Godt skodd for terrenget

Godt skodd for terrenget


Vi har testet 11 terrengsko, og kåret beste allround, beste nykommer og beste minimalist.

Terrengsko er ikke lenger bare løpesko tilpasset terreng. Nå finnes det mange ulike modeller for ulike typer løping, underlag og preferanser.
Testutvalget spenner altså fra modeller som skulle kunne betegnes som asfaltsko – det vil si godt dempede og stabile løpesko men med en litt grovere såle – til tynne og lette barfotsko. Derimellom finnes det flere ganske typiske terrengsko, med litt demping og stabilitet, men likevel en hel del fleksibilitet.

Slik testet vi
Testgruppen har i seks uker løpt med skoene i terreng, på ulike typer underlag, og da fokusert på flere variabler som er relevante for terrengsko: grep, stabilitet, løpsfølelse, beskyttelse, passform og kvalitetsinntrykk. Testprotokollene og beskrivelsene er sammenfattet til en felles bedømming og karakter for hver sko. Alle skoene er veiet av oss i størrelse 44,5/US10,5.

Minimalistiske sko
I denne testen finnes det tre modeller som helt klart er innenfor kategorien minimalistiske løpesko. Det som særtegner minimalistiske løpesko er fraværet av dempemateriale, noe som gjør at skoene får en meget tynn såle. Kontakten med underlaget blir svært godt. Dette er sko som passer for de som ønsker å løpe i terrenget med mer følelse mot underlaget. Løperen bør også ha en godt trent løpsmuskulatur for å kunne løpe uten demping.

Det er tre sko i denne testen som havner i kategorien minimalistisk:
New Balance MT110
Vivobarefoot Breatho Trail
Merrell Mix Master 2 Waterproof

Testresultatene


Asics Gel-Fuji Elite
Vekt: 306 gram
Veil.pris: 1200
Karakter: 9/10
Ny modell fra Asics, med litt lavere mellomsåle og teknologi hentet fra deres eget speed-sortiment. Kjennes velbalansert, ganske nøytral og har fin løpsfølelse. En ganske klassisk Asics-sko når det gjelder passform, men med en grovere såle og en bra snøring som kan puttes inn i en lomme i tunga. En perfekt allroundsko for alle typer av terrengunderlag eller gateløp.

PLUSS: Velbalansert, robust sko som klarer det meste.
MINUS: Ikke det beste grepet i testen, men helt greit for en allroundsko.

Mer info på www.asics.no.

Adidas Adizero XT4
Vekt: 290
Pris: 1400
Karakter: 8/10
Endelig en terrengsko fra Adidas i lavvektkategorien og formel-1 klassen. Skiller seg tydelig fra de tidligere XT modellene. Lavere mellomsåleprofil, lavere vekt, ny gummi og mer mønster i yttersålen er de viktigste endringene. Grepet er blitt betydelig bedre. Oppleves også som en bra løpesko på grusveier med mye snert i sålen. Adidas har tatt store steg i riktig retning innenfor kategorien «lette terrengsko» med denne modellen, men de har fortsatt litt å gå på.

PLUSS: Meget stabil sko for å være så lett. Fast og smal hælkappe. Stiv yttersåle beskytter foten godt mot spisse steiner og røtter. Høy slitasjestyrke på yttersåle
MINUS: Overdel slites raskt. På våt stein finnes det bedre gummiblandinger. Kan være problematiske for brede føtter siden den er veldig smal over vrista.

Mer info på www.adidas.no.

Dynafit Feline Superlight
Vekt: 312 gram
Veil.pris: 1399
Karakter: 7/10
Feline er en annerledes terrengmodell fra skimerket Dynafit, produsert spesifikt for løping opp og ned steinete stier i alpene. Det merkes spesielt gjennom en stabil og dempet hæl, en vridstiv mellomdel og en fleksibel, lavere fremdel og en aggressiv mønstret såle. Tunger har en litt vanskelig snøreløsning, som dessverre gjør skoen litt vanskelig å justere.
Feline kjennes stabil og trygg i tøft terreng, med mye sten og grus, og gir til tross for sin oppbygning bra kontakt med underlaget. Den har en stabil konstruksjon, og grepet er fenomenalt. Særlig i oppoverbakke.

PLUSS: Fantastisk grep, ikke minst i fraskyvet. Bra beskyttelse rundt tåboksen.
MINUS: Komplisert snøring gjør skoen litt knotete å justere.

Mer info på www.dynafit.com.

Haglöfs Gram Comp
Vekt: 278 gram
Veil.pris: 1300
Karakter: 8/10
Asicseide Haglöfs lanserte nylig en serie terrengsko produsert i samarbeid med Asics, med blant annet Asics Solyte-materiale i mellomsålen og gel i hælen. Gram Comp har en aggressiv mønstret yttersåle og en stabiliserende plate i mellomdelen. Men med bare syv millimeter høydeforskjell mellom hæl og tå, en utrolig fleksibel tådel og en myk overdel gir Comp en løpsfølelse og kontakt med underlaget som er vanskelig å slå blant sko i denne kategorien.

PLUSS: Myk og følsom, bra løpsfølelse. Fine detaljer. Bra grep.
MINUS: Kan kjennes for spinkel for løpere som vil ha litt mer støtte.

Mer info på www.haglofs.com.

Inov-8 TrailRoc 245
Vekt: 271 gram
Veil.pris: 1348
Karakter: 8/10
Inov-8 har en gjennomgående lav profil på sine såler, bare seks millimeter skiller foten fra underlaget. Nye Trailroc 245 har tre millimeter høydeforskjell mellom tå og hæl (0 og 6 millimeter finnes som alternativ). Det gir en veldig enkel og tilsynelatende tynn sko, men Trailroc 245 har likevel forbausende mye komfort. Yttersålen gir et bra grep takket være tre ulike gummiblandinger og et klassisk piggmønster.
Da Trailroc 245 har ganske lite demping og er veldig fleksibel, så passer den først og fremst lette terrengløpere. Men modellen er likevel allsidig for ulike typer terrengunderlag, og passer også for lengre konkurranser.

PLUSS: Positiv følelse og komfort. Veldig bra i terrenget.
MINUS: Litt løs i framfoten. Sparsommelig med tåbeskyttelse.

Mer info www.inov-8.com.

Merrell Mix Master 2 Waterproof
Vekt: 316 gram
Veil.pris: 900
Karakter: 6/10
En lav terrengsko påtenkt litt eventyrlig allroundløping, med blant annet en vanntett overdel (finnes også i Gore-Tex), refleksdetaljer og en skikkelig forsterket tåboks. Merrell er også tro til sin minimalistiske filosofi, så Mix Master 2 har en lav såle, med bare fire millimeter høydeforskjell mellom hæl og tå. En beskyttelsesplate under framfoten skal fordele trykk fra underlaget.
Men yttersålens grep overbeviser ikke når det blir skikkelig sleipt. Skoen kjennes også ganske tett og litt klumpete og stiv foran, men løpsfølelsen er tross det overraskende positiv.

PLUSS: Stødig overdel og positiv løpsfølelse.
MINUS: Litt stiv i framfoten.

Mer info på www.merrell.com.

New Balance MT110
Vekt: 227 gram
Veil.pris: 1200
Karakter: 8/10
MT110 bygger videre på det fremgangsrike Minimus-konseptet, men har fått litt mer demping i særlig hælen, samt en høydeforskjell på fire millimeter mellom hæl og tå. Under fremre delen av yttersålen sitter en plate som skal beskytte mot stener, som vi opplever at også stiver opp fronten en del. Grepet i sålen er bra, og beskyttelsen på tåboksen er smart – men har en tendens til å slippe litt fra limingen mot overdelen. Deilig å løpe barbent i, og har en veldig fin løpsfølelse for gode framfotløpere.

PLUSS: Lett og skjønn løpesko som minner om barfotløping. Bra løpsfølelse og grep.
MINUS: Yttersålens liming går opp.

Mer info på www.newbalance.com.

North Face Hyper-Track Guide
Vekt: 289 gram
Veil.pris: 1100
Karakter: 7/10
Hyper-Track Guide er en dempet terrengsko med en høydeforskjell på åtte millimeter mellom hæl og tå. Mellomsålen er også mykere enn i tidligere skomodeller, hvilket gir bedre fleksibilitet og løpsfølelse.
Hyper-Track er en stabil og god sko med fin løpsfølelse som passer for allroundløping. Lav profil på yttersålens mønster gjør at den passer best for tørre, steinete forhold. Snøringen var litt upålitelig og hadde en tendens til å gå opp.

PLUSS: Stabil, velgjort nøytral sko med fin løpsfølelse. Bra allroundsko.
MINUS: Snøringen og grepet overbeviser ikke.

Mer info på www.thenorthface.com.

Salomon Sense Mantra
Vekt: 294 gram
Veil.pris: 1300
Karakter: 9/10

Etter den lette og minimalistiske S-Lab Sense lanserer Salomon ytterligere to Sensemodeller, Mantra og Ultra. Vi tester Sense Mantra – en mer oppbygd sko, med mer demping og beskyttelse i sålen enn S-Lab-versjonen. Modellen har likevel bare syv millimeter høydeforskjell mellom hæl og tå.
Mantra er en stødig, slitesterk allroundsko med bra demping, men den har ikke samme fleksibilitet og følelse som S-Lab Sense. En perfekt, nøytral mengdesko for den som vil ha litt mer støtte og demping.

PLUSS: Bra løpsfølelse til tross for oppbygningen. Bra grep.
MINUS: Anelsen hard. Hurtiglåsen er litt unøyaktig.

Mer info på www.salomon.com.

Scott T2 Kinabalu
Vekt: 293 gram
Veil.pris: 1300
Karakter: 8/10
Scotts letteste terrengsko er bygget for å gi både demping, støtte og beskyttelse i tøft terreng. Sålen har en tydelig rund profil, en teknologi som Scott kaller for e-ride, og som skal fremme overgangen fra hæl til mellomfot til fraspark. I kombinasjon med mellomsålen i «aero-foam» gir det en meget bra løpsfølelse og god stabilitet og demping. Kinabalu er en fin sko for allroundløping, men minner også ganske mye om en gatesko i oppbygning og følelse, og kjennes litt for snill i tøffere terreng.
Ganske tett passform og har et helt greit grep.

PLUSS: Bra løpsfølelse til tross for oppbygningen. Smarte detaljer.
MINUS: Ikke vårt førstevalg for tøffere og utfordrende terrengløping.

Mer info på www.scott-sports.com.

Vivobarefoot Breatho Trail
Vekt: 278 gram
Veil.pris: 849
Karakter: 7/10
Breatho Trail er en utpreget barfotsko for skogen. Passformen er meget romslig, særlig rundt tærne – og produsenten mener selv at deres størrelser er litt større enn mange av konkurrentenes størrelser. Sålen er bare noen millimeter tykk, og det er ingen høydeforskjell mellom hæl og tå. Overdelen kjennes luftig og puster bra. Yttersålen gir bra grep og går langt opp på skoens sider. Den er ingen integrert beskyttelsesplate. En fleksibel og minimalistisk sko med mye følelse, men mangelen på demping og støtte stiller krav til løperens styrke.

PLUSS: Utrolig følsom og tynn. Den gir mye kontakt med underlaget. Bra grep.
MINUS: Snøringen er litt lite følsom. Litt dårlig med beskyttelse for tærne.

Mer info på www.vivobarefoot.com.

Siste utgave av Runner’s World

Runner's World nr. 8 2019

 • Utendørsløping om vinteren
 • Fra morfiner til endorfiner: To sterke historier.
 • Maraton i Nord-Korea
 • Mølla: forskning og favorittøkter.
 • Karbonfiberplate(r) i sko – trend eller juks?
 • Løping på Azorene.
 • Stor test av vintertights.
 • Langdistanseløp og magetrøbbel.

Bli abonnent


Test av løpesekker

Test av løpesekker


Vi har testet åtte forskjellige løpesekker til både transportløping og ultra.

Enten du transportløper til og fra jobb eller foretrekker lange turer i skogen – en løpesekk eller løpevest er faktisk en genial oppfinnelse. Men den må passe deg og dine behov.

Slik testet vi

En ivrig gjeng løpere har testet sekkene under en langintervalløkt for å bedre kunne gi deg et inntrykk.

Dette er aspektene vi har vurdert:

 • Komfort og passform
 • Justeringsmuligheter
 • Lommer og oppbevaringsmuligheter

Så ja, sekkene er testet, men noen testvinner kan vi ikke operere med. Til det er både produktene og de individuelle preferansene for forskjellige. Denne guiden er til for at du skal få et inntrykk. Selve utvelgelsen må du gjøre selv, etter å ha prøvd sekken på.

IAMRUNBOX Backpack Lite

IAMRUNBOX Backpack Lite

Løpesekkene fra IAMRUNBOX er ganske så ukonvensjonelle i utseendet, og det er kult med produsenter som tør å tenke nytt. Hvorvidt den kan utkonkurrere de «gode, gamle», er dog litt usikkert.

IAMRUNBOX Lite er en vannresistent, lett stresskoffert med stropper som kan festes rundt midje og bryst. Inni sekken (kofferten?) er det stropper slik at du kan feste fast bærbar PC, klær og andre saker. Løse gjenstander må festes godt for å unngå skramling.

Tilbakemeldingene fra testløperne spriker litt, hvilket vitner om at den harde «kassen» som utgjør selve rommet i sekken ikke passer til alles rygg, da særlig med tanke på lengde.

Som utseendet tilsier er dette en mer urban løpesekk som egner seg best til løping til og fra jobb, eller andre kortere turer hvor du ikke er avhengig av drikkesystem.

Små fleksible lommer foran på skulderreima gjør at du kan ha mobil og andre småting lett tilgjengelig, men dette er nok ikke en sekk for de lengre turene i marka.

Noen av testløperne etterlyste mer lommeplass foran. Sekken har litt vel lange reimer som henger løst og slenger mot kroppen. Noen av testløperne mente også at skulderreimene gnagde mot halsen. Passformen får vurderingene «god» og «brukbar» med og polstring i ryggen, justeringsmulighetene får toppscore!

Black Diamond Distance 8 og 15

Distance 8 og 15 er i prinsippet samme sekk, bare ulik størrelse. Dette er en sekk designet for lange turer og tøffe ekspedisjoner i fjellet, laget i svært slitesterkt og vanntett materiale ifølge produsenten.

Det er muligheter for å legge inn drikkesystem, feste staver og til og med isøks. Sekken har fleksible lommer foran. Noen av testløperne våre mente det var for lite plass foran, men gir sekken pluss for romslighet bak.

«Passer perfekt til langtur i marka», sa en av løperne. Passformen blir vurdert til «god», mens vurderingen av lommer og justeringsmuligheter varierer mellom «bra» og «svært bra».

Dette er en sekk du kan ha i mange år.

Wunjo X5 Ultra

Wunjo X5 Ultra

Wunjo er en sprek nykommer på løpesekk-markedet. X5 Ultra er ikke den letteste sekken, men den er nett til tross for at den rommer hele 10 liter, med 1,5 l drikkeblære og to hovedrom bak.

Sekken har glidelåslomme både på siden og foran, i tillegg til to minilommer og to større foran med plass til softbottles. Testløperne gir den toppscore for lommer og oppbevaring, og toppscore for komfort og passform.

Justeringsmuligheter både foran og på siden er gull. Pluss for isolerte sugerør med god lengde ned i flasken. X5 Ultra kommer med nødfløyte, spaceblanket og feste for staver. Sekkene ble testet på en vært varm dag, men X5 Ultra pustet godt i ryggen.

«Ekstra pluss for spenner og kroker til å feste reimer i, slik at de ikke slenger rundt når man løper», sa en av testløperne.

Denne sekken ligger også under 1000-lappen i pris, i motsetning til mange andre sekker.

Salomon Adv Skin 5

Salomon Adv Skin 5

«Sitter ekstremt godt», sa en av testløperne.

Adv Skin 5 skiller seg fra Sense-vestene ved at den sitter enda tightere rundt kroppen enn Salomon Sense Ultra 8. Noe færre oppbevaringsmuligheter, men den fleksible lomma bak kan romme opp mot 5 liter, så dette er en vest som gir deg full frihetsfølelse samtidig som du får med deg det mest nødvendige.

Det er opplegg for drikkeblære til de lengre turene hvor softbottles ikke er nok. Den viktige glidelåslomma er med, og gjør at du kan oppbevare nøkler, mobil og bankkort trygt.

Toppscore på komfort og passform fra så godt som alle testløperne, bortsett fra én, som mente den gnisset under armene.

Osprey Duro 6L

Osprey Duro 1,5L og 6L

Dette er de to minste vestene i Duro-serien til Osprey, og det eneste som skiller dem er størrelsen på hovedlomma bak. Testløperne melder om litt stivt stoff, men gir en samlet vurdering på god passform og komfort.

«Jeg liker at man kan justere bryststroppene til ulike nivåer», sa en av løperne. I tillegg har den justering på sidene slik at vesten kan sitte stramt rundt kroppen din.

Duro har glidelåslomme foran, to softbottles og festemuligheter for staver bak. Opplegg for drikkeblære hvis du trenger et ekstra vannreservoar i tillegg til soft-flaskene foran.

Helhetsinntrykket er solid – her har du alt du trenger, fra nødfløyte til mengder av smålommer.

Inov-8 Race Ultra Pro 5

Inov-8 Race Ultra Pro 5 og Pro2in1

Race Ultra Pro 5 og Pro 2in1 er i prinsippet samme vest, men med ulik størrelse bak: 2in1-varianten har en avtagbar lomme på 10 liter.

Dette er baksiden av Race Pro 2in1 med den avtagbare lomma bak.

Passformen er enstemmig vurdert til god av testløperne. Det samme blir justeringsmulighetene og lommene – ikke toppscore, men bra.

Dette er en vest du bør bli kjent med før du legger ut på tur. Litt som huset med det rare i, er dette en vest med mange rom, funksjoner og finurligheter. Vanntett glidelåslomme foran, festemuligheter for staver, flere fleksible lommer for hansker og andre lette ting.

Vesten er litt romslig i størrelsen. Kommer med softbottles og sammenleggbar kopp til selvforsynte løp – pluss for det!

«Lett og behagelig med masse oppbevaringsmuligheter», oppsummerer en av testløperne.

Silva Strive Light 5

Silva Strive Light 5 og 10

Samme vest, men i to forskjellige størrelser. Denne nyheten fra Silva er en oppgradering fra tidligere løpevester, og kommer til sin fulle rett når den har litt tyngde i sekken – da sitter den enda bedre mot kroppen.

Lett og pustende materiale, og godt med refleksdetaljer som seg hør og bør fra Silva. Plass til en softbottle (som følger med) foran, og opplegg for drikkeblære bak.

Vesten scorer bra på oppbevaringsmuligheter: Flere fleksible lommer i ulik størrelse, og en romslig og vanntett glidelåslomme med feste til nøkler og plass til mobil.

Litt romslig i størrelsen ifølge noen av testløperne, men for de som passet sekken størrelsesmessig var vurderingen av passformen og komforten god.

Ultimate Direction Ultra Vesta 4.0

Ultimate Direction Ultra Vesta 4.0

«Dette er min favoritt», slo en av testløperne fort fast.

Ultra Vesta får høyeste score på passform og komfort av samtlige testløpere. Justeringsmuligheter i skuldrene er dog et savn – men de færreste sekkene tilbyr dette, ingen i denne guiden i hvert fall.

Fire liter er en perfekt størrelse for de fleste økter, og vesten får også høyeste vurdering på lommer og oppbevaring, med glidelåslomme på begge sider foran. Disse er fleksible og rommer selv en stor mobiltelefon, men har godt med hold i stoffet slik at innholdet ikke skrangler rundt eller disser opp og ned.

Vesten føles lett på, selv med begge softflaskene foran. «Pluss for veldig fin farge», sier en av testløperne. En annen trekker fram nødfløyte og easy access til hovedrommet bak.

Strikken utenpå sekken bak gjør at du kan komprimere innholdet og øke frihetsfølelsen når du løper – selv med fullstappet sekk. Svært lite å utsette på denne vesten, annet enn at den forståelig nok ligger i det høyere prissjiktet.

Les også: Test av adidas Ultraboost 20

Test av ASICS Glideride

Test av ASICS Glideride


Første gang jeg tok på meg Asics Glideride og begynte å løpe, tenkte jeg «oj, dette var veldig rart».

Dette sier en av testløperne som har tilbakelagt flere kilometer i nykommeren fra den japanske sportsgiganten.

Den vuggelignende sålekonstruksjonen fremmer rask og responsiv forfotsløping.

Annerledes

Glideride tvinger deg rett og slett litt fremover, slik at du lander på forfot enten du vil eller ikke, og har en såleform som kjennes annerledes enn de fleste andre sko vi har løpt med.

– Jeg liker det godt. Svært godt! Løpsfølelsen er rett og slett at hvert steg går litt lettere, litt raskere, og med litt mer «bounce» eller sprett. Responsen er upåklagelig, sier en av testløperne.

– Siden såleformen er uvant, er dette et par sko som krever tilvenning. De første turene kjentes godt i deler av muskulaturen som vanligvis ikke blir spesielt påvirket av en joggetur, som for- og bakside av leggene. Likevel var de første turene morsomme, både fordi det føltes raskt og responsivt – og fordi det var noe nytt, forteller en annen testløper.

Demping og passform

Dempingen i Glideride er god, selv om sålen oppleves noe stiv. Skoene kan godt brukes til lange turer og til løp. Den mest hardcore testløperen mener disse vil passe fint til ultraløp.

Når det gjelder passform sitter skoen godt på foten, og den har ingen antydninger til å «kjippe» i hælpartiet. Hælkappen er ikke fullt så høy som på en del andre Asics-sko, noe som er bra for ømfintlige akillessener.

Skoen oppleves som litt liten i størrelsen, så vi kan anbefale å gå opp i alle fall en halv størrelse mot det du vanligvis bruker.

ASICS Glideride kan fungere som en overgangsmodell for løpere som ønsker å gradvis tilvenne seg nulldroppløping.

Forfot-tilvenning

Siden du hele tiden blir tvunget til forfotløping kan skoen presse litt mot stortåen. Forpartiet sitter ellers godt rundt foten, men for de som liker at det er romslig rundt tærne, er nok andre modeller bedre. Glideride har vanlig lissesystem og puster normalt godt.

Skoen har bare 5 millimeter drop. Dette, i tillegg til sålekonstruksjonen, tvinger deg opp på forfot, og slik sett en meget god sko om du ønsker å nærme deg nulldropp gradvis.

Morsom, responsiv og rask

Denne skoen har et svært godt grep på de fleste underlag. Selv i møte med sleipe, våte blader eller glatte kumlokk føler man seg trygg. På småisete veier kan den skli litt, så dette er naturlig nok ikke skoen vi ville valgt på vinterholkeføre. Men i alle andre sammenhenger er dette en morsom, responsiv og rask sko.

Les også: Nordmenn tror de trener mest og er tynnest

Morna, mølla!

Morna, mølla!


NewRun BUGrip GTX fra Icebug er skapt for nordiske vinterforhold. Alt er tatt hånd om: grep, kulda, komforten. Alt du trenger å gjøre, er å løpe.

Den svenske skoprodusenten Icebug er mest kjent for sine terreng- og orienteringssko, både med og uten pigger. Nå lanserer de sin aller første piggsko for asfalterte, glatte veier og sier «morna, mølla!»

En ny komfort
NewRun BUGrip GTX er et etterlengtet tilskudd til piggskoverdenen da den er laget med tanke på glatte og isete veier – altså hardt underlag med is på toppen – ikke akkurat løperens våte drøm. Men nå finnes det altså middel mot slikt. Den myke og komfortable skoen gjør støtene mot den isbelagte asfalten mer forsonende. Piggene borer seg godt ned i isen, hvilket kan være belastende på leggene og akilles, men takket være NewRuns demping, skånes du i større grad enn med mange andre piggsko.

Laget for nordiske forhold
Du som liker å løpe utendørs hele året, og som har testet alt fra brodder til selvpiggede sko, vil fort merke at det er fint lite å utsette på NewRun. Det er som i navnet vintertreningen blir som ny.  

Det merkes rett og slett at denne skoprodusenten har vært ute en vinternatt før, og vet hva de driver med. Det er to stikkord som bør tas høyde for når man utvikler en sko for vinterføre, og det er kulde og grepsevne. I NewRun får man full pakke, og det til gangs. La oss utbrodere.

Smarte løsninger holder deg varm
IceBug har laget NewRun med en litt romsligere tåboks og rett tålinje for at tærne skal få utfolde seg fritt og opprettholde blodsirkulasjonen når du løper. Ergo, du holder deg varm på føttene. Det at det er litt ekstra plass helt foran i skoen skaper også et varmende isolasjonslag mellom tærne og skoen.

Overdelen er dekket med en membran i GORE-TEX som gjør at du kan suse over slapsete veier uten å bli våt. Snøremekanismen fra Boa® Fit System er genialt om vinteren. Hjulet kan enkelt skrus på selv med tykke votter, og du slipper å stoppe opp og knote med lange lisser og stive fingre.

Stålkontroll på glattisen
Når det kommer til grepet, viser Icebug igjen at dette er deres felt. Piggene er mange, strategisk plassert og ikke minst pålitelige. De 17 BUGrip-piggene er laget av karbonståltopper og er i utgangspunktet umulige å slite ut. Piggene er dynamiske og tilpasser seg underlaget. De borer gjennom is mens de synker inn i sålen når du løper på asfalt. Genialt i overgansperioder og tettbygde strøk.

I tillegg kommer gummiblandingen Icebugs velkjente RB9X som holder seg myk og spenstig selv når temperaturene faller. Samlet gir dette deg et så godt grep at du glemmer at du løper på blankpolert is.

Mer info om skoen på Icebugs nettsider

Løperens utstyrsguide del IIII

Løperens utstyrsguide del IIII


Dette ønsker løperen seg! Se løperens must-haves her.

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide III

Dynafit TLT Primaloft Skirt

Et isolasjonsskjørt som sørger for at du holder varmen med stil. Primaloft Gold Luxe har nesten samme termiske egenskapene som dun, men er i tillegg mer motstandsdyktig mot vann. Et uunnværlig plagg, med full lengde glidelås på ene siden for lett påkledning, og en liten splitt i andre siden som gjør at du har full bevegelsesfrihet
Mer info: vpg.no/dynafit
Veil. pris: 1299 kr

Aclima WarmWool Hoodsweater

Aclima WarmWool Hoodie med glidelås er en av Aclimas mest populære hettegensere. Med vår funksjonelle treveis hettefunksjon kan du velge mellom rund hals, polo eller dekke til hele hodet med den integrerte balaklavaen. Åpning for smartklokken på ermet. 100 % merinoull – ypperlig som innerste lag eller på kalde dager.
Mer info: aclima.no
Veil. pris: 1099 kr

Jaybird VISTA

Vanntette, komfortable propper med super lyd. Her får du mye for pengene!
Mer info: jaybirdsport.com
Veiledende pris: 1890 kr

GaitLine Float black/white

Float har et klassisk sporty uttrykk. Overdelen er strikket i én del, det betyr lav vekt og god fleksibilitet. Den fine strikken gjør også at skoen blir luftig og føles god på foten. For å sikre en optimal passform er overdelen forsterket med termoplast i hælen og langs begge sidene. Finnes i helsort, samt sort med hvit såle. Alle GaitLine sko har den unike og norsk patentert sålekonstruksjon SGL som veileder GaitLine foten din gjennom hele steget, slik at kroppstyngden fordeles optimalt.
Mer info: gaitline.com
Veiledende pris: 1899 kr

Puma WarmCELL Ultralight Jacket

Puma WarmCell Ultralight Jacket er konstruert med WarmCell-teknologi som sørger for å beholde varmen nærmest kroppen, samtidig som den puster godt og slipper fukten ut. I salg hos XXL.
Mer info: xxl.no/puma
Veil. pris: 900 kr

Arc’teryx Norvan SL Insulated Hoody

Arc’teryx letteste insulerte GORE TEX-jakke noensinne, takket være det superlette materialet SHAKEDRY. Jakken består av flere lag med isolasjon for kuldebskyttelse i kaldt vær, innovative tekniske detaljer som hurtiglukkende hette, strategisk plasserte refleksdetaljer og elastiske ermer. En optimal løpejakke for all slags vær!
Mer info: fjellsport.no/arcteryx.com
Veiledende pris: 2999 kr

Devold Running Tights

Denne tightsen kombinerer en fleksibel passform med de gode egenskapen til merinoull. Ulla gjør at plaggene isolerer samtidig som de puster, og vil regulere kroppstemperaturen din i takt med treningskurven. tightsen puster når du er i bevegelse, men holder deg varm når du stopper opp. materialet er lett og selvsagt kløfritt, og gir bra hold samtidig som du har stor bevegelsesfrihet. Med høy komfort og gode pusteegenskaper vil dette være et naturlig valg til trening, hele året.
Mer info: devold.no
Veil. pris: 1499 kr

Sjekk ut flere gavetips til løperen her:
Julegaveguide I
Julegaveguide II
Julegaveguide III

Fargeglad nykommer fra Asics

Fargeglad nykommer fra Asics


Pressemelding fra ASICS

ASICS har lansert GEL-NOOSA TRI 12 – en sko som både er lett og pustende og derfor perfekt for tri-løpere. Skoen er trofast mot den unike NOOSA-designen. Den er basert på forskning og avansert teknologi som gir løpere spenstfremmende demping og seriens raskeste stegavvikling.

Skoen har CATERPY-lisser og fliker på pløsen og hælen, og det gir en snørefri sko som er lett å ta på og har en utrolig komfortabel passform.

ASICS’ filosofi er tuftet på kontinuerlig forbedring, eller Kaizen, og selskapets mål er at hver nye versjon skal by på ny og forbedret teknologi som gir enda flere fordeler for løpere. Det gjelder også GEL-NOOSA TRI 12, som er den tolvte versjonen i serien og byr på flere nye teknologier:

Quickfit:
GEL-NOOSA TRI 12 har en utrolig komfortabel passform med elastisk strikkestoff og forsterket underlag. Flikutstyrt pløse og hæl samt valgfri elastisk lisseløsning gir en sko som er lett å ta på og av uten snøring.

Spenstfremmende demping: 
Mellomsålen har et mykt og fjærende FLYTEFOAM-mellomsålemateriale plassert nærmere underlaget. Mellomsåleskummet er lettere og mer slitesterkt enn tradisjonelle mellomsålematerialer og kjennes mykt og støttende mot foten fra nedslag til avspark.

Eksepsjonelt lett og pustende
Åpen mesh i overdelen omslutter foten som et ekstra hudlag, mens forsterkninger på utsatte steder som i buen, gir ekstra støtte. Skoens FLYTEFOAM-mellomsåle er konstruert i ett stykke, noe som gjør den ekstremt lett. I tillegg byr GEL-NOOSA TRI 12 på bedre drenering, noe som gjør skoen perfekt for triatlon.

Mer holdbar: 
Skoen er utstyrt med SUPER AHAR-gummi under hælen for økt slitestyrke.

Les også: Test av fem raske konkurransesko