Sponset innlegg
– Om jeg har fått en ny favoritt? DEFINITIVT!

– Om jeg har fått en ny favoritt? DEFINITIVT!


Tidligere i høst søkte Runner’s World etter løpere som ville teste Jaybird Vista til det ekstreme. Løpere som ikke vil la seg hindre i jakten på nye eventyr. Her er opplevelsene deres – og dommen!

Jaybird sin filosofi er at utstyret ikke skal hindre løperen i å gjøre det han vil gjøre. Slagordet er «designed by athletes, built for adventure«.

Vi har bedt et knippe løpere teste Jaybird Vista for å finne ut av hvorvidt den er #EARTHPROOF.

Blant mange hundre løpere trakk vi ut en sprek gjeng som representerer et bredt utvalg av eventyrlystne løpere rundt om kring i landet. Alt fra en Norseman-vinnere til gla’-mosjonister, alt fra løpere som elsker en svettefest på mølla og helst ser at ørepluggene tåler både dunkingen og svetten, til løpere som gjerne vil ha batteritid til å løpe laaange turer i fjellet.

Her er deres løpsrapporter og anmeldelser av Jaybird Vista:


Anne Lise Waal

Musikkavhengig mosjonist som løper mye blåsti, fjell og grus i all slags vær. Har løpt ca 90 km til sammen med Vista, halvparten på mølle og halvparten i terreng/fjell – i all slags vær.– Jeg er avhengig av å ha noe på øret når jeg løper alene. Mine utfordringer når det kommer til øreplugger er disse tre:

 • Jeg har små ører, de fleste propper gnager eller faller ut.
 • Jeg svetter mye og løper gjerne i vått vær, dette gjør at proppene enten sklir ut hele tiden, eller rett og slett slutter å funke.
 • Jeg bytter sang etter terreng, jeg må derfor ha propper hvor jeg kan styre musikken.

– Jeg har vært gjennom utallige typer øreplugger, og har endt opp med noen billige med kabel rett og slett fordi det har blitt forbruksvare. Jeg startet derfor denne testen som ganske skeptisk – hvorfor skulle plutselig disse proppene løse alt som ingen andre klarte?!

– Jeg var derfor innstilt på å teste Vista mye, og særlig i de situasjonene hvor jeg opplever at propper går dukken:

 • Intervaller på mølla hvor det er mye risting og mye svetting
 • Møkkavær: regn, sludd, vind.
 • Tempo på blåsti med krappe svinger og mye opp og ned.

Intervaller på mølla – dette er som regel svettefest og jeg har derfor som regel musikken på høyttaler ved siden av mølla. Dette er ikke veldig populært da treningsøkta ofte sammenfaller med fotball på tv i samme kjellerstue. Derfor var det jubel i stua når proppene besto svettetesten – satt som støpt, ingen «våt» lyd i øret som enkelte propper kan gi når de blir våte, og heller ingen endring i lydkvalitet gjennom økta. SUVERENT!

Løpetur i møkkavær – har hatt flere turer som kvalifiserer til møkkavær, men den verste var på snaufjellet i liten kuling og sidelengs sludd. Igjen – fungerte optimalt.

Tempo på blåsti – Her fikk jeg testet både passform og hvorvidt ørepluggene sitter på plass. Jeg har som sagt små ører, noe som gjør at propper enten gnager eller faller ut fordi de ikke sitter riktig. Vista satt som støpt med en gang – jeg forventet at de skulle begynne å gnage, men den gang ei!

– Om jeg har fått nye favorittpropper? DEFINITIVT! Om de scorer 6 av 6? Nesten, litt bedre klikkrespons og litt mindre vakumfølelse er det eneste som trekker ned. Ville gitt 5+. Jeg er frelst!


Monica Nerland

– Har vært på en del løpeturer i marka med ørepluggene, både på grusvei og i mer ulendt terreng, samt på fjellturer. De sitter veldig godt fast i ørene, slipper å dytte dem på plass i løpet av økta eller tenke på at de kan falle ut. Har testet dem i alt fra sol og finvær til skikkelig vestlandsregn, og de fungerer akkurat like godt uavhengig av ytre forhold. Lydkvaliteten er veldig god! Merker at dette er kvalitet, da lydbildet er mye kraftigere og mer komplett her enn på andre trådløse øreplugger jeg har prøvd.Terje Nergård

– Jeg har tatt med Jaybird Vista på rulleskiturer med mye staking, løping i sprutregn, løping på stier i skogen og løpeturer på opptil to timer, samt en skitur innendørs på anlegget Snø i Oslo. Jaybird Vista sitter godt i øret, skjermer veldig bra for vindsus som kan være plagsomt når man går på rulleski.  Jeg har ikke hatt noen problemer med dem under løping i sprutregn. Batteritiden er veldig bra og jeg enda ikke hatt behov for å lade opp etuiet.


Hans Christian Tungesvik

Profesjonell triatlet med seier i Norseman 2019, norsk mester 2018 og amatørverdensmester i IRONMAN U24 i 2016. Trener majoriteten av øktene alene, og bruker derfor musikk og øreplugger veldig aktivt.– Jeg er fullstendig avhengig av musikk/podkast for å ha motivasjon til å gjennomføre 1100 timer trening årlig, så jeg er veldig takknemlig for disse øreproppene!

Hans Christian har brukt Jaybird Vista til følgende type økter:

 • Svette og klamme inneøkter på sykkelrulle og tredemølle.
 • Lange, kalde sykkelturer utendørs (opp til 6 timer, Oslo-Gaustablikk i november).
 • Aquajog i basseng (har alltid hodet over vannet, men de tåler fint litt vannsprut).
 • Styrke på treningssenter.
 • Gåturer og til å høre musikk til daglig.

– Jeg setter veldig pris på at det går an å bare ha én propp i øret av gangen, spesielt på sykkel utendørs. Da kan jeg ha venstre øre fritt til å høre trafikken. Jeg er veldig imponert over lydkvaliteten og batterilevetiden, og synes det fungerer veldig bra med den mobile ladeesken.


Mats Hauge

Mellomdistanseløper med 1500 meter som hoveddistanse. Mats tok sølvet under årets NM, bak Jakob Ingebrigtsen. Med en pers på 3,39,69 er Mats nummer 18 på 1500-metersstatistikken gjennom alle tider i Norge.– Det har blitt løpt både i sol og fine forhold, men som regel har det vært mye nedbør og vind (bor på Vestlandet …). Uansett forhold står Jaybird til forventingene. De sitter godt på øret, og det legges nesten ikke merke til at de er der, for så små og komfortable er de.

Det eneste jeg trenger å bruke energi på nå etter overgangen til Jaybird Vista er å løpe. Enkelt og greit, og en helt ny hverdag!

– Jeg har brukt Jaybird Vista mest på mølla. Her blir det veldig mye svette, og jeg har hatt problemer opp gjennom årene at ørepluggene faller ut fordi det blir for svett. Med Vista har jeg ikke hatt noe som helst problem med dette. De sitter veldig bra selv om jeg svetter mye, og bidrar til at jeg gjennomfører øktene som jeg skal. Utrolig deilig å slippe å tenke over om ørepluggene kommer til å falle ut, og jeg slipper å bruke energi på å hele tiden å sette ørepluggene fast i hver pause og underveis når jeg løper. Det eneste jeg trenger å bruke energi på nå etter overgangen til Jaybird Vista er å løpe. Enkelt og greit, og en helt ny hverdag!


Hanna Aarnes Nisja

Personlig syns jeg løping er en fantastisk måte å oppleve norsk natur på. Det kan både være i Oslomarka og i fjellheimen. I testperioden har jeg hatt med Jaybird Vista på følgende økter:

 • Langturer opp mot 2,5 t
 • Stiløping i skikkelig regnvær, på glatt underlag
 • Intervalløkt på mølle i et altfor varmt lokale
 • Hurtig asfaltløping med hetta trukket godt over hodet (les: regn).

– Jeg har noen trådløse øreplugger fra før, og det første jeg tenkte da jeg prøvde Jaybird Vista var «Wow, for en lyd!». Deretter starta jeg å danse rundt i stua. Haha!

– Ikke alle øreplugger passer til mine ører. Når jeg tok dem ut av esken tenkte jeg «Oida, kan disse sitte godt?», og siktet til de større pluggene. Det fungerte overraskende bra og ørepluggene har ikke falt ut en eneste gang under aktivitet.Kristine Os

– Jeg er nok en impulsiv løper, som melder meg på de rareste utfordringer som ultraløp i terreng, Backyard ultra, og baneløp, når det jeg egentlig vil er å løpe en padde flat maraton. Når det kommer til gjennomføring av trening er jeg alt annet enn impulsiv; da løpes det som det står på planen.

– Jeg har fått prøvd ut Jaybird Vista i både sol og mindre trivelig vær. Tre timer i regn, vind og etter hvert piskende motvind. Motbakkeintervaller i kaldt og klart vær. Progressiv langtur, og ikke minst lange intervaller (4 x 15 minutter er en favoritt). Det aller beste er at pluggene sitter der de skal i ørene. Dekker over det meste av dårlig vær med god musikk. På høstens Backyard ultra (12 x 6,7 km) i Stavanger var de gode å ha for hånden når man begynte å bli lei sin egen pust eller sidemannens lyder …


Ble du inspirert til å teste Jaybird Vista selv? Les mer her!

Tre møller til hjemmebruk

Tre møller til hjemmebruk


Runner’s World har besøkt Treningspartner for å teste ut tre forskjellige møller som alle er bestselgere i kategorien hjemmebruk. Vurderer du å skaffe deg en mølle, kan du plukke opp noen nyttige tips her.

Se video av mølletesten lenger ned

Vi vet at en god løpsfølelse er viktig for løpere som bruker mye tid på mølla. Sammenlignet med monstermøllene du finner på treningssenteret, er møllene for hjemmebruk noe nettere i omfang, men det betyr ikke at de ikke presterer like bra.

I løpet av besøket vårt hos Treningspartner rakk vi innom tre forskjellige møller, som alle er sammenleggbare og solide nok til at du får kjørt de aller fleste type økter på dem. Her får du en kjapp gjennomgang av spesifikasjonene – videoen av testen finner du lengst ned i artikkelen.


SOLE F63

Runner’s World mener: Til deg som har tenkt at du må selge leiligheten og bilen for å få råd til en brukbar mølle, tenk om igjen. F63 er et godt eksempel på at kvalitetsleverandører også leverer møller som ikke ruinerer deg. Denne mølla vil fungere ypperlig til deg som vil ha muligheten til å kunne supplere med mølleøkter i blant. Det er ikke den raskeste eller bredeste mølla, men for brorparten av oss vanlige mosjonister, vil denne gjøre nytta. Utrolig enkel og brukervennlig, og de to tynne båndene sørger for god demping og løpsfølelse.


 • Prisgunstig
 • Kraftig motor på 3 HK
 • Toppfart 20 km/t
 • Opptil 15 % stigning
 • Bluetooth-oppkobling til Sole App
 • Zwift-kompatibel
 • Sammenleggbar


SOLE F85

Runner’s World mener: De mest rutinerte mølleløperne blant oss vil merke at dette er en god oppgradering sammenlignet med F63. Her er båndet litt bredere og hele konstruksjonen mer robust og stabil. Mange løpere, særlig de som liker å løpe fort eller de som veier mer enn en kvinnelig maratonløper i verdenstoppen, vil sette pris på det. Du må naturlig nok opp litt i pris, men oppgraderingen til F85 rommer såpass mange detaljer som den aktive løperen vil sette pris på, at det er verdt det. Løpsfølelsen er god, både i lunke-fart og når man gønner på. Dette kan bli en god kamerat i kjellerstua.


 • Godt valg for den aktive løperen
 • Bredere enn F63 og meget stabil
 • Stor kraftig motor på 4 HK
 • Fargeskjerm
 • 22 km/t toppfart
 • 15 % stigning
 • Bluetooth-oppkobling til Sole app
 • Zwift-kompatibel
 • Sammenleggbar


NordicTrack 2950

Runner’s World mener: Først og fremst svært fascinerende med en stor og flott fargeskjerm. Det medfølgende årsabonnementet på iFit gjør at du kan velge hvilket som helst sted i verden (omtrent) og løpe rundt i hæla på en coach langs Adriaterhavet eller på stier på New Zealand. Men, vi antar at etter man har testet ut dette et par ganger, så har du funnet mute-knappen på coachen og er ganske så gira på å bare kjøre en god svettefest på mølla. Og for oss løpere er det egentlig da denne mølla kommer til sin rett. Vi liker jo å løpe, og trenger stort sett ikke fargeskjerm for å opprettholde kontinuiteten, selv om det kan være artig i blant. Mølla er enda mer stabil og robust enn Sole F85, og kommer i to dempingsgrader – en for de rolige turene og en for de raske intervallene. NordicTrack 2950 gir den beste løpsfølelsen, mener vi – men vi er usikre på om vi hadde trengt alle de høyteknologiske remediene in the long run.


 • Toppmodell for interaktiv trening.
 • Følger med ett års medlemskap i iFit.
 • Kan lage egne løyper på Google Maps og møllen justerer seg etter
 • terrenget.
 • Finnes tusenvis av treningsprogrammer, løyper og filmer
 • Meget kraftig motor på 4,25 HK
 • 22 km/t toppfart
 • 15 % stigning
 • 3 % helling
 • Justerbar demping i to nivåer for tilpasning til løpesteg og eventuelle
 • skader.
 • Sammenleggbar


Seks upiggede vintersko for varierende underlag

Seks upiggede vintersko for varierende underlag


Slaps, regn, snø og kulde – ispedd bar asfalt innimellom. Her er seks robuste og solide sko for variert vintervær. Noen er avhengige av piggsko gjennom store deler av vinteren, mens andre bor i mildere områder av landet, og klarer...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER
Kvalitetsutstyr til Black Friday-priser

Kvalitetsutstyr til Black Friday-priser


Kvalitet til knallgod pris, hvem er vel ikke gira på det? Sjekk Black Friday-tilbudene på blant annet GPS-klokker, briller og sekker fra utstyrsleverandøren Milrab.

Milrab ble startet opp i 2005 takket være en interesse for utfordringer, harde påkjenninger og å pushe grenser. I begynnelsen leverte de taktisk utstyr til militære spesialstyrker i Norge.

Det stilles høye krav til taktisk utstyr ved at det skal tåle ekstra harde påkjenninger, og fungere optimalt i krevende situasjoner. Men, når spesialsoldatene kom hjem fra oppdrag innså de raskt at «vanlig» utstyr ikke lenger holdt mål i hverdagen.

Milrab innså en ting: røft utstyr i toppklasse burde være tilgjengelig for alle. Produktutvalget til Milrab er derfor tilpasset et bredt bruksområde, enten du er friluftsentusiast, treningsinteressert eller har en urban livsstil.

Her er et sjeldent godt tilbud på fem skikkelig bra produkter:


Garmin Fenix 5 Plus Sapphire DLC-Titan

En tidligere bestselger fra Garmin kan du nå få i en limited edition i fargen all black til en meget god pris. Klokken er spekket av funksjoner både til løp, sykkel, styrke og en rekke andre aktiviteter. I tillegg kan du spille musikk og betale gjennom Garmin Pay.

Her får du også med sapphire glass, som gjør skjermen mer ripebestanding. Samtidig får du bezelen i DLC-Titan, som gjør at klokken er ca. 15 % lettere enn klokken uten DLC-titan bezel. Dette gjør den også mer robust.

PS: Tilbudet varer så lenge lageret rekker.Oakley Jawbreakaer Prizm – Polished White

Fantastiske sportsbriller som er meget godt egnet til både løp, sykkel og ski. Som en kunde av Milrab sier:
– Denne er et must for de som driver med aktiv sport, terrengsykling og lignende. Man ser alle detaljer i terrenget uansett lysforhold.Lupine Blika X4 – 2100 lumen

En meget god hodelykt til aktivt bruk. Dersom du løper, sykler eller går på ski, er dette en sterkt anbefalt hodelykt. Nå kan du spare 400 kroner på en kundefavoritt hos Milrab.Polar Grit-X

Den nyeste klokken fra Polar har raskt blitt tatt veldig godt imot av markedet. Her får du en klokke som både er utmerket til trening, men også har mer typiske outdoor-funksjoner som gjør klokken mer komplett.Osprey Talon 11L

Osprey har lenge vært det mest populære merket for nordmenn hva gjelder sekker, spesielt til aktivt bruk. Osprey Talon er perfekt som både løpesekk, til bruk på ski og har en fin størrelse for å pakke med seg det man måtte trenge. Hos Milrab får du nå sekken til en svært gunstig pris.

Fem supertilbud til løperen

Fem supertilbud til løperen


Vi har samlet et knippe Black Week-tilbud tilpasset løpere – ta en titt på superdealene her.

Enten du trenger noe for å gjøre løpehverdagen din hakket bedre, eller du ønsker å være tidlig ute med julegavene til løpekompisene dine – ta en titt på disse tilbudene. Fra løpere til løpere.


Jaybird Vista

Jaybird Vista er designet for idrettsutøvere, med det formål at ingen ting skal legge bånd deg, eller hindre deg fra å trene slik du vil. De helt trådløse in-ear hodetelefonene hjelper deg med å holde fokus på løpeturen din – akkompagnert av din favorittspilleliste eller -podkast. Med disse premium hodetelefonene får du opptil hele 32 timer med spilletid.

 • Helt trådløse in-ear hodetelefoner
 • 16 timers batteritid med ladeetui
 • Vann- og svettebestandig (IPX7)

Black Week-pris: 990 krOofos sandaler og flip flops

Du får nå 50 % avslag på alle Flips-Flops, samt 40 % rabatt på utvalgte sandaler fra Oofos.

Tradisjonelle løp- og treningssko, som mange vanligvis bruker ved restitusjon, er designet for å gi respons til å føre deg fremover. Revolusjonerende nok vil OOfoamen i sandalene fra Oofos gjøre det helt motsatte – og absorbere 37 % mer støt i hvert eneste steg.  Ypperlig til å restituere føttene etter lange løp og harde økter.Scullcandy Push Ultra

ZERO BOUNDARIES. MAX PERFORMANCE. Trådløse in-ear-hodetelefoner som tåler eventyr! Skullcandy Push Ultra er et par True Wireless-hodetelefoner med ørekroker som kan formes til å passe i ørene dine. Sammen med ladeetuiet har hodetelefonene batteritid på nærmere 40 timer. IP67-klassifiseringen gjør at du kan bruke hodetelefonene selv når det regner. Push Ultra er velegnet for løping, trening og andre eventyr.

Black Week-pris: 1499 krVISION Five Winter – teknisk merinosokk i limited edition

Stil møter prestasjon i de kreative sokkene fra Juokseville. Du kan formelig lukte peisbålet og føle kakao-koppen i hånda – og sokkene er selvfølgelig inspirert av eventyr i en fjellandsby.

VISION Winter-sokkene kombinerer naturlig merinoull med høyteknologiske fibre som holder føttene dine varme, tørre og fri for gnagsår. enten du bruker dem på en kald fjelltur, løpetur, sykkeltur – eller i sofaen foran peisen etter en lang dag ute.

Black Week-pris: 208 krRunner’s World-abonnement + Mizuno sko

Få ti utgaver av RW rett i postkassa, og få med et par Mizuno-sko i tillegg, så er både løpinga og motivasjonen sikret for 2021. Velg mellom Mizuno Skyrise (herre) og Mizuno Wave Rider (dame), til en verdi av 1700 kr. Black Week-pris for hele pakken: 1199 kr.


Tre piggsko for godt grep på glatta

Tre piggsko for godt grep på glatta


I mange deler av landet er piggede sko et must om vinteren. Her er tre modeller som lover sikkert grep på glattisen. Noen tyr til avtagbare brodder, andre pigger skoene sine selv. Noen løpesko kommer ferdig pigget. Men, det er...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER