Passe langt, passe langt unna

Passe langt, passe langt unna


14 halvmaratonløp i Europa – bli inspirert og finn neste års mål!

Mange kombinerer weekendtur med løpetur. Og ifølge en undersøkelse Runner’s World utførte i høst, er halvmaraton  en svært populær distanse blant våre lesere. Her har vi samlet 14 halvmaratonløp rundt om kring i Europa, slik at du kan planlegge inn neste års opplevelser allerede nå.

Stockholm halvmaraton 
Tidspunkt:  5. september 2020
Anbefalt av: Ole Kristian Brastad

Stockholm halvmaraton er et løp som jeg har deltatt på de siste åtte årene bortsett fra i 2018 hvor jeg var skadet. Det er etter min vurdering et løp som er undervurdert og hvor det deltar overraskende få fra Norge. Reisen til Stockholm kan enkelt og rimelig gjøres med tog. Det tar ikke mer enn drøye seks timer og bestiller du i god tid kan du få reisen til noen få hundrelapper. Løpet er godt organisert og går gjennom Stockholms brede gater. Det er musikk flere steder langs løypa og mye publikum som heier deg frem. Stockholm halvmaraton arrangeres normalt første lørdag i september og har rundt 15 000 deltakere fra nærmere 90 land.

Mizuno Half Marathon
Amsterdam, Nederland
Tidspunkt: 18. oktober 2020
Anbefalt av: Truls Bergmann

Løypa er en rundløype som går igjennom både industriområde og bykjernen. God stemning langs hele løypa med musikk og mye publikum. Strekket gjennom Vondelpark noen kilometer før mål er virkelig verdt å få med seg. Over 15000 løpere deltar i Mizuno Half Marathon. Maraton arrangeres samme dag.

Amsterdam er enkelt å komme seg til, direkteforbindelse fra de største byene i Norge daglig med KLM eller transfer via OSL. Jeg reiste fra Kristiansand via Gardermoen med SAS. For transport fra flyplassen så fungerer Uber flott. Er man i Amsterdam så anbefales det å leie sykkel enten på hotellet eller på en av de mange utleiestedene du finner over hele byen. Perfekt å bruke dagen før løpet på lett aktivitet og sightseeing. Ble ikke de store kulinariske opplevelsene denne gangen, men anbefaler å reservere bord der man ønsker å spise da det er mye folk i byen denne helgen. Da jeg løp i 2016 spiste vi på restauranten Guts & Glory som jeg kan anbefale på det varmeste.

Fjordmarathon
Aalborg, Danmark
Tidspunkt: 13. september 2020
Anbefalt av: Stine Skagestad

Løypa er flat og en fin kombinasjon av grus og asfalt. Halvmaraton er ei runde slik at man får sett mye av Aalborg og Nørre Sundby. Det var god stemning gjennom sentrumspartiene og spesielt i start- og målområdet. Barna deltok på barneløp.

Danmark er geografisk nærme og det er perfekt å kombinere det med andre aktiviteter for store og små. Vi tok det som en liten ferie og hadde en dag i Legoland, mannen min fikk utnyttet de gode seilbrettforholdene på Ringkøbing fjord og jeg løp min første halvmaraton.
Arrangmentet tilbyr distansene 5 km, 10 km, halv- og helmaraton samt barneløp på 2 km.

Berlin Halvmaraton. Foto: Bigstock

Berlin Halvmaraton
Tidspunkt: 5. april 2020
Anbefalt av: Solveig Vannes

Godt organisert løp med fantastisk stemning, masse publikum og underholdning langs løypa. Ca. 30 000 deltagere, men brede gater og puljeinndeling sørger for lite kødannelser. Løper forbi mange av byens store severdigheter. Det går direktefly til Berlin fra flere norske byer. Berlin er en by som har «alt»: mye historie, flust av gode restauranter og de shoppingglade får også dekket sine behov.

CPC Loop den Haag – NN Half Marathon
Den Haag, Nederland
Tidspunkt: 8. mars 2019
Anbefalt av: Marthe Katrine Myhre

Flat løype og bra stemning store deler av løpet. Rundt 40 000 deltakere og garantert flere som løper omtrent på samme tid som deg selv. Lett å komme seg inn i gode «klynger» med løpere. Dette er en løype hvor mange setter personlig rekord. Jeg reiste til Amsterdam og derfra er det lett å komme seg til Den Haag med tog. En fin Nederlandsk by med mange rimelig hoteller i kort avstand til start- og målområdet.

Zermatt Half Marathon går rundt fjellet Matterhorn. Foto: Frank Jacobsen

Zermatt Half Marathon
Sveits
Tidspunkt: 4. juli 2020
Anbefalt av: Frank Jacobsen

Løpet arrangeres den første lørdagen i juli hvert år og går i dalen som ender i en liten idyllisk Sveitsisk landsby som heter Zermatt (1610 moh) som ligger i foten av fjellet Matterhorn (4478 moh), modellen for sjokoladen Troblerone. Halvmaraton-distansen har kun plass til 800 deltagere. Det er mat- og drikkestasjoner for hver fjerde kilometer og generelt veldig proft arrangert. Gratis fjelltog hele denne helgen slik at man kan reise opp til blant annet Gornegrat på 3100 moh hvor ultradistansen har målgang. Jeg har selv løpt ultradistansen de to siste årene, men man løper samme i trasé – ultraløperne fortsetter bare et stykke videre etter 21 km. Halvmaratondistansen har rundt 1300 høydemeter, med start i Zermatt og målgang på Riffelberg (2585 moh).

Det er masse å finne på der utover å løpe, som fjellvandring, alpint, sykling med mer. Er flere gondoler og fjelltog som kan kombineres med fjellvandring. Jeg valgte å fly fra Torp/Sandefjord via Amsterdam til Zürich, og videre med tog til Zermatt hvor siste delen av togreisen er med et fjelltog. De to siste årene har det vært rundt 25 nordmenn som har løpt de ulike distansene som er halvmaraton, maraton og ultra på drøye 45 km. Hvis man ønsker å løpe i fantastiske omgivelser så kan dette løpet trygt anbefales.

Bodom Trail
Helsinki, Finland
Tidspunkt: 8.–9. mai 2020
Anbefalt av: Marit Klokset

Løpet finner sted i Pirttimäki nasjonalpark 30 min nord for Helsinki, og regnes som Finlands mest populære Terrengløp. Arrangementet tilbyr to valgfrie distanser: 12 eller 21 km. Og det morsomme er at du kan bestemme deg for distansen underveis! Alle løper først en runde på 12 km – da kan du velge å løpe i mål, eller fortsette på en 9-kilometersrunde til, slik at du får halvmaraton. Terrenget er typisk finsk, mange små innsjøer og kupert terreng, fine stier på furuskogbotn.

Det er enkelt å komme seg dit – kun en kort flytur fra Norge til Helsinki. Arrangøren stiller med buss fra Helsinki sentrum til løpsområdet. Å delta her er en fin måte å bli kjent med vårt naboland Finland på!

San Sebastian (halv)Marathon
Baskerland, Spania
Tidspunkt: 24. november 2019
Anbefalt av: Jon Ilseng

Opp mot 5000 deltagere på halvmaraton som har fellesstart med maraton. 10 km starter litt tidligere samme dag. Meget flat løype som går igjennom sentrum av byen og langs stranden. Cut-off tid på 2 timer og 30 minutter gjør at det ikke blir for mange deltagere, som er helt fint. Som kjærestetur er dette perfekt, særlig fordi man kan velge mellom tre distanser.

San Sebastian er en superkoselig by, kjent for god mat. Personlig likte jeg stedet veldig godt. Litt kronglete å komme seg dit off-season (løpet går i slutten av november). Måtte mellomlande i München og ta buss fra Bilbao, men gøy og oppleve et helt nytt sted.

Copenhagen Half Marathon. Foto: Bigstock

Copenhagen Half Marathon
Tidspunkt: 13. september 2020
Anbefalt av: Ida Bergsløkken

God stemning, tidlig start rundt klokka 11 og meget raskt løype. Her kan det perses! Rundt 23 000 deltakere i 2018.

Jeg reiste dit med fly (Norwegian) og fant en bra Airbnb rett ved startområdet. Jeg liker å bruke airbnb da man kan mekke sin egen frokost og mat i forkant av løp, slik at man ikke går på en smell og spiser noe man ikke er vant med.

København er en fantastisk by hva gjelder mat og koselige cafeer. Gikk ut på Iki Sushi dagen før løpet og kjøpte all you can eat meny – anbefales om du er som meg og liker å få i deg mengder fisk og ris dagen før løp. Dagen etter løpet dro vi på restaurant Höst, som jeg kan anbefale på det sterkeste. De er flinke til å tilpasse til eventuelle allergier og her får du en opplevelse i tillegg til god mat. Til frokost/lunsj/brunsj hadde jeg gått for Wullf&Konstali, Mad & Kaffe eller Far’s Dreng, for å nevne noen. Men Køben bugner av koselige cafeer, så her er det nok å velge mellom. Tipset mitt er å følge eller søke opp restauranter på Instagram i forkant slik at du kan vurdere om det er stedet for deg.

Big Half Marathon London
Tidspunkt: 1. mars 2020

The Big Half ble arrangert for første gang i fjor, og det med suksess. Sir Mo Farah stakk av med seieren, og skal tilbake igjen i år for å forsvare tittelen. Løpet fokuserer på inkludering i markedssføringen, og understreker at dette skal være en løpefestival for alle, uansett alder, bakgrunn og form.. Arrangørene oppfordrer også ferske løpere til å konkurransedebutere her. Starttidspunktet er relativt tidlig på morgenen: Klokka 09.00 og løypa går fra startområdet ved Tower Bridge gjennom bydelene Southark, Lewisham, Tower Hamlets før målgang i Greenwich. Du kan enkelt reise hit med direktefly eller booke pakkereise med fly, hotell og startplass gjennom løpsreiseoperatøren Springtime Travel.

Göteborgsvarvet
Tidspunkt: 16. mai 2020

En av verdens største – om ikke den aller største – halvmaraton må selvfølgelig være med på denne lista. Over 60 000 deltakere stiller til start i «Varvet». Altså flere enn i New York Marathon. Det høres kanskje kaotisk ut, men med strukturert puljestart (som varer nesten hele dagen) går dette som smurt. En noe kupert løype, men en fest av dimensjoner.  Musikk langs absolutt hele traseen, i tillegg til rundt 200 000 tilskuere. Det kan lønne seg å være ute i god tid når du skal booke overnatting.

Prague Half Marathon. Foto: Bigstock

Prague Half Marathon
Tidspunkt: 28. mars 2020

En vakker og rask løype i en svært så trivelig by. Det er en ganske så bra pakke for reiselystne løpere. Prag halvmaraton har fått statusen IAAF Gold LAbel Road Race, og denne utmerkelsen fra det internasjonale friidrettsforbundet innebærer at løpet er velorganisert og bra på alle måter. Løpet er blitt arrangert 19 ganger tidligere, så i år er det duket for 20-årsjubileum. Maks antall deltakere her er 11 500 løpere. Det går direktefly fra Gardermoen til Praha, og har du ikke vært i den tsjekkiske hovedstaden tidligere, er dette en ypperlig mulighet for vårlig sightseeing.

Valencia Half Marathon
Tidspunkt: 25. oktober 2020
Anbefalt av: Angelika Sverdrup

Et fantastisk løp og en stor opplevelse. Hele Valencia som by er tilrettelagt for løping, det er ikke for ingenting at byen titulerer seg selv Ciudad del Running – løpebyen.

Løypa er flat og går langs havet og inne i sentrum. Flott atmosfære og god stemning, og ikke minst et knirkefritt arrangement med IAAF Road Race Gold label-status. I underkant av 15 000 løpere deltar, fra nesten 90 forskjellige land.  Du kan fly via Schipol til Valencia med KLM, eller fly direkte til en av de nærliggende byene som Alicante, Madrid eller Barcelona.

Dr. Nielsens vinterhygge- og parmaraton
Velje, Danmark
Tidspunkt: 19. januar 2020
Anbefalt av: Peter Jensen

Dr. Nielsen er en dansk bittersnaps, og løpet bærer preg av dette! Det serveres langs løypen – i tillegg til Dr. Nielsen – både dansk juleøl, smågodt, fløteboller og mye annet godt. Her møter man både tysk tyrolermusikk og Blues Brothers på de mange depoter underveis. Løpet startes med (gratis) felles frokost, og avsluttes med stor buffet etter målgang (og gratis adgang til svømmehall/sauna).

Som løpsnavnet indikerer er Dr. Nielsens Vinterhygge-Maraton et løp med fokus på det sosiale. Løpet er opprinnelig en full maraton, men distansen kan deles i par-maraton (2 x 21K). Løypen strekker seg flat gjennom Vejle Ådal, hovedsakelig på asfaltert natursti og grusvei. Stemningen langs løypen er god, på tross av variert dansk vintervær.

Medaljen består naturligvis av en miniflaske med Dr. Nielsen! Løpet har i år 10 års jubileum, og har et tak på 500 deltakere. Et anderledes maraton med masser af overraskelser, lyder slagordet. Vejle ligger midt i Jylland, en kort busstur fra Billund Lufthavn. Start og mål på samme sted i sentrum av byen gjør logistikken enkel.

Les også: 45 spektakulære løp rundt om i verden

Siste utgave av Runner’s World:

Runner's World nr. 8 2019

Bli abonnent


Vinterløpingens utstyr

Vinterløpingens utstyr


På skuddårsdagen løpes Vinter10 i Trondheim. Ronny Ingebrigtsen gir utstyrstipsene som gjør treningen i forkant og løpet til gode opplevelser.

Vinterløp

Den siste dagen i februar lyser en kolonne med hodelykter opp grusveiene som snirkler seg rundt Nidelven. Det stemningsfulle løpet setter sitt varme preg på en ellers mørk og kald tid. Vinter10 finner sted i Trondheim den 29. februar, et vinterløp på en ellers fattig terminliste. Ronny Ingebrigtsen er butikksjef på Löplabbet i Trondheim og påpeker at dette er et perfekt løp å få inn i kalenderen for å holde løpingen ved like gjennom vinteren.

Les mer om Vinter10 her: https://vinter10.no/

Drikkevest

Noe av den siste utviklingen som skjer på utstyrsfronten er i retning mot ultra- og fjelløp. Ronny Ingebrigtsen sier at salget på løpevester har eksplodert.

– Mosjonister gløtter mot toppen og tar i bruk utstyret ment for lenger distanser på kortere turer som en femkilometer, forteller butikksjefen.

– Så det drikkes mye, smiler han.

Fordelen med en løpevest inn mot vinterhalvåret er muligheten til å ha med for eksempel ekstra lag dersom turen involverer pause.

Ronny Ingebrigtsen er butikksjef på Löplabbet i Trondheim. Foto: Löplabbet

Lite nok klær

Løpevesten kan også bære de ekstra lagene du underveis innser at du ikke trengte.

– Min kjepphest er å ikke kle seg for mye på vinteren, sier Ingebrigtsen.

– Du er i konstant bevegelse, til og med når du løper nedover, men så går det ikke så raskt at vindmotstanden gjør deg kald.

Han trekker frem at det ikke skal være nødvendig å svette to liter på en times løpetur, men at det er lett å kle seg litt for godt når man står inne og ser ut.

– Samtidig må jeg poengtere at noen jo fryser mer enn andre, og påkledning ser veldig annerledes ut på kona mi og meg selv i samme temperatur, forteller han med et smil.

Hvilke klær?

I temperaturer fra null og nedover foreslår Ingebrigtsen en løpebukse som er løs nok til å gi et lite lag med luft.

– Spesielt for menn er jo tightsen helt ut, og flere leverandører har løpebukser som er løsere, sier han.

– En oppdagelse for meg er hvor mye mer behagelig det er enn en tights.

Tøyet bør være behagelig å løpe i, så enkelt som det, og tilpasses temperaturen i form av lue og votter eller hansker. På overkroppen foreslår Ingebrigtsen en super i mikrofiber som for eksempel fra Craft, Swix eller Gore, eller et lag ull fra merker som Devold eller Falke. På toppen en vanlig vindjakke. Sistnevnte trekker Ingebrigtsen frem at ikke trenger å være så foret og at den gjerne kan være lettere og tynnere enn den klassiske skijakka.

Synlighet

Ytterste lag bør selvsagt være synlighet, og her foreslår Ingebrigtsen aktivt lys i form av noe som blinker.

– Det vi driver med skjer gjerne på ettermiddagen når det er blitt mørkt, og på vinteren er synlighet veldig viktig, trekker han frem.

– Kanskje er det spesielt viktig med aktivt lys i urbane områder hvor man konkurrerer med bil- og gatelys, råder Ingebrigtsen som selv løper både i og utenfor Trondheim.

En klassisk refleksvest taper seg gjerne ved vask, og synlighet kan vi aldri ha for mye av.

Det kan ikke veien være heller, og det åpner seg mange muligheter for fin løping med en god hodelykt.

– Det kan åpne for å løpe på grusveier og til og med kanskje litt i marka. Spesielt i Oslo finnes det jo mange brøyta vinterveier innover i Nordmarka, sier Ingebrigtsen.

– Man må jo ikke løpe i eksosen hele tiden selv om det er vinter.

Kontinuitet gjennom vinteren

Löplabbet er en sentral del av løpemiljøet i Trondheim. Her kommer løpere for å slå av en prat, få råd om utstyr og bekledning, og diskutere trening og skader. Som utdannet og tidligere fysioterapeut, og ikke minst aktiv løper de siste 30 årene, så har erfaringsbanken om skader, trening og utstyr blitt stor.

Innledningsvis spurte jeg om han har vært skadet selv?

– Hele tida, svarer han kontant.

– Nei da, jeg har vært heldig, sier han med et smil. Jeg har hatt veldig mye skadefri løping, men det har jo også blitt en del på så mange år.

Denne vinteren skal han holde løpingen i gang så han unngår fjorårets skadefylte vår etter en prima langrennssesong.

– Det er ingenting som er så kjipt som å være i dårlig form, sier han latterfylt om den første tiden etter lenger løpeopphold.

Løpepreferanser

Ingebrigtsen har bakgrunn fra gateløp på 5 og 10 km og noe bane, og utviklingen de siste årene har også preget ham:

– Fokuset på maraton gjorde at jeg debuterte på distansen før jeg hadde tenkt, forteller han.

Nå er det bølgen av fjelløp og ultraer som brer seg fra Sentral-Europa og nord til oss, og med det kommer altså de godt brukte løpevestene. I tillegg har det skjedd en interessant endring fra minimalisme til maksimalisme.

– Trender oppstår jo gjerne fordi folk opplever at trenden er det som hjelper dem best, forklarer Ingebrigtsen.

– Nå synes de tungt dempa sko funker, men vi som kan mer om skoene kan jo se flere egenskaper de har til felles, for eksempel at flere leverandører enn bare Hoka har sko med rundere såler.

Piggsko

Alfa og omega for vinterløpingen er riktige sko.

– Det å ha en god vinterpiggsko er for alle som ikke har hatt det en rett og slett fantastisk opplevelse å løpe med, sier Ingebrigtsen tydelig.

En sko du kan stole på som gjør at du kan løpe avslappa trekker butikksjefen frem som skadeforebyggende i seg selv.

– Ikke minst er det moro å løpe med!

Erfaringen tilsier at det er de nordiske merkene som gjør det best. De selger desidert mest av svenske IceBug og Sarva-modellene til finske VJ. Tidligere solgte de også merker som Asics, men metallet holdt ikke godt nok og det var mange reklamasjoner.

Icebug er samarbeidspartner med Vinter10.

Dette er sikkert blitt bedre med årene, men Ingebrigtsen ser ingen grunn til å ta dem inn igjen når de nordiske leverandørene er så gode.

På føre som ikke er helt is, ikke helt asfalt, foreslår han terrengsko med god gummi. Her er det stor forskjell på hvor god gummien er og hvordan den da sitter i underlaget. Alt dette kan testes på gjennomløping av løypa tirsdag 14. januar klokken 18.15, og turen avsluttes i butikken med litt varm saft og bevertning. Se mer om arrangementet her: https://www.facebook.com/events/1730698507055213/

Vinn tur til Limassol Marathon

Vinn tur til Limassol Marathon


Runner’s World inviterer en av leserne våre til vakre Kypros for å løpe Limassol Marathon. Delta i konkurransen her!

NB! Konkurransen er avsluttet og vinner trukket

Kickstart sesongen med et eksotisk løp i mars! Runner’s World inviterer nå en av leserne til å bli med RW-blogger Maria Sørbø til den vakre øya Kypros for å løpe Limassol Marathon.

OPAP Limassol Marathon arrangeres fra 21.–22. mars 2020, og turen varer fra fredag 20. mars til mandag 23. mars. 

Flotte omgivelser
Limassol er Kypros’ nest største by og ligger ved Akrotiribukta på den sydlige kysten av øya. Byen har øyas største handelshavn, og løpstraseen følger kysten hele veien. Det er med andre ord duket for et eksotisk løp i nydelige omgivelser.

Velg mellom alle distanser
OPAP Limassol Marathon er et inkluderende og flott løp. Slagordet er «run with a smile». Du kan velge mellom så godt som alle distanser: 5 km, 10 km, halvmaraton og maraton.

Bli med RW-blogger Maria til Kypros i mars. Delta i konkurransen ved å klikke på linken lenger ned i artikkelen.

Et flatt og spennende løp
RW-blogger Maria er allerede påmeldt og gleder seg enormt!
– Det blir helt fantastisk å starte løpesesongen 2020 med et flatt og spennende løp på Kypros, sier hun.

Maria har etterhvert fått maratondistansen som en av sine favoritter, og pleier å løpe et par-tre maraton i løpet av året, ispedd andre distanser – både kortere og lengre. Målet for 2020 er å komme seg under 3.30, hvilket hun er i god rute til. Om det skjer allerede i Limassol gjenstår å se. Dette løpet passer også utmerket som et treningsløp til kommende løp utover i sesongen.

NB! Konkurransen er avsluttet og vinneren trukket.

Les mer om Limassol Marathon her 

Se video fra løpet her: International Sport Events in Cypros

– En helt unik opplevelse

– En helt unik opplevelse


I mars stiller Sven Kilander til start i Frozen Lake Marathon på Golsfjellet. Han gleder seg til å oppleve det helt spesielle løpet.

Frozen Lake Marathon arrangeres 14. mars 2020 på Golsfjellet, på den islagte Tisleifjorden. Stedet forbindes gjerne med biler. Her ligger nemlig Isbanedrift, som er en av verdens ledende arenaer for vintertester av bildekk og biler. En helg i mars må bilene bort – til fordel for 500 løpere i Frozen Lake Marathon.

– Jeg har ikke tidligere deltatt i et lignende løp, sier Sven Kilander.

– Jeg trener alle økter ute uansatt vær, og ofte i mørket om morgenen før de andre i familien står opp. Så vær, vind og is gjør meg ingenting. Utfordringen for meg i Frozen Lake blir nok å holde igjen i starten da jeg har en tendens til å gå ut for hardt, sier Kilander.

Bør trene mer flatt
Frem mot Frozen Lake i mars trener Kilander mye alternativt.
– Om vinteren trener jeg svært allsidig, og jeg kjører nesten mer freeride telemark enn jeg løper. Jeg skal blant annet være over fire uker i alpene i vinter for å kjøre freeride. Jeg blir tung i steget av all telemarkkjøringen, men jeg prøver å løpe om morgenen relativt jevnlig så jeg håper å løpe et ok løp.

– Før Frozen Lake hadde det nok vært lurt av meg å løpe litt mer flatt enn hva jeg vanligvis gjør i Nordmarka i Oslo, men jeg får se om det blir anledning til det.

Favorittøkten
Kilander elsker å løpe ute, uansett vær. Om vinteren bruker han ofte høye gamasjer for å unngå å få kalde føtter og akilles.

– Min favorittøkt om vinteren er å løpe i dyp lett puddersnø fra huset, på blåsti opp Vettakollen til Skjennungstua via Frønsvollen, og tilbake via Tryvannstårnet. Jeg trener aldri intervaller, men prøver heller å tilpasse farten etter dagsformen, sier han.

Drar på med pigger
I Frozen Lake Marathon er hele løypen lagt til den islagte Tisleifjorden. Det betyr at man må løpe med piggsko.
– På treningsturene mine løper jeg stort sett kun i marka og mest på blåsti. Når det er isete liker jeg å bruke piggsko slik at jeg kan dra på uten å trå så forsiktig. Det er gøy å løpe fort på krevende og isete stier. Icebug har laget piggsko i lang tid og er spesialister, så med Icebug piggsko føler jeg meg trygg, sier Kilander.

Internasjonal deltakelse
Frozen Lake Marathon appellerer til internasjonale deltakere da konseptet er svært eksotisk for dem.

– Min erfaring er at de som kommer til Norge for oppleve naturen og et spesielt arrangement er åpne og svært positive. Det gir gode forutsetninger for en hyggelig helg på og ved Tisleifjorden. Jeg liker løp som dette hvor arrangøren tilbyr en totalopplevelse hvor deltakerne bor, spiser og løper sammen. Det skaper et svært hyggelig felleskap og man får nye venner. Det er bare å melde seg på, sier Kilander.

Mer informasjon om Frozen Lake Marathon finner du her: http://icebugx.com/frozenlake/

Søker to deltakere til Team GORE Wear i Winterrun

Søker to deltakere til Team GORE Wear i Winterrun


Lørdag 1. februar vil tusenvis av deltakere lyse opp gatene i Oslo. Helt siden 2016 har Winterrun vært en løpefest midt på vinteren. Fakirer vil skape magisk atmosfære ved starten og DJs og lysshow holder trykket oppe under hele arrangement.

Fyll ut søknadsskjemaet nederst på siden innen 15. desember, så er du med i kampen om en plass på Team GORE Wear i Winterrun 2020.

To løpere får sjansen til å være med på Team GORE Wear. Du vil få løpeklær og løpesko. Alle kan søke, uansett nivå. Du får i tillegg startnummer til Winterrun.

De som trekkes ut som deltaker på Team GORE Wear må gjøre dette:
– Stille på prøveløp i januar.
– Spre budskapet om GORE-TEX Winterrun i egne sosiale kanaler.
– Delta i selve løpet.
– Må kunne bruke GORE Wear-produkter og Icebug sko.

Winterrun er som skapt for alle som elsker å løpe, for alle som ikke lar kulde, snø og is være en hindring for trening, og for alle som har oppdaget at det er fortryllende å løpe en fin vinterdag.

Som deltaker på Team GORE Wear får du større motivasjon, utbytte og glede både i treningen frem mot løp, underveis og etter løpet. Det er alltid gøy å være del av et lag, og man kan benytte seg av fordelene det er å ha noen å dele erfaringer med, stille spørsmål eller gjennomføre øktene man har planlagt frem mot løpet. Særlig når det er mørkt og kaldt ute.

Arrangementsdato
Oslo: 1. februar

Send inn din søknad i skjemaet under.

Gir bort gratis starnummer til alle unge

Gir bort gratis starnummer til alle unge


Løpebølgen skyller inn over Norge, og stadig flere løpsarrangører noterer nye rekorder i antall påmeldinger. Samtidig som man ser nedgang i andre mosjonsidretter, er løpingen stadig på vei opp. Springtime Event arrangerer hvert år over 20 løp i hele Norge, og nå gir de gratis startnummer til alle som er født på 2000-tallet.

Helsemessig tiltak
Fysisk aktivitet har mange positive effekter, både fysisk og psykisk. Barn og ungdom bør være fysisk aktive i lek eller annen aktivitet minst 60 minutter hver dag, og ved å sette et konkret mål kan det være enklere å motivere seg til nettopp det.
– Vi ønsker å spre løpeglede, og ikke minst få med de yngre løperne. Vi ser at mange som er med i et mosjonsløp en gang ofte kommer tilbake. Så vi tenker at dette er et stort helsemessig tiltak for å aktivisere de yngre. Samtidig er det en ypperlig mulighet for familier, lag og foreninger til å gjøre noe gøy sammen, sier daglig leder i Springtime Event Geir Jarle Bjørneng.

Stiller til start med håndballaget
Løpsarrangøren har opplevd pågang fra idrettslag og foreninger som ønsker å melde på større grupper til løpene, nå som det er gratis. Det gir muligheter til å skape sosiale eventer nå som ikke økonomien står i veien.
– Gratis deltakelse for de som er født på 2000-tallet er genialt. Her kan man for eksempel utfordre idrettslag og la barna oppleve mestring, løpeglede og samhold på en annen arena enn de er vant til. Dette tror jeg blir en suksess. Min 12-åring er påmeldt og vi håper fotball- og håndballlaget «hennes» blir med. Jeg gleder meg uansett til å få dele løpet, stemningen og opplevelsen Vinter10 med henne, sier Thea Foss Bækkevold i Trondheim.

De første løpene i 2020 med gratis deltakelse er

Winterrun i Oslo 1. februar: https://icebugx.com/winterrunoslo/

Vinter10 i Bergen 8. februar: https://vinter10.no/bergen/

Vinter10 i Trondheim 29. februar: https://vinter10.no/trondheim/