Sponset innlegg
Lydkvaliteten? Den har jeg forelsket meg i!

Lydkvaliteten? Den har jeg forelsket meg i!


Møt løperne som har testet nyheten Jaybird Vista 2. Sammen med Jaybird har vi plukket ut en håndfull løpere som har løpt med de nye treningsørepluggene. Her er deres dom!

Jaybird er kjent for produkter med Earthproof holdbarhet for alle slags løpeturer i all slags vær.

Oppfølgeren Vista 2 har fått oppgraderinger som SurroundSense og støykansellering, noe som gjør dem enda mer komplette som treningspartner.

Vi har bedt testløperne vurdere Jaybird Vista 2 ut ifra disse aspektene:

 • Lydkvalitet
 • Funksjoner (som nyhetene SurroundSense og ANC)
 • Batteritid
 • Komfort

Det vi ser at det er bred enighet om mye – og noen individuelle preferanser på andre punkter. Ører er jo litt som føtter – forskjellige fra person til person.

Men før vi går over til testernes grundige vurdering, må vi introdusere dem.

Her er testløperne og deres opsummering av Jaybird Vista 2:

Ole-Marius Røsten

“Totalinntrykket er veldig bra. Alt stråler kvalitet og tilkoblinger går smertefritt. Det er veldig lett å anbefale Vista 2.”  


Ketil Vike Arnesen

“I sum vil jeg si at jeg er veldig fornøyd med mine nye løpekamerater, vi har mange mil og timer foran oss sammen.”


Lisbeth Sellereite

“Ørepluggene er lette å bruke, de sitter godt på plass, er behagelige i øret, har en enkel app med enkle filter-valg og innstillinger, og batterikapasiteten er god. Og lydkvaliteten? Den har jeg helt forelsket meg i.”


Jin Hui Zhang

“Det har virkelig vært en glede av å få teste ut Jaybird Vista 2. God batteritid og øreplugger som ikke gnager selv etter flere timers bruk. SurroundSense-funksjonen gir trygghet i trafikken med musikk i ørene.”


Marit Stuhaug

“Ørepluggene har god passform, er små og nette, merker nesten ikkje at man har dei på. Totalt sett er eg godt fornøgd og anbefaler gjerne Jaybird Vista 2.”


Espen Tomren

“Når det kommer til lyd og passform, så er dette noe av de beste øretelefonene jeg har brukt.”


Lydkvalitet

Samtlige testløpere trekker fram lydkvaliteten til Jaybird Vista 2 og roser denne opp i skyene.

Lisbeth kaller Vista 2 for et bærbart stereoanlegg for de som virkelig vil lytte på og nyte musikk eller lydbok/podkast.

– Her står lytteopplevelsen fullstendig i fokus. Jeg har hørt på alt fra klassisk og jazz med stor dynamikk, til hiphop og popmusikk – og disse øreplug­gene har gitt meg en lytteglede jeg ikke hadde forventet. Med disse kan jeg høre på all slags musikk hvor som helst. De virker!

Lisbeth forklarer videre:

– De har et distinkt og presist lydbilde med en bred og fin stereo, og jeg digger alle de til­gjengelige forhåndsinnstillingene for EQ. Her kan jeg motvirke tynn bass på gamle innspil­linger eller dempe spiss diskant som gnager i trommehinnen. Når jeg hører lyd­bildet tydelig, kan jeg også lytte med lavere volum. Alt dette bevarer hørselen i det lange løp.

Espen supplerer:

– I appen kan man velge predefinert lyd, eller lage et oppsett basert på egne preferanser. Dette var veldig enkelt og logisk. Lyden er fantastisk bra, god bassdybde.

Ole Marius er enig, og gir lyden terningkast seks:

– Det er vanskelig å kunne forvente mer av øreplugger. De spiller høyt med overskudd, noe jeg ikke har opplevd på øreplugger før. Lyden er så god at jeg opplevde å gjenoppdage låter. Mulighetene for å justere lyden med EQ er et stort pluss.

Funksjoner

Jin har hatt stor nytte av den nye SurroundSense-funksjonen til Vista 2:

– Den funksjonen som jeg har hatt mest bruk for er SurroundSense. Den ble mye brukt i forbindelse med løping til og fra jobb, hvor det var mye trafikk og trafikkerte veier. Funksjonen slapp inn en passe mengde støy/lyder fra omgivelser, noe som gjorde at jeg ble ekstra oppmerksom på trafikken rundt meg og jeg følte meg trygg selv med musikk i ørene. Musikken var fortsatt klar og tydelig selv om SurroundSense var på.

Ketil og Ole Marius har på sin side hatt stor glede av støydempingsfunksjonen, som også er nytt på Vista 2:

– Til løping på tredemølle fungerer støydempingen optimalt. En virkelig befrielse å slippe å høre støyen fra egen mølle og de andre i nærheten. De kommer til å bli brukt mye på mølla i vinter, sier Ole Marius.

– Støydemping fungerer veldig godt, nesten for godt. Jeg har løpt mest på skogsstier/kjerreveier i sommer og har til tider løpt med kun en propp i øret grunnet frykt for å plutselig løpe på en elg eller tre fordi jeg ikke hører annet enn min egen musikk, sier Ketil.

André trekker også fram støydempingen som et stort pluss ved Vista 2:

– For meg er støydemping det største plusset, for ikke nok med at jeg slipper å høre på nøkler som klirrer i drikkebeltet når jeg er ute og løper, det gjør også at pluggene fort går foran headsetet når jeg reiser kollektivt.

André legger også til at det å bytte mellom støydemping og SurroundSense i fart gikk veldig fint.

Komfort og passform

Espen forteller at han har testet mange øreplugger de siste årene, men at Vista 2 er noe av det beste han har prøvd:

– Opplevde aldri at de falt ut av ørene, og det var ingen ubehageligheter, selv etter løpeturer på fem–seks timer.

Jin har også løpt langt og lenge med Vista 2 i ørene, uten at det ble ubehagelig eller gnagde.

– Øreproppene satt også meget godt selv under raske intervalltreninger, supplerer Jin.

Lisbeth forteller at komfort og passform var det punktet hun var mest spent på. Hun har hatt problemer med å få in-ear-plugger til å sitte godt i øregangen tidligere.

– Men skepsisen ble gjort fullstendig til skamme. Jeg behøvde ikke engang bytte gummihode, og jeg har brukt dem i timevis uten å få ømme eller såre punkter i ørene.

– Ørepluggene har god passform, er små og nette, merker nesten ikkje at man har dei på, sier Marit.

Batteritid

Jin mener at batteritiden til Jaybird Vista 2 er utmerket.

– Jeg har brukt dem et par ganger i over tre timer, og da var batteriet fortsatt godt over 40 %. Ladeetuiet har jeg i den siste måneden kun ladet maks 2-3 ganger.

– Det er veldig praktisk å få høre batteri­prosenten når jeg tar på meg ørepluggene, sier Lisbeth.

– Min lengste løpetur i testperioden var på fem timer og dei varte heile vegen sjølv på full guffe, forteller Marit.

– Overraskende godt batteri. Virkelig imponerende, tilføyer Ole Marius.

Nyhet fra Jabra

Nyhet fra Jabra


Hodetelefonprodusenten Jabra starter det nye året aktivt og lanserer nå Elite 4 Active – ekte trådløse ørepropper for aktive livsstiler.

Pressemelding fra Jabra

Elite-serien fra Jabra har vært en favoritt blant mange løpere i lang tid. Nå starter de det nye året med lanseringen av et nytt produkt.

Elite 4 Active tåler tøff bruk og er IP57-klassifisert for beskyttelse mot vann og svette. Øreproppene er også designet for å sitte trygt under trening med mye bevegelse.

Mange funksjoner til en hyggelig pris

Elite 4 Active har batteritid på opptil syv timer (opptil 28 timer med ladeetui) og funksjoner for hurtiglading.

Andre funksjoner er innebygd Alexa, Spotify Tap playback og Google Fast Pair*, som er sjeldent i denne priskategorien – utsalgsprisen på prduktet er på veiledende 1299 kr.

Dette gir mulighet for umiddelbar parring når øreproppene skrus på og sømløs parring til Android-enheter. Spotify Tap playback gir raskere tilgang til musikk og funksjonene gjør det totalt sett enklere enn noensinne å få maksimalt ut av øreproppene.

Elite 4 Active har aktiv støykansellering (ANC) som blokkerer ut støy på eksempelvis treningssenteret.

Musikkopplevelsen kan forbedres ytterligere med den justerbare equalizeren og HearThrough gir økt bevissthet på omgivelsene, eksempelvis når du løper i byen.

4-mikrofonteknologi gir Elite 4 Active god samtalekvalitet. Den er beskyttet av et spesielt mesh-trekk for økt beskyttelse mot vindstøy. Øreproppene har vingefritt, ergonomisk design og er tilgjengelig i fargene marineblå, sort og mint.

Nøkkelspesifikasjoner Elite 4 Active: 

 • Sikker, aktiv passform med ergonomisk vingefritt design
 • IP57-rating
 • Active Noise Cancellation (ANC) 
 • 6mm høyttalere og justerbar equaliser  
 • HearThrough-teknologi
 • Samtaleteknologi med fire mikrofoner
 • Opptil syv timers batteritid og opptil 28 timer med ladeetui 
 • Mulighet for bruk av én av proppene i mono-modus
 • Innebygget Alexa eller Spotify Tap playback og Google Fast Pair*

Elite 4 Active er tilgjengelig til en utsalgspris på kr 1299. 


Les også:

Kan vi puste oss til bedre form?

Forskninga ymter frampå om at hvis vi forandrer hvordan vi puster inn og ut, så kan det forbedre prestasjonen vår. Er dette en utvikling som tar pusten fra oss, eller vil det bare føre til pustebesvær?
Les mer

Ukas RW-økt: Styrkejogg

Rolig løpetur med løpsspesifikk styrke innbakt i turen gir deg det beste fra to verdener. Perfekt for grunntreningsperioden! 
Les mer
Norgeslansering: Karbonsko fra Xtep

Norgeslansering: Karbonsko fra Xtep


Nå kan du for første gang få kjøpt karbonsko fra Xtep i Norge. Kirsten Maraton Melkevik ved Drevelin Aktiv kaller det en fantastisk sko.

Pressemelding fra Sportdesign AS

Xtep har produsert sko til løping og andre idretter i en årrekke allerede. Merket er godt kjent i Asia med flere tusen butikker. 

Nå kan du få kjøpe Xtep sin «Race Family» i Norge. Som første butikk i Norge vil Drevelin Aktiv i Bergen denne uken lansere Xtep sine beste løpesko.

En av toppmodellene fra Xtep, 160x Pro.

God løpsfølelse

– Jeg ble utrolig overrasket, sier butikksjef Kirsten Marathon Melkevik etter å ha testet skoene. Hun trekker særlig frem den gode løpsfølelsen.

– De er veldig gode og gøy å løpe med. Fantastiske sko! 

Kirsten bør vite hva hun snakker om. Hun har selv deltatt i OL og VM på maraton med en pers på 2:29:12 og er med det den fjerde beste norske kvinnen på distansen gjennom tidene.

Kirsten Marathon Melkevik har til sammen 30 medaljer fra norske mesterskap på bane, terrengløp og motbakkeløp, hvorav 13 gull, 13 sølv og 4 bronsemedaljer. 

Butikksjef Kirsten Maraton Melkevik og ultrakongen Bjørn Tore Kronen Taranger er fornøyde med skoene fra Xtep.

Intervallsko på mølla

Bjørn Tore Kronen Taranger har også testet skoene og skryter av kvaliteten.

Taranger er flerfoldig norsk mester i ultraløp, han satt i år norsk rekord på distansen 100 miles og har også verdensrekorden på 24-timersløp på tredemølle.

Nå bruker han blant annet Xtep sine sko til intervaller på mølle. 

– Jeg synes de er knallgode!, sier ultrakongen.

Skoene kommer i salg i butikken til Drevelin Aktiv i Møllendalsbakken i Bergen i uke 50.

Godt skodd til Winterrun

Godt skodd til Winterrun


Piggskoen NewRun fra svenske Icebug bjudar på demping og supergrep. Perfekt for deg som stort sett løper på asfalt og gjerne vil holde deg på beina i vinter.

Akkurat idet du begynner å bli skikkelig lei vinter, mørke og holke, sånn uti januar en gang, innser du også samtidig at det. er. lenge. igjen. av. vinteren.

Men. Selvfølgelig er det et men. Det finnes to enkle ting som gjør veien mot våren både bedre og raskere.

Lys i mørketida

Det ene tipset er å være godt skodd, slik at slaps og is faktisk ikke blir en hindring.

Det andre tipset er å melde seg på et løp.

Men finnes det noen løp midt på vinteren, tenker du. Nja, det er ikke flust av det. Men Winterrun arrangeres i februar-mars i både Oslo, Bergen og Trondheim.

Winterrun er blitt arrangert i en årrekke, og konseptet er enkelt: Det er en lysfest i mørketida, både motivasjonsmessig og bokstavelig. Velg mellom 5 eller 10 kilometer i en fakkel-opplyst løype full av liv og røre.

Med Winterrun som treningsmål midtvinters, og med sko fra Icebug på føttene, blir vinterløping mange hakk bedre!

Icebug har vært med som sponsor av Winterrun siden løpets oppstart, og sørger for at deltakerne har et trygt grep i den ofte glatte løypa.

Godt grep hele vinteren

Newrun BUGrip fra svenske Icebug har komfort og grep i fokus.

Skoen er utviklet for alle som elsker å løpe på asfalt, grusveier og sykkelstier, og som vil opprettholde løpinga året rundt. 

Årets versjon av NewRun er oppdatert og forbedret med enda lengre pigger for enda bedre grep. Vi snakker 17 pigger under hver fot, laget av slitesterkt karbidstål.

På denne måten har Icebug laget den perfekte skoen til Winterrun, og ikke minst alle treningsturene fram mot løpsdagen. 

NewRun Bugrip finnes i to ulike varianter der en er vanntett og har BOA-snøring, mens den andre versjonen har vanlig snøring, en vannavvisende overdel og noe lavere vekt. Begge variantene har samme førsteklasses grep som gjør selv de glatteste folkepartiene lette å forsere. 

Gavelista til alle seriøse løpere

Gavelista til alle seriøse løpere


Joda, vi ønsker oss sikkert sokker og kjøkkenmaskiner vi også, men la oss være ærlige, vi løpere ønsker oss aller helst ting som kan løpes i, løpes på, løpes med – eller ting som på en eller måte kan gagne og forbedre løpinga vår. Akkurat det har Treningspartner skjønt. Her er den perfekte gavelista til løperen.

Treningspartner vet hva vi løpere eeegentlig ønsker oss. Skal du sende én lenke og skrive “hint, hint” til venner og familie før jul, så er det denne.

Sole F85 – treningssenterfølelse hjemme

Med denne toppmodellen får luksusfølelsen av å løpe på en sentermølle, bare hjemme. Sole F85 har Blutooth og er kompatibel med blant annet Zwift.

Med en toppfart på 22 km/t, bredt bånd og solid stabilitet kan du kjøre alle slags økter på denne. Til og med bakkeøkter, da F85 kan heves opp til 15 prosent stigning. Displayet er oversiktlig og godt, med egen hylle for mobil eller ipad. 

Sole F85 bør stå på ønskelista hvis du vil ha …

 • 22 km/t toppfart
 • Den beste løpsfølelsen 
 • God plass på løpebåndet
 • Best stabilitet 
 • Konkurrere og leke deg på Zwift
 • Muligheten til å styre tredemølla med nettbrett eller telefon

Pris: 26 999 kr


Sole F63 – budsjettgaven til aktive løpere

En klassisk “mye for penga”-mølle. Sole F63 har alt du trenger og er blitt kåret til testvinner flere ganger.

Båndet er noe smalere enn F85, og toppfarten noe lavere, men for de aller fleste løpere tilbyr denne pålitelige løpepartneren mer enn nok for å gjennomføre all slags trening, enten du jakter en rask 10k-pers eller distansepers på ultra. 

Displayet er oversiktlig og godt, med lademulighet og hylle for mobil eller nettbrett. Sole F63 har innebygd blutooth og er dermed kompatibel med Sole App, Zwift og andre treningsapper. 

Ekstra hendig at mølla er sammenleggbar og dermed tar lite plass i heimen. 

Sole F63 bør stå på ønskelista hvis du vil ha …

 • 20 km/t som maksfart
 • En sammenleggbar tredemølle
 • Mulighet til å styre tredemølla med nettbrett eller telefon
 • Konkurrere og leke deg på Zwift

Pris: Nå kun 19 999 kr


Proform RIP:60 – slyngetrening for en sterk kjerne

Vi løpere vet selvfølgelig at beina og hjertet er essensielle elementer i løpinga vår. Men på en god andreplass kommer kjernestyrken. Sittende steg og en hofte som faller ut til siden er lite effektivt når målet er å komme fortest mulig framover. 

Med slyngesettet fra Proform har du et komplett hjemmetreningssystem for hele kroppen. Stroppene er produsert i slitesterk nylon, og håndtakene er komfortable og gir deg godt grep.  Hele settet tar lite plass og kan enkelt tas ned etter bruk hvis du ikke vil ha det hengende fremme.

Perfekt for stabiliserende og løpsspesifikke styrke- og tøyeøvelser som kan komplettere vinterløpinga di.

I pakken medfølger:

 • Slynger
 • Dørfeste
 • Oppbevaringspose

Pris: Nå kun 899 kr


Gavekort – en sikker vinner

Usikker på hva du skal velge? Gavekort er en sikker vinner, særlig når mottakeren er treningsfantast. Det er alltid ett eller annet løperen trenger til hjemmegymmen.

Velg mellom gavekort med verdi på alt fra 500 til 10 000 kroner. Gavekortet kan benyttes både i Treningspartners fysiske forretning eller i nettbutikken.


Langrenn + løping = sant

Hele 40 prosent av Runner’s Worlds følgere oppgir at de trener langrenn ved siden av løpinga om vinteren. Med andre ord er det ganske stor sannsynlighet for at løpekompisen din blir veldig glad for en Klæbo Treningspakke fra Treningspartner til jul

Denne langrennspakka inneholder en rekke hjemmetreningsprodukter fra Abilica, som XC AirTrack-sett med pumpe og bag, elastiske strikker og kjernetreningshjul. Med andre ord alt du trenger for å styrke hele kroppen, både til langrenns- og løpesesongen.

Dette får du i Klæbo Treningspakke:

 • Abilica XC AirTrack Sett med pumpe og bag
 • Abilica XC Wheel
 • Abilica XC TrainingBand Sett ECO treningsstrikker
 • Abilica XC Gym Mat Treningsmatte

Pris: Nå kun 4917 kr

Test av hodelykter: La det bli lys!

Test av hodelykter: La det bli lys!


Mens vi venter på sollyset, får vi ta til takke med ei hodelykt. Her er et utvalg av forskjellige modeller, alle egnet for løping. Vi har enda til gode å møte de løperne som med hånda på løpehjertet kan si...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER