Sponset innlegg
Løpeøktene som lyser opp løpinga

Løpeøktene som lyser opp løpinga


Tar du på deg en av Silvas hodelykter som er optimalisert for løping på disse løpeøktene, er du sikret en god treningsøkt på mørke og kalde vinterkvelder.

Hodelyktene fra Silva er laget for å være i bevegelse, og har alle høy komfort med sine gummierte innsider som holder hodebåndet trygt på plass når du løper. Blant utvalget av batterier kan du velge mellom lav vekt til raskere intervalløkter og mer kraft til langturene.

For å overkomme dørstokkmila om vinteren er det kombinasjonen av en god hodelykt og en god løpeøkt en sikker vinner som gir deg kontinuitet i løpingen. Selv om et snødekket fortau minsker støtbelastningen og gjør underlaget litt mykere, er det tyngre å løpe i snø enn på bar asfalt. Men å løpe i snø og kulde betyr ikke at kvaliteten på løpeøktene trenger å være dårligere enn på sommerstid.

Ikke la mørket stoppe deg og prøv disse øktene i vinter:

1) 5 x 4 minutt løping med 2 minutt flytpause

Målet med økta er å trene opp muskulaturen til å løpe sammenhengende – og tåle det. 

En klassisk fartslek-felle er å undervurdere pausen. Det er fort gjort å tenke at dette er en lett økt, siden lengden på pausen er halvpraten så lang som draglengden. Men belastningen av å ikke stå eller gå i pausen er ganske mye større enn man tror.

Varm opp i 10 minutter, før du løper i 4 minutter med god kontroll. Ta gjerne utgangspunkt i 15 sekunder saktere enn din halvmaratonfart. I pausen på 2 minutter løper du 30 sekunder saktere enn farten på draget. Etter det femte og siste draget jogger du rolig i 5-10 minutter helt til slutt.

Om intensiteten føles for lett halvveis, kan du øke farten på pausen med ti sekunder og teste den farten i ett drag, før du øker farten på selve intervalldraget. 


Løper du flest korte turer i teknisk terreng, kan det være lurt med en sterkere lykt så du kan bruke et mindre og lettere batteri.

Hvor du løper spiller også inn på hvor mye lumen du trenger i lykten.

200-400 lumen passer for vei og lysløype, men om du løper på skogsstier bør du ha 400-600 lumen. For mer teknisk terreng i høyere tempo vil 1200 lumen og oppover gi deg lyset du trenger.


2) 40 minutter styrkejogg

På samme måte som Silvas hodelyktfilosofi handler om å lage produkter som ikke gjør deg avhengig av vær og lysforhold når du skal trene, kan du trene styrke uten å være avhengig av vekter eller medlemsskap på treningsstudio.

Legg ut på en rolig løpetur med løpsspesifikk styrke innbakt i turen, som en styrkeintervall med gode, rolige joggepauser i mellom. Perfekt for grunntreningsperioden nå i vinter! 

Jogg rolig i 10 minutter, så du blir god og varm i kroppen før første øvelse – 20-30 knebøy. Etter nye 10 minutter jogg, er det tid for tåhev med bøyde knær. Finn en lyktestolpe eller et tre å støtte deg på. Plasser den ene foten bak den andre og balanser på forfoten. Bøy i kneet du står på og gjør så mange tåhev du klarer før leggmuskulaturen skriker om nåde. Bytt bein og ta maks antall tåhev du klarer på begge bein før du jogger videre.

10 minutter senere tar du en ny styrkepause med strakmark på ett bein, med armene ut foran deg som balansepunkter. Gjør 10 repetisjoner på hvert bein før du jogger videre. Før du går inn døra etter 40 minutter, gjør du 10 hoppende utfallssteg. Gjør et vanlig utfall, men istedenfor å gå opp igjen hopper du og bytter ben i lufta, slik at du lander med den andre foten foran deg. Ett venstre- og ett høyrebensutfall regnes til sammen som én repetisjon. 

3) Progressive bakkeintervaller

Kravene til utholdenheten vår blir umiddelbart høyere og mer krevende når vi løper i motbakke. Det betyr også at treningseffekten kan bli enda høyere når vi treffer blink på en god bakkeøkt. Å løpe intervaller i motbakke er ikke bare godt for hjertepumpa, det gir deg også svært spesifikk løpsstyrke og minimalt med skaderisiko.

Uansett om du løper bakkeintervallene på sti eller asfalt, kan du konsentrere deg stigningen foran deg og få god sikt med hodelykten. Med Silvas Intelligent Light-teknologi kommer den unike kombinasjonen av lang og bred lysstråle til sin rett og gir deg fullt fokus på bakken foran deg.

Finn en bakke med moderat stigning på rundt 5-6%. Etter 10 minutter oppvarming løper du 5 drag á 1 minutt. Hold en jevn, høy fart uten at du er helt tappet i beina etter draget. I pausen tripper du helt rolig ned bakken.

Løp deretter 5 x 45 sekunder med rolig jogg ned igjen mellom dragene. Her skal farten økes fra de første dragene på ett minutt. Avslutt med 5 x 30 sekunder, også med rolig jogging ned bakken som pause.


Løper du i teknisk terreng og trenger mer lys, er Silvas multisportlykter et godt alternativ. 

Der finner du også bedre utvalg av tilbehør til multisportlyktene, som kan brukes til mer enn bare løping – for eksempel langrenn, toppturer eller sykling.

Se hele utvalget av hodelykter og løpeutstyr her!

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

  • Bli kjent med Jacob Boutera og hans relativt korte, men bratte løpekarriere.
  • Intervju med Christopher McDougall om oppfølgerboka Born To Run 2.
  • Treningsprogram fra vinter til vår, fra langrenn til løpeform.
  • De beste produktene, plaggene og skoene fra 2022.
  • Innblikk i treninga til Norges raskeste maratonløper på kvinnesiden, Runa Skrove Falch.
  • Ultraløper og løpsarrangør Mona Kjeldsberg om Norge på langs på sti.
  • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal gir deg en grundig gjennomgang av tøying – lønner det seg eller ei?
  • Idrettsvitenskapsgutta Askild og Ånung skriver om henholdsvis styrke og alternativ trening, og treningsfilosofi og verdigrunnlag.
  • 30 tips til grønn variasjon i hverdagskosten fra ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft.
  • I tillegg får du teknikktips, terrengtips, oppskrifter og øktforslag – for å nevne noe.

Les magasinet digitalt her!

Sponset innlegg
Mitt løpemål i 2023

Mitt løpemål i 2023


Vi har spurt en bra gjeng løpere om deres løpsplaner og mål for året. Her kan du få inspirasjon til nye favorittløp, målsettinger og metoder.


Trond Furnes

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Göteborgsvarvet – veldig god stemning langs løypa.

Mitt mål for året:

Sub 40 på 10 km og løpe min første maraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Løpe seks dager i uken, øke volum sakte for å prøve å unngå skader.


Ingvild Aaløkken

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Jeg gleder meg til flere løp. Det første løpet for sesongen, Drammen 10, er alltid spennende for å se hvordan formen ligger an. Det er første gang jeg deltar der, så jeg gleder meg til å se løypa. Det ryktes om en fin og flat trase. Gleder meg aller mest til Hytteplanmila i oktober. Der treffer jeg mange kjente og det er god stemning.

Mitt mål for året:

Målet er å løpe under 47 min på 10 km, men også å ha mange gode løpsopplevelser.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Jeg trener spesifikt for 10 km, og legger inn både intervaller og rolige turer. For å få hjelp til systematiseringen har jeg et program fra Løpetrening.no. Jeg har også deltatt på Runner’s World sine treningsseminarer med Askild Vatnbakk Larsen, slik at jeg kan planlegge og systematisere enda bedre på egenhånd.


Geir Bjerkestrand

Foto: Sol Hagen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Ecotrail 80 km. Hadde en fantastisk løpsopplevelse i dette løpet i 2022, og vil løpe den nydelige løypa igjen. Masse trivelige medløpere, flotte og varierte omgivelser med flere fine utsiktspunkt, veldig hyggelige løypeverter, og ellers bare pur løpeglede!

Mitt mål for året:

Ecotrail 80 km på noe bedre tid enn 2022, samt gjennomføre maraton i Bergen, Trondheim og Oslo på en fin måte. Og gjerne noen ultraløp i tillegg, i hvert fall Nipkollen Challenge!

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Løpe regelmessig og mye. Bør opp i 70 til 90 km i uka utpå vårparten. Intervaller innimellom, men er ikke veldig strukturert med det. Det viktigste for meg er ikke tida, men å gjennomføre på en måte jeg er fornøyd med akkurat den dagen.


Heidi Rørvik

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Skogvokter Ultra 2023. Fantastisk flotte stier og arrangement!

Mitt mål for året:

Løpe 3000 km totalt i år og forbedre meg på alle distanser.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Jevnt og trutt. Gjøre det jeg liker og innføre en ny vane.


Marit Barosen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Bodøryggen, et flott fjelløp utenfor Bodø. Etter en krevende start opp på Skautuva er resten av løpet nydelig.

Mitt mål for året:

Opprettholde løpegleden og bli bedre på lengre løp.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trene jevnt med både gode ukentlige intervalløkter og mange flotte langturer.


Thine Wilkens Jernberg

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Sentrumsløpet – fordi jeg pleier å løpe det.

Mitt mål for året:

Under 45 på mila og under 1 time og 45 min på halvmaraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trene mindre og hvile mer.


Jan-Helge Balto

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Håper først og fremst å holde meg skadefri for å kunne delta i flere løp enn i 2022.

Mitt mål for året:

NM veteraner, Oslo maraton. Er i klassen 70–74 år, så målet er NM-gull om alt klaffer.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Kontinuitet i treninga. Minst en helmaraton og 2–3 halvmaraton i løpet av sommeren.


Jan-Erik Sunde

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Jølster Maraton sitt 40-års jubileum, det blir min første offisielle maraton. Har flere Backyard Ultra og andre ultraløp. Ble også verdensmester i håndbak i fjor – artig kombinasjon med eksplosiv styrkeidrett og langløp.

Mitt mål for året:

Sub 4 på maraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Kontinuerlig, allsidig og målrettet trening.


Tonje Granmo

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Jeg har mange løp jeg gleder meg til, men Bislett 24-timers er noe ekstra. Jeg har deltatt to ganger før og gleder meg allerede til årets løp. Det er 24 magiske, slitsomme, artige, trøtte og ubeskrivelige timer jeg liker.

Mitt mål for året:

Jeg vil forbedre tiden min på halvmaraton og løpe lengre på Bislett24.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trene lengre og oftere, men ikke så mye mer enn hva jeg gjør nå. Har funnet en god rutine.


Preben Mjaatvedt

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Det blir forhåpentligvis mange løp å se fram til, med sesongstart på halvmaraton i Barcelona som et tidlig høydepunkt allerede i februar. Men det store målet blir Berlin maraton til høsten. Den store gleden er felles opptrening til det store målet, men ekstra kjekt når man kan avslutte med å kombinere kjekke reisemål og løping samtidig!

Mitt mål for året:

Etter å ha debutert i Valencia maraton på 2:58:49 i 2021 så må det store målet bli å krone sesongen med en ny pers i Berlin til høsten.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

En liten gradvis økning i mengde per uke utover våren og sommeren, kombinert med litt mer struktur på øktene gjør forhåpentligvis susen! Flere økter i de fantastiske fjellene rundt Bergen og litt flere intervalløkter er nok medisinen som skal til.


Anja Høibraaten

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Bislett24, Holmestrand Maraton og Hagemanns Backyard – skal delta på disse løpene med ei god venninne.

Mitt mål for året:

Bislett 24-timers – klare å løpe 100 kilometer.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Løpe to ganger pr uke og trene CrossFit for å få beholde styrken.


Vidar Uthne

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Drammen Halvmaraton. Det blir årets treningsmål, og løpet har en fin løype og mye folk.

Mitt mål for året:

Opprettholde min runstreak (påbegynt april -22) og senke tiden per kilometer.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Mer målrettet løpetrening med både intervaller og langturer, og fortsette med daglig løping.


Marit Aasen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Løpene i Norwegian Skyrunner Series.

Mitt mål for året:

Delta på seks av sju løp i serien og slå mine egne tider fra i fjor.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trene smartere, få nok hvile, holde meg skadefri og ikke minst la gleden av å løpe i fjellet styre veien mot målet.


Lasse Kollerud

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Det svenske terrengultraløpet Kullamannen Ultra – det blir første løp i utlandet og i litt flatere terreng en norske fjell-/ultraløp.

Mitt mål for året:

Løpe 3000 km totalt i år, fullføre et par 100-kilometersløp og holde meg skadefri.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trene jevnt i hele år. Trene mer på mykere underlag og jobbe med teknikk for teknisk løping nedover.


Hanne Winger Pedersen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

København maraton. Etter å ha løpt maraton på Jessheim i november, ser jeg veldig fram mot en ny maraton. Jeg håper på å klare en liten forbedring av persen min (3:20:08), og ser også fram til fine dager i København med spreke løpevenner. Løp halvmaraton der i høst, og elsker byen!

Mitt mål for året:

I år som i fjor vil jeg komme meg ut så ofte som mulig og minimum 60 km i uka og 3000 km totalt i løpet av året. Jeg har et mål om å perse på 5 km, 10 km, halv, og hel. Eller i hvert fall et ønske om det!

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Ved å variere treninga, kjøre intervaller en til to ganger i uka, ha kontinuitet, få lagt inn nok turer på cirka 30 km i forkant av maraton.


Cato Pettersen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

UTMB-løpet TDS, det blir en hard, lang løpetur i et av verdens vakreste fjellområder.

Mitt mål for året:

Holde meg mest mulig skadefri.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Lytte godt etter kroppens signaler. Bli flinkere med oppvarming og uttøying.


Anniken Sletta

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

I 2023 gleder jeg meg til å løpe KK-mila. Etter en lang rehabiliteringsperiode fra Haglunds hæl, har jeg ikke kommet opp i noen særlig distanse, og selv om jeg drømmer om både halv- og helmaraton det kommende året, tør jeg ikke ta sjansen på at beina er bra nok til det. 10 km føles i motsetning som et oppnåelig mål. Det blir en stor glede å skulle gjennomføre KK-mila sammen med mamma, da dette blir hennes første 10 km. Det har tatt lang tid å motivere henne til å bli med på noe sånt, da hun er fast bestemt på at 5 km er hennes maks. Jeg vet hva hun er god for, og vet hva et løp kan gjøre med konkurranseinstinktet og viljestyrken, så jeg gleder meg til å være en støtte for henne og se henne nå et nytt nivå av mestringsfølelse i 2023.

Mitt mål for året:

Løpe 2-milstur igjen. Vemodig å se løpesekken hengende på knaggen, vel viten om at det er godt over et år siden de faste langkjøringene. Det er ikke bare den fysiske helsa som har godt av noen timer med løping i frisk luft, så jeg kjenner at jeg lengter etter friske og sterke bein. Men, det blir ingen 2-milstur før jeg har kommet meg gjennom rehab-treningen, så det får vel kanskje være det primære målet.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Være tålmodig, bygge opp distanse og styrke gradvis. Trene alternativt.


Ruth

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Winterrun. Det er så få løp om vinteren og dette har vært fast tradisjon helt til koronaen kom og ødela streaken. Det blir en super start på løpsåret 2023!

Mitt mål for året:

Holde meg skadefri og kanskje løpe min beste halvmaraton? Det er i hvert fall planen.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Løpe jevnt og trutt, få inn flere intervalløkter og trene både styrke og mobilitet ved siden av løpingen.


Jesper van der Molen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Backyard Ultra Sandefjord, fordi det blir mitt første ultraløp, og det er 10-årsjubileum.

Mitt mål for året:

Sub 1:20 på halvmaraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Opprettholde systematisk løpetrening, legge til mer løpsspesifikk styrketrening.


Erik Miland

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Sentrumsløpet, skal løpe sammen med kolleger fra forskjellige kontorer rundt om i Norge og med litt sosialt sammen etterpå.

Mitt mål for året:

Jeg ønsker å nærme meg 40 minutter på 10 km i løpet av året. Har et ønske om å komme under 40 året jeg fyller 50, som nærmer seg alt for fort.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Skal sette opp en plan med cirka fem økter i uka. To intervaller og en langtur. De to siste blir rolige turer mellom hardøktene.


Jørgen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Hell 24-timers. Jeg gleder mer til å se hvor langt jeg klarer å løpe og gjøre det med herlige folk og flinke arrangører.

Mitt mål for året:

Løpe et 100-milesløp.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Konsistent, variert og lystbetont løping med test av kostholdstoleranse.


Olav Astad Kristiansen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Oslo Maraton.

Mitt mål for året:

Sub 3 timer på maraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trener fem–seks ganger per uke og øke mengden gradvis. Skal delta på 10 km og halvmaraton for å se om jeg er i rute.


Guri Sogn-Larssen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

I år gleder jeg meg mest til å løpe Berlin Maraton, jeg har løpt det to ganger tidligere og liker den enkle logistikken med reise, start/mål på samme sted, den flate, fine løypa og ikke minst det å samles på gresset etter målgang med en øl og prate om løpet.

Mitt mål for året:

Sub 3:10 på maraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Holde meg skadefri slik at kontinuiteten i løpingen opprettholdes gjennom hele sesongen. For min del gjøres det best med regelmessig styrketrening og å variere utholdenhetstreningen mellom løp, sykkel og ski/rulleski.


Geir S. Nodland

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

3toppsløpet på Jeløya. Gleder meg alltid. Det er Norges vakreste løp. Jeg har trent mye mer styrke og håper det skal gi meg ny pers.

Mitt mål for året:

Løpe maraton ned mot 3:30.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Mer kvalitet, varierte økter og mer styrketrening.


Tone Irgens Henanger

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Ironman København, fordi jeg gleder meg til å fullføre en fulldistanse Ironman for første gang. Maraton er det gøyeste jeg vet, så det å avslutte et slikt løp med en maraton på sykkelslitne bein blir episk.

Mitt mål for året:

Fullføre en full Ironman.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Trene mot langdistansetriatlon med herlige, lange løpeturer.


Jan Magne Bae

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Hadsel Maraton. Lite og ukjent maraton i Vesterålen. Løypa er rett og slett rundt Hadseløya, som tilfeldigvis er 42 km i omkrets. Fjell på den ene siden og havet på den andre. Det har lenge vært en drøm å delta her.

Mitt mål for året:

Fortsette løpegleden som har gitt meg så mye de siste to årene. Men også gjennomføre mer enn én maraton.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Løpe regelmessig og uansett vær. Bruke påmeldinger til konkurranser for å legge litt press på meg selv.


Bjørn Isachsen

Dette løpet gleder jeg meg til i 2023:

Brunlanesløpet. 9 km asfalt og grus. Fin stemning og godt arrangement. Jeg har løpt Brunlanesløpet ti ganger tidligere.

Mitt mål for året:

Gjennomføre en halvmaraton, helst på 2.15.

Hvordan jeg skal oppnå målet:

Kontinuitet. Fortsette med styrketrening som jeg begynte med i 2022, og øke mengden/belastningen på leggene for å forebygge akillesskader som jeg har hatt tidligere.


Golden Trail National Series 2023 er lansert

Golden Trail National Series 2023 er lansert


GTNS er tilbake med åtte terrengløp på blokka i år. Fem norske løp er på lista i den nordiske serien, inkludert finalen – se hvilke her!

Pressemelding fra Salomon

Golden Trail-serien har som mål å skape vekst og blest rundt terrengløping, og består av nasjonale serier med spennende, lokale terrengløp som etter hvert ender opp i regionale finaler og til slutt en verdensfinale. Her kan verdenseliten og den gjengse terrengløper stille til start og konkurrere side om side.

Nå er den nasjonale, det vil si nordiske, serien nettopp lansert, med åtte løp inkludert finale.

Dette er løpene:

  1. SANDNES ULTRA TRAIL – 22. APRIL, NORGE / 23 KM + 1400 M
  2. BODOM TRAIL – 5. MAI, FINLAND / 21 KM+ 500 M
  3. HAMMER TRAIL – 13. MAI, DANMARK / 30 K +1100 M
  4. NØSEN HUNDREDS – 17. JUNI, NORGE/ 21,8 KM + 832 M
  5. SALOMON 27K FJÄLLMARATHON – 30. JULI, SVERIGE / 27 KM +1150 M
  6. STRANDA FJORD TRAIL RACE – 12. AUGUST, NORGE / 25 KM +1700 M
  7. ROMSDALSEGGENLØPET – 2. SEPTEMBER, NORGE / 28 KM + 2400 M
  8. NORDICS FINAL – 16. SEPTEMBER, FÝRI TRAIL, NORGE / 29 KM + 1200 M

Fra Nøsen Hundreds 2022. Foto: Tonje Lien Wold

Her kan du lese mer om den nordiske Golden Trail-serien.

Her kan du lese mer om finaleløpet Fyri Trail.


Slik perser du på Sentrumsløpet i år

Kort nok til at man rekker å trene adekvat, lang nok til at det likevel er en real utfordring. Vi digger den klassiske mildistansen. Her er et treningsprogram med nøkkeløkter for tre forskjellige nivåer.
Les mer

Endelig her: Hoka Rocket X 2

Det har svirret og sust i miljøet lenge, ryktet om en ny supersko fra Hoka. Nå er den her – skoen som fikk en av Europas beste løpere til å bytte sponsor – Hoka Rocket X 2!
Les mer

Din nye løpekompis

Den nye podkasten “Løpekompis” av Sindre Eitungjerde byr på unike samtaler – som alle spilles inn på løpetur.
Les mer
Når du vil løpe som eliten

Når du vil løpe som eliten


Saucony starter 2023 med å lansere sin raskeste og mest effektive sko til nå. Hils på Endorphin Elite!

Saucony fyller 125 år i år, og slår på stortromma allerede i starten av året med en skikkelig konkurransenyhet det lukter pers av!

Vi digget fjorårets Saucony Endorpin Pro 3 og var mildt sagt spente før lanseringen av nyheten Endorphin Elite. Ikke bare skiller den seg fra resten av skosortimentet til Saucony rent estetisk, den skal også være enda bedre på alle fronter.

Det er helt tydelig at vi nå er inne i en perfeksjoneringsfase av karbonfibersko-æraen, og det er utrolig gøy å bevitne. Saucony Endorphin Elite er et godt eksempel på dette.

For to år siden ville antakelig en sko med et slikt voluminøst utseende ikke levd opp til førsteinntrykket, mens nå – fy, som det innfrir! Hver detalj i skoen føles perfeksjonert for fart og effektivitet.

Alle komponentene som til sammen utgjør Endorphin Elite.

Mellomsålen

Saucony Endorphin Elite har fått et helt nytt mellomsålemateriale, kalt PWRRUN HG. Skummet er lett, veldempet og enda mer responsivt enn skummet som er brukt i Endorphin Pro.

Det er kutta vekk et hulrom i sålen midt under foten for å spare vekt, dette gjør at skoen får et markant utseende, men merkes ikke i løpesteget.

Inne i skummet ligger det en ny karbonfiberplate. Platen er kurvet og deler seg i fire under forfoten. Dette legger til rette for god fleksibilitet og stegavvikling fra du, i et forfotssteg, treffer bakken på utsiden av foten og ruller over til frasparket med tærne.

Fra utviklingen av Endorphin Elite – samarbeid mellom ingeniører og utøvere.

– Å kunne si at skoen gir 95 prosent av energien tilbake til løperen er jo nesten helt uhørt. Hadde du spurt meg for fem år siden, ville jeg sagt at det var umulig, forteller Andrea Paulson, en av ingeniørene i skoutviklerstaben til Saucony.

– Vi snakker om en konkurransesko her, som vi har valgt å kalle Elite, men alle som løper i denne skoen vil føle seg som eliten, avslutter Andrea Paulson.

Overdelen

Overdelen er i supertynn strikk og mesh som sitter ekstremt komfortabelt på foten. Rundt mellomfoten er det et ekstra bånd som sørger for overraskende god stabilitet med tanke på hvor tynn overdelen er.

Pløsen er føyelig og fleksibel, og hælkappen er foret med en myk pute akkurat på akillessenen. Kanten mot ankelen er svært myk, så her kan vi ikke se for oss at noen kan klare å pådra seg ett eneste gnagsår.

Rundt fotens nedre del, altså i overgangen mellom overdelen og sålen, er det et skumlag som gjør at foten sitter godt på plass og kjennes stabil, tross den høye, myke sålen.

Følelsen

Her er med andre ord alt på plass til raske løp og nye perser utover sesongen. Den aggressive rockeren i skoen bidrar til en formidabel push framover i steget, og skummet bouncer deg videre i hvert steg.

Dette er en gøyal sko som du både kan kose deg med på intervalløkter, men også løpe maraton i.

Uansett vil du føle deg ett hakk nærmere eliten.

Saucony Endorphin Elite

  • Kort oppsummert: Sauconys letteste, raskeste og mest energieffektive sko.
  • Vekt: dame 185 gram / herre 204 gram.
  • Drop: 8 mm.
  • Stack: 39,5 mm i hæl / 31,5 mm i forfot.
  • Pris: 3600 kr.
  • I salg: hos Löplabbet.

Se videoen her:

Sponset innlegg
Stor kavalkade: Det beste fra løpeverden i 2022

Stor kavalkade: Det beste fra løpeverden i 2022


I løpet av et år har vi i Runner’s World testet mye forskjellig – alt fra løpesko, klokker, ørepropper, shorts og jakker. Noen av produktene er innovative nylanseringer, andre er oppgraderinger av kjente produkter. I jakten på hva som faktisk gjør løpingen bedre, deler vi våre favoritter som har hjulpet oss til personlige rekorder og større løpeglede i året som gikk.  Beste klokke: Coros Pace 2 I tillegg til å være en pålitelig og utholdende treningskompis med batterikapasitet på 30 timer med GPS, kom Coros Pace 2 med masser av funksjoner og egenskaper som ga oss stjerner i øynene i…

Glemt passord?

Få mer som abonnent

Som abonnent på Runner’s World får du tilgang til en rekke fordeler, bedre priser i shoppen og mulighet for å lese bladet digitalt når du logger inn.

eller

Opprett konto

Er du abonnent? Aktiver kontoen din

Avansert lykt for avanserte løpere

Avansert lykt for avanserte løpere


Petzl NAO® RL er det optimale valget for sti- og ultraløpere. Her får du en ergonomisk, ultra-kraftfull oppladbar lykt med avansert lysteknologi.

Det viktigste kriteriet for oss løpere når vi velger utstyr, er at det ikke skal hindre bevegelsesfriheten og flyten vår. Skoene skal ikke gnage, jakka skal helst ikke lage svisje-lyd, shortsen skal ikke stramme.

Det samme gjelder når vi skal velge hodelykt. Den skal føles sømløs og friksjonsfri, den skal føles som en forlengelse av kroppen.

Dette har Petzl tenkt på når de har utviklet den avanserte hodelykta NAO® RL. Her får du alt du trenger i en lett, men kraftfull pakke.

Lett vekt og mye lumen

Med sine 145 gram er det vanskelig å forestille seg at denne lykta kan lyse opp tett skog og den tekniske stien foran deg i stummende mørke.

NAO® RL byr på hele 1500 lumen på maks styrke, noe som er mer enn nok til de mest avanserte partier i terrenget. Petzls teknologi REACTIVE LIGHTNING® sørger for at lykta tilpasser seg varierte lysforhold mens du løper. Når du velger denne funksjonen, reduseres den manuelle overstyringen og brennetiden forlenges. Med andre ord er dette en pålitelig kamerat under tøffe ultraløp, når du har nok med deg selv og løpinga.

Les hva Petter Engdahl mener om lykta her!

Komfortabel og praktisk

Batteriet er plassert bak på lykta for å balansere vekten, og hodebåndet er oppgradert til en lett og komfortabel konstruksjon som sitter som støpt, uten at du merker noe til det.

Petzl NAO® RL er svært brukervennlig, også når du er sliten underveis i et løp. Det er enkelt å justere stroppene og enkelt å betjene lykta.

Batteritiden varer i alt fra 80 timer på den laveste lysstyrken til 2 timer på full styrke med 1500 lumen. I urbane strøk eller i skumringen, kan du bruke lykta i opp mot 10 timer på 250 lumen. I løpet av drøyt tre timer er lykta fulladet igjen, takket være det oppladbare og hendige batteriet.

Den svenske fjelløperen Petter Engdahl mener Petzl NAO RL er perfekt for raske og lange turer i terrenget.

Det ligger i detaljene

At hodelykta Petzl NAO® RL er utviklet for den seriøse løperen, etterlater ingen tvil. Her er alle detaljer ivaretatt.

La oss gi deg noen eksempler:

Lock-funksjonen sørger for at lykta ikke skrur seg på i bagen på vei til et viktig løp hvor du trenger all batteriakapsitet du kan få.

Lykta har også refleksdetaljer, slik at du er synlig selv når den er avskrudd.

Med lykta følger også en oppbevaringspose til å bruke under transport eller til å oppbevare ekstra batteri. I tillegg følger det også med en ekstra hodestropp hvis du ønsker ytterligere støtte når du har den på.

Petzl NAO® RL

  • Vekt: 145 gram
  • Maks lysstyrke: 1500 lumen
  • Ferdig oppladet på 3,5 timer
  • Vanntett: IPX4
  • Baklykt: Rødt baklys synlig på 150 meters avstand.
  • Batteritid: Fra 80 timer på laveste styrke til 2 timer på maks styrke.
Sponset innlegg