Sjekk disse 14 terrengskoene Runner's World julekalender gir deg sjansen til å vinne mange spennende premier i desember. Sjekk ut dagens premie, svar på spørsmålet og bli med i trekningen.

Sjekk disse 14 terrengskoene


Sammenlignet med vanlige løpesko skal terrengsko gjerne gi mer grep og bedre beskyttelse, men variasjonen i modellutvalget er ganske stort. Nå finnes alt fra stabile treningssko til lette konkurransesko og minimalistiske modeller.

En trend det siste året har vært at de fleste produsentene lanserer modeller med mindre høydeforskjell mellom hæl og tå. Det gjelder så vel klassiske, dempede løpesko som terrengsko. I vår oversikt varierer høydeforskjellen fra hæl til tå fra 11 til 0 millimeter, men de fleste har fire millimeter.
En annen generell trend er at skoene er mer fleksible enn det vi har funnet hos tidligere generasjoner.

I Runner’s World 2/14 får du mange tips til terrengløping, blant annet treningstips til Birkebeinerløpet og styrketrening for terrengløpere. Utgave 2/14 er i salg fra 8. mars.

Naturlig løpsfølelse
Både mindre høydeforskjell og fleksibilitet skal gi en mer positiv og naturlig løpsfølelse. Og er det et sted du virkelig vil ha god løpsfølelse så er det i skogen. Der vil du ha nær og tydelig kontakt med underlaget, og du har ikke samme krav til demping siden belastningen varierer mye og underlaget er mykere. Men de mer minimalistiske skoene, som ikke har like mye demping og støtte, stiller også større krav til løpsstyrken og et effektivt løpssteg.

Hvis du finner en sko her som du mener vil passe deg, bør du gå til en spesialbutikk og få hjelp til å prøve ut skoen skikkelig. Husk også at mange terrengløpere (men ikke alle) foretrekker en litt større skostørrelse enn de normale løpeskoene, slik at tær og tånegler ikke får altfor mye juling i løping utfor i teknisk terreng. Andre løpere vil heller ha en tett passform slik at føttene skal få ekstra støtte i ulendt terreng. Prøv for sikkerhetens skyld skoen med den type løpesokk du foretrekker å løpe i.

Merrell AllOut Rush

Vekt: 255 gram
Veil. pris 1000 kroner
AllOut Rush er en minimalistiske multiløpesko beregnet på løping i terrenget. Den har litt ekstra demping for de lengre løpeturene, og seks millimeter høydeforskjell fra hæl til tå. Skoen er formet til naturlig å aktivisere din fot, og den virker smidig på ulendt underlag. Den nyutviklede UniFly-midtsålen støtter og stabiliserer. Den ytre såle har et antiskligrep som skal fungere bra på både vått og tørt føre.

Haglöfs Gram XC


Vekt: 313 gram
Veil. pris: 1300 kroner
Asics-eide Haglöfs introduserte tre terrengskomodeller i Intense-serien i fjor vår, under navnet Gram. Gram XC er mellommodellen, en nøytral sko for trening og konkurranse med en yttersåle utviklet av Asics. Høydeforskjellen er åtte millimeter fra hæl til tå. Overdelen har en smal passform for å gi ekstra støtte, men kan kanskje oppleves som litt stiv. Skoen har fine detaljer som integrert tunge med en liten lomme til lissene. Mellomsålen er en Asics Solyte-såle som får sin stabilitet gjennom en plastkile. Dette er en nøytral, stabil og trygg terrengsko.

Icebug Acceleritas 4

Vekt: 224 gram
Veil. pris: 1100 kroner
Icebug Acceleritas 4 er bygd for konkurranseløping i terrenget, og er en nøytral sko med fire millimeter høydeforskjell fra hæl til tå. Den nye versjonen har fått et nytt materiale i overdelen som har høyere slitestyrke men lavere vekt, i følge produsenten. Mellomsålen har blitt lettere og mer fleksibel, men oppleves likevel stiv av testløperne til Runner’s World. Yttersålen har et ganske aggressivt mønster som gir et veldig bra grep på både harde og myke underlag, hvilket viste seg å stemme ved testløping i tøft terreng.

Saucony Peregrine 4


Vekt: 302 gram
Veil. pris: 1200 kroner
Den fjerde versjonen av Peregrine har blant annet fått ny yttersåle. Den har sveisede forsterkninger på overdelen (noe som veier mindre enn sydde), samt en forsterket hælkappe for mer stabilitet. Høydeforskjellen fra hæl til tå er fire millimeter, men Peregrine er til tross for sine minimalistiske trekk en godt dempet sko. Det gjør den til et interessant alternativ for løpere som er vil teste minimalistiske sko, men som ikke vil ta steget fullt ut til barfotløping. Yttersålen gir godt grep mot løst underlag. Dette er en god allroundsko for terrengløperen.

adidas adizero XT 4

Vekt: 280 gram
Veil. pris: 1400 kroner
Dette er en rå terrengsko med lav såleprofil og fantastisk gripeevne, i følge produsenten. Yttersålen er utstyrt med continentalgummi for maksimal gripeevne. Høydeforskjellen er seks millimeter fra hæl til tå. Sømløs overdel i slitesterk mesh som gir en fantastisk passform samtidig som den holder foten godt på plass. Ypperlig for raske turer eller konkurranser i terrenget.

Nike Zoom Terra Kiger


Vekt: 259 gram
Veil. pris: 1300 kroner
Zoom Terra Kiger er toppmodellen i Nikes nye, og første, serie med seriøse terrengmodeller. Skoen har lånt teknologi fra Nikes lettvektssko, som en vevd overdel med ekstra støtte på utvalgte steder, og snøresystemet Flywire. Terra Kiger har en høydeforskjell på fire millimeter fra hæl til tå. Mellomslåen kombinerer støtdemping i hælen med ekstra mye demping foran. Feste i yttersålen er også meget bra. En fantastisk behagelig sko med fin løpsfølelse.

VJ Irock

Vekt: 240 gram
Veil. pris: 1700 kroner
Dette er en real terrengsko med butylknotter som suger seg fast til terreng og vått fjell. Skoen har fitlocksystem som gir støtte i fotbuen, og beskyttelse mot kvister og stein. Den har forsterkning i sålen som beskytter mot gjennomhulling av kvister. Høydeforskjellen fra hæl til tå er åtte millimeter.
Materialer som gjør at den holder seg meget lett selv om den er bløt.

Salomon S-Lab Sense 3 Ultra

Vekt: 240 gram
Veil. pris: 1750 kroner
Sense Ultra har litt mer demping og en mer slitesterk yttersåle som gjør at den veier litt mer enn den opprinnelige Sense-modellen, men begge modellene er designet først og fremst for erfarne og sterke framfotløpere. Ultra-skoen har bare fire millimeter høydeforskjell fra hæl til tå. Dempingen og passformen er god. Dette er en lett og god racingsko som til tross for sin minimalistiske design gir en viss beskyttelse og demping på lange løpeturer. Kommer i butikkene fra mars og ut våren/sommeren.

Inov8 X-talon 190

Vekt: 213 gram
Veil. pris: 1345 kroner
X-talon 190 er en rendyrket nøytral racingsko for erfarene konkurranseløpere, og har derfor et minimum av støtte og demping. Sålen har en høydeforskjell på tre millimeter fra hæl til tå, hvilket også er tykkelsen på mellomsålen. Det gir deg en lav og lett sko med mye løpsfølelse, men som også stiller krav til løpsstyrken. Det aggressive mønsteret i sålen gir godt feste, og den grove overdelen gir bra støtte i teknisk terreng.

Mammut MTR 201 Pro Low Womens

Vekt: 446 gram
Veil. pris: 1400 kroner
Dette er en terrengsko som er skreddersydd for løping i utfordrende terreng. Skoens overdel er i Mesh Single Shell for optimal komfort og pusteevne. Gripex Sonar II-såle skal sikre et godt grep på glatt underlag, samtidig som den gir god presisjon. Stone Shield i sålen på fremfoten demper støt fra  stein og hardt underlag. Memo Foam i hel og ankelområdet for god posltring og individuell passform. Høydeforskjell fra hæl til tå er ni millimeter.

Mizuno Wave Ascend 8

Vekt: 300 gram
Veil. pris: 1400 kroner
 Den åttende oppgraderingen i Ascend-serien er tatt godt imot av terrengløpere på jakt etter demping, grep, stabilitet – og hastighet. Denne skoen kan brukes fra dør til terreng med komfort på veien, i tillegg til et meget godt feste i terrenget. Overdelen er laget i mesh skal gjøre skoen lettere Produsenten har satt inn «Dynamotion Fit»-stropper i forfoten gir kontroll, støtte og komfort på ustabilt underlag. Og som sin forgjenger har Wave Ascend 8 en «AP+»- melloms
åle for en spenstig tur med demping og støtte. 11 millimeter høydeforskjell fra hæl til tå.

Puma Faas 300 TRAIL

Vekt: 273 gram
Veil. pris: 1000 kroner
Selv om dette er en lettvektssko, gir den et inntrykk av å være en solid terrengsko. Den er fleksibel og bygget for at løperen skal ha god kontakt med underlaget. Mønsteret i sålen skal gi godt feste på både vått og tørt underlag. Høydeforskjellen fra hæl til tå er åtte millimeter. Air mesh og syntetisk nubuck-overdel for en så pustende og behagelig overdel som mulig. Så lenge størrelsen er riktig, så er dette en nøytral sko som passer for både trening og konkurranser.

Vivobarefoot Trail Freak

Vekt: 260 gram
Veil. pris: 1100 kroner
Siden 2004 har Vivobarefoot produsert barfotsko, og nå lanserer de Trail Freak som i følge produsenten er offroad-kongen blant minimalistiske sko. Disse er helt nyutviklet med lav vekt, minimal såle og null-drop. Det vil si ingen høydeforskjell fra hæl til tå. Tykkelsen på sålen er 2,5 millimeter med 4,5 millimeter knotter. Med Trail Freak skal du få maksimalt utbytte av frasparket, samtidig som skoen gir perfekt grip og full kontroll på underlaget. En sko for deg som løper raskt og effektivt, og som brukes av noen av verdens fremste terrengløpere.

Altra Lone Peak 1.5

Vekt: 280 gram
Veil. pris 1399 kroner
Altra Lone Peak 1.5 er en robust terrengsko som setter komfort i høysete. Skoen kombinerer null dropp, en bred tåboks og 24mm demping, som skal oppfordre løperen til et naturlig steg. Bredden på tåboksen gir tærne fritt spillerom og mindre belastning under løpeturen. Mellom Altras patenterte Abound demping og mellomsålen ligger det en plate for beskyttelse mot skarpe steiner. Skoen har feste for gamasje på hælen.


Sommerens skoguide 2020

Sommerens skoguide 2020


16 nye modeller – fortrinnsvis for grus og asfalt – er løpt inn og vurdert. Finn din nye favoritt. Runner’s World har som internasjonalt magasin levert lesere, og dermed skokjøpere, solide skoguider helt siden 1993. Disse er blant de mest...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER
– Den beste passformen jeg har opplevd

– Den beste passformen jeg har opplevd


Sola har vært riktig så raus den siste tiden, og gitt oss løpere både klokkeskille og sokkeskille. En annen essensiell aksessoar nå om sommeren er løpebriller – vi har testet tre solbriller fra GOODR. Om du ikke får solbrilleskille, vil du i hvert fall skille deg ut!

– De ser jo ut som vanlige, stilige solbriller, sier Thea Foss Bækkevold, som har testet brillemodellen Mick and Keith’s Midnight Ramble fra goodr.

Nett vekt, nett pris

Solbrillene fra goodr skiller seg fra andre, mer konvensjonelle løpebriller ved at de faktisk ser ut som vanlige, stilige solbriller, som Thea så fint sier det. Sortimentet er fargefyllt og kommer i ulike designs og former.

Slagordet til goodr er «No slip, no bounce – all polarized, all fun!«, og dette gjelder alle modellene: Polariserte glass og bunnsolid passform, mye takket være den nette vekten på rundt 22 gram. En annen faktor ved brillene, som også gjør at de skiller seg fra mange andre sportsbriller, er kombinasjonen prisgunstig + kvalitet. Alle goodr-modellene har den samme, hyggelige prisen – mellom 399 og 499 kroner.

– Brillene sitter perfekt på nesa, de er lette og de sklir ikke, selv om jeg løp så raskt jeg bare kunne nedover bratte bakker. De sitter som støpt uten at jeg egentlig merker at jeg har briller på meg. Det eneste som avslører brillebruken er at jeg slipper å myse mot sola lenger, sier Thea.

For Thea har nemlig ikke likt å løpe med briller tidligere. Denne nyheten har imidlertid endret på det.

– Nå kommer jeg til å kjøpe meg flere par fra goodr, jeg ble hekta fra første løpetur.

Til tross for høy fart og teknisk terreng –
brillene sitter fortsatt på nesa til RW-blogger Thea.

Farvel til tango på neseryggen

Ole Martin Nilsen Synnes lot seg først sjarmere av det rosa flamingoetuiet brillene lå i.

– Stilige briller med rene linjer. Den blanke fargen på rammen er enda kulere enn den så ut på bildet, forteller Ole Martin Nilsen Synnes.

Så gjensto det bare å se om innholdet samsvarte med innpakningen.

Briller jeg tidligere har brukt danser ofte tango på nesebeinet mitt, men disse sitter som støpt.

Ole Martin har testet goodr-modellen Strange Things are Afoot at the Circle G. Også han, i likhet med Thea, trekker fram passformen:

– Det er den beste passformen jeg har opplevd. Briller jeg tidligere har brukt danser ofte tango på nesebeinet mitt, men disse sitter som støpt, uansett fart og terreng. Den polariserende effekten på glassene funker ypperlig. Og viktigst av alt, jeg føler meg både raskere og kulere.

En raskere og kulere versjon av RW-blogger Ole Martin.

Synlige konturer i terrenget

– Brillene er bare superkule! Moderne fasong og fin farge. De ser ikke ut som vanlige løpebriller, sier Bjørg Astrid Johannesen.

Goodr-modellen hun har testet bærer navnet Nine Dollar Pour Over.

Det første som slo henne var hvor lette brillene er.

– De veier ingen ting og jeg var derfor spent på om de ville sitte godt under løpetur. Brillene er testet på mange løpeturer i varmen vi har hatt den siste tiden. De sitter som støpt. Til tross for lav vekt, brillene rikker seg ikke på nesen under løpetur. Passformen er god og brillestengene føles behagelig bak ørene.

De er også supre å bruke i terreng fordi konturer på stiene kommer så godt frem. Du har ikke behov for å løfte brillene opp på hodet når du løper inn i skogen.

Bjørg Astrid nevner også at til tross for svette økter, er det ingen dogg å spore på glassene. Du har god sikt, selv i terrenget.

– Fargen i glassene er ikke av de mørkeste, noe som i skarp sol kan føles som litt lite solskjerming. Til gjengjeld gjengir glassene fargene i omgivelsene mer naturlig. De er også supre å bruke i terreng fordi konturer på stiene kommer så godt frem. Du har ikke behov for å løfte brillene opp på hodet når du løper inn i skogen. Goodr har andre modeller med mørkere glass dersom du ønsker det.

RW-blogger Bjørg Astrid trekker fram pessform, lav vekt og god oversikt selv i terrenget som tre av de fremste egenskapene til goodr-brillene.

Diskret solbrilleskille

Bjørg Astrid trekker også fram at det fine med en løpebrille som ikke dekker halve ansiktet, er at solbrilleskille ikke blir like markert som ved mer tradisjonelle sportsbriller.

– Brillene skal få bli med på både løpeturer, seilturer og ellers i livet utendørs i sommer. Om ikke brillene får meg til å løpe raskere, så gjør de i alle fall at jeg føler meg litt kulere på tur!

Sjekk utvalget fra GOODR her!

Hoka lanserer Clifton Edge

Hoka lanserer Clifton Edge


Populære Clifton har fått en ny edge – bokstavelig talt. Les om den allsidige nykommeren her.

Pressemelding fra Hoka One One.

Splitter nye Clifton Edge er en innovativ modell designet for løpere på alle nivåer. Modellen har fått en unik utvidet hældel, ment for å gi en smooth landing og dermed en komfortabel løpsfølelse. Kombinert med det mykeste og letteste skummet i Hokas sortiment, gjør dette Clifton Edge til det nyeste høydepunktet i skomerkets unike tilnærming til fottøy.

Videreutvikling av velkjent konsept

Den originale Clifton-skoen ble først lansert i 2014, og har siden det kommet i seks modeller. Clifton 7 er rett rundt hjørnet. Clifton Edge blir den aller første videreutviklingen av den populære Clifton-skoen som kombinerer mye demping og lav vekt på en balansert måte.

– Hoka skriver historie når det kommer til performance footwear, og lanseringen av Clifton Edge er et spennende nytt kapittel. Vi har alltid turt å ta tøffe og uventede avgjørelser når vi lager produkter for utøvere på alle nivåer, og dette er intet unntak. Vi tror at Clifton Edge vil forbedre hvordan utøvere rundt om i verden opplever bevegelse, og forhåpentligvis åpne døren for den opplevelsen for enda flere mennesker, sier Wendy Yang, president for Hoka One One.

Strava-challenge

For å feire denne nylanseringen, arrangerer Hoka en global utfordring på Strava. Hoka Ekiden Strava Challenge er oppkalt etter den japanske stafettradisjonen Ekiden. Utfrodringen starter 29. juni og utfordrer Strava-løpere til å løpe minst fem kilometer i uka, i de fire ukene utfordringen pågår. Man kan delta individuelt eller i lag på fire. Utfrodringen er allerede åpen for (gratis) registrering.

Time to Fly

Hoka har også en pågående instagramkonkurranse, hvor du kan vinne Clifton Edge ved å benytte den nye Hoka-effekten i din insta-story samtidig som du forklarer hva «Time to Fly» betyr for deg.

– Vårt motto er Time to Fly, og vi tror at vi alle kan fly høyere om vi flyr sammen. Det har aldri vært viktigere å stå sammen som en enhet, og løfte hverandre opp gjennom uforutsigbare og utfordrende tider, sier Yang.

Clifton Edge er tilgjengelig i utvalgte butikker fra den 1. juli. Veiledende norsk pris er 1999 kr.

Nå kan alle teste digital løpecoach fra Racefox

Nå kan alle teste digital løpecoach fra Racefox


Nysgjerrig på å løpe med en digital coach på øret? Prøv Racefox TCS Frekvenstest.

Pressemelding fra Racefox

Tenk deg en digital coach som gir deg håndfaste råd om hvordan du kan forbedre holdningen og bevgelsesmønsteret.

Samarbeid med TCS

Racefox har utviklet et nært samarbeid med TATA Consultancy Services (TCS). Grunnen til dette er at begge selskap anser løping som en måte å oppnå en sunn livsstil på. Som et av verdens ledende IT-konsulentselskaper utforsker TCS hvordan avansert AI-teknologi kan hjelpe mennesker med å utvikle løpingen sin og motiveres til å mosjonere oftere.

Sammen med TCS har Racefox derfor utviklet en spennende stemmebasert øvelse som hvem som helst kan teste, selv om man ikke har det smarte beltet som normalt kreves for å benytte seg av Racefox sine tjenester.

Stegfrekvens er nøkkelen

En god stegfrekvens er nøkkelen til en effektiv løpeteknikk, ifølge Racefox. Racefox TCS Frekvenstest er en forenklet test, der det eneste som kreves for å få en analyse av din nåværende stegfrekvens er telefonen din.

Alt du trenger å gjøre er å laste ned Racefox Run-appen og følge Racefox-coachens stemme som snakker til deg under løpeøkta og gir feedback for å hjelpe deg mot å bli en mer effektiv løper.

Ønsker du å gå all inn med et Racefox-abonnement, kan du lese mer her.

Nikes gave til løperne

Nikes gave til løperne


Pegasus-serien har vært Nikes flaggskip og mest solgte modell siden den ble introdusert på samme tid som Michael Jacksons ”Thriller”. Siden den gang er skoen justert og forbedret 36 ganger. Vi har testet Nike Air Zoom Pegasus 37!

”Pegasus” betegner i greske sagn en hest med vinger. Et arabisk ordtak beskriver hesten som Guds gave til menneskene. Med Pegasus 37, tilbyr Nike en svært anvendelig gave til løperne. Skoen er en allrounder som dekker ”alle” behov. Pegasus 37 kan brukes om man skal løpe kort eller langt; fort, moderat eller sakte; kupert eller flatt; og på asfalt, grus, sti eller tartan.


Pegasus 37

Type: Allrounder.
Vekt: 232 gram/292 gram (dame str. 38/herre str. 44).
Drop: 10 mm (24 mm hæl/14 mm tå).
Pronasjon: Nøytral.


Pegasus-serien har vært Nikes flaggskip og mest solgte modell siden den ble introdusert på samme tid som Michael Jacksons ”Thriller”. Siden den gang er skoen justert og forbedret 36 ganger. Særpreget er likevel ivaretatt og skoen fremstår fremdeles som en hit.

Det er gammel vin på ny flaske. Heldigvis er vinen (fremdeles) fantastisk god!

Etter grundig testing, sitter man igjen med følelsen av at den nye utgaven er mer som en fininnstilling, enn en total overhaling. Det er gammel vin på ny flaske. Heldigvis er vinen (fremdeles) fantastisk god! Det er ikke uten grunn at Pegasus er Nikes mest solgte sko noensinne: Den gir valuta for pengene! Kvaliteten, holdbarheten og anvendeligheten man får i Pegasus 37 er særegen i denne prisklassen.

Nytt mellomsålemateriale

Med Air Zoom Pegasus 37 søker ikke Nike å revolusjonere Pegasus-serien. Det som har fungert bra videreføres, mens det gjøres små, men betydelig forbedringer på enkelte områder. Den mest signifikante oppgraderingen ved den 37. utgaven, er at hele mellomsålen består av det lette og holdbare React-materialet. Dette har vært en suksess i andre Nike-modeller de seneste årene. Endelig integreres det også i Pegasus.

Cushlon-foamen er fjernet fullstendig, og det er Zoom kun i forfoten. Til gjengjeld er Zoom-puten forstørret betraktelig, noe som gir mer skånsom demping og respons i frasparket. Nike har faktisk også tatt seg bryet å gjøre en kjønnsmessig tilpasning med tanke på andelen Zoom. Kvinner foretrekker generelt en mykere landing, og Zoom-elementet tilpasses derfor deretter. Dette er en kjærkommen innordning og staker ut en ny retning for Pegasus-serien: Mer fokus på skånsomhet og inkludering av kjønnsbaserte preferanser.

Trygg familebil

Dempingen føles litt mykere enn ved tidligere modeller. Den er svært skånsom for den daglige treningen, langturer og restitusjonsøkter. Det er verdt å merke seg at egenskapen muligens går litt på bekostning av fartsfølelsen. Pegasus 37 er ikke en konkurransesko for de som jakter sekunder, men kan være et trygt valg for de som ønsker å gjennomføre lengre distanser med en god følelse.

Pegasus 37 er den trygge, komfortable familiebilen som bevarer harmonien på langturen.

Ønsker du en formel-1-utgave, tilbyr Nike raskere og smidigere alternativ, som eksempelvis Pegasus Turbo og Zoom Fly, eller rene konkurransesko som Zoom Streak og Zoom Vaporfly Next%. Pegasus 37 er derimot den trygge, komfortable familiebilen, som bevarer harmonien på langturen.

Nytt lissesystem

Nike har forkastet Flywire-kablene (tidligere lissesystem) på Pegasus 37. De er erstattet med brede stropper. Systemet gjør at trykket fra lissene fordeles på en mer komfortabel måte, og overdelen føles i større grad som en integrert del av resten av skoen.

Videre gir denne varianten fordelen med er at den er mer tilpasningsdyktig for ulike bredder og høyder på vristen. Under det nye lissesystemet lukeparkeres en syltynn og luftig tunge. Den er formet som en U og blir liggende rundt vristen som et tynt blad. Første gang man trer på seg Pegasus 37, føles den muligens noe tight over tåboksen, men overdelen er elastisk nok til at den blir ”true to size” allerede i løpet av første løpetur.

Pegasus’ akilleshæl

Hælkappen er ikke like myk og fyldig som tidligere utgaver. Den er litt stivere og føles derfor også hakket mer stabil. Samtidig ivaretar den bakovervendte kragen komforten. Enkelte vil muligens oppleve at Pegasus 37 er mer sårbar for å slippe rundt hælen. Dette kan heldigvis motvirkes ved å ta i bruk det øverste hullet for lissene.

En grepa sko

Yttersålen er godt mønstret. Den består av mange, firkantede knotter som er plassert i ulike retninger. Dette gir godt veigrep på ”alle” slags underlag. Om det ikke er ekstremt krevende og sleipt, vil jeg faktisk foretrekke Pegasus 37 over de fleste terrengsko – også i ulendt skogsterreng.

Oppsummert

For de virkelig oppdaterte løperne/skoentusiastene, kan Pegasus 37 betegnes som en sammensmelting av de tre Nike-modellene Zoom Fly, Vomero og React Infinity Run.

For dere andre: Denne skoen tilbyr en støtdempende og responsiv såle, i kombinasjon med en komfortabel overdel. Alt i alt er Nike Pegasus 37 en ypperlig allrounder. Den egner seg til ”alle” typer underlag, ”alle” typer økter og ”alle” typer løpere. Det kan være det trygge valget for en erfaren løper til sin daglige trening, og det er den skoen jeg vil anbefale en nybegynner å begynne med til sin opptrening.

Pegasus 37 er ikke en hest på mekanisk doping som løper for deg, men det er i høyeste grad en gave til løperne. Som løpere kan vi gjengjelde gaven ved å dyrke løpegleden på alle slags typer økter!