Høstens heftigste terrengsko

Høstens heftigste terrengsko


Sensommeren og høsten byr på mange fantastiske terreng- og fjelløp rundt om i landet. Både konkurranser og treningsturer blir hakket bedre med et par velegnede terrengsko på føttene. Vi har testet 14 terrengnyheter.  Terrengløping er et begrep som innbefatter flere...

vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Bli RW-medlem!

Som medlem får du tilgang til alt innhold på runnersworld.no samt tilgang til arkivet og digitale utgaver.
Du får også treningsprogram på alt fra 5 km til maraton, tilpasset ditt nivå.
I tillegg følger en rekke medlemsfordeler, avhengig av hvilken medlemspakke du velger.

4 utgaver + digitalt + alle medlemsfordeler

Kr. 790,-

ABONNER

Digitalt + tre medlemsfordeler

Kr. 79,-

ABONNER

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

 • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
 • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
 • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
 • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
 • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
 • Stor test av vårens nye mengdesko.
 • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
 • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
 • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
 • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
 • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
 • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
 • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
 • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
 • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

ASICS Novablast 3 er her!

ASICS Novablast 3 er her!


Med en kombinasjon av et geometrisk origami-design og den nyeste skumteknologien tilbyr den tredje generasjonen av ASICS’ unike dempingssko en opplevelse full av spenst som garantert vil gi deg energi og motivasjon på løpeturen.

Pressemelding fra ASICS

Da ASICS lanserte den opprinnelige NOVABLAST-modellen for noen år tilbake, ble den raskt populær blant alle typer løpere. Oppfølgeren skuffet på ingen måter, med bedre stabilitet og de samme gode egenskapene intakt. Nå er tredje versjon lansert, med bedre og lettere mellomsålemateriale.

FF Blast Plus

Novablast 3 har en mellomsåle utstyrt med FF BLAST™ PLUS skumteknologi. En ekstra millimeter er lagt til i hælen og forfoten, og det nye dempingsmaterialet er designet for å tilby en løpeopplevelse full av spenst som gir mer energi i hvert steg.

Novablast 3 er også cirka 22 gram lettere enn forgjengeren.

Bedret passform

Skoen er også utstyrt med ASICS’ Notch Tongue Construction, en unik vingekonstruksjon som er integrert i pløsedesignet for å forbedre skoens passform og komfort ytterligere.

Denne sørger for at foten omfavnes for jevn fordeling av potensielle trykkpunkter og redusert sjansen for at pløsen beveger seg. Dessuten er skoens hæl forsterket med et mer støttende design som bidrar til at foten får mer kontroll gjennom hele stegavviklingen.

–Teamet her hos ASICS er utrolig begeistret over lanseringen av NOVABLAST™ 3. Med utviklet design og den nyeste teknologien, sørger den siste generasjonen av skoen for en løpsopplevelse med enda bedre spenst og støtte. ASICS’ filosofi er å hjelpe alle til å oppleve den positive effekten trening kan ha på kropp og sinn, og NOVABLAST™ 3-skoen er den perfekt følgesvenn for en mer aktiv livsstil. Denne nye skoen gir en løpeopplevelse med mer spenst, og vil garantert bidra til å motivere deg til å oppnå et sunt sinn i en sunn kropp gjennom trening, sier Hisanori Fujita, Manager, Performance Footwear, ved ASICS’ designavdeling.

NOVABLASTTM 3 er tilgjengelig i både herre- og damestørrelser i sportsbutikker og nettbutikker over hele verden fra 1. september. Veiledende utsalgspris er 1700 kroner.

Vi starter Springtime Runners: Åpen løpegruppe for alle!

Vi starter Springtime Runners: Åpen løpegruppe for alle!


Løp høsten i møte med løpegruppa Springtime Runners!

SPRINGTIME RUNNERS er en åpen og gratis løpegruppe for alle løpere. Med utgangspunkt i vår store løpefamilie fra Springtime løpereiser og Runner’s World, vil vi invitere til et fast møtepunkt i Oslo – tirsdager på Voldsløkka.

Hit ønsker vi alle løpere – uansett erfaring, personlig rekord og antall løpesko i skapet – hjertelig velkommen til å dele og oppleve løpeglede sammen!

Hver tirsdag kl. 18.00 løper vi kvalitetsøkt sammen på Voldsløkka i Oslo. Vi legger opp til forskjellige intervalløkter, tilpasset ditt individuelle nivå, som vil vare ca. 30 minutter. Vi starter alltid med felles oppvarming, og totaltid på økta er ca. 60 minutter.

I vår Facebook-gruppe vil vi ukentlig informere om hvilken type økt som står på programmet. Bli med i Facebook-gruppen HER!

Voldsløkka

Grusrunden på Voldsløkka er kanskje hovedstadens mest kjente sløyfe. Løpere fra hele byen samles til både raske og roligere økter i runden som måler akkurat 1000 meter.

Sjekk ut Strava-segmentet på Voldsløkka her.

Selv om runden på Voldsløkka er 1000 meter, betyr det ikke at vi skal løpe 1000-metere hver tirsdag. For hver uke setter vi opp intervalløkter med ulik varighet innenfor en totaltid på ca 30 minutter, hvor du kan tilpasse lengde og fart på intervallene etter dine ønsker og behov.

Om du for eksempel ikke pleier å løpe intervaller, vil du sammen med oss i Springtime Runners gradvis bli vant til og lære mer om hvilken fart du skal holde og hvor lange pausene skal vare. Samtidig vil også du som trener til et viktig løp eller konkurranse kunne bruke våre kvalitetsøkter til å få maksimalt ut av treningen og for eksempel bruke våre økter til å treffe på formtoppen inn mot løpet.

Løpeglede for alle

Selv om løping er en individuell aktivitet og idrett, er det ingen tvil om at det sosiale aspektet og fellesskapet har store fordeler for alle løpere – uansett nivå. Å ha noen å løpe sammen med, enten det er et argument for å komme deg ut døra eller for å ha noen å strekke deg etter, gjør deg til en bedre løper.

Derfor gleder vi oss til å lose dere gjennom intervalløktene på Voldsløkka framover. Sammen skal vi dele og oppleve løpeglede hver tirsdag fra 06. september – og forhåpentligvis komme i bedre form også!

Sara og Ole Martin fra Runner’s World gleder seg til å løpe med deg!

Dynafit Sky DNA – skoen som tar deg til himmels

Dynafit Sky DNA – skoen som tar deg til himmels


Den ultralette og innovative Sky DNA fra Dynafit gjør løping i bakkene – både oppover og nedover – til en fest. Her får du responsiv presisjon i hvert steg.

Sky DNA er den letteste og mest responsive terrengløpeskoen til Dynafit. Konkurransemodellen er spesielt utviklet med tanke på krevende motbakkeløp og skyraces og for å gjøre deg raskere til beins når det går oppover eller nedover.

Ikke bare ser den unektelig rask og frisk ut, Sky DNA byr opp til kontrollert og fartsfylt moro i terrenget. Dette er skoen for deg som ønsker bakkekontakt og presisjon på kuperte løpeturer og konkurranser.

Maksimal lufting og presis passform

Overdelen i Sky DNA er laget av luftig og lett mesh som ventilerer godt og sitter som støpt. Skoen drenerer også effektivt unna vann om du skulle havne uti en bekk eller myr på ferden.

Det elegante snøresystemet består av doble lisser som sikrer en tett og omsluttende passform, som bidrar til enda bedre kontroll på hvor du setter føttene når det går unna.

Lissene sikrer en tight og god passform. Foto: dynafit.com

Skoen er også formet slik at den sitter godt og tight rundt mellomfoten, samtidig som det er litt bedre plass i tåboksen. Dette gir en ideell bevegelsesfrihet for tærne og bidrar til stabilitet og kontroll – noe som er essensielt i terrenget generelt, og i nedoverbakkene i høy fart spesielt.

Sky DNA kommer med et par ekstra innersåler som du kan velge å bruke for en enda mer tettsittende passform. Den integrerte innersålen i EVA-materiale bidrar også til god bakkekontakt. Her er med andre ord alt tilrettelagt for presisjon og kontroll.

Maksimal lufting og presis passform

Overdelen i Sky DNA er laget av luftig og lett mesh som ventilerer godt og sitter som støpt. Skoen drenerer også effektivt unna vann om du skulle havne uti en bekk eller myr på ferden.

Foto: dynafit.com

Skoen er også formet slik at den sitter godt og tight rundt mellomfoten, samtidig som det er litt bedre plass i tåboksen. Dette gir en ideell bevegelsesfrihet for tærne og bidrar til stabilitet og kontroll – noe som er essensielt i terrenget generelt, og i nedoverbakkene i høy fart spesielt.

Sky DNA kommer med et par ekstra innersåler som du kan velge å bruke for en enda mer tettsittende passform. Den integrerte innersålen i EVA-materiale bidrar også til god bakkekontakt. Her er med andre ord alt tilrettelagt for presisjon og kontroll.

Pålitelig grep uansett

Sky DNA er utstyrt med Vibram Megagrip Litebase yttersåle, som sikrer lavest mulig vekt og maks grep. De fjell-formede knastene er mange, og de er strategisk plassert. Fjell-knastene er også vinklet i ulike retninger slik at du har sikkert feste både oppover og nedover.

Foto: dynafit.com

Sålemønsteret er grovt nok til at skoen sitter godt også på mykere underlag, men ikke for grovt til at du mister bakkekontakten.

Gummiblandingen sørger også for trygg traction på glattere, hardere underlag som fjell og svaberg.

Foto: dynafit.com

Spenstig nyhet

En nyhet for Sky DNA er oppgraderingen av mellomsålen, som nå består av materialet Pebax Reactive. Her får du mer energi tilbake i hvert steg, og sålen oppleves som responsiv og spenstig, uten at det kompromisser med kontroll og kontakt mot underlaget.

Vekten er også redusert betraktelig sammenlignet med det mer tradisjonelle EVA-skummet.

Foto: dynafit.com

For hvem?

Sky DNA er en rendyrka terrengsko som passer til deg som løper mye i bratte partier og på tekniske stier. Her får du ekstra kraftfullt fraspark oppover, og feste og kontroll nedover.

Skoen er også et godt valg for deg som ikke føler deg supertrygg i teknisk terreng og ønsker drahjelp fra skoene i form av trygghet, kontroll og presisjon.

Dynafit Sky DNA oppsummert

 • Vekt: Herre 239 g / dame 207 g
 • Drop: 4 mm
 • Fremste egenskaper: En førsteklasses, reinspikka konkurransesko som gir deg kontroll og presisjon i bakkene, lav vekt og god respons.
 • Bonus: Allsidig og pålitelig nok til å takle de aller fleste typer terreng.
 • Stikkord: Tettsittende og presis overdel, god respons i mellomsålen, sikkert grep.

Sponset innlegg
Konkurranseskoguide: De raskeste skoene til høstens løp

Konkurranseskoguide: De raskeste skoene til høstens løp


Lett og veldempet mellomsålemateriale. Kvikke, responsive plater. Lav vekt og eventyrlig løpsfølelse. Vi har testet de nyeste konkurranseskoene på markedet, slik at du kan cruise inn til ny pers med et nytt favorittpar på føttene.

New Balance FuelCell SuperComp Pacer

Vekt: 201 gram (unisex)

Dropp: 8 mm

Pris: 2 500 kr

New Balance kaster seg inn i “rask og lett”-klassen med SuperComp Pacer, som er spesielt laget for kortere konkurranser som 5 og 10 kilometer. Komboen av to lag med FuelCell-skum på hver sin side karbonfiberplaten gir en stiv og snappy løpsfølelse. Det føles litt som å løpe i piggsko – bare uten pigger. 

Overdelen i SuperComp Pacer er særdeles tynn og fleksibel, som understreker den lette, luftige følelsen. Tåboksen er overraskende romslig, samtidig som skoen sitter godt rundt hælen og over vrista.

Med den lave sålehøyden, som for en gangs skyld ikke er oppgitt, oppleves SuperComp Pacer ganske fast og minimalt med demping. Det gir en naturlig god stabilitet i steget, samtidig som skoen ikke skåner beina like godt som andre konkurransesko med mer demping og høyere såle. 

Derimot har New Balance laget en rask sko som passer utmerket for de raske, korte dagene, både på trening og i løp. Det beste med SuperComp Pacer er miksen av karbonplaten med en mer aggressiv profil. For oss vanlige mosjonister betyr det at vi også kan tillate oss å løpe i sko bygget for fart, uten å bli ødelagt i beina. Spesielt i baneløp vil denne raske lettvekteren virkelig komme til sin rett. 

Puma Fast-R Nitro Elite 

Vekt: 218/183 gram (herre/dame)

Dropp: 7,5 mm

Pris: 2700 kroner

Da Puma introduserte sin nye Nitro-kolleksjon i fjor, som betyr at nitrogen er et element i mellomsålen, var Deviate Nitro Elite Racer skoen for konkurranse. Nå har den tyske skogiganten slått på stortromma og lansert Fast-R Nitro Elite, som bokstavelig talt skal få deg til å løpe raskere. 

For å ta elefanten i rommet først; Designet og skoens profil er ganske spektakulær. Karbonplaten, kalt Pwrplate, er et tydelig bindeledd som holder hælpartiet og forfoten i skoen sammen. Denne todelte konstruksjonen legger du ikke merke til når du løper, verken i rolig joggetempo eller på raske intervaller. Det EVA-baserte plastskummet i hælpartiet gir myk og god støtdemping, mens skummet i forfoten er basert på Pebax, som gir den raske snerten i stegavviklingen. 

Kombinasjonen av myk, stiv og snert spiller strålende på lag og skoen føles rask nok til korte løp, samtidig som den er mer enn solid nok til lengre løp helt opp til maraton. Løpsfølelse er kanskje et slitt begrep i løpeskoterminologien, men akkurat med Fast-R Nitro Elite skal Puma ha stor hyllest for pløsen i overdelen – som er den beste jeg har prøvd hittil. Den myke, elastiske sokken som ligger mellom vrista og lissene henger fast i skoen og låser inn foten på en overlegen måte.

Den lille detaljen gjør Puma Fast-R Nitro Elite til en sko du føler deg ekstra rask i når du går bort til startstreken for ditt neste løp. 

adidas Adizero Adios Pro 3 

Vekt: 213 gram (unisex)

Dropp: 8,5 mm

Pris: 2500 kroner

Mot slutten av 2020 lanserte adidas den første versjonen av Adizero Adios Pro. I versjon to som kom i fjor ble det gjort mindre justeringer i overdelen og såleplattformen. Denne rykende ferske tredjeversjonen bygger videre på konseptet og derfor samme spenstige følelse og tydelige respons – men, den er blitt mye mer stabil. Et stort pluss, mener vi! Grunnen til den økte stabliiteten er at de fem integrerte karbonfiber-stavene (energy rods) har blitt lengre, og at karbonfiberplaten i hælen fra versjon 2 er fjernet. tanken er at dette også skal forbedre responsen i stegavviklingen, i kombinasjon med mellomsålens veldempende materiale Lightstrike Pro.

Adidas har ikke vært gjerrige i utviklingen av denne modellen. Adios Pro 3 har 39,5 millimeter med mykt skum under hælen, men også et noe lavere dropp enn forgjengernen. silhuetten på Pro 3 er derimot fortsatt tydelig oppovervinklet for å fremme et godt driv framover og et kvikt fraspark. en annen nyhet finner vi i overdelen, som nå er enda lettere enn på tidligere versjoner, men som fortsatt er pustende og gir støtte der det trengs. Yttersålen er utviklet i samarbeid med bildekkprodusenten Continental for å gi feste selv i krappe svinger i høy fart.

Adizero Adios Pro 3 kommer takket være den myke, komfortable og nå mer stabile løpsfølelsen best til sin rett på lengre distanser som halvmaraton og maraton på slett asfaltunderlag.

ASICS Metaspeed Sky+ 

Vekt: 205 gram (unisex)

Dropp: 5 mm

Pris: 2600 kroner

Den kjente og populære Metaspeed Sky fra ASICS har blitt utviklet og lansert i ny versjon, denne gang under navnet Metaspeed Sky+. I motsetning til andre skoprodusenter som lanserer en “ny” sko som kun har endret farge og navn på mesh-materialet i overdelen, har ASICS gjort flere forandringer med Sky+. 

Mellomsålematerialet FF Blast Turbo er økt med 4%, som har gjort den nye versjonen 10 gram tyngre enn forgjengeren. Den japanske skoprodusenten har også flyttet plasseringen på karbonplaten, som nå ligger nærmere foten. Platen har også blitt endret og fått en mindre kurve, for å ligge mer parallelt med underlaget. 

Overdelen er også ny, den sitter smalere – og mye bedre på foten. I den første versjonen av Metaspeed Sky synes jeg overdelen var for stor og ikke satt godt nok på foten. Her kan det nesten virke som ASICS har lest tankene til en løpende streber fra lille Norge. De eviglange lissene er også kuttet og blitt strammere, som understreker den tighte, gode passformen. 

Selv om vekten har gått minimalt opp, føles Metaspeed Sky+ raskere. De små 4% mer FF Blast Turbo i mellomsålen gir faktisk en fantastisk respons, hvor snerten i stegavviklingen oppleves enda litt råere enn forgjengeren. Det gjør Metaspeed Sky+ til en vel så god sko for 5 og 10 kilometer, som halvmaraton og maraton. 

Mizuno Wave Rebellion

Vekt: 230/215 gram (herre/dame)

Dropp: 8 mm

Pris: 2300 kr

Mizunos raskeste sko, rebellen selv, er en stabil, fast og kvikk sko som passer godt til kuperte halvmaratonløp på våt asfalt. Glassfiber-platen kommer aller best til sin rett i bratte oppoverbakker, og dempingen er god nok for halvlange distanser, mens grepet er ypperlig på sleip asfalt.

Rebellion byr på fast og lett løping med god bakkekontakt. I denne toppmodellen har Mizuno lagt inn en glassfiberplate i det lette mellomsåleskummet Enerzy Lite. Denne platen er mer snappy enn de tradisjonelle wave-platene vi finner i andre Mizuno-modeller (ja, Mizuno var ute med plate i skoene så tidlig som i 1997). Ifølge produsenten selv skal denne platen være ti ganger mer responsiv. Selve platen er formet som en krepseklo, altså den splitter i to i forfoten. Dette bidrar til et kvikt fraspark som særlig føles behjelpelig i oppoverbakker.

Noen av testløperne slet litt med å bli bestevenn med overdelen. Materialet er lett og komfortabelt, men litt vel romslig for flere løpere, og pløsen oppleves som i overkant stor og har en tendens til å krølle seg.

Yttersålen er derimot top notch! Utformingen er en drøss med små, lave gummiknotter som gir nydelig feste på våt asfalt og tartan, det liker vi! For løpere som søker en god intervall- og halvmaratonsko som takler de fleste typer løypeprofil og vær, er dette et godt alternativ.

Saucony Endorphin Pro 3

Vekt: 214/175 gram (herre/dame) 

Dropp: 8 mm

Pris: 2900 kroner

Oppdateringene fra første til andre generasjon av Endorphin Pro var ganske så måteholdne. Når tredje versjon nå presenteres, har derimot flere ting blitt forandret. Volumet på såleplattformen er økt, mye. den er nå 4 millimeter høyere enn tidligere og måler 39,5 i hældelen – bare en halv millimeter under World Athletics sin maksgrense. Skoen har også blitt noe bredere, spesielt i forfoten. Til sammen gir dette både en mer føyelig løpsfølelse og mer stabilitet. men på rtoss av at såleplattformen er noe bredere foran, har Endorphin Pro 3 fortsatt en tettsittende passform rundt tærne.

Sauconys såkalte Speedroll-teknologi – den vuggeformede såleprofilen – består fortsatt, sammen med den innkapslede karbonfiberplaten som gir skoen en kvikk, fremoverdrivende kraft og et effektivt fraspark. Selv om mengden med dempemateriale har økt i denne tredje versjonen, er den overraskende nok cirka 10 gram lettere enn forgjengeren. Dette takket være en tynnere, mer pustende overdel, samt at en del av mellomsålen er fjernet under mellomfoten. I tillegg har yttersålen fått et nytt og tynnere materiale.

De oppgraderinger som Endorphin Pro 3 har gjennomgått innebærer en prisøkning på 300 kroner, men til gjengjeld betyr det både mer komfort og mer kontroll i løpingen.

On Cloudboom Echo

Vekt: 220/190 gram (herre/dame)

Dropp: 9 mm

Pris: 2700 kr

I motsetning til de fleste andre karbonfibermodellene på markedet, har Cloudboom Echo som ble utviklet til Tokyo-OL, en nokså lav såleprofil. Det betyr også at skoen gir en fast og god følelse mot underlaget, selv om Ons patenterte Cloud-teknologi – med sine karakteristiske “clouds” i mellomsålen – gir en god dempeeffekt. En stiv plate kalt Carbon Speedboard er innkapslet mellom to lag av Helion-skum i mellomsåla. Den markante oppovervinklede geometrien på skoen gjør at man kjapt ruller framover når foten treffer bakken, hvilket gjør at stegavviklingen føles kvikk.

Testløperne var enige om at skoens utforming byr opp til rask løping, både på flata og oppover, men syntes også at droppet på 9 millimeter opplevdes som lavere. Den tynne, faste overdelen bidrar klart til å holde vekten på skoen nede, men ifølge noen testløpere, ikke alltid til å holde komforten oppe.

On selv har utført grundige labtester i forbindelse med utviklingen av denne skoen. Både deres tester, tilbakemeldinger fra testløpere og en ekstern studie peker på at denne modellen “fremmer optimal løpsøkonomi i submaksimal hastighet tilsvarende maraton race pace”, så dette er absolutt en sko å vurdere om lengre løp er målet denne sesongen.

Hoka Carbon X 3

Vekt: Dame 188 gram, herre 222 gram

Dropp: 5 mm (32 / 27 mm)

Pris: 2400 kr

Alle gode ting er tre for HOKA og deres Carbon X, som har vært en populær sko til flere distanser de siste årene. I Carbon X 3 mener HOKA at de har beholdt det beste fra Carbon X 2 – og gjort skoen enda bedre. Sålehøyden og droppet er det samme som i forgjengeren, men vekten har gått ned 17 gram for menn og 10 gram for damer.

Det er først og fremst overdelen som har fått den største overhalingen i Carbon X 3. Passformen sitter som et skudd klistret i krysset, og den deilige, tighte sokkefølelsen sitter langs hele foten. Det gjør skoen både komfortabel, men også stabil og solid nok til å holde foten på plass, uansett fart. Komforten er nemlig det beste med Carbon X 3, både i form av passform og løpsfølelse.

For det er ikke bare overdelen som er fornyet fra den andre versjonen av Carbon X. Skummet i mellomsålen er også nytt, og sammen med karbonplaten og den aggressive Meta-Rockeren, har Carbon X 3 fått enda mer driv i stegavviklingen. Den kvikke, snertne responsen i mellomsålen gir den raske løpsfølelsen vi alle lengter etter, samtidig som at dempingsmaterialet er blitt mykere enn i Carbon X 2.

Det gjør HOKAS nyeste versjon av Carbon X til den beste hittil, og til en utmerket sko for halvmaraton.

LES OGSÅ: ASICS Metaspeed LD – piggsko for mosjonister


Vil du være fartsholder på Oslo Maraton?

Vil du være fartsholder på Oslo Maraton?


Liker du å motivere folk? Har du god fartsfølelse? Vi søker deg som vil være fartsholder på “10 for Grete” under BMW Oslo Maraton 17. september!

Å være fartsholder er overraskende gøy – det er motiverende å motivere andre. Som fartsholder har du det ærefulle oppdraget å lose løpere inn til ny pers. Du bør holde en jevn fart, du bør ha overskudd nok til å kommunisere om noen trenger en verbal dytt, og du må ha trua på at “tilhengerne” dine kan klare målet sitt. 

Vi søker deg som kan tenke seg å være fartsholder på 10 for Grete under BMW Oslo Maraton lørdag 17. september!

Når du løper som fartsholder, løper du med vimpel på ryggen. Tiden du skal løpe på står på vimpelen på ryggen. Basert på sin estimerte sluttid vil deltagerne bli plassert i pulje med en fartsholder nær den tiden de har oppgitt.

Løypa i 10 for Grete har start og målgang på Rådhusplassen i Oslo. Løypeprofilen er forholdsvis flat og rask, og har to drikkestasjoner underveis.

Foto: Eivind Bye

Dette er tidene vi søker fartsholdere til:

 • 40 minutter
 • 45 minutter
 • 50 minutter
 • 55 minutter
 • 60 minutter
 • 65 minutter

Dette tilsvarer en kilometerfart på henholdsvis 4:00, 4:30, 5:00, 5:30, 6:00 og 6:30 minutter per kilometer. Last gjerne ned Oslo Maraton-appen i din appbutikk, og bruk tempokalkulatoren til å regne deg frem til hvilken fart som passer for deg!

Meld deg som fartsholder her: