” består Sutaminas overdel av masker fremfor én strikk. Dette gir en passform som muligens ikke føles så tilpasningsdyktig for løpere med høy vrist eller brede føtter, men som gjerne gir trygghet og sikker passform for smalere føtter. Overdelen støpes godt rundt foten ved hjelp av en myk og hullete tunge og det som minner mer om tynne, sterke og ikke-strechy tau enn typiske lisser. Dette fungerer overraskende bra og må være et av markedets beste lisser!

Likevel, skoens mest markante trekk er utvilsomt dens utseende. Speed Sutamina er rett og slett en utrolig innbydende sko! Den vil kunne stjele oppmerksomhet på et hvilket som helst treningssenter eller en løpebane, men utgjør samtidig et godt alternativ til en sporty sneaker.

Som løpesko er Speed Sutamina ideell for dem som ønsker god støtte og demping på sine langturer. Til tross for at skoen kategoriseres innenfor Pumas Speed-kategori, medfører skoens profil, vekt og sålekonstruksjon at skoen egner seg best i konkurranser fra 10km og lengre. Den gir god flyt i lav og halvrask fart (tempoøkter, terskelintervall osv.), men det blir litt for ”mye sko” til baneløp og korte konkurranser. Det er derfor en allrounder som vil kunne dekke svært mange, men (sannsynligvis) ikke alle behov. Om man ”kun” skal ha ett eller to par løpesko i gangen, vil Speed Sutamina være et svært godt alternativ!

Les også: Ny sko fra Inov-8 

Adidas Adizero Boston 8

Skotype: Konkurranse/Allround
Vekt: 198 gram/255 gram (dame str. 38 / herre str. 42,5)
Drop: 10 mm (29 mm/19 mm)

Adidas Boston utgjør en serie ikoniske løpesko. Oppdateringen fra Boston 7 til 8 er markant, samtidig som Adidas har bevart skoens DNA: En rask konkurransesko som kombinerer den hårfine balansen mellom lav vekt og støtdempingsevne. Navnet ”Boston” henviser til et av verdens mest kjente maratonløp og understreker skoens karakter og bruksområde. For løpere som utelukkende søker lav vekt finnes åpenbart lettere alternativ, men i kompromisset mellom vekt, smidighet og demping er Boston 8 blant de aller ypperste i klassen! Man kan
driste seg til å si det er ”obligatorisk” med en slik type sko i enhver løpers skobibliotek.

2019-utgaven har et ny overdel i svært luftig og lett mesh. Denne er både en smule tykkere og romsligere enn tidligere utgaver, men samtidig mykere enn det litt røffe materialet i Boston 7. Samlet gir overdelen hakket bedre komfort, men er samtidig mer utsatt for å trekke til seg fuktighet. Microfit-konstruksjon rundt vristen og hælen sikrer at foten sitter trygt under raske retnings- og tempoforandringer.

Tåboksen er gjort noe bredere, noe som kan være kjærkomment på lengre distanser – som en maratonkonkurranse – der foten gjerne vil svulme noe opp og kreve ekstra utfoldelse. Har du tidligere opplevd Adidas-sko en smule trange kan dette endelig være skoen for deg. Nytt i overdelen er også plasseringen av Adidas-stripene, samt bokstavene ”BOS” og ”TON” på hver sin side av vristen. Hælkappen er kledd i et mer elegant og skinnende materiale. Rent estetisk er skoen en nytelse!

Yttersålen består som tidligere av den anerkjente Continental-gummien, men konstruksjonen er satt sammen på en måte som gir mer feste i frasparket og bedre respons fra underlaget. Dermed kan Adidas være selvsikre med sin ”no-slip garanti”. Midtsålen er satt sammen av det sagnomsuste BOOST-materialet, et lag med EVA og det velkjente Torsion-systemet. I den 8.-utgaven er dette sistnevnte stive materialet dog både bredere og lengre, noe som gir mer stabilitet og snert i frasparket. Dette forsterkes av omformingen av Continental-gummien fra tilsvarende en hestesko til et firkantmønster. Totalopplevelsen er at skoen tilrettelegger for en mer effektiv stegavvikling. Likte du Boston 7 vil du elske(!) Boston 8!

Brooks Hyperion

Skotype: Lettvekt / konkurranse
Vekt: 153 gram / 181 gram (dame str. 38 / herre str. 42,5)
Drop: 10 mm (27 mm/17 mm)

Brooks Hyperion er en makeløs sko! Den er oppsiktsvekkende lett og bygget utelukkende for høy fart. I biblioteket av løpesko er dette Formel 1-utgaven. Dermed har skoen også et svært begrenset bruksområde. Sålen er fast og tar minimalt av for støt, og egner seg ikke for rolige joggeturer og restitusjon. For sitt formål gir Hyperion dog en helt spesiell løpsfølelse. Profilen tilrettelegger for rask stegavvikling og sålen gir godt grep på underlaget (asfalt, tartan og tredemølle). Det er ikke skoen å anbefale om man kun skal ha én løpesko, men om man kan rotere litt og jevnlig har innslag av kortintervaller eller kortere konkurranser, er dette en artig sko man kan unne seg med moderasjon til de rette anledningene.

Førsteinntrykket kan minne om Saucony Kinvara og On Cloudswift, men Brooks Hyperion skiller seg fra slike allroundere ved sin særpregede løpsfølelse, usedvanlig lave vekt og en smule mer stabilitet i forfoten. Samtidig tilrettelegger fleksibiliteten i gummien i bakre del av yttersålen for en så naturlig stegavvikling som mulig. Midtsålen består i sin fulle lengde av Brooks BioMoGo DNA-foam, som gir en del demping i hælen. Selve hælkappen er nokså stiv og tettsittende, noe som fremstår hensiktsmessig for at skoen skal sitte trygt i høy fart.

Overdelen er sømløs og tettsittende – spesielt for en normal til bred fot. I forfoten er det boret små hull med laser som bidrar til god ventilering. Selv under intensive intervaller i varmen kan derfor foten holdes relativt tørr. Med en svært myk tunge og stretchy lisser kan man tillate seg å løpe uten sokker uten å oppleve nevneverdig irritasjon. Skoen kan føles noe trang for brede føtter idet man sparker godt fra underlaget og foten utfolder seg mot kantene i tåboksen. Den er derfor absolutt ikke egnet om man skal løpe i flere timer – men det er som nevnt heller ikke hensikten.

Brooks Hyperion fungerer perfekt i konkurranser fra 3000m til 10km. For dem som behersker godt å løpe i en lettvektssko med tynn såle og aggressiv profil, kan skoen også fungere til halvmaraton. Skal man oppleve flyt i løpingen er man helt avhengig av høy frekvens og kort kontakttid med underlaget, samt legger og akillessene som tåler belastningen når man kommer frem på foten i høy fart. Brooks Hyperion er noe av det nærmeste man kommer en banesko uten belastningen fra pigger. Men man skal tenke seg godt om til hvilke økter man setter seg i en Formel 1-bil.

Altra Kayenta

Skotype: Lettvekt/konkurranse
Vekt: 139 gram/167 gram (dame str. 38/herre str. 42,5)
Drop: 0 mm(!) (23 mm/23 mm)

Altra Kayenta er en 0-dropssko som er bygget med utgangspunkt i tanken om at mennesker er født til å løpe. En løpesko skal helst korrigere så lite som mulig og heller tilrettelegge for den enkeltes naturlige løpestil. Mennesker antas dog ikke å være født til å løpe på asfalt, noe Kayenta tar hensyn til med sin 23mm høye såle under hele foten. Denne konstruksjonen bidrar også til bedre holdbarhet sammenlignet med andre sko med tilsvarende profil og vekt. Kayenta er derfor en særegen, minimalistisk racingsko med demping for lengre distanser.

Førsteinntrykket er naturligvis at skoen er ekstremt lett! Sålen er ikke blant de mest responsive, men føles smidig og rask. Den gir god bakkekontakt med både asfalt og grus, men folk som har løpt mye i terrenget rapporterer at man kan kjenne stein og skarpe kanter gjennom sålen. Forfoten er svært fleksibel, mens sålen fra under fotbuen til hælen er noe mer stabil. En løper som naturlig lander litt frem på foten, vil gjerne få god flyt i steget i Altra Kayenta.

Passformen er svært karakteristisk og innovativ. Overdel består av to lag: Én myk strømpe innvendig og et ytre, mer støttende skall av sterk nylonmesh. Dette gjør skoen tilpasningsdyktig for ulike fotbuer og fotbredder. Tåboksen er også bred, noe som bidrar til at skoen oppleves stabil. Størrelsen oppleves noe kort i lengden, så det kan være lurt å gå opp en (halv) størrelse. Da skoen faktisk har en slags sokk innvendig, kan man fint løpe barbeint. Det faller også ganske naturlig da skoens vekt nesten tilsvarer en sokk.

Skoen egner seg på distanser fra 5 km til maraton. For de lengste distansene kreves det dog at løperen er svært sterk i beina, lander midt på foten eller på forfoten og har en effektiv stegavvikling. Ellers er Altra Kayenta en veldig god – og ikke minst artig – sko for kortere konkurranser, tempoøkter og intervaller.

Les også: Test av to terrengskomodeller

Siste utgave av Runner’s World:

Runner's World nr. 8 2019

Bli abonnent


Test av ASICS Glideride

Test av ASICS Glideride


Første gang jeg tok på meg Asics Glideride og begynte å løpe, tenkte jeg «oj, dette var veldig rart».

Dette sier en av testløperne som har tilbakelagt flere kilometer i nykommeren fra den japanske sportsgiganten.

Den vuggelignende sålekonstruksjonen fremmer rask og responsiv forfotsløping.

Annerledes

Glideride tvinger deg rett og slett litt fremover, slik at du lander på forfot enten du vil eller ikke, og har en såleform som kjennes annerledes enn de fleste andre sko vi har løpt med.

– Jeg liker det godt. Svært godt! Løpsfølelsen er rett og slett at hvert steg går litt lettere, litt raskere, og med litt mer «bounce» eller sprett. Responsen er upåklagelig, sier en av testløperne.

– Siden såleformen er uvant, er dette et par sko som krever tilvenning. De første turene kjentes godt i deler av muskulaturen som vanligvis ikke blir spesielt påvirket av en joggetur, som for- og bakside av leggene. Likevel var de første turene morsomme, både fordi det føltes raskt og responsivt – og fordi det var noe nytt, forteller en annen testløper.

Demping og passform

Dempingen i Glideride er god, selv om sålen oppleves noe stiv. Skoene kan godt brukes til lange turer og til løp. Den mest hardcore testløperen mener disse vil passe fint til ultraløp.

Når det gjelder passform sitter skoen godt på foten, og den har ingen antydninger til å «kjippe» i hælpartiet. Hælkappen er ikke fullt så høy som på en del andre Asics-sko, noe som er bra for ømfintlige akillessener.

Skoen oppleves som litt liten i størrelsen, så vi kan anbefale å gå opp i alle fall en halv størrelse mot det du vanligvis bruker.

ASICS Glideride kan fungere som en overgangsmodell for løpere som ønsker å gradvis tilvenne seg nulldroppløping.

Forfot-tilvenning

Siden du hele tiden blir tvunget til forfotløping kan skoen presse litt mot stortåen. Forpartiet sitter ellers godt rundt foten, men for de som liker at det er romslig rundt tærne, er nok andre modeller bedre. Glideride har vanlig lissesystem og puster normalt godt.

Skoen har bare 5 millimeter drop. Dette, i tillegg til sålekonstruksjonen, tvinger deg opp på forfot, og slik sett en meget god sko om du ønsker å nærme deg nulldropp gradvis.

Morsom, responsiv og rask

Denne skoen har et svært godt grep på de fleste underlag. Selv i møte med sleipe, våte blader eller glatte kumlokk føler man seg trygg. På småisete veier kan den skli litt, så dette er naturlig nok ikke skoen vi ville valgt på vinterholkeføre. Men i alle andre sammenhenger er dette en morsom, responsiv og rask sko.

Les også: Nordmenn tror de trener mest og er tynnest

Morna, mølla!

Morna, mølla!


NewRun BUGrip GTX fra Icebug er skapt for nordiske vinterforhold. Alt er tatt hånd om: grep, kulda, komforten. Alt du trenger å gjøre, er å løpe.

Den svenske skoprodusenten Icebug er mest kjent for sine terreng- og orienteringssko, både med og uten pigger. Nå lanserer de sin aller første piggsko for asfalterte, glatte veier og sier «morna, mølla!»

En ny komfort
NewRun BUGrip GTX er et etterlengtet tilskudd til piggskoverdenen da den er laget med tanke på glatte og isete veier – altså hardt underlag med is på toppen – ikke akkurat løperens våte drøm. Men nå finnes det altså middel mot slikt. Den myke og komfortable skoen gjør støtene mot den isbelagte asfalten mer forsonende. Piggene borer seg godt ned i isen, hvilket kan være belastende på leggene og akilles, men takket være NewRuns demping, skånes du i større grad enn med mange andre piggsko.

Laget for nordiske forhold
Du som liker å løpe utendørs hele året, og som har testet alt fra brodder til selvpiggede sko, vil fort merke at det er fint lite å utsette på NewRun. Det er som i navnet vintertreningen blir som ny.  

Det merkes rett og slett at denne skoprodusenten har vært ute en vinternatt før, og vet hva de driver med. Det er to stikkord som bør tas høyde for når man utvikler en sko for vinterføre, og det er kulde og grepsevne. I NewRun får man full pakke, og det til gangs. La oss utbrodere.

Smarte løsninger holder deg varm
IceBug har laget NewRun med en litt romsligere tåboks og rett tålinje for at tærne skal få utfolde seg fritt og opprettholde blodsirkulasjonen når du løper. Ergo, du holder deg varm på føttene. Det at det er litt ekstra plass helt foran i skoen skaper også et varmende isolasjonslag mellom tærne og skoen.

Overdelen er dekket med en membran i GORE-TEX som gjør at du kan suse over slapsete veier uten å bli våt. Snøremekanismen fra Boa® Fit System er genialt om vinteren. Hjulet kan enkelt skrus på selv med tykke votter, og du slipper å stoppe opp og knote med lange lisser og stive fingre.

Stålkontroll på glattisen
Når det kommer til grepet, viser Icebug igjen at dette er deres felt. Piggene er mange, strategisk plassert og ikke minst pålitelige. De 17 BUGrip-piggene er laget av karbonståltopper og er i utgangspunktet umulige å slite ut. Piggene er dynamiske og tilpasser seg underlaget. De borer gjennom is mens de synker inn i sålen når du løper på asfalt. Genialt i overgansperioder og tettbygde strøk.

I tillegg kommer gummiblandingen Icebugs velkjente RB9X som holder seg myk og spenstig selv når temperaturene faller. Samlet gir dette deg et så godt grep at du glemmer at du løper på blankpolert is.

Mer info om skoen på Icebugs nettsider

Løperens utstyrsguide del IIII

Løperens utstyrsguide del IIII


Dette ønsker løperen seg! Se løperens must-haves her.

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide III

Dynafit TLT Primaloft Skirt

Et isolasjonsskjørt som sørger for at du holder varmen med stil. Primaloft Gold Luxe har nesten samme termiske egenskapene som dun, men er i tillegg mer motstandsdyktig mot vann. Et uunnværlig plagg, med full lengde glidelås på ene siden for lett påkledning, og en liten splitt i andre siden som gjør at du har full bevegelsesfrihet
Mer info: vpg.no/dynafit
Veil. pris: 1299 kr

Aclima WarmWool Hoodsweater

Aclima WarmWool Hoodie med glidelås er en av Aclimas mest populære hettegensere. Med vår funksjonelle treveis hettefunksjon kan du velge mellom rund hals, polo eller dekke til hele hodet med den integrerte balaklavaen. Åpning for smartklokken på ermet. 100 % merinoull – ypperlig som innerste lag eller på kalde dager.
Mer info: aclima.no
Veil. pris: 1099 kr

Jaybird VISTA

Vanntette, komfortable propper med super lyd. Her får du mye for pengene!
Mer info: jaybirdsport.com
Veiledende pris: 1890 kr

GaitLine Float black/white

Float har et klassisk sporty uttrykk. Overdelen er strikket i én del, det betyr lav vekt og god fleksibilitet. Den fine strikken gjør også at skoen blir luftig og føles god på foten. For å sikre en optimal passform er overdelen forsterket med termoplast i hælen og langs begge sidene. Finnes i helsort, samt sort med hvit såle. Alle GaitLine sko har den unike og norsk patentert sålekonstruksjon SGL som veileder GaitLine foten din gjennom hele steget, slik at kroppstyngden fordeles optimalt.
Mer info: gaitline.com
Veiledende pris: 1899 kr

Puma WarmCELL Ultralight Jacket

Puma WarmCell Ultralight Jacket er konstruert med WarmCell-teknologi som sørger for å beholde varmen nærmest kroppen, samtidig som den puster godt og slipper fukten ut. I salg hos XXL.
Mer info: xxl.no/puma
Veil. pris: 900 kr

Arc’teryx Norvan SL Insulated Hoody

Arc’teryx letteste insulerte GORE TEX-jakke noensinne, takket være det superlette materialet SHAKEDRY. Jakken består av flere lag med isolasjon for kuldebskyttelse i kaldt vær, innovative tekniske detaljer som hurtiglukkende hette, strategisk plasserte refleksdetaljer og elastiske ermer. En optimal løpejakke for all slags vær!
Mer info: fjellsport.no/arcteryx.com
Veiledende pris: 2999 kr

Devold Running Tights

Denne tightsen kombinerer en fleksibel passform med de gode egenskapen til merinoull. Ulla gjør at plaggene isolerer samtidig som de puster, og vil regulere kroppstemperaturen din i takt med treningskurven. tightsen puster når du er i bevegelse, men holder deg varm når du stopper opp. materialet er lett og selvsagt kløfritt, og gir bra hold samtidig som du har stor bevegelsesfrihet. Med høy komfort og gode pusteegenskaper vil dette være et naturlig valg til trening, hele året.
Mer info: devold.no
Veil. pris: 1499 kr

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide III

Fargeglad nykommer fra Asics

Fargeglad nykommer fra Asics


Pressemelding fra ASICS

ASICS har lansert GEL-NOOSA TRI 12 – en sko som både er lett og pustende og derfor perfekt for tri-løpere. Skoen er trofast mot den unike NOOSA-designen. Den er basert på menneskesentrisk forskning og avansert teknologi som gir løpere spenstfremmende demping og seriens raskeste stegavvikling.

Skoen har CATERPY-lisser og fliker på pløsen og hælen, og det gir en snørefri sko som er lett å ta på og har en utrolig komfortabel passform.

ASICS’ filosofi er tuftet på kontinuerlig forbedring, eller Kaizen, og selskapets mål er at hver nye versjon skal by på ny og forbedret teknologi som gir enda flere fordeler for løpere. Det gjelder også GEL-NOOSA TRI 12, som er den tolvte versjonen i serien og byr på flere nye teknologier:

Quickfit:
GEL-NOOSA TRI 12 har en utrolig komfortabel passform med elastisk strikkestoff og forsterket underlag. Flikutstyrt pløse og hæl samt valgfri elastisk lisseløsning gir en sko som er lett å ta på og av uten snøring.

Spenstfremmende demping: 
Mellomsålen har et mykt og fjærende FLYTEFOAM-mellomsålemateriale plassert nærmere underlaget. Mellomsåleskummet er lettere og mer slitesterkt enn tradisjonelle mellomsålematerialer og kjennes mykt og støttende mot foten fra nedslag til avspark.

Eksepsjonelt lett og pustende
Åpen mesh i overdelen omslutter foten som et ekstra hudlag, mens forsterkninger på utsatte steder som i buen, gir ekstra støtte. Skoens FLYTEFOAM-mellomsåle er konstruert i ett stykke, noe som gjør den ekstremt lett. I tillegg byr GEL-NOOSA TRI 12 på bedre drenering, noe som gjør skoen perfekt for triatlon.

Mer holdbar: 
Skoen er utstyrt med SUPER AHAR-gummi under hælen for økt slitestyrke.

Les også: Test av fem raske konkurransesko

Løperens utstyrsguide del III

Løperens utstyrsguide del III


Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Løperens utstyrsguide I
Løperens utstyrsguide II
Løperens utstyrsguide IIII

Devold Running Vest

Vesten er laget i merinoullblanding og beskytter mot vær og vind, noe som gjør dette til et optimalt bṕlagg å bruke sammen med resten av Devolds Running-kolleksjon. Vesten har smarte lommer, refleksdetaljer og en behagelig løstsittende passform – perfekt til løping og trening utendørs hele året.
Mer info: devold.no
Veil. pris: 1499 kr

Brynje Wool Thermo Light dame

Ullundertøysett i finmasket netting. Med utgangspunkt i Brynjes originale ullnetting har de designet en egen serie med feminint snitt. Brynje har brukt den aller fineste merinoull forsterket med polyamid, som kombinerer nettingen og ullens egenskaper. Denne kombinasjonen gir plagget en unik evne til å holde deg tørr under aktivitet, og varm når du er i ro. Ullundertøyet er laget i myk og kløfri merinoull.
Mer info: brynje.no
Veil. pris: fra 679 kr per del

Brynje Wool Thermo Light herre

Brynjes varmeste undertøyssett i finmasket og kløfri merinoullnetting. Brynje har brukt den aller fineste merinoull forsterket med polyamid, som kombinerer nettingen og ullens egenskaper. Ullundertøyet har få kontaktpunkter mot huden, og ved lav aktivitet sikres optimal isolasjon og kuldebroer motvirkes. Ved høy aktivitet fordamper overskuddsvarmen gjennom nettingen og stoffet tørkes raskt.
Mer info: brynje.no
Veil. pris: fra 679 kr per del

BLACKROLL Recovery Pillow

Søvn er kanskje den viktigste faktoren for god helse og høy prestasjon. Ikke uten grunn har det vært mye fokus på dette i mediene i det siste. BLACKROLL Recovery Pillow bidrar til restituerende søvn takket være dens ergonomiske utforming. Puten har to ulikt utformede sider, som legger til rette for mange forskjellige soveposisjoner. Miljøvennlig produsert i Tyskland og med gode pusteevner gjennom luftekanaler. Kan rulles sammen og kommer med praktisk transportveske for like god søvn på reise.
Mer info: bfit.no
Veil. pris: 1299 kr

2XU VECTR Cushion Full Length Sock

Denne strømpen gir kompresjonsstøtte til leggmuskulaturen og ekstra støtte rundt ankelen takket være X-LOCK-systemet. Strømpene har et anatomisk design, som reduserer friksjon og mulighet for gnagsår.
Mer info: 2xu.no
Veil. pris: 449 kr

Icebug Oribi 5 BUGrip

Med en vekt på 295 gram er Oribi BUGrip en av de letteste vinterskoene til dags dato. Overdelen av bluesign® Polyester er glatt og slitesterk, og er vannavvisende. 16 dynamiske stålpigger holder deg å beina gjennom vinteren.
Mer info: icebug.no
Veil. pris: 1800 kr

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide IIII