Stor nyhet fra Asics

Stor nyhet fra Asics


ASICS omdefinerer det lange løp med lanseringen av ny, energibesparende sko – METARIDE.

Pressemelding fra ASICS

ASICS snudde i dag løpeverdenen på hodet da de presenterte et helt nytt konsept innen løpeeffektivitet, METARIDE. Skoen er en av ASICS’ viktigste innovasjoner i løpet av de siste 70 årene og er utviklet med ett mål for øye: Å gjøre det lettere å løpe lengre distanser og følge ASICS’ ambisjon om å hjelpe alle løpere til å «vinne det lange løp».

Reduserer unødvendig bevegelse i ankelleddet
Utviklingen av METARIDE har foregått over to år. Bak står en gruppe forskere og designere ved ASICS Institute of Sport Science (ISS) i Kobe i Japan, og skoen er presisjonskonstruert for å minimere bevegelsen i området hvor det brukes mest energi, nemlig ankelleddet.

Det er vitenskapelig bevist at det totale energitapet i ankelen reduseres med opptil en femtedel, og forskjellen kan være dramatisk for langdistanseløpere som ønsker å utnytte potensialet sitt fullt ut.

Nøkkelen til å oppnå mest mulig effektiv løping var oppdagelsen av den nye, revolusjonerende GUIDESOLE-teknologien. Dette er en presisjonsutformet, krum såle som skyver kroppsvekten forover og driver løperne videre på en måte som får dem til å føle seg i uanstrengt bevegelse.

Resultatet?
En energibesparende sko som gir en helt ny løpsopplevelse, og som har potensial til å gi dramatisk bedre ytelse og beskyttelse slik at løpere uansett nivå kan holde det gående lenger enn de trodde var mulig.

Med flere proprietære teknologier i en helt ny, radikal design, klarer METARIDE å optimalisere alle de tre fasene i stegsyklusen og skape en helt annerledes løpesko. I tester har METARIDE blitt vitenskapelig sammenlignet med konvensjonelle løpesko i samme kategori og har vist seg å:

● Redusere det samlede energitapet i ankelen

● Bevare stabiliteten og samtidig gi overlegen slitestyrke, passform og feste

● Gi en helt ny løpsopplevelse

En ny følelse
Kenichi Harano, Executive Officer og Senior General Manager i ISS, sier at METARIDE er banebrytende innen langdistanseløping:

– METARIDE-konseptet og den nye GUIDESOLE-teknologien er fundamentalt forskjellig fra alle andre sko vi noen gang har laget og som er på markedet i dag. Vi så på løpeeffektivitet på en måte som er særegen for ASICS for å skape en helt ny «følelse», samtidig som vi holdt det vi lovet når det gjelder prestasjon og beskyttelse, forklarer han.

METARIDE representerer et høydepunkt i ASICS’ innovasjonsarbeid og er den første i produsentens nye energibesparende franchise, som vil gjøre samme konsept og teknologi tilgjengelig for flere løpere i ulike prissegmenter. Det planlegges å lansere en takedown-modell høsten 2019.


Starten på en ny epoke
Yasuhito Hirota, ASICS’ President og COO, sier at METARIDE viser at ASICS ønsker å beholde teten når det gjelder produkter og tjenester som kan påvirke løpernes bevegelsesmønster:

– Vår oppfatning er at denne nye teknologien kan revolusjonere langdistanseløpingen. Atletene og løperne våre forteller at METARIDE allerede transformerer hvordan de trener, konkurrerer, løper og restituerer. Dette er bare starten på en ny epoke for ASICS, der vi gjør de beste innovasjonene tilgjengelige for tilhengerne våre, samtidig som vi tiltrekker oss en ny generasjon løpere.

Følg med i RunKeeper
Løperne vil kunne prøve ut den nye skoen med den nye RunKeeper Win The Long Run-funksjonen. Den inneholder blant annet nye treningsplaner som er med på å bedre løpeeffektiviteten og utholdenheten, samt en rekke løpeplaner utformet for å øke styrken og inspirere til å sprenge grenser slik at folk når neste milepæl. Kommer snart i Runkeeper-appen.

METARIDE blir tilgjengelig i begrenset antall hos spesielle løpebutikker over hele verden fra 28. februar.

Les også: Test av fem lette konkurransesko


Øreplugger for eventyreren

Øreplugger for eventyreren


Scullcandy utvider Wireless-familien med øreplugger særlig egnet for lange treningsøkter.

Pressemelding fra Scullcandy

– Lanseringen av våre nye True Wireless-øreplugger er ment å ta denne rasktvoksende kategorien til neste nivå, sier Jason Hodell, CEO for Scullcandy.

– Vi har tatt våre beste produkter og forbedret batteritiden, komforten og passformen. Vi har også lagt til nye teknologiske egenskaper som trådløs lading, bruk av én øreplugg og Tile-teknologi.

For eventyreren

Push Ultra er Scullcandys nye lytteopplevelse innen den voksende Adventure Audio-kategorien. Dette er en god følgesvenn for alle eventyrere og personer som liker musikk på øret når de trener.

Push Ultra-ørepluggene har en føyelig festemekanisme som går rundt øret, slik at du både får en skreddersydd passform og holder ørepluggene på plass under løpeturen.

Batteritiden er på totale 40 timer – 6 timer i hver øreplugg, samt 34 timer i ladeetuiet, som lader trådløst. Push Ultra er svettesikre, støvtette og vanntette (IP67).

Nye oppdateringer

Scullcandy har oppdatert tre andre modeller også: Indy Evo, Indy Fuel og Sesh Evo.

Løp som eliten

Løp som eliten


Når hver kilometer teller i det lange løp kan WOODWAY gjøre dem bedre.

En treningsøkt er for oss forbundet med kvalitetstid, egentid, mestring og investering i egen helse. Ord som er forbundet med utvikling og fremgang.

Vi løpere har valgt løping fordi vi vil holde det ukomplisert. Beina skal flyte, båndet skal gå. Når du vil øke farten, er båndet med deg. Når du vil presse deg til det ytterste, samarbeider mølla og legger til rette for at du kan hente ut alt du har å gi.

Når du tørker svetten av displayet, er det som for å takke kameraten for god pushing gjennom hele økta. Når du passerer mølla på vei ut av huset om morgenen, er det som for å si «sees snart, og da skal jeg gi deg ytterligere konkurranse».

Men den perfekte treningspartner vil aldri la deg vinne overlegent, den vil fortsette å pushe og bidra til stadig utvikling.

Særegen kvalitet

Utviklerne av WOODWAY har tatt i bruk unike metoder for å gjøre løping på tredemølle desto mer skånsom, komfortabel og luksuriøs. De har utviklet et type bånd som glir på et kulelagersystem fremfor den tradisjonelle platen andre møller bruker.

Båndet veier hele 45 kilo, og i kombinasjon med WOODWAYs kulelagersystem sørger dette for en unik løpsopplevelse. Du kan til og med løpe barbeint uten å være redd for å få gnagsår fra båndet.

En mølle som gjør deg bedre

Mykheten i båndet som kulelagersystemet gir, legger til rette for at du kan løpe med god biomekanikk og løpsøkonomi. WOODWAY  kom frem til at mengden mykhet i båndet er ideell for å redusere skaderisiko for løperen til det minimale, men også de tekniske delene blir utsatt for mindre slitasje.

En WOODWAY-mølle er med andre ord en investering i egen helse og løpeglede – holdbarheten er opp til ti ganger lenger enn andre møller, og forbruket av elektrisitet er lavere. I det lange løp kan lønne seg å gå for produktene fra øverste hylle.

Som eliten

WOODWAY brukes av toppidrettsutøverne på Olympiatoppen som må kunne stole på at møllene tåler mye og hard bruk. De håndlagde, skreddersydde WOODWAY-møllene er ment for deg som kun synes det beste er godt nok, og som vil det beste for kroppen din. Møllene er utviklet for å simulere følelsen av å løpe ute i naturen, så med andre ord er dette tredemøller som ikke inngår kompromiss på hverken løpegleden eller kvaliteten.

4Front fra WOODWAY

  • Det patenterte båndet er laget av vulkanisert gummi.
  • Mindre friksjon i båndet gir 20 % lavere strømforbruk sammenlignet med tradisjonelle tredemøller.
  • Hastighet inntil 29 km/t, elevasjon – 3 – + 25 %.
  • Display med skjermer i flere størrelser eller LED-vinduer
  • Egen skyvefunksjon for motstandstrening.

Les mer om møllene fra WOODWAY her.

Rekordskoen alle snakker om

Rekordskoen alle snakker om


Fra den 2. juni er den sagnomsuste Nike ZoomX Alphafly Next% i salg i Norge!

Pressemelding fra Löplabbet

I starten av juni lanseres superskoen Nike ZoomX Alphafly Next% på Löplabbet. Dette er en konkurransesko for gateløpsdistanser fra 5 km til maraton, og et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Eliud Kipchoge og Nike.

Laget for å fly

Med lav vekt, enrom respons og godt dempet såle, er Alphafly Next% en meget ettertraktet modell for løpere på alle nivå som ønsker å tilbakelegge 42,2 km på kortest mulig tid. Nike selv kaller det en konkurransesko som er laget for å hjelpe deg med å fly.

Videreutvikling av Vaporfly

Alphafly Next% bygger på rekordskoene Vaporfly Next%, og tar et steg videre med mål om å få deg raskest mulig gjennom et maratonløp. Sålen består fortsatt av materialet ZoomX, og skoen har en karbonplate som går gjennom hele skoens lengde. sålen er noen millimeter tykkere enn på Vaporfly Next% – men likevel innenfor reguleringene fra World Athletics, slik at den kan brukes lovlig i konkurranser.

Airpods og karbonplate

Nyheten ved denne skoen er to såkalte Zoom Air Pods i forfoten, som ligger under karbonplaten. Disse bidrar til økt respons og enda bedre demping. overdelen er av Atomknit, en videreutvikling av Flyknit – hvor den er dampet og strukket ut til et ekstremt lett materiale med minimal vannabsorbering og forbedret pusteevne.

Bryt egne grenser

Eliuds mesterstykke med å bryte totimersgrensa på maraton i 2019 har inspirert noen av verdens raskeste løpere til å teste sine egne grenser og bryte egne rekorder. Nå blir den samme teknologien tilgjengelig for andre – den 2. juni.

Allsidig nyhet fra Reebok

Allsidig nyhet fra Reebok


En ikonisk treningssko fyller ti år. Det feires med lanseringen av Nano X, Reeboks mest allsidige Nano-versjon til nå.

Pressemelding fra Reebok

Med mål om å lage markedets beste treningssko har Reebok i de siste ti årene lyttet nøye til treningsverdenens representanter. Med den allsidige Nano X høynes lista for hvordan en treningssko skal være og prestere, både inni og utenfor boksen.


Jobben med å utvikle og forbedre Reebok Nano har pågått i ti år og har skjedd i takt med økende krav fra treningssamfunnet. Det innovative drivet som har gjennomsyret prosessen synes tydelig i sluttproduktet, ifølge produsenten. Den funksjonelle Nano X passer til alt fra løfting til hopp og løp.

Laget for bevegelse

Nano X er en bekvem og stabil sko, laget for bevegelse. Sålen er utformet med tanke på løping, hvilket skiller Nano X fra mange andre treningssko og gjør den mer allsidig. Skoen kommer i ni fargekombinasjoner.

– Vi har jobbet med Nano i ti år og hele tiden fortsatt å forbedre skoen for å leve opp til forventningene fra våre lojale Nano-tilhengere. Resultatet er en sko som representerer noe veldig spesielt: et helt tiår med driv og engasjement. Vi ser fram til å presentere denne skoen for treningsverdenen som strekker seg langt utenfor boksen, sier Tal Short, Senior Product Manager på avdelingen Training Footwear hos Reebok.


Nano X oppsummert

  • Avansert teknologi: lett overdel i det slitesterke og pustende materialet Flexweave.
  • Bedre komfort: skaft i høydensitetsskum som gjør skoen bekvem på foten.
  • Stabilitet: Sålen med godt grep støtter deg i alle bevegelser og øvelser.
  • God å løpe i: Mellomsålen har et støtdempende materiale som bidrar til et mykere steg.

I salg i utvalgte skobutikker rundt om i verden fra 5. mai.


Les også:

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

adidas SL20 – en eksplosiv løpsfølelse

Løpeskotips fra løpere

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?


Nikes suksess med Vaporfly 4% har banet vei for en helt ny måte å lage løpesko på. Rundt hjørnet venter flere store skoprodusenter på å lansere nye modeller med innebygget karbonfiberplate. Men gjør virkelig denne platen så stor forskjell –...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER