Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?

Karbonfiberplate i sko – trend eller juks?


Nikes suksess med Vaporfly 4% har banet vei for en helt ny måte å lage løpesko på. Rundt hjørnet venter flere store skoprodusenter på å lansere nye modeller med innebygget karbonfiberplate. Men gjør virkelig denne platen så stor forskjell –...

vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-

ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-

ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd

ABONNER

Stor trådløs test for løpere

Stor trådløs test for løpere


Er du tung og slitin i huggu? spør Vazelina Bilopphøggers. Svaret ligger i tittelen på låta: Musikk tel arbe'. Musikk eller podkast som akkompagnement til treningsarbeidet blir mer og mer yndet. Her er vår test av sju trådløse øreplugger –...
vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Som Abonnent Får du

Full tilgang til https://runnersworld.no/ | Egen digital utgave + arkivsøk |
Tilgang til eksklusive + artikler, reportasjer, tester og intervjuer.

10 utg Print + Digitalt

Kr. 730,-


ABONNER

5 utg Print + Digitalt

Kr. 365,-


ABONNER

Digitalt abonnement

45,- pr/mnd


ABONNER
– Løpsfølelsen er fantastisk!

– Løpsfølelsen er fantastisk!


Tre løpere har testet tre ulike løpesko fra Saucony. Testløperne ble plukket ut gjennom en søknadsprosess på runnersworld.no, og har i løpet av våren tilbakelagt mange kilometer med hver modell. Her er deres tilbakemeldinger.

De tre testløperne er:

Silje Borkhus Otnes fra Oslo. Neste løpemål: Oslo Maraton for tredje gang.

Even Nedberg fra Asker. Neste løpemål: Oslofjorden rundt

Madelen Stenberg fra Råholt. Neste løpemål: sub 45 min på 10k, sub 11 på 3k.


De tre modellene som er testet er:

Saucony Guide 13: En mengdetreningssko med moderat støtte og stabilisering. Komfort og demping i høysetet. 8 mm drop.

Saucony Kinvara 11: En klassisk lettvektssko som kombinerer hurtighet, lav vekt, respons og demping. 4 mm drop får deg opp og fram.

Saucony Triumph 17: En nøytral premiumsko med mye demping, samtidig som den er myk og fleksibel med god respons og løpsfølelse.


Her er testløpernes dom:


Silje Borkhus Otnes

Saucony Guide 13

Antall km: 22
Underlag: Asfalt, grus og noe sti.
Løpsopplevelse: Skoen tilpasser seg foten og kjennes myk selv om den gir god støtte. Passer til raske økter og rolige turer. Jeg har også brukt dem til gåturer i marka.
Pluss: Veldig god støtte.
Minus: Kan virke litt stiv i starten.

Saucony Kinvara 11

Antall km: 26
Underlag: Asfalt og grus.
Løpsopplevelse: En veldig god sko. Kinvara føler jeg kan brukes til alt, og skulle jeg bare hatt ett par løpesko hadde jeg valgt Kinvara. Jeg løp min første maraton med Kinvara 7, og kommer nok til å løpe mitt tredje maraton til høsten med Kinvara 11.
Pluss: Lett sko med god demping som sitter som støpt.
Minus: Ingenting, til og med fargen er fantastisk.

Saucony Triumph 17

Antall km: 17
Underlag: Asfalt og noe grus.
Løpsopplevelse: Triumph er veldig myk med god demping. Nesten for god demping for min smak. Passer godt på rolige løpeturer/restitusjonsturer på asfalt.
Pluss: God demping.
Minus: Jeg har smale føtter, så for meg kjennes den litt romslig.


Even Nedberg

Saucony Guide 13

Antall km: 102
Underlag: Asfalt, grus og sti.
Løpsopplevelse: En sko for deg som trenger mer støtte. Egner seg for rolige turer på hardt underlag, yttersålen gir grep nok til at man kan ta noen turer innom stien også.
Pluss: Svært komfortabel, litt som en tøffel.
Minus: Hard såle og lite løpsfølelse.

Saucony Kinvara 11

Antall km: 135
Underlag: Asfalt og tredemølle
Løpsopplevelse: Jeg vil karakterisere skoen som «rask». Den egner seg for alt fra raske intervaller og tempo-økter til konkurranser opp mot maraton og 50 km. Skoen gir en herlig løpsfølelse og kontakt med underlaget.
Pluss: Allsidigheten, god passform og løpsfølelse.
Minus: Småstein fester seg lett i sålen. Korte lisser.

Saucony Triumph 17

Antall km: 106
Underlag: Asfalt.
Løpsopplevelse: Skoen passer til de lengre turene der man gjerne vil ha komfort og demping. Den andre økten min med denne skoen var på over 50 km og det var helt uten ubehag!
Pluss: Svært behagelig overdel og god demping.
Minus: Runde lisser.


Madelen Stenberg

Saucony Guide 13

Antall km: 37
Underlag: Asfalt og grus.
Løpsopplevelse: En allsidig sko med stabilitet og støtte. Gir også god løpsfølelse og respons. Øverste del av hælkappa er en myk pute – uvant i starten, veldig behagelig etter hvert.
Pluss: Stødig, stabil og dempet – og fortsatt god respons.
Minus: Kunne vært litt lettere.

Saucony Kinvara 11

Antall km: 34
Underlag: Asfalt.
Løpsopplevelse: Løpsfølelsen på disse skoene er fantastisk. Her får du en lett sko med god respons. Overdelen er komfortabel og pustende
Pluss: Løpsfølelsen og at lissene ikke er for lange.
Minus: Ingenting!

Saucony Triumph 17

Antall km: 57
Underlag: Asfalt.
Løpsopplevelse: En sko du kan løpe med mil etter mil. Svært god demping, sitter godt på foten.
Pluss: God demping og høy komfort.
Minus: Virket klumpete og tung i starten, men ble en favoritt på langturer etter hvert.


Les mer om skoene på saucony.no

Øreplugger for eventyreren

Øreplugger for eventyreren


Scullcandy utvider Wireless-familien med øreplugger særlig egnet for lange treningsøkter.

Pressemelding fra Scullcandy

– Lanseringen av våre nye True Wireless-øreplugger er ment å ta denne rasktvoksende kategorien til neste nivå, sier Jason Hodell, CEO for Scullcandy.

– Vi har tatt våre beste produkter og forbedret batteritiden, komforten og passformen. Vi har også lagt til nye teknologiske egenskaper som trådløs lading, bruk av én øreplugg og Tile-teknologi.

For eventyreren

Push Ultra er Scullcandys nye lytteopplevelse innen den voksende Adventure Audio-kategorien. Dette er en god følgesvenn for alle eventyrere og personer som liker musikk på øret når de trener.

Push Ultra-ørepluggene har en føyelig festemekanisme som går rundt øret, slik at du både får en skreddersydd passform og holder ørepluggene på plass under løpeturen.

Batteritiden er på totale 40 timer – 6 timer i hver øreplugg, samt 34 timer i ladeetuiet, som lader trådløst. Push Ultra er svettesikre, støvtette og vanntette (IP67).

Nye oppdateringer

Scullcandy har oppdatert tre andre modeller også: Indy Evo, Indy Fuel og Sesh Evo.

Slå av en prat med Kilian

Slå av en prat med Kilian


Tre år etter at han besteg Everest to ganger på én uke, inviterer Kilian Jornet nå til Zoom-møte om temaet. Du kan bli en av de ti heldige som får være med på gruppesamtalen.

Denne uka feirer den levende løpslegenden Kilian Jornet at det er tre år siden han nådde toppen av Everest. Prosjektet ble foreviget, og filmen Path to Everest kan du se her.

I forbindelse med jubileet inviterer han til et Zoom-møte med ti heldige vinnere. Du kan søke om å få prate om fjell og løping med sjølveste kongen her: Zoom med Kilian Jornet

Zoom-møtet vil skje på fredag 29. mai klokken 19.00 og vare i 40 minutter.

Løp som eliten

Løp som eliten


Når hver kilometer teller i det lange løp kan WOODWAY gjøre dem bedre.

En treningsøkt er for oss forbundet med kvalitetstid, egentid, mestring og investering i egen helse. Ord som er forbundet med utvikling og fremgang.

Vi løpere har valgt løping fordi vi vil holde det ukomplisert. Beina skal flyte, båndet skal gå. Når du vil øke farten, er båndet med deg. Når du vil presse deg til det ytterste, samarbeider mølla og legger til rette for at du kan hente ut alt du har å gi.

Når du tørker svetten av displayet, er det som for å takke kameraten for god pushing gjennom hele økta. Når du passerer mølla på vei ut av huset om morgenen, er det som for å si «sees snart, og da skal jeg gi deg ytterligere konkurranse».

Men den perfekte treningspartner vil aldri la deg vinne overlegent, den vil fortsette å pushe og bidra til stadig utvikling.

Særegen kvalitet

Utviklerne av WOODWAY har tatt i bruk unike metoder for å gjøre løping på tredemølle desto mer skånsom, komfortabel og luksuriøs. De har utviklet et type bånd som glir på et kulelagersystem fremfor den tradisjonelle platen andre møller bruker.

Båndet veier hele 45 kilo, og i kombinasjon med WOODWAYs kulelagersystem sørger dette for en unik løpsopplevelse. Du kan til og med løpe barbeint uten å være redd for å få gnagsår fra båndet.

En mølle som gjør deg bedre

Mykheten i båndet som kulelagersystemet gir, legger til rette for at du kan løpe med god biomekanikk og løpsøkonomi. WOODWAY  kom frem til at mengden mykhet i båndet er ideell for å redusere skaderisiko for løperen til det minimale, men også de tekniske delene blir utsatt for mindre slitasje.

En WOODWAY-mølle er med andre ord en investering i egen helse og løpeglede – holdbarheten er opp til ti ganger lenger enn andre møller, og forbruket av elektrisitet er lavere. I det lange løp kan lønne seg å gå for produktene fra øverste hylle.

Som eliten

WOODWAY brukes av toppidrettsutøverne på Olympiatoppen som må kunne stole på at møllene tåler mye og hard bruk. De håndlagde, skreddersydde WOODWAY-møllene er ment for deg som kun synes det beste er godt nok, og som vil det beste for kroppen din. Møllene er utviklet for å simulere følelsen av å løpe ute i naturen, så med andre ord er dette tredemøller som ikke inngår kompromiss på hverken løpegleden eller kvaliteten.

4Front fra WOODWAY

  • Det patenterte båndet er laget av vulkanisert gummi.
  • Mindre friksjon i båndet gir 20 % lavere strømforbruk sammenlignet med tradisjonelle tredemøller.
  • Hastighet inntil 29 km/t, elevasjon – 3 – + 25 %.
  • Display med skjermer i flere størrelser eller LED-vinduer
  • Egen skyvefunksjon for motstandstrening.

Les mer om møllene fra WOODWAY her.