Tøft og trådløst

Tøft og trådløst


Liker du å løpe med musikk eller podkast på øret? Da er trådløse sportshodetelefoner det gitte valget. Her er seks av de beste modellene for løping.

Når det gjelder løping er perfekt lyd kanskje ikke det som kommer først, når man skal liste opp de viktigste egenskapene. Bevegelsene fra løpingen har en tendens til å skape en del bilyd, og de fleste ønsker å høre hva som skjer rundt oss når vi løper. Derimot er ørepluggens passform av stor betydning – det er få ting som er så irriterende som når pluggen hopper ut av øret eller sitter dårlig. Heldigvis leverer de fleste produsentene av sportshodetelefoner flere sett med plugger, slik at du kan tilpasse størrelsen etter dine ører. På den måten holder de seg på plass når du løper – selv når svetten renner.

Batteritid er selvfølgelig også et viktig aspekt når det gjelder trådløse hodetelefoner – et problem man slipper med de ikke-trådløse variantene. Men siden batteriene blir både mindre og bedre, er ikke dette lenger et særlig stort hinder. De fleste trådløse sportshodetelefoner tilbyr minst fire timers spilling, hvilket er tilstrekkelig for de fleste av oss. Skal du løpe en maraton eller lenger, og regner med å bruke mer enn fire timer, er det naturlig nok klokt å ta hensyn til batteritiden når du velger hodetelefoner.

Helt eller delvis trådløs
Et annet aspekt å tenke over er om du skal satse på vanlige trådløse hodetelefoner som henger sammen i en ledning men forbindes trådløst til mobilen eller klokka – eller et par øreplugger som verken har ledning til mobilen eller mellom hverandre. Den sistnevnte varianten, som kalles for True Wireless, blir mer og mer vanlig, men er ikke nødvendigvis et bedre alternativ for løpere.

True Wireless
Fordelen med True Wireless-teknologien er at alt av ledninger er eliminert. Og med det forsvinner også fordelen med at ørepluggene faktisk er sammenkoblet ved hjelp av en ledning. For i og med at True Wireless-hodetelefonene bare består av to øreplugger må alle funksjoner også plasseres i selve pluggene. Det vil si fjernstyring, batterier og mikrofoner. Dette innebærer at True Wireless-pluggene ofte er litt mer klumpete enn de ørepluggene som er sammenkoblet med ledning, der kontrollpanel og batteri ofte plasseres på ledningen.

True Wireless-teknologien innebærer også en større risiko for å miste én eller begge ørepluggene. Hvis den ene faller ut av øret, finnes det ingen ledning som kan redde den. En del produsenter har forsøkt å løse dette ved å bygge inn en «finn mine hodetelefoner»-funksjon i den tilhørende appen. True Wireless-øreplugger er enn så lenge generelt dyrere enn trådløse hodetelefoner med forbindende ledning.

Les også: 12 podkaster for løpere

Seks trådløse hodetelefoner for løping

Aftershokz Trekz Air
Trådløst med benledningsteknikk
1600 kroner

Benledning betyr at lyden går direkte fra kinnbenet og inn i øret. Hodetelefonene plasseres foran ørene hvilket holder øregangene åpne slik at du får inn lyd fra omgivelsene – for eksempel biler. Aftershokz har også tenkt på de situasjonene der du ikke ønsker å høre alt som foregår rundt deg, og lagt ved et par ørepropper (!). tidligere versjoner basert på benledningsteknikken tenderte til å ha en svak bassgjengivning og dessuten lekke ut lyd, noe Aftershokz selv mener de har forbedret i Trekz Air.

Ettersom Trekz Air dessuten henger i en bue over øret og kun veier 30 gram, våger vi nesten å garantere at passformen fungerer for alle. batteri og volumknapper sitter separat i to små enheter på buen som går bak øret. Knappene er små og vanskelige å finne med hansker på. Derimot er multifunksjonsknappen som blant annet besvarer anrop forbilledlig stor og lett å finne, plassert på den ene hodetelefonens fremside. Som seg hør og bør er Air vanntette. Batteritiden angis til seks timer når du spiller musikk eller snakker i telefonen via den innebygde mikrofonen.

Jabra Elite Active 65T
Treningsvennlige uten en tråd
2000 kroner

Jabras helt trådløse øreplugger (True Wireless) Elite Active 65t er tilpasset for sport, blant annet ved å være vanntette og belagt i et materiale som gjør at de sitter bedre på plass i øret.

Passformen tilpasses ved hjelp av silikonproppene i ulike størrelser som medfølger. Men utover dette har pluggene kun en innebygd vinge som bidrar til at de holder seg på plass. Med tanke på at det ikke er noen ledning eller noe annet feste her, er det viktig at du tester at passformen fungerer for dine ører og behov.

Funksjoner som å besvare anrop styres med et lett trykk på den ene ørepluggen, og du kan til og med svare ved bruk av stemmen. Etter avsluttet samtale fortsetter musikken å spille automatisk. En annen kul funksjon er at du kan velge om du vil slippe inn mer eller mindre lyd fra omgivelsene, slik at du kan høre trafikken hvis du for eksempel løper inn i et mer trafikkert område. Elite Active 65t veier bare 13 gram per par og er naturlig nok vanntette. På en lading varer batteriet i fem timer, og ved hjelp av det hendige ladeetuiet kan du få ytterligere ti timer med musikk.

Bang & Olufsen Beoplay E6
Dansk luksuslyd
3000 kroner

Den danske elektronikkprodusenten Bang & Olufsens siste trådløse hodetelefoner, E6, er et produkt helt på linje med varemerkets høye klasse (og prislapp). Designet er gjennomtenkt og utføringen kjennes veldig solid, om enn konvensjonelt. Ørepluggene er koblet sammen med en kledd ledning, og her sitter batteri og kontrollpanel separat for at vektbalansen ikke skal påvirkes negativt.

En annen smart løsning er de innebygde magnetene i ørepluggene. Hvis du har ledningen hengene rundt halsen, kan du koble sammen ørepluggene takket være magneten, og dermed står du ikke i fare for å miste dem. Hodetelefonene slås automatisk av så fort de kobles sammen av magneten. Knappene, som blant annet styrer volum og telefonsamtaler, er små, men gir tydelige tilbakemeldinger.

Passformen justeres ved hjelp av medfølgende gummipropper og finner som gjør at ørepluggene holder seg på plass. Batteritiden angis til fem timer lytting eller telefonsamtale. E6 veier 21 gram og er vanntett.

Jaybird Tarah Pro
14 timers batteritid
1600 kroner

Jaybird Tarah Pro er et par trådløse hodetelefoner som er bundet sammen med en ledning. På denne ledningen er batteriet og kontrollpanelet festet. Passformen justeres med utbyttbare myke finner og propper i ulike størrelser. Selve ørepluggen kan roteres hvilket gjør at ledningen kan plasseres slik at den henger over øret som en bøyle. På denne måten sitter den bedre under trening. Hvis du er lei av å høre på musikk under løpeturen, eller skal innom butikken på vei hjem, fester du ørepluggene mot hverandre ved hjelp av de innebygde magnetene og henger ledningen rundt halsen. Da pauses også musikken automatisk.

Via Jaybirds app kan du lage personlige innstillinger av lydbildet, basert på en innebygget test. Tarah pro er IPX7-sertifisert, hvilket betyr at den tåler ganske så mye vann (eller svette). Men det som kanskje imponerer mest er den generøse batteritiden. På en opplading leverer Tarah Pro hele 14 timer spilletid ifølge produsenten.

Jaybird RUN XT
Sitter overraskende godt
1900 kroner

Det er vanskeli
g å forestille seg at disse helt trådløse ørepluggene kan sitte fast i øret når du løper, med nye RUN XT fra Jaybird gjør altså det. Når du blir kjent med ørepluggene og finner riktig propp og finner som passer dine ører, er det bare å legge ut på løpetur. Alle testløperne roste passformen til denne oppgraderte varianten av Jaybirds løpsspesifikke øreplugger. Selv testløperen med piercings i øret fikk den etter hvert til å sitte godt nok for raske, svette økter på mølla. Apropos det, så er ørepluggene belagt med det vanntette IPX7-materialet. Det er hovedsakelig dette som skiller RUN XT fra forgjengeren RUN. Et lite savn er muligheten til å kunne styre lyden via selve ørepluggen. Batteritiden er på fire timer. Med det hendige ladeetuiet har du ytterligere åtte timer med spilling. Jaybirds egen app gjør at du enkelt kan skreddersy lydbildet etter dine preferanser.

Sony WI-SP600N
Trådløst med støykansellering
1400 kroner

Sonys nye serie med trådløse hodetelefoner er først og fremst laget for trening. De skiller seg fra flere andre modeller ved at de tilbyr en digital støyredusering, hvilket betyr at forstyrrende lyder fra omgivelsene stenges ute. Dette kan være behagelig om du løper inne på treningsstudio eller på en gang- og sykkelsti i nærheten av trafikkerte veier.  Samtidig er det hendig at man kan skru av støyreduseringen hvis man befinner seg midt i trafikken eller deltar i et løp og dermed bør være mer var på omgivelsene sine. Med et enkelt knappetrykk kan du koble inn lyder fra omgivelsene når det trengs. Batteritiden er satt til seks timer ferdig oppladet, og passformen og komforten vurderes til god av våre testløpere. Også Sony tilbyr en egen app hvor du kan justere lydbildet etter egne preferanser.

Les også: Din neste coach – en algoritme

Siste utgave av Runner’s World

Runner's World nr. 8 2019

 • Utendørsløping om vinteren
 • Fra morfiner til endorfiner: To sterke historier.
 • Maraton i Nord-Korea
 • Mølla: forskning og favorittøkter.
 • Karbonfiberplate(r) i sko – trend eller juks?
 • Løping på Azorene.
 • Stor test av vintertights.
 • Langdistanseløp og magetrøbbel.

Bli abonnent


Test av løpesekker

Test av løpesekker


Vi har testet åtte forskjellige løpesekker til både transportløping og ultra.

Enten du transportløper til og fra jobb eller foretrekker lange turer i skogen – en løpesekk eller løpevest er faktisk en genial oppfinnelse. Men den må passe deg og dine behov.

Slik testet vi

En ivrig gjeng løpere har testet sekkene under en langintervalløkt for å bedre kunne gi deg et inntrykk.

Dette er aspektene vi har vurdert:

 • Komfort og passform
 • Justeringsmuligheter
 • Lommer og oppbevaringsmuligheter

Så ja, sekkene er testet, men noen testvinner kan vi ikke operere med. Til det er både produktene og de individuelle preferansene for forskjellige. Denne guiden er til for at du skal få et inntrykk. Selve utvelgelsen må du gjøre selv, etter å ha prøvd sekken på.

IAMRUNBOX Backpack Lite

IAMRUNBOX Backpack Lite

Løpesekkene fra IAMRUNBOX er ganske så ukonvensjonelle i utseendet, og det er kult med produsenter som tør å tenke nytt. Hvorvidt den kan utkonkurrere de «gode, gamle», er dog litt usikkert.

IAMRUNBOX Lite er en vannresistent, lett stresskoffert med stropper som kan festes rundt midje og bryst. Inni sekken (kofferten?) er det stropper slik at du kan feste fast bærbar PC, klær og andre saker. Løse gjenstander må festes godt for å unngå skramling.

Tilbakemeldingene fra testløperne spriker litt, hvilket vitner om at den harde «kassen» som utgjør selve rommet i sekken ikke passer til alles rygg, da særlig med tanke på lengde.

Som utseendet tilsier er dette en mer urban løpesekk som egner seg best til løping til og fra jobb, eller andre kortere turer hvor du ikke er avhengig av drikkesystem.

Små fleksible lommer foran på skulderreima gjør at du kan ha mobil og andre småting lett tilgjengelig, men dette er nok ikke en sekk for de lengre turene i marka.

Noen av testløperne etterlyste mer lommeplass foran. Sekken har litt vel lange reimer som henger løst og slenger mot kroppen. Noen av testløperne mente også at skulderreimene gnagde mot halsen. Passformen får vurderingene «god» og «brukbar» med og polstring i ryggen, justeringsmulighetene får toppscore!

Black Diamond Distance 8 og 15

Distance 8 og 15 er i prinsippet samme sekk, bare ulik størrelse. Dette er en sekk designet for lange turer og tøffe ekspedisjoner i fjellet, laget i svært slitesterkt og vanntett materiale ifølge produsenten.

Det er muligheter for å legge inn drikkesystem, feste staver og til og med isøks. Sekken har fleksible lommer foran. Noen av testløperne våre mente det var for lite plass foran, men gir sekken pluss for romslighet bak.

«Passer perfekt til langtur i marka», sa en av løperne. Passformen blir vurdert til «god», mens vurderingen av lommer og justeringsmuligheter varierer mellom «bra» og «svært bra».

Dette er en sekk du kan ha i mange år.

Wunjo X5 Ultra

Wunjo X5 Ultra

Wunjo er en sprek nykommer på løpesekk-markedet. X5 Ultra er ikke den letteste sekken, men den er nett til tross for at den rommer hele 10 liter, med 1,5 l drikkeblære og to hovedrom bak.

Sekken har glidelåslomme både på siden og foran, i tillegg til to minilommer og to større foran med plass til softbottles. Testløperne gir den toppscore for lommer og oppbevaring, og toppscore for komfort og passform.

Justeringsmuligheter både foran og på siden er gull. Pluss for isolerte sugerør med god lengde ned i flasken. X5 Ultra kommer med nødfløyte, spaceblanket og feste for staver. Sekkene ble testet på en vært varm dag, men X5 Ultra pustet godt i ryggen.

«Ekstra pluss for spenner og kroker til å feste reimer i, slik at de ikke slenger rundt når man løper», sa en av testløperne.

Denne sekken ligger også under 1000-lappen i pris, i motsetning til mange andre sekker.

Salomon Adv Skin 5

Salomon Adv Skin 5

«Sitter ekstremt godt», sa en av testløperne.

Adv Skin 5 skiller seg fra Sense-vestene ved at den sitter enda tightere rundt kroppen enn Salomon Sense Ultra 8. Noe færre oppbevaringsmuligheter, men den fleksible lomma bak kan romme opp mot 5 liter, så dette er en vest som gir deg full frihetsfølelse samtidig som du får med deg det mest nødvendige.

Det er opplegg for drikkeblære til de lengre turene hvor softbottles ikke er nok. Den viktige glidelåslomma er med, og gjør at du kan oppbevare nøkler, mobil og bankkort trygt.

Toppscore på komfort og passform fra så godt som alle testløperne, bortsett fra én, som mente den gnisset under armene.

Osprey Duro 6L

Osprey Duro 1,5L og 6L

Dette er de to minste vestene i Duro-serien til Osprey, og det eneste som skiller dem er størrelsen på hovedlomma bak. Testløperne melder om litt stivt stoff, men gir en samlet vurdering på god passform og komfort.

«Jeg liker at man kan justere bryststroppene til ulike nivåer», sa en av løperne. I tillegg har den justering på sidene slik at vesten kan sitte stramt rundt kroppen din.

Duro har glidelåslomme foran, to softbottles og festemuligheter for staver bak. Opplegg for drikkeblære hvis du trenger et ekstra vannreservoar i tillegg til soft-flaskene foran.

Helhetsinntrykket er solid – her har du alt du trenger, fra nødfløyte til mengder av smålommer.

Inov-8 Race Ultra Pro 5

Inov-8 Race Ultra Pro 5 og Pro2in1

Race Ultra Pro 5 og Pro 2in1 er i prinsippet samme vest, men med ulik størrelse bak: 2in1-varianten har en avtagbar lomme på 10 liter.

Dette er baksiden av Race Pro 2in1 med den avtagbare lomma bak.

Passformen er enstemmig vurdert til god av testløperne. Det samme blir justeringsmulighetene og lommene – ikke toppscore, men bra.

Dette er en vest du bør bli kjent med før du legger ut på tur. Litt som huset med det rare i, er dette en vest med mange rom, funksjoner og finurligheter. Vanntett glidelåslomme foran, festemuligheter for staver, flere fleksible lommer for hansker og andre lette ting.

Vesten er litt romslig i størrelsen. Kommer med softbottles og sammenleggbar kopp til selvforsynte løp – pluss for det!

«Lett og behagelig med masse oppbevaringsmuligheter», oppsummerer en av testløperne.

Silva Strive Light 5

Silva Strive Light 5 og 10

Samme vest, men i to forskjellige størrelser. Denne nyheten fra Silva er en oppgradering fra tidligere løpevester, og kommer til sin fulle rett når den har litt tyngde i sekken – da sitter den enda bedre mot kroppen.

Lett og pustende materiale, og godt med refleksdetaljer som seg hør og bør fra Silva. Plass til en softbottle (som følger med) foran, og opplegg for drikkeblære bak.

Vesten scorer bra på oppbevaringsmuligheter: Flere fleksible lommer i ulik størrelse, og en romslig og vanntett glidelåslomme med feste til nøkler og plass til mobil.

Litt romslig i størrelsen ifølge noen av testløperne, men for de som passet sekken størrelsesmessig var vurderingen av passformen og komforten god.

Ultimate Direction Ultra Vesta 4.0

Ultimate Direction Ultra Vesta 4.0

«Dette er min favoritt», slo en av testløperne fort fast.

Ultra Vesta får høyeste score på passform og komfort av samtlige testløpere. Justeringsmuligheter i skuldrene er dog et savn – men de færreste sekkene tilbyr dette, ingen i denne guiden i hvert fall.

Fire liter er en perfekt størrelse for de fleste økter, og vesten får også høyeste vurdering på lommer og oppbevaring, med glidelåslomme på begge sider foran. Disse er fleksible og rommer selv en stor mobiltelefon, men har godt med hold i stoffet slik at innholdet ikke skrangler rundt eller disser opp og ned.

Vesten føles lett på, selv med begge softflaskene foran. «Pluss for veldig fin farge», sier en av testløperne. En annen trekker fram nødfløyte og easy access til hovedrommet bak.

Strikken utenpå sekken bak gjør at du kan komprimere innholdet og øke frihetsfølelsen når du løper – selv med fullstappet sekk. Svært lite å utsette på denne vesten, annet enn at den forståelig nok ligger i det høyere prissjiktet.

Les også: Test av adidas Ultraboost 20

Test av ASICS Glideride

Test av ASICS Glideride


Første gang jeg tok på meg Asics Glideride og begynte å løpe, tenkte jeg «oj, dette var veldig rart».

Dette sier en av testløperne som har tilbakelagt flere kilometer i nykommeren fra den japanske sportsgiganten.

Den vuggelignende sålekonstruksjonen fremmer rask og responsiv forfotsløping.

Annerledes

Glideride tvinger deg rett og slett litt fremover, slik at du lander på forfot enten du vil eller ikke, og har en såleform som kjennes annerledes enn de fleste andre sko vi har løpt med.

– Jeg liker det godt. Svært godt! Løpsfølelsen er rett og slett at hvert steg går litt lettere, litt raskere, og med litt mer «bounce» eller sprett. Responsen er upåklagelig, sier en av testløperne.

– Siden såleformen er uvant, er dette et par sko som krever tilvenning. De første turene kjentes godt i deler av muskulaturen som vanligvis ikke blir spesielt påvirket av en joggetur, som for- og bakside av leggene. Likevel var de første turene morsomme, både fordi det føltes raskt og responsivt – og fordi det var noe nytt, forteller en annen testløper.

Demping og passform

Dempingen i Glideride er god, selv om sålen oppleves noe stiv. Skoene kan godt brukes til lange turer og til løp. Den mest hardcore testløperen mener disse vil passe fint til ultraløp.

Når det gjelder passform sitter skoen godt på foten, og den har ingen antydninger til å «kjippe» i hælpartiet. Hælkappen er ikke fullt så høy som på en del andre Asics-sko, noe som er bra for ømfintlige akillessener.

Skoen oppleves som litt liten i størrelsen, så vi kan anbefale å gå opp i alle fall en halv størrelse mot det du vanligvis bruker.

ASICS Glideride kan fungere som en overgangsmodell for løpere som ønsker å gradvis tilvenne seg nulldroppløping.

Forfot-tilvenning

Siden du hele tiden blir tvunget til forfotløping kan skoen presse litt mot stortåen. Forpartiet sitter ellers godt rundt foten, men for de som liker at det er romslig rundt tærne, er nok andre modeller bedre. Glideride har vanlig lissesystem og puster normalt godt.

Skoen har bare 5 millimeter drop. Dette, i tillegg til sålekonstruksjonen, tvinger deg opp på forfot, og slik sett en meget god sko om du ønsker å nærme deg nulldropp gradvis.

Morsom, responsiv og rask

Denne skoen har et svært godt grep på de fleste underlag. Selv i møte med sleipe, våte blader eller glatte kumlokk føler man seg trygg. På småisete veier kan den skli litt, så dette er naturlig nok ikke skoen vi ville valgt på vinterholkeføre. Men i alle andre sammenhenger er dette en morsom, responsiv og rask sko.

Les også: Nordmenn tror de trener mest og er tynnest

Morna, mølla!

Morna, mølla!


NewRun BUGrip GTX fra Icebug er skapt for nordiske vinterforhold. Alt er tatt hånd om: grep, kulda, komforten. Alt du trenger å gjøre, er å løpe.

Den svenske skoprodusenten Icebug er mest kjent for sine terreng- og orienteringssko, både med og uten pigger. Nå lanserer de sin aller første piggsko for asfalterte, glatte veier og sier «morna, mølla!»

En ny komfort
NewRun BUGrip GTX er et etterlengtet tilskudd til piggskoverdenen da den er laget med tanke på glatte og isete veier – altså hardt underlag med is på toppen – ikke akkurat løperens våte drøm. Men nå finnes det altså middel mot slikt. Den myke og komfortable skoen gjør støtene mot den isbelagte asfalten mer forsonende. Piggene borer seg godt ned i isen, hvilket kan være belastende på leggene og akilles, men takket være NewRuns demping, skånes du i større grad enn med mange andre piggsko.

Laget for nordiske forhold
Du som liker å løpe utendørs hele året, og som har testet alt fra brodder til selvpiggede sko, vil fort merke at det er fint lite å utsette på NewRun. Det er som i navnet vintertreningen blir som ny.  

Det merkes rett og slett at denne skoprodusenten har vært ute en vinternatt før, og vet hva de driver med. Det er to stikkord som bør tas høyde for når man utvikler en sko for vinterføre, og det er kulde og grepsevne. I NewRun får man full pakke, og det til gangs. La oss utbrodere.

Smarte løsninger holder deg varm
IceBug har laget NewRun med en litt romsligere tåboks og rett tålinje for at tærne skal få utfolde seg fritt og opprettholde blodsirkulasjonen når du løper. Ergo, du holder deg varm på føttene. Det at det er litt ekstra plass helt foran i skoen skaper også et varmende isolasjonslag mellom tærne og skoen.

Overdelen er dekket med en membran i GORE-TEX som gjør at du kan suse over slapsete veier uten å bli våt. Snøremekanismen fra Boa® Fit System er genialt om vinteren. Hjulet kan enkelt skrus på selv med tykke votter, og du slipper å stoppe opp og knote med lange lisser og stive fingre.

Stålkontroll på glattisen
Når det kommer til grepet, viser Icebug igjen at dette er deres felt. Piggene er mange, strategisk plassert og ikke minst pålitelige. De 17 BUGrip-piggene er laget av karbonståltopper og er i utgangspunktet umulige å slite ut. Piggene er dynamiske og tilpasser seg underlaget. De borer gjennom is mens de synker inn i sålen når du løper på asfalt. Genialt i overgansperioder og tettbygde strøk.

I tillegg kommer gummiblandingen Icebugs velkjente RB9X som holder seg myk og spenstig selv når temperaturene faller. Samlet gir dette deg et så godt grep at du glemmer at du løper på blankpolert is.

Mer info om skoen på Icebugs nettsider

Løperens utstyrsguide del IIII

Løperens utstyrsguide del IIII


Dette ønsker løperen seg! Se løperens must-haves her.

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide III

Dynafit TLT Primaloft Skirt

Et isolasjonsskjørt som sørger for at du holder varmen med stil. Primaloft Gold Luxe har nesten samme termiske egenskapene som dun, men er i tillegg mer motstandsdyktig mot vann. Et uunnværlig plagg, med full lengde glidelås på ene siden for lett påkledning, og en liten splitt i andre siden som gjør at du har full bevegelsesfrihet
Mer info: vpg.no/dynafit
Veil. pris: 1299 kr

Aclima WarmWool Hoodsweater

Aclima WarmWool Hoodie med glidelås er en av Aclimas mest populære hettegensere. Med vår funksjonelle treveis hettefunksjon kan du velge mellom rund hals, polo eller dekke til hele hodet med den integrerte balaklavaen. Åpning for smartklokken på ermet. 100 % merinoull – ypperlig som innerste lag eller på kalde dager.
Mer info: aclima.no
Veil. pris: 1099 kr

Jaybird VISTA

Vanntette, komfortable propper med super lyd. Her får du mye for pengene!
Mer info: jaybirdsport.com
Veiledende pris: 1890 kr

GaitLine Float black/white

Float har et klassisk sporty uttrykk. Overdelen er strikket i én del, det betyr lav vekt og god fleksibilitet. Den fine strikken gjør også at skoen blir luftig og føles god på foten. For å sikre en optimal passform er overdelen forsterket med termoplast i hælen og langs begge sidene. Finnes i helsort, samt sort med hvit såle. Alle GaitLine sko har den unike og norsk patentert sålekonstruksjon SGL som veileder GaitLine foten din gjennom hele steget, slik at kroppstyngden fordeles optimalt.
Mer info: gaitline.com
Veiledende pris: 1899 kr

Puma WarmCELL Ultralight Jacket

Puma WarmCell Ultralight Jacket er konstruert med WarmCell-teknologi som sørger for å beholde varmen nærmest kroppen, samtidig som den puster godt og slipper fukten ut. I salg hos XXL.
Mer info: xxl.no/puma
Veil. pris: 900 kr

Arc’teryx Norvan SL Insulated Hoody

Arc’teryx letteste insulerte GORE TEX-jakke noensinne, takket være det superlette materialet SHAKEDRY. Jakken består av flere lag med isolasjon for kuldebskyttelse i kaldt vær, innovative tekniske detaljer som hurtiglukkende hette, strategisk plasserte refleksdetaljer og elastiske ermer. En optimal løpejakke for all slags vær!
Mer info: fjellsport.no/arcteryx.com
Veiledende pris: 2999 kr

Devold Running Tights

Denne tightsen kombinerer en fleksibel passform med de gode egenskapen til merinoull. Ulla gjør at plaggene isolerer samtidig som de puster, og vil regulere kroppstemperaturen din i takt med treningskurven. tightsen puster når du er i bevegelse, men holder deg varm når du stopper opp. materialet er lett og selvsagt kløfritt, og gir bra hold samtidig som du har stor bevegelsesfrihet. Med høy komfort og gode pusteegenskaper vil dette være et naturlig valg til trening, hele året.
Mer info: devold.no
Veil. pris: 1499 kr

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide III

Fargeglad nykommer fra Asics

Fargeglad nykommer fra Asics


Pressemelding fra ASICS

ASICS har lansert GEL-NOOSA TRI 12 – en sko som både er lett og pustende og derfor perfekt for tri-løpere. Skoen er trofast mot den unike NOOSA-designen. Den er basert på forskning og avansert teknologi som gir løpere spenstfremmende demping og seriens raskeste stegavvikling.

Skoen har CATERPY-lisser og fliker på pløsen og hælen, og det gir en snørefri sko som er lett å ta på og har en utrolig komfortabel passform.

ASICS’ filosofi er tuftet på kontinuerlig forbedring, eller Kaizen, og selskapets mål er at hver nye versjon skal by på ny og forbedret teknologi som gir enda flere fordeler for løpere. Det gjelder også GEL-NOOSA TRI 12, som er den tolvte versjonen i serien og byr på flere nye teknologier:

Quickfit:
GEL-NOOSA TRI 12 har en utrolig komfortabel passform med elastisk strikkestoff og forsterket underlag. Flikutstyrt pløse og hæl samt valgfri elastisk lisseløsning gir en sko som er lett å ta på og av uten snøring.

Spenstfremmende demping: 
Mellomsålen har et mykt og fjærende FLYTEFOAM-mellomsålemateriale plassert nærmere underlaget. Mellomsåleskummet er lettere og mer slitesterkt enn tradisjonelle mellomsålematerialer og kjennes mykt og støttende mot foten fra nedslag til avspark.

Eksepsjonelt lett og pustende
Åpen mesh i overdelen omslutter foten som et ekstra hudlag, mens forsterkninger på utsatte steder som i buen, gir ekstra støtte. Skoens FLYTEFOAM-mellomsåle er konstruert i ett stykke, noe som gjør den ekstremt lett. I tillegg byr GEL-NOOSA TRI 12 på bedre drenering, noe som gjør skoen perfekt for triatlon.

Mer holdbar: 
Skoen er utstyrt med SUPER AHAR-gummi under hælen for økt slitestyrke.

Les også: Test av fem raske konkurransesko