Nytt nettsted med nivåtilpassede program

Nytt nettsted med nivåtilpassede program


I dag lanseres Løpetrening.no som gir deg mulighet til å abonnere på ulike treningsprogram med oppfølging fra egen PT.

Pressemelding fra løpetrening.no

Ideen til Løpetrening.no kom snikende sommeren 2018. Primus motor og faglig ansvarlig Andreas Gossner har trent løping i en årrekke og deltatt på en rekke mosjons- og ultraløp i inn- og utland. Sommeren 2018 fikk han omsider overtalt sin bror Marcus Johnsen til å starte med løpetrening. Marcus har drevet transportfirma i mange år, og med mange år i godstolen uten å bevege kroppen måtte han ut og bevege beina da utfordringen ble servert 28. juni 2018: Du skal delta på 10 km i Skiløpet 1. september! 

Etter det har Marcus også blitt bitt av løpebasillen, og det er ikke mange som kunne spådd at han nå regelmessig snakker om terskeltrening, pulskontroll og valg av løpesko…!
Men der ble også ideen født.

Bedriftsinformasjon
Marcus stilte opp i Skiløpet 1. september, og hadde da fulgt et treningsprogram utarbeidet av Andreas i forkant av løpet. Målet var Sub 60 minutter (og det klarte han: 59:19!).

Treningsprogrammet i forkant var basert på mange rolige økter, samt enkelte nøkkel- og terskel-økter. På løpsdagen var det mulig å følge “tidsballonger” – altså fartsholdere som løp med ballonger med påskrifter som “45 minutter”, “50 minutter”, “55 minutter”, “60 minutter” osv.

Og ideen var altså født: Utarbeide treningsprogram basert på hvilken distanse og hvilket tidsmål du har.

Løpeglede, et godt og strukturert treningsprogram med PT-oppfølging – kombinert med en personlig målsetting.

Resultatet: Vi tilbyr nå treningsprogram for alle de vanlige distansene; 5km, 10km, halvmaraton og maraton. Man velger hvilken distanse man ønsker å trene mot – kombinert med sin egen målsetting. Varigheten på treningsprogrammene er 12–20 uker avhengig av distansen. Hver eneste økt og hver eneste treningsuke beskrives utførlig, og man kan når som helst benytte seg av PT-opfølgingen online, slik at man får svar på spørsmål underveis.

Sammendrag
I dag lanseres Løpetrening.no som gir deg mulighet til å abonnere på ulike treningsprogram med oppfølging fra egen PT. Løpetrening.no har treningsprogram for alle distanser og alle nivåer, uavhengig om du har trent løping i mange år eller vil komme i gang og sånn sett føler deg som “nybegynner”. Fokuset er utførlige beskrivelser av hver økt, samt at de er faglig godt forankret.

Siste utgave av Runner’s World

 • Våre varme favoritter til vinterløpinga.
 • Simen Holvik tar oss gjennom Spartathlon-eventyret.
 • Bli kjent med den allsidige, sosiale, energiske løperen Hilde Aders.
 • Magnus Winther Warvik måtte bære hjem etter sin første maraton. Nå har han løpt hver dag i over syv år, og konkurrerer så ofte han kan.
 • Stor Island-guide: Hvor bør du løpe, hvilke løpegrupper bør du oppsøke, hvilke løp bør du sjekke ut.
 • RWs møllefavoritter: Kom deg gjennom vinteren med våre øktforslag og møllehacks.
 • Bli din egen trener i vinter! Askild Vatnbakk Larsen guider deg gjennom stegene slik at du kan lage ditt eget, bærekraftige og effektive treningsopplegg.
 • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal gir deg råd til hva du bør gjøre hvis en skade vender tilbake.
 • Abelone Lyng har løpt Icebug Xperience langs Bohuslänkysten.
 • Kan sterk mat gjøre deg til en sterkere løper? Ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft tar en titt på de nyeste chilistudiene.

Les magasinet digitalt her!


Testing av løpesekker med Runner’s World

Testing av løpesekker med Runner’s World


Runner’s World skal teste et lass av løpesekker og løpevester i kommende utgave, og vi vil gjerne ha med deg som testløper!

Bli med på en annerledes intervalløkt på Voldsløkka i Oslo den 16. mai klokka 18.00.

Test-økt med 1000-metere
Økta består av 1000-metere i terskelfart, og du velger selv hvilket tempo og hvor mange drag du kjører. Det viktigste er at alle som vil får løpt og at sekkene blir testet. (Hvis du mot formodning er skadet eller av en eller annen grunn ikke kan løpe, men er interessert i sekker og vester, så bare stikk innom!)

Trykk “skal” på Facebook-eventet vårt hvis du kommer.

Hvilke sekker skal testes?
Vi skal teste sekker og vester fra blant annet Osprey, Silva, Inov-8, Ultimate Direction, I am Run Box, Wunjo, Salomon, Black Diamond, Asics, Swix og Columbia.

Hvor/når?
Vi møtes i nord-enden av Voldsløkka Idrettspark, se etter et Runner’s World-beachflag. Oppmøtetidspunkt klokka 18.00 torsdag 16. mai.

Vi gir bort en av løpesekkene, og trekker en heldig vinner blant de oppmøtte etter økta.
Vel møtt!

Runner’s World Coach – en friskere bedrift

Runner’s World Coach – en friskere bedrift


Mange bedrifter har ambisjoner om økt fysisk aktivitet. Vi kan hjelpe!

Det gjør noe med oss når vi er i bevegelse. Kroppen vår svarer med å utløse endorfiner og senke stresshormonet kortisol. Alle kan oppleve gleden ved å være fysisk aktive – på sine premisser. Det skaper trivsel gjennom at man opplever balanse og overskudd, både mentalt og fysisk.

Arbeidsgivere skal ifølge Arbeidsmiljøloven vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet. Dette kan være et viktig ledd i strategier rundt IA- og HMS-arbeidet. Trening på arbeidsplassen/i arbeidstiden kan gi mange positive effekter for både de ansatte og arbeidsgiver.

Fysisk aktivitet bidrar til en rekke goder, blant annet:

 • Økt kreativitet
 • Mer overskudd
 • Styrker selvfølelsen
 • Bidrar til et lavere sykefravær
 • Større trivsel, mentalt overskudd
 • Forebygge ulike plager og sykdommer
 • Øker evnen til å takle utfordringer på en bedre måte
 • Rikere felleskap, samhold og arbeidsmiljø på arbeidsplassen

Trening som lavterskeltilbud
Det er anbefalt at vi er fysisk aktive i minimum 30 minutter hver dag, et sted må man starte. Hvordan kan vi få til fysisk aktivitet i bedriften? Nøkkelord er fellesskap, inspirasjon, motivasjon, kontinuitet og oppfølging. Vi ønsker å aktivere og inspirere alle – uavhengig av treningsbakgrunn – til trening i sin egen hverdag.

Bedriftstrening – hva kan vi tilby?
Løpetrening, turgruppe, mobilitet eller funksjonell styrke? Eller en kombinasjon?

Ukentlig trening tilpasset alle nivåer
Hva med å få alle med på en ukentlig trening med Runner’s World Coach? Det kan være en ukentlig løpegruppe med en coach, eller en fast runde i lunsjen med rask gange med innslag av løping, mobilitet og enkle styrkeøvelser, til større prosjekt med de ansatte. Vi kan tilby relevante treningsprogram mot løp på ulike distanser.

Trening fram mot et løp
Naturlige mål for bedriften kan for eksempel være å delta på et løp, enten det er et kortere fun-run eller en mer krevende distanse. Vi kan skreddersy gunstige pakker med trening og startnummer til våre løp: Sommernattsløpet, Rosa sløyfe-løpet, Nightrun, Winterrun, Frozen Lake Marathon og Ecotrail Oslo. Det kan jo også være aktuelt å stille med et eller flere lag til Holmenkollstafetten eller DHL-stafetten, eller bryne seg på klassikere som Oslo Maraton, Sentrumsløpet, eller terrengløp som Birkebeinerløpet. Vi kan selvsagt også komme med anbefalinger på andre løp som kan være gode treningsmål.

Konferansedager med aktivitet eller inspirasjonsforedrag
Vi kan hjelpe dere med å arrangere en inspirerende aktivitet for bedriften. Det kan være konferansedager med trening og foredrag, en morgenøkt med frokostseminar eller en tur i friskt tempo for å få humøret opp med smilepuls – en god opplevelse som alle kan være med på, med tilpassede aktiviteter underveis.

Hvordan legger vi opp det hele?
Morgen, lunsj eller kveld – vi legger treningen til tidspunkter og sted som passer din bedrift, og selvsagt tilpasser vi øktene etter nivå.

 • Vi tilpasser oss ulike intensitetsnivåer.
 • Vi skreddersyr løsninger som passer din bedrift.
 • Vi kan være med hele veien eller være med av og til.
 • Vi etterstreber samhold og godt felleskap på våre treninger.
 • Vi kan være med fra oppstart og fram til løp.
 • Vi arbeider langsiktig.

RW-Coach Jenny Midbjer
Å inspirere og hjelpe andre til å komme igang med løping og trening, og dele og oppleve andres løpeglede er noe av det Jenny virkelig elsker.
– En drivkraft er opplevelsene du kan få med løpesko på føttene. Alt fra eventyrlig løping på sti til transportløping i byen. I tillegg kommer det sosiale og kvalitetstiden løping gir. Med en kropp som spiller på lag har løpingen så utrolig mye å by på. Løping fungerer som meditasjon like mye som mosjon, sier Jenny.

Jenny Midbjer er utdannet løpecoach fra Konditionsidrott, Stockholm, Trailcoach fra Team Nordic Trail som hun startet opp i Norge i 2018. I tillegg har hun pedagogikk-utdanning og lang fartstid som musiker og gitarpedagog. Jenny har også personlig erfaring med hvordan det er å leve sykdom og helseutfordringer, og hvordan trening virkelig kan være nøkkelen til helse. Du kan lese mer om det her.

 • Runner’s World Coach.
 • Löpkunskap, Diplomerad Löpcoach 1 & 2. Konditionsidrott, Stockholm.
 • Norgessjef Team Nordic Trail 2018.
 • Trailcoach.
 • Klassisk gitarist og gitarpedagog fra Musikkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole.

Ta kontakt i dag for å komme i gang med trening på din arbeidsplass!

Slik kan løping bedre hukommelsen og motvirke demens

Slik kan løping bedre hukommelsen og motvirke demens


Vi titter på studier på hvordan trening påvirker hjernen. Her er de gode nyhetene!

Hektisk hverdag, sier du? Kom deg ut og løp. Stress er verken behagelig eller bra for hukommelsen, viser det seg.

Hjernecellenes evne til å kommunisere med hverandre forverres av faktorer som stress, søvnproblemer, alkohol og dårlig kosthold. Men i en studie publisert i mars i fjor så forskerne ved Brigham Young University i USA at regelmessig trening motvirker de negative effektene som fremfor alt stress har på hukommelsen, ved å forbedre måten som hjernecellene kommuniserer med hverandre.

Løping kan gi bedre hukommelse
Forskerne brukte mus som de delte inn i to grupper. Den ene gruppen besto av «løpere» som løp fem kilometer på hjul i burene sine hver dag i en måned. Den andre gruppen løp ikke i det hele tatt.

Deretter plasserte de mus fra begge gruppene i samme stressende situasjon ved å begrense bevegelsesfriheten deres i tre dager. De musene som ikke hadde løpt klarte seg dårligst i denne stresstesten. Hjernecellene deres kommuniserte dårligere, hvilket i teorien skulle kunne bety dårligere hukommelse. Også musene som hverken hadde løpt eller blitt utsatt for stress ble testet på samme måte som musene som både hadde løpt og blitt stressa. De musene som tålte testen best var de som hadde løpt, men ikke blitt utsatt for stress. Deres hjerneceller hadde i stedet blitt bedre på å kommunisere, og dermed også bedret hukommelsen.

Hvilken treningsform anbefales?
Fartslek – det vil si intervaller som er mer spontane og baseres på følelse eller variasjon i terrenget i stedet for tid eller distanse – har vist seg å stimulere hjernen litt ekstra. Dette er fordi det legger til en kreativ dimensjon til treningen. Innholdet i en fartsleksøkt bestemmes ikke i forveien. Den kan for eksempel innebære at du spurter til neste veiskilt, så roer ned til langkjøringsfart i 2 minutter, fulgt av terskelfart i 400 meter. Fartslek, som er en svensk «oppfinnelse» og heter derfor fartlek (og ikke speed play) også på engelsk, skal med andre ord ha et variert innhold. En typisk fartsleksøkt bør være halvlang, men helst ikke over én time i tid, og kan med fordel kjøres noen ganger i uka. De ulike spontane fartsdelene bør være mellom 30 sekunder og 2 minutter lange, og variere i tempo. Det gjør at du må konsentrere deg mer – som til og med gir litt ekstra trening til synapsene dine.

Løping kan også motvirke demens
Du er jo antakeligvis allerede en løper, så vi sørger for å gratulere deg med en gang: Du gjør en god jobb med å redusere risikoen for demens senere i livet. Har du nettopp startet med løping? Vi gratulerer fortsatt! Du har allerede startet arbeidet med å bygge opp beskyttelse for hjernen din.

Dette mener forskere bak en studie gjennomført på National Institute on Aging i USA, der de analyserte effekten av regelmessig løpetrening på neurogenesen – det vil si nydannelsen av hjerneceller – hos deltakerne i undersøkelsen. Fremfor alt så man på hvor fort testpersonene kunne produsere nye nevroner (en celletype i nervesystemet som er ansvarlig for å motta og overføre nerveimpulser i kroppen) og hvor sterke koblingene var mellom disse nevronene.

Aktive testdeltakere ble sammenlignet med inaktive testdeltakere. Det viste seg da at de som hadde løpt i en måneds tid hadde et mye større antall nye nevroner. Det innebar også at kommunikasjonen i nettverket til hjernen deres hadde blitt styrket, hvilket igjen forbedrer den spatiale evnen – en av evnene som først svekkes i sammenheng med en begynnende demens.

Forskerne gjentok senere studien, men begrenset tiden til en uke i stedet for en måned. Til tross for det var resultatet tilnærmet likt, med nydannede hjerneceller hos gruppen aktive deltakere i de deler av hjernen som assosieres med tidlig minnetap og demens.

Hva er det viktigste du som løper kan gjøre?
Skap en treningsvane! Det viktigste er å skape en treningsvane som du klarer å holde over tid. Det å komme deg ut døra bør være ditt første mål. Å komme seg forbi dørstokkmila er det vanskeligste for de fleste av oss, så å ta seg over den styrker selvfølelsen. Når du er kommet deg ut, gå i fem minutter før du begynner å jogge, og hold på så lenge det føles bra ut. Har du etablert en vane så fortsett med å sette deg nye mål, for eksempel å løpe 25 dager hver måned.

Les også: Løping – helsens vidunderpille

Løping – helsens vidunderpille

Løping – helsens vidunderpille


Å snøre på seg løpeskoene kan redusere risikoen for sykdommer som kreft, demens, depresjon, diabetes og mye mer. Her får du hvorfor og hvordan du kan trene deg mot et lengre og lykkeligere liv

Å løpe gjør deg ikke immun mot alvorlige sykdommer, men kan styrke immunforsvaret ditt adskillig. Her er den siste forskningen på helsefremmende effekter ved løping.

1) Løp for å forbedre din mentale helse

Mental helse har fått mye oppmerksomhet de siste årene, og du vet sikkert allerede at kondisjonstrening, slik som løping, kan for noen være like effektivt som antidepressiva ment for å behandle alt fra depresjoner til angst.

Dessuten slipper du bivirkningene som en del slike medisiner kan gi.

I en metastudie fra 2017, analyserte forskere ved Boston University resultater fra elleve ulike studier som så på nettopp effekten av kondisjonstrening for ulike tilstander av depresjon.

Man kom frem til det som mange av oss løpere allerede har forstått gjennom erfaring: At løping har betydning for den mentale helsen på kort så vel som lang sikt. Forfatterne bak studien anbefaler derfor at trening definitiv bør være et komplement i behandlingen av mental helse.

Doktoren anbefaler: Løp med andre

Å omgås med andre mennesker er ufattelig viktig, og derfor er akkurat denne økta så fin. Samle sammen en gjeng med løpere med ulikt tempo og nivå. Start samtidig og løp i 23 minutter mot samme sted (velg en oversiktlig løype). Hver person løper i sitt eget langkjøringstempo.

Etter disse 23 minuttene snur alle, uansett hvor langt de er kommet, og øker til terskelfart. Målet er å klare veien tilbake på under 17 minutter, så alle kommer i mål på under 40 minutter totalt. De fleste av dere vil komme tilbake til startpunktet tilnærmet samtidig.

Les også: Løping kan bedre hukommelsen og motvirke demens

2) Løp for å minske risikoen for å utvikle diabetes

En langstidsstudie på japanske menn, publisert høsten 2017, viste at de som generelt sett og over lengre tid (18 år) var bedre trent, løp lavere risiko for å rammes av diabetes type 2 enn menn som var mindre trente eller trente sporadisk.

Vil du minske risikoen for diabetes type 2 er det derfor lurt å holde i gang treningen året rundt, og ikke bare gjøre skippertak i ny og ne, godt blandet med sofasliting.

Doktoren anbefaler: Ha et helhetssyn på treningen og helsen din

Selv om du periodiserer treningsåret ditt utfra noen større løp, som en maraton, så er det viktig å fylle resten av året med trening som ikke trenger å være like målspesifikk.

Varier med å løpe ulike typer løp på ulike distanser, og ikke vær redd for å drive med andre treningsformer i for eksempel vinterhalvåret. Ved å trene alternativt bygger du allroundstyrke, og minsker risikoen for belastningsskader koblet til store volum med løpetrening. Og helsen din kommer til å takke deg!

3) Løp for å bygge et sterkt immunforsvar

Det er naturlig nok ikke like sannsynlig at du vil sette nye rekorder etter passert 60 år, men det finnes mange andre gode grunner til hvorfor du skal fortsette å løpe livet ut – blant annet at løpetrening gjør det mindre sannsynlig at du rammes av infeksjoner.

Forskerne bak en studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Aging Cell i mars i fjor, tittet på 125 britiske veteranutøveres muskler og T-celler (immunforsvarets fremste våpen mot infeksjoner).

Deltakerne i studien var aktive syklister, kvinner og menn i alderen 55-79 år, som hadde trent sykling regelmessig i mange år. De ble sammenlignet med en eldre, inaktiv gruppe (57-80 år), og en mye yngre og frisk, men inaktiv gruppe (20-36 år).

Resultatene var tydelige: blant middelaldrende så svekkes de fleste sine immunforsvar kraftig, og den negative utviklingen fortsetter siden jo eldre man bli. Men hos de eldre, aktive syklistene i studien, så man ikke denne svekkelsen i det hele tatt.

I stedet virket det som at de hadde forynget sine immunforsvar – de hadde nesten like mange infeksjonsbekjempende T-celler i blodet som de inaktive, men friske deltakerne i den yngste gruppen.

Doktoren anbefaler: Ha en plan for livslang aktivitet

Om du er over 40 år gammel og sikter på å løpe regelmessig, sørg for at du ruster kroppen for å klare den belastningen – ved å trene styrke. Men du trenger ikke melde deg inn på et dyrt treningssenter av den grunn.

Om du trener med din egen kroppsvekt som motstand to ganger i uka, holder det i første omgang.

Prøv for eksempel en sirkeltrening der du kjører noen øvelser for å styrke kjerne- og ryggmuskulatur, hofteløft, knebøy og armhevinger. Gjør hver øvelse i 60 sekunder. To runder er én serie.  Sikt på å gjennomføre tre serier, der du hviler i 60 sekunder mellom hver serie.

Les også: Forskningsnytt for løpere

Demping i hvert steg med nye Gel-Cumulus 21

Demping i hvert steg med nye Gel-Cumulus 21


Hvem sier det er umulig å forbedre en klassiker? Les hvilke justeringer ASICS har gjort med denne 20 år gamle skomodellen.

Pressemelding fra ASICS

I 20 år har skomodellen GEL-CUMULUS vært en favoritt blant alt fra profesjonelle løpere til nybegynnere. Men det er alltid rom for fornyelse i løpesporten, og derfor har ASICS, via ASICS Institute of Sport Science (ISS), utstyrt nye GEL-CUMULUS 21 med bedre demping og doblet passformkomforten spesifikke steder på skoen.

Demping på langturene
GEL-CUMULUS 21 er designet for å gi foten god demping på lange distanser, og skoen er utstyrt med FLYTEFOAM Propel-teknologi samt GEL-teknologi i hæl og forfot for ekstra fjæring og førsteklasses støtabsorpsjon. Ekstra skum rundt ankelen gir en mykere og ekstra dempet komfort.

To nye funksjoner
Hver eneste skomodell fra ASICS, inkludert selskapets mest kjente modeller, gjennomgår en svært krevende test- og utviklingsprosess, og en ny skomodell slippes kun på markedet dersom den presterer bedre i tester enn forgjengeren. For GEL-CUMULUS 21 var målet å forbedre skoens passform og demping.

ASICS oppnådde dette ved å utstyre GEL-CUMULUS 21 med to nye funksjoner:

1. En forbedret konstruksjon med diskré maljer, som gir betydelig forbedring på lateral side og økt ytelse på medial side.

2. En kombinasjon av FLYTEFOAM-mellomsåle, mykere FLYTEFOAM Propel-teknologi og GEL-teknologi i hælen, som gir bedre komfort med ekstra demping.

GEL-CUMULUS 21 kommer for salg hos ASICS-forhandlere og nettbutikker samt spesialbutikker for løpere i mai 2019. 

Les også: Ny Forerunnerserie fra Garmin