Opplev Reykjavik – med løpesko og startnummer

Opplev Reykjavik – med løpesko og startnummer


Du rekker over store avstander, får mosjon og en ny og annerledes opplevelse av Islands hovedstad. Før eller etter løpet kan du oppleve geysirene som sender varme stråler opp i lufta, mens vulkanene ulmer på Sagaøya.

I Reykjavik er husene er så lave at du opplever det store landskapet og den vide himmelen hele tiden. Gjennom nesten hele løypa er vi som i byen og på landsbygda på samme tid. Langs vannkanten sykler en mann med et enormt britisk flagg utstrakt bak seg på bagasjebrettet. Fjell og hav er i bakgrunnen. Maratondeltagerne fra Kina, Australia, New Zealand og Ny-Guinea har reist kloden rundt for å oppleve Island og for å løpe. Det summer i verdensspråk rundt oss. Men som i alle løp er pratingen proporsjonal med distansen – avtagende!


Fargerikt startfelt i en fargerik by! Foto: Eva Björk Ægisdottir

På startstreken med Bono
Startskuddet går hvert år av til lyden av «Beautiful Day» av U2. Og denne augustdagen i Reykjavik er det strålende sol, vindstille og 11 grader. Startområdet er i Lækjargata, midt sentrum, der det en gang rant en elv mellom Reykjavikurtjörn og havet.  Nå er gata en elv av løpere.  Det er musikk, masse mennesker og god stemning.

Maratonløypa sprer seg først ut i en sløyfe mot vest og så en mot øst og går stort sett langs Atlanterhavet. Den sentrale handlegata Laugavegur, omgitt av lave tre- og metallkledde hus, og Hallgrimskirkja som ligger på høyden i sentrum, får ligge i fred for løpere denne dagen. Etter å ha krysset broen over Reykjavikurtjörn, løper vi mellom lave hus og i brede gater.  Islendingene er imponerende tidlig oppe for å heie og skape liv langs løypa, det hentes aviser i slåbroken, noen spiller instrumenter og barn og voksne heier. Her faller de fleste inn i sin egen rytme. Når vi kommer ut til Atlanterhavet og mens du ennå er full av energi og optimisme, trekkes blikket ut mot det åpne havet og fjellene.


Hallgrimskirkja på høyden. Foto: Andri Már Thorstensen

Havets betydning for Island
Dette er det samme havet som har betydd alt for Islendingene, og fortsatt har stor betydning for livsgrunnlaget.  I romanene til Kristín Marja Baldursdòttir og Jón Kalmar Stefánsson beskrives tider der hav og vind, snø og kulde avgjorde menneskenes skjebner. Tider da mennene dro ut på fiske, og kvinnene ikke visste om de kom tilbake i tide til barnet ble født, eller om de kom hjem i det hele tatt. Tidene har forandret seg. Denne dagen løper vi forbi store cruiseskip. Fiskebedriftene rett innenfor, som leverer fersk fisk til de mange restaurantene, forsyner oss med iskuber til nedkjøling. En av restaurantene er Icelandic «Fish and Chips» som er liten og populær. Rundt de runde, røde respatexbordene serveres fersk fisk med smakfulle sauser og tilbehør som en perfekt oppladning dagen før løpet.

Gorbi og Ronald
Vi krysser gjennom boliggater til en ny og lengre strekning langs havet. Vi passerer etterhvert det hvite huset Höfdi, der Gorbatsjov og Reagan møttes i 1986, et møte som ble et viktig bidrag for å få slutt på den kalde krigen. Ved den lange og slake oppoverbakken ved omtrent 14–15 kilometer, kjennes ikke naturopplevelsen like spennende lenger. Har du startet litt for hardt, eller trent litt lite, er det her du vil kjenne akkurat det! Løypa vender ved omtrent 17 km og går tilbake i samme trasé, men på andre siden av midtdeleren, og gir deg mulighet til å heie på de som er litt raskere. Rett etter dette legger helmaraton-løperne ut på sin siste, lange runde øst for byen.

– Det er ikke akkurat en flat maraton, sier Kirsten (3:10 i Reykjavik maraton). Især var andre halvdel mer kupert. Men for en naturopplevelse det var! Spesielt fint var det ute ved Grótta fyr. Det rare var at selv om løpene er veldig forskjellige, var det likevel noe med stemningen som minnet meg om New York maraton, sier hun og legger til:
– Maraton er egentlig en fin distanse – hadde det ikke vært for de siste 10 kilometerne!


«Marathon er egentlig en fin distanse – hadde det ikke vært for de siste 10 kilometerne», sier Kirsten Husby Sandven som kom i mål på 3:10 i Reykjavik Marathon. Foto: Olafur Thorisson

Finanskrisen på Island
Når vi løper inn mot byen teller jeg fem byggekraner som rager over byen og jeg tenker at krisen på Island ser ut til å være over. I går sa guiden vår at finanskrisen ble en ny start for turismen og verden ble oppmerksom på Island. Da vulkanutbruddet fra Eyafjallajökul i 2010 sendte ut askeskyer og stoppet store deler av flytrafikken i Nord-Europa, var det et faktum at Island var et land med påvirkningskraft på verden. Turistene strømmet til. Verdien på islandske kroner har igjen økt og prisen på mat og klær er nå omtrent å sammenligne med norske priser. 

Tilbake i sentrum
Vi er tilbake i sentrum og i mål deler funksjonærer ut medaljer og drikke til slitne løpere. Rett ved start- og målområdet ligger gata Bankastræti med murhus med et mer kontinentalt preg. Her finner du Reykjaviks Cafè Paris der du kan drikke musserende etter løpet.  Herfra er det bare en kort spasertur for å se det nye Harpa kulturhus som rager over sjøfronten og den fasetterte glassfasaden speiler den vide og blå islandske himmelen.


Musserende i sola på Café Paris etter løpet. 

Golden Circle og Geysir
Men Island er mye mer enn sin hovedstad. Vi har løpt rundt og gjennom byen og orientert oss blant hus, hav, mennesker og fiskebedrifter. Nå kjører vi ut på landet i det store landskapet. Her er det ingen skog, men en sjelden gang noen trær. Lavaviddene på begge sider av veien er dekket av mose som har brukt år på å feste seg. Vi ser en karrig fjelltopp, en ensom trekirke, islandshester som beiter og åkre som duver i vinden. Et hus her og der.

På turen «The Golden Circle» er vi innom geysiren Strokkur der turistene venter på at vannspeilet skal reise seg sakte til en spent halvkule før den sender en foss av varmt vann opp i lufta. I Thingvellir nasjonalpark fant det første Alltinget sted med fjellveggen som akustisk bakteppe. Det blåser friskt! Her glir de tektoniske platene fra Nord-Amerika og Eurasia fra hverandre 2 cm pr år og truer med å senke landet i havet eller dele det i to. Kan det skje? Vannfallet på Gullfoss sender vanndråpene langt innover land og gjør landskapet irrgrønt. Når vi er tilbake i Reykjavik står sola lavt på den vide himmelen og sender varmt sensommerlys inn over byen og landskapet.


Gullfoss med regnbue – en av naturattraksjonene i The Golden Circle. Foto: Anette Dietrichson Bruun

Vulkaner
Vulkanutbruddet på Vestmannaeyjar (vulkansk øygruppe rett syd for selve Island) som begravde husene på Heimaey i lava i 1973 gjorde så sterkt inntrykk på meg som 8-årig at jeg holdt basar i oppkjørselen vår. Solgte gamle leker og stekte vafler. I takkebrevet fra hjelpeorganisasjonen takket de for mottatt kr 63,- til hjelpearbeidet. Førti år senere ble jeg selv sittende askefast uten å komme meg til Alta som planlagt. Nå sover vulkanene, enn så lenge, men det er nylig rapportert om aktivitet. Ingen vet med sikkerhet når neste utbrudd vil komme og hva det vil føre med seg av snøsmelting, flom, lava og askeskyer.

Kulturnatt i Reykjavik
Det er kulturnatt (Menningarnótt) i Reykjavik samme augusthelg. Konserter arrangeres hele dagen og det er åpne dører til kulturinstitusjonene. Fokuset på maraton kan lett ta oppmerksomheten fra kulturtilbudet ellers, men fyrverkeriet klokka 23.00 er en perfekt avslutning på dagen og reisen!

Å oppleve omgivelser mens man løper

Intervju med hjerneforsker og forfatter av boken «Hjernen er Stjernen», Kaja Nordengen.


Vi spør hjerneforsker Kaja Nordengen om det finnes noen fordeler med å løpe maraton på nye steder. Opplever vi omgivelsene annerledes når vi går, løper, sykler eller kjører bil? Og i hvilken grad kan man få med seg omgivelsene?

Kaja Nordengen svarer:    
Hjernen trenger tid på å tolke nye inntrykk, og det vil derfor være lettere få med seg omgivelsene om man går eller løper, fremfor å kjøre bil. Dette går på konsentrasjon og hva man ser etter. Løper man maraton kan man imidlertid lett bli mer konsentrert om oppgavene enn omgivelsene. Å gå eller å løpe blir en del av våre automatiserte bevegelser, og bevegelsene i seg selv bør ikke gå særlig utover vår konsentrasjon. Er vi veldig slitne, men likevel presser oss selv videre, kan denne disiplinære øvelsen kreve såpass mye av vår mentale kapasitet at vi ikke får med oss omgivelsene i samme grad. 

Noen føler de har dårlig stedsans og alltid går i feil retning, men kan stedssansen trenes opp til å bli bedre f.eks. gjennom å ha fokus på omgivelsene i større grad?

– Stedsansen virker i stor grad inn på hvordan vi kan sette sammen opplevelsen etterpå og er nært knyttet til hukommelsen. Men alle kan trene på å få bedre stedsans og hukommelse. Når vi lærer oss nye ting, dannes det nye nervecellekontakter, det skjer altså fysiske endringer i hjernen. Et veldig godt eksempel er taxisjåførene i London, som må gjennom en vanskelig kjentmannsprøve for å få jobb. De fleste trener aktivt på navigering i London i omtrent tre år før de går opp til prøven. Når man hjernescanner dem før de begynner treningen, samt etterpå, ser man at den delen av hjernen som har med orientering på gjøre, altså den innerste delen av tinninglappene, som kalles hippocampus, har blitt fysisk større.

Neste gang du er på et nytt sted, forsøk å være mer oppmerksom på omgivelsene dine, farger, lys og stemninger. Prøv å plassere inntrykkene i sammenheng på et kart etter turen. Det kan i gi turen en ekstra dimensjon og i beste fall kan både hukommelsen og stedsansen bedres.                                      


Virtuelt hundeløp

Virtuelt hundeløp


VOM Dogrun hiver seg på trenden og kjører virtuell challenge fra 21.–24. mai. Løp med hunden din og få medalje (og hundeskål) i posten!

Runner’s World er stolt samarbeidspartner til VOM Dogrun som antakelig er landets triveligste (og mest høylytte?) løp. Her løper to- og firbeinte sammen, og løpet har blitt arrangert rundt om i landet de siste årene.

Denne sesongen er som kjent noe annerledes, men løpingen består heldigvis fortsatt.

Fra å ha arrangert ti reelle løp i 2019, går arrangøren nå over til en fire dagers virtuell utfordring: fra torsdag 21. mai til søndag 24. mai arrangeres nå VOM Dogrun Challenge, hvor du kan løpe eller gå tre eller seks kilometer med hunden din i ditt nærområde.

Premiering til både hund og eier kommer i posten, i form av medalje og hundeskål.

Les mer om VOM Dogrun Challenge og meld deg på her!

Løping er livet

Løping er livet


De virtuelle løpene fikk en real oppsving for cirka en måned siden. Medalje- og løpssamler Jan Billy Aas har allerede rukket å delta på 67 løp i år. Målet er 1000 løp før fylte 40.

Den virtuelle løpsserien Runner’s World Challenge har pågått i en drøy måned, og forrige løp var Run Forest Run som tok rundt 700 løpere ut på stiene for å konkurrere på enten 5 km, 10 km eller halvmaraton. En som deltok på hele to distanser, var Jan Billy Aas.

Takke for seg – eller løpe

Karen fra Kråkstad i Nordre Follo har løpt siden han var 16 år. Løpingen ble hans vei, hans medisin. Barndommen var trøblete, men en lærer og en yngre elev på skolen hadde sett løpstalentet hans, og fikk ham med på trening.

– Det sto mellom å takke for seg eller å holde motet oppe med løpingen. Jeg valgte det siste, fordi det var et fantastisk miljø der man kunne glede seg over andres prestasjoner, og i tillegg ble jeg sett, forteller Jan Billy.

I dag er han selv en stor inspirasjon for løpere i Norge. Ofte å se på startstreken i ulike løp. Veldig ofte, faktisk. Jan Billy har nemlig hele 869 konkurranser på CV-en. Målet er 1000 løp før han fyller 40 om to år.

To nye medaljer til samlingen er i boks etter helgen for Jan Billy Aas. Foto: privat.

Og det at de reelle konkurransene lar vente på seg dette året er ingen hindring. Hittil i år har han deltatt på 67 løp, de fleste virtuelle, og hele seks løp i Runner’s World Challenge.

Jan Billy deltok først på 10-kilometeren i Run Forest Run, og etter en pause på en times tid, la han i vei på 5-kilometeren.

– Det er jo utrolig kjedelig å løpe alle disse løpene alene rundt i bygda mi, men samtidig går det overraskende bra. Men jeg savner å treffe igjen konkurrentene mine, det er jo morsommere å konkurrere mann mot mann i samme løype.

Verdens beste taper

Dagen før Run Forest Run deltok han på – og vant – et timesløp i en annen virtuell løpsserie. Innsatsen der gikk naturlig nok noe ut over skogsløpene påfølgende dag, men det spiller ingen rolle. Han er strålende fornøyd så lenge han får deltatt på og fullført løp, og er ifølge seg selv verdens beste taper.

– Om jeg kommer først eller sist bryr jeg meg ikke om, jeg er glad bare jeg kan delta, forteller han, og legger til at han kommer fint inn i konkurransemodus selv på virtuelle løp, og at flere av tidene hans denne våren er bedre enn samme periode i fjor.

– Jeg løper så fort kroppen og beina orker. Fordelen med virtuelle løp er at jeg kan disponere kreftene bedre enn når jeg jager de foran meg.

Jeg hadde ikke klart meg uten det fantastiske løpemiljøet.

«Fordelen med virtuelle løp er at jeg kan disponere kreftene bedre enn når jeg jager konkurrenter foran meg», sier Jan Billy. Foto: privat

At løpegleden til Jan Billy er genuin er det ingen tvil om. Løpemiljøet har betydd alt for ham, helt siden han valgte livet og løpingen som 16-åring.

– Jeg ønsker at folk ikke må gi opp livene sine uansett hvor tøft det har vært i oppveksten eller generelt i livet. Med gode folk rundt seg kommer man langt. Jeg hadde ikke klart meg uten det fantastiske løpemiljøet, sier han og retter en stor takk til alle som har støttet og motivert ham oppgjennom årene.

Forhåpentligvis vet han hvor mye han betyr for løpesamfunnet, og hvor mye slike positive, engasjerte løpere som ham har å si for et relativt lite miljø. Det forsterker følelsen av at – på tross av at vi ikke står på startstreken sammen denne våren – er vi likevel en del av det samme, gode løpemiljøet.

Glimt fra Run Forest Run

Se dette innlegget på Instagram

🌞🏔🏃🏻‍♀️Gratulerer med vel løpt! 🏃🏼‍♂️❄️🌳 Håper dere har hatt en fin helg i SKOGEN! Resultatlisten oppdateres løpende og registrering av løp stenger mandag kl.14.00 og den endelige resultatlisten kommer i løpet av mandag og vi kommer å trekk fler premier! 🤩 Klikk på link i bio for å gå til registrering. Oppdater siden etter en stund hvis du ikke finner deg der. 🏅Medaljene skal komme i din postkasse om va 14 dager. Neste løp er Til Himmels den 21.5. 🏔🏃🏻‍♀️🏔🏁🏃🏼‍♂️🏔🏔🏔🏔🏃🏼‍♀️ . #runforestruntrailchallege #runforestrun #runnersworldchallenge_2020 #tilhimmels

Et innlegg delt av Runner’s World Challenge (@runnersworldchallenge_2020)

Ga mersmak

– Det blir flere virtuelle løp på meg fremover, dette ga mersmak! sier Anne Marie (Annie) Johannessen.

Til vanlig konkurrerer hun i obstacle-løp og har deltatt i både EM og VM. OCR sesongen er mer eller mindre avlyst, så det å delta på Virtuelt løp er en veldig fin måte å fortsette å konkurrere i terreng, ifølge henne.

Traseen hun valgte for Run forest run, Sognsvann – Tryvannstårnet – Frognerseteren, var derfor ikke tilfeldig.

– Jeg har det siste året fått øynene opp for terrengløp og motbakkeløp. Før jeg startet med dette løp jeg kun intervaller. I skogen blir strekningen lenger og brattere.

Annie forteller at hun liker skogsløp spesielt godt fordi det er så mye fint å se, både av dyr og natur. 

– I motbakker er det et blodslit oppover men på toppen blir man alltid belønnet med en fantastisk utsikt. Jeg sitter igjen med en ubeskrivelig god følelse og ro etter å ha løpt i terreng.

Til daglig jobber Annie som personlig trener, og skog og motbakke er noe hun anbefaler alle sine kunder som ønsker å komme i gang med løping. 

– Et virtuelt løp var utrolig gøy å delta på. Da kan jeg løpe hvor jeg vil, når jeg vil. En fin måte å delta i konkurranse på, uten å stresse med transport og kø. Jeg skal melde meg på flere slike løp, det ga virkelig mersmak. Skal ikke se bort i fra at kundene mine blir utfordret til en virtuell challenge i disse tider.

Annie Johannessen deltok på Run Forest Run i helgen.
Foto: privat

Next up: høydemeter

RW-blogger Maria Sørbø var også ute i skogen i helgen, både for å kunne huke av for Run Forest Run – og høydemeter i Sky is the limit-utfordringen fra RWC.

Se dette innlegget på Instagram

Yeeei!! 🙌🏻 #runforestrun 🏃‍♀️🌲 med @runnersworldchallenge_2020 🤩 @nina_bellesen_thoresen , @wenche_b_hansen og jeg løp 10 km! Vi hadde null tidsfokus (det var deilig 😍) vi løp bratt og fikk med oss mange høydemeter til Mount Blanc og Mount Everest – og ikke minst hadde vi det utrolig hyggelig 😁 Det var første gang jeg møtte @wenche_b_hansen som til nå har vært en god instavenn 😃 Superstas! Sørlandsdame som meg 🌴😎😂 Noen andre som har hatt gode løpeopplevelser i skogen i dag? 🏃‍♀️🤩 #milettermilimai #runnersworldchallenge_2020 #skyisthelimit #runnersworldnor #running #løping #løp #løpeglede #minløpetur #oslomaraton #holmestrandmaraton #ecotrailoslo #xreidnorway #sentrumsløpet #hytteplanmila #trailrunners #terrengløping #høgepålivet 🎈

Et innlegg delt av mariasorbo (@mariasorbo)

Les mer om høydemeter-løpet Til himmels den 21. mai og andre kommende løp i Runner’s World Challenge her.

Resultatlista fra Run Forest Run finner du her.


En virtuell dytt i rumpa

En virtuell dytt i rumpa


Dette med å sette seg mål ved hjelp av en påmeldingsknapp, det funker faktisk. «De virtuelle løpene og utfordringene har vært et kjærkomment substitutt», sier Anders H. Andersen.

Vi har snakket med to løpere som deltok på Mil etter mil-utfordringen fra Runner’s World Challenge i april: En virtuell dytt i rumpa gjennom hele måneden, ifølge Mathilde Arneberg.

Møtt med skepsis

Mathilde Arneberg, blogger og spaltist for Runner’s World, satte ny distanserekord i mars måned, med 200 kilometer. Da Runner’s World Challenge-utfordringen dukket opp, med et tilbud om å sanke enten 42, 150 eller 300 kilometer i løpet av april, valgte hun sistnevnte, til tross for at valget ble møtt med skepsis.

Mathilde Arneberg etter «målgang» på 300 kilometer i april. Foto: privat

– Når utfordringen om 300 kilometer på en måned kom, var det flere rundt meg som var skeptiske. Jeg lovet å gi meg dersom jeg fikk vondt i gamle skader, men jeg kunne ikke hatt en mer samarbeidsvillig kropp, forteller hun.

Å ha et konkret mål å jobbe mot, selv om noen mente det var hårete, gjorde underverker for motivasjonen.

– Jeg kunne hele tiden se målstreken, og det var gøy å kunne telle ned mot målet. 

Hun trekker fram månedens siste økt, innspurten til 300 kilometer:

– Følelsen når man sto på toppen av Grefsenkollen, og vite at man hadde greid det var ganske magisk. 

Distansemål for alle

Til sammen deltok rundt 650 løpere på Mil etter mil i april. Utfordringen ruller videre også i mai, og nå er det åpnet opp for en ny distanse. Til sammen kan du velge mellom 42 km, 100 km, 150 km eller 300 km. Medaljen sendes i posten etter endt måned. Les mer om Mil etter mil i mai her!


Løping som livsstil

En annen som deltok i april er Anders H. Andersen. Den løpeglade småbarnsfaren fra Fredrikstad forteller at løpingen har blitt en livsstil på de snaue to årene han har holdt på. Et essensielt energitilskudd i en hektisk hverdag.

Framgangen hans de siste månedene har vært forbilledlig. Nå ligger han på rundt 200 kilometer i måneden, og vurderer 300-kilometersutfrodringen i Mil etter mil. Men det er ikke lenge siden han, ifølge seg selv, var i elendig form.

Anders H. Andersen deltok på Mil etter mil i april, og trekker fram Langfredagsmaraton som aprils beste løpsopplevelse. Foto: privat

– Etter en gåtur til Galdhøpiggen høsten 2018 ble jeg smertelig påminnet om hvilken elendig form og forfatning jeg var i. Jeg har løpt noe tidligere som mosjon og startet på nytt med å bevege meg sakte men sikkert mot bedre løpeform og lavere vekt. I løpet av ni måneder var jeg 25 kilo lettere og påmeldt mine to første halvmaraton, i form av folkefest i Göteborgsvarvet og Oslo Maraton.

Et kjærkomment substitutt

Konkurranser er et viktig tilskudd i løpehverdagen til Anders, og han har deltatt på en rekke løp mellom 5 og 21 kilometer det siste året, med halvmaraton som absolutt favorittdistanse.

– Tanken om å stå på startstreken med nummer på brystet og adrenalin i kroppen legger grunnlaget for mye av motivasjonen til å snøre på seg skoa uke etter uke gjennom hele året. I år ser det ut til å bli med tanken, og det er helt greit, selv om jeg har et bittelite håp om at min første maraton skal gå av stabelen i august. Det finnes faktisk viktigere ting enn løping, sier han.

Løpetreningen har rett og slett blitt uunnværlig i en mer isolert hverdag, både fysisk og mentalt.

Til tross for avlyste vårløp, opprettholder han motivasjonen ved å delta i virtuelle løp og utfordringer.

– Når alle løpeplaner gikk i vasken, ble Mil etter mil-utfordringen og de virtuelle løpene arrangert av Runner’s World et kjærkomment substitutt for en konkurranseløs vår og ikke minst en boost for motivasjonen til å trene videre. Løpetreningen har rett og slett blitt uunnværlig i en mer isolert hverdag, både fysisk og mentalt!

Anders trives godt på asfalten og forteller at blir mange økter der, selv om det er terrengløpingen som gir han den aller største frihetsfølelsen.

– Jeg dras mer og mer mot terrengløpingen og den følelsen som skogen og smale stier kan gi, det er helt ubeskrivelig i blant! Det gleder meg derfor å se at det dukker opp flere virtuelle terrengløp også. Run forest run og Ecotrail virtual run står på planen! Det er en vakker vår og sommer i vente!

Les mer om Mil etter mil og de andre løpene i Runner’s World Challenge!

Høydemeterutfordring – bestig et fjell virtuelt!
Virtuelt terrengløp 10. mai
Bli med i CLUB RWC

Bli med i CLUB RWC


CLUB Runner’s World Challenge er en pakkeløsning med virtuelle løp og kunnskapspåfyll gjennom hele året. Ta del i det motiverende fellesskapet!

Et annerledes løpeår trenger ikke være synonymt med et havarert løpeår. CLUB RWC er tilbudet for deg som ønsker kontinuitet og motivasjon med drahjelp fra andre løpere, fagfolk og ikke minst konkrete målsettinger i form av virtuelle løp og utfordringer.

Dette får du i CLUB RWC

CLUB RWC er en pakkeløsning med en rekke virtuelle løp gjennom hele 2020. I tillegg til deltakelse i løp får du medlemsskap i en lukket Facebook-gruppe med de andre deltakerne i CLUB-konseptet. Her kan dere dele erfaringer og motivere hverandre.

I denne gruppa vil det bli servert relevante fagartikler og øktforslag ukentlig, i tillegg til månedlige webinarer som tar for seg aktuelle tema. Webinarene holdes av Runner’s World-spaltist Askild Vatnbakk Larsen som har en mastergrad i idrettsvitenskap og er en habil løper selv.

To pakkeløsninger

Du kan velge mellom CLUB RWC eller CLUB RWC GOLD. Det som skiller disse to pakkeløsningene er at GOLD-medlemskapet gir deg 12 løp i året og et abonnement på Runner’s World i tillegg.

Dette er CLUB RWC

  • 10–12 virtuelle løp/utfordringer i løpet av 2020*
  • Abonnement på Runner’s World**
  • Medlemskap i en lukket Facebook-gruppe kun for CLUB-medlemmer.
  • Du får servert relevant fagstoff ukentlig.
  • Ukentlig nyhetsbrev med ukas økt.
  • Månedlig webinar som tar for seg aktuelle tema.
  • RWC-pokal etter gjennomført challenge.
  • Treningsprogram.
  • Rabatter og fordeler fra RWC-sponsorer.

* 10 løp i CLUB RWC, 12 løp i CLUB RWC GOLD
** Abonnement på Runner’s World kun for GOLD-medlemmer.

Early Bird – bestill CLUB-pakken før 10. mai og få med den freshe RWC-trøya til en verdi av 299 kr.

Bli medlem i CLUB RWC her!

Se terminlista med kommende løp i Runner’s World Challenge her!

La løpet leve!

La løpet leve!


Selskapet Neste Løp har utviklet en egen donasjonsdugnad for å redde løpene.

Pressemelding fra Neste Løp

Oppstartsselskapet Neste Løp har via nettsiden www.nestelop.no samlet over 600 løp på en samleside.  Deres ambisjon er å skape Norges (og så Skandinavias) beste nettsted for løpeinteresserte og på den måten motivere folk til å bevege seg mer.

I forbindelse med koronaviruset som herjer, skapes det mye usikkerhet for løp og arrangører. Flere av årets løp er allerede flyttet eller avlyst, og det er usikkert om alle vil fortsette.

– Vi i nesteløp.no deler det vi kan av informasjon om løp, men vi vil gjøre mer, sier daglig leder Carl-Otto Karlengen.

Derfor har de egenutviklet en donasjonsdugnad for å «la løpet leve». På listen finnes alle løpene som de har registrert. Besøkende kan selv velge å donere ønsket beløp til løpene.

Finnes ikke ditt løp på listen, kan du ta kontakt på e-post post@nestelop.no.

Betalingsvilkår: Pengene som doneres vil deles hovedsakelig med løpene, hele 94 % går til løpet. Resterende 6 % dekker betalingsformidling og andre driftskostnader.

– Vi håper at dette kan være med å bidra til at flest mulig løp overlever, spesielt de små er vi bekymret for, sier daglig leder Carl-Otto Karlengen.