Fem tips for bedre restitusjon

Fem tips for bedre restitusjon


Har du ein ambisiøs treningsplan, så bør du ha ein minst like ambisiøs plan for restitusjonen din. Store treningsmengder krevjar store restitusjonsmengder, og den tida du brukar på å ikkje trene er faktisk like viktig som den du brukar på...

vil du lese denne og andre eksklusive artikler pa nett?

Er du allerede abonnent?

Bli RW-medlem!

Som medlem får du tilgang til alt innhold på runnersworld.no samt tilgang til arkivet og digitale utgaver.
Du får også treningsprogram på alt fra 5 km til maraton, tilpasset ditt nivå.
I tillegg følger en rekke medlemsfordeler, avhengig av hvilken medlemspakke du velger.

4 utgaver + digitalt + alle medlemsfordeler

Kr. 790,-

ABONNER

Digitalt + tre medlemsfordeler

Kr. 79,-

ABONNER

SISTE UTGAVE AV RUNNER’S WORLD:

 • Slik gjennomskuer du grønnvasking i løpeindustrien.
 • Simen Holviks siste opp- og nedturer.
 • VM-klare Tobias Dahl Fenre og Sylvia Nordskar har to helt ulike treningshverdager. Hva kan vi lære av det?
 • Ukrainas løpere kjemper seg gjennom sitt livs lengste ultraløp.
 • Superpensjonisten Atle Nytun ble ledd av på sin første løpeøkt som barn. Heldigvis er det aldri for sent å gjøre comeback.
 • Stor test av vårens nye mengdesko.
 • En samfunnsgeografisk sjelegransking av hvordan vi som løpere er koblet til stedene og omgivelsene vi løper i.
 • Hva skjer i kroppen i overgangsalderen, og hvordan bør vi tilpasse treningen?
 • Hvordan påvirker løpingen sexlivet?
 • Innblikk i treningshverdagen til Hanne Mjøen Maridal.
 • Askild Vatnbakk Larsen gir deg formtoppingens ABC.
 • Ånung VIken om hvorfor og hvordan du bør lage ditt eget testbatteri og teste formen regelmessig.
 • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om hvordan du unngår du fot- og ankelskader.
 • Terrengløper Abelone Lyng gir deg ti tips til å komme i gang med terrengløping.
 • Klinisk ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft knuser åtte ernæringsmyter.

Les magasinet digitalt her!

Lettere og mer respons i tredje generasjon Novablast

Lettere og mer respons i tredje generasjon Novablast


– Komboen av lav vekt, demping og respons er fortsatt helt suveren, om ikke enda bedre enn tidligere. For vår testløper var de nye oppgraderingene i ASICS Novablast 3 var tydelige allerede etter et par meter.

Med en nytt og sprekt origami-design og sin nyeste skumteknologi tar ASICS sin etterhvert meget populære mengdesko Novablast sikte på å nå nye høyder. 

Sammenlignet med forgjengeren, har tredje generasjon i den voksende Novablast-familien blitt enda lettere. For damene har skoen gått ned fra 225 gram til 220 (i str US 8), mens herremodellen har blitt kuttet til 253 gram fra sine 275 gram (str US 9) i Novablast 2

Droppet på 8 mm er fortsatt det samme, og den stødige sålebasen i yttersålen har ikke gått sin vei. En av de større endringene mellom den første og andre Novablast, var stabiliteten og støtten rundt ankelen. I tredje utgave har hælpartiet fått et mer støttende design for å gi bedre kontroll i stegavviklingen. 

Tettere overdel

– Jeg tenkte ikke noe over det da jeg så skoen, men den lille vingen på pløsen har stor betydning. At en så liten detalj kan gjøre en såpass stor forskjell hadde jeg ikke trodd, forteller testløper Ole Martin i Runner’s World. 

Den lille vingen – også kalt ASICS’ Notch Tongue Construction – er en av nyhetene med Novablast 3.

I praksis betyr det at en spesialutviklet vingekonstruksjon er tilpasset og integrert som en del av pløsen som ligger under lissene. 

Denne diskré detaljen forbedrer skoens passform, i tillegg til å sørge for at de forskjellige trykkpunktene i overdelen fordeler seg jevnt utover foten. 

– Foten sitter utrolig bra på plass i skoen. Det føles som at skoen bare henger seg på og blir med dit foten vil, uansett hvilken retning det måtte være, beskriver Ole Martin.

– Overdelen er myk, samtidig som den har godt hold over vrista. Den bidrar til at skoen føles stabil og trygg å løpe i. 

Minst 75% av overdelen, inkludert det nye mesh-materialet, er laget av resirkulerte materialer. 

Ny mellomsåle

FF Blast er bare 2021. Nå snakker vi FF Blast Plus. 

Det nye mellomsålematerialet er hovedgrunnen til at Novablast 3 har blitt lettere. Å knapt veie mer enn en sjokoladeplate har tidligere vært en egenskap som bare de raske konkurransesko kunne smykke seg med. 

– Novablast 3 har alltid føltes lett å løpe i. Det går liksom ikke an å ikke bli i godt humør av å løpe med den, forteller Ole Martin.

Oppdateringene i Novablast 3 skal gi en enda mer livlig løpsfølelse. Dermed har den japanske skoprodusenten introdusert nytt dempingsmateriale, en milimeter ekstra skum i hæl og forfot og en helt egen Trampoline Pod i yttersålen.

– Jeg kjenner det er mer bounce og sprett i denne. Den gode responsen skyter steget fremover, både fra hælen og fremme i forfoten. 

Novablast 3 være et strålende alternativ for dine varierte løpeturer i forskjellige hastigheter. Den har god nok demping til rolige turer, uansett om de er korte og lange. Responsen og energireturen gjør Novablast 3 også til et fullverdig alternativ til løpeturene i høyere fart.

Les mer og kjøp ASICS Novablast 3 her

Sponset innlegg
Se bildene fra Oslo Maraton

Se bildene fra Oslo Maraton


Eksemplariske løpeforhold og strålende vær. Norgesmesterskap på maraton og 7 500 deltagere på halvmaraton. Se bildene fra løpsfesten i hovedstaden her!

Klokken 09.00 gikk det første startskuddet på Rådhusplassen, hvor 2 500 maratonløpere løp sine første metere av de totalt 42 195 som lå foran dem. To runder i den samme løypa som halvmaratondistansen overlot ingenting til tilfeldighetene med sin krevende høydeprofil.

Den utfordrende løypa i Oslo trekker allikevel aller flest deltagere til halvmaratondistansen, med nesten halvparten av deltagerantallet på 16 000 løpere. På mildistansen 10 for Grete har arrangøren lagt en raskere løype forbi Skøyen og langs Frognerstranda, som avsluttet den store løpsdagen med starttid kl. 16.15.

Maraton

I herreklassen var det Ebrahim Abdulaziz fra Strindheim IL som løp inn til NM-gull på tiden 2.20.47. Sebastian Conrad Håkansson fra Svorkmo NOI startet sin trippel-løp (maraton, halvmaraton og 10 kilometer) med NM-sølv på maratondistansen, mens Tage Morken Augustson fra Varegg Fleridrett tok NM-bronse – selv om han ble nummer fire i løpet, slått av svenske Anton Gustafsson.

I kvinneklassen var Annie Bersagel fra Tjalve IK sterkest og kunne feire NM-gull med tiden 2.43.26. Sølvet gikk til Siri Schøne Ness fra Lyn Ski, mens Silje Eklund fra Skreia IL tok bronsen – på henholdsvis 2.48.02 og 2.50.28.

Halvmaraton

På halvmaraton tok Marius Vedvik fra Gular IL seieren med 1.07.50, 3 minutter og 28 sekunder foran Frode Stenberg fra Lørenskog Friidrettslag. Nummer tre ble Marius Skeide Ruth fra Stavanger Friidrettsklubb på tiden 1.11.55.

Blant damene var japanske Sakiho Tsutsui fra Japan overlegen i Oslos gater, og klokket inn til seier på 1.13.04. Det ville holdt til en imponerende 7. plass i herreklassen. Bak Tsutsui kom Astrid Brathaug Sørset fra Tyrving IL på andreplass med 1.19.01. Nummer tre ble Runa Skrove Falch fra Sportsklubben Vidar – som løp maraton for Norge i EM for bare noen uker siden – på 1.19.57.

10 for Grete

I kvinneklassen var fjorårets stjerneskudd Mathilde Theisen tilbake på startstreken etter en lang skadeperiode. Sportsklubben Vidar-løperen feiret både comeback og debut i Oslo Maraton med seier på 10 for Grete med 33.17. Bak Theisen kom Ine Bakken fra Gular IL på 33.43 og Sigrid Jervell Våg fra Tjalve IK på 34.49.

På herresiden var Trygve Feidje Mjelde fra Osterøy IF raskest på 30.30, kun fire små sekunder foran Senay Fissehatsion fra Ull/Kisa og fem sekunder foran Mathias Flak fra Steinkjer Friidrettsklubb.

Se bildene fra Oslo Maraton her!

Oslo Maraton handler minst like mye om alle løpere som ikke kommer på pallen. Løpegleden var til å ta og føle på i Oslos gater denne flotte lørdagen. Se stort bildegalleri under – Kanskje du finner deg selv eller noen du kjenner?

Alle foto: Tonje Lien Wold/Oslo Maraton

Fra usynlig til ustoppelig

Fra usynlig til ustoppelig


Med Brooks Run Visible på kroppen kan alle se deg løpe, når som helst på døgnet. Kolleksjonen med løpetøy og løpeutstyr er nemlig laget med reflekterende materialer spesielt designet for å løpe i mørket. 

Tidlige morgenturer eller sene kveldsøkter. Noen ganger er du nødt til å løpe ut døra på de mørkeste tidene av døgnet. Siden en løpetur aldri skal gå på bekostning av sikkerheten, har Brooks utviklet løpetøy som holder deg synlig når det er mørkt ute. 

Slik blir du sett

I tillegg til sin innovative teknologi har Brooks gått grundig til verks for å forsikre seg om at du faktisk blir sett med et plagg fra Run Visible-kolleksjonen på løpetur. Gjennom egne undersøkelser har Brooks funnet ut at de fleste løpere velger å løpe i områder hvor gjennomsnittsfarten på veien er 50 km/t. Derfor ble synlighet i trafikken et sentralt fokusområde i utviklingen av Run Visible-kolleksjonen. 

Brooks teamet opp med forskere fra 3M for å vite mer om hvordan øynene våre oppfatter mennesker i mørket. I sin research fant Brooks ut at hjernen blir lett forvirret i dårlig lys. Når du ser et glimt av noe i mørket, sliter øynene med å forstå hva de ser. 

Det gjør løpetøy og utstyr med høy synlighet at du ikke bare er lett å få øye på, men også lett å kjenne igjen som et menneske. Når researchen også fortalte at billys peker nedover og til høyre, skjønte Brooks at reflekterende punkter vil bli mest synlig på løpernes nedre del av kroppen. 

Testet og bekreftet

Dermed handlet det om å finne de kritiske punktene på en løpekropp som hjelper sjåfører å kjenne igjen en løper i trafikken. Spesielt knær og ankler sto tydelig ut som de mest synlige kroppsdelene. 

Men teori og praksis er ikke alltid det samme. Derfor testet Brooks sine produkter på 3M-teamets 3 kilometer lange testbane i urbane og mørke omgivelser, hvor ingen løpere ble verken skadet eller påkjørt. Shorts eller tights, jakke eller singlet – alle ble sett før det var for sent. 

For alle årstider

Run Visible-kolleksjonen inneholder blant annet varmeisolerte gensere og jakker til kjølige kveldsturer eller duggfriske morgenjogger. Men å løpe i mørket er ikke kun forbeholdt en kald høst her i Norge. Derfor har Brooks inkludert lettere plagg i Run Visible-kolleksjonen, som vest, shorts og singlet. 

For overgangsperiodene i løpet av året kommer den konvertible jakken til sin rett. Start løpeturen med jakka på – og pakk den om til en vest når du har fått varmen. 

I tillegg har også Brooks laget opplyste versjoner av sine populære sko Ghost, Glycerin og Hyperion Tempo. 

Sjekk ut hele Run Visible-kolleksjonen her.

Sponset innlegg
– Da jeg endelig turte å delta i konkurranser, ble jeg helt bitt av basillen

– Da jeg endelig turte å delta i konkurranser, ble jeg helt bitt av basillen


Det var en gammel familierekord på mila, en fallskade og en pandemi som skulle til for at Camilla Bønøgård tok steget vekk fra gressmatta, inn i løpeskoene og høyt opp på årets maratonstatistikk.

Det er ikke uvanlig i Norge at det dukker opp gode løpstalenter fra fotballbanen. Camilla Bønøgård er en av dem som har forlatt fotballen til fordel for løping og oppnådd imponerende resultater på kort tid. Hun har i sesongen 2022 bemerket seg som en habil langdistanseløper, og ligger per dags dato på tredjeplass av kvinnene på den norske maratonstatistikken. 

Gjennom fotballkarrieren var løping alltid hennes beste egenskap på banen.

Hun vant som regel alle løpetester, og det ble flere ganger snakket om at hun burde starte med løping. Det var likevel ikke disse ordene som førte til at hun ble en løper.

– Løpegleden er hovedgrunnen til at jeg har begynt med løping.

Camilla var i barndommen aktiv innen både håndball og fotball. Hun hadde også en tur innom friidrettsbanen med et ønske om å bli stavhopper før det i ungdomsårene ble full satsing på fotballen.

Dette brakte henne inn på toppidrettslinja ved St. Olav videregående skole i Sarpsborg.

Der var hun med på morgentrening med skolen og så kveldstreninger med damelaget til Sarpsborg 08 etter skoletid. 

– Etter det har jeg alltid trent to økter om dagen. Jeg har alltid vært ekstremt glad i å trene. Det gir meg energi. 

Fristende familierekord

Da Norge stengte ned i mars 2020 begynte Camilla å løpe mer. Hun fortsatte med fotball, men høsten samme år falt hun på en løpetur i skogen og brakk albuen, håndleddet og tre fingre, i tillegg til at kneet måtte sys. Fotballen måtte pauses helt, men hun kunne løpe med armen i fatle. 

– Jeg ble lei fotballen og enda mer glad i å løpe. Løpinga gir meg en helt egen frihetsfølelse!

Ikke minst var det et helt konkret tidsmål som fungerte som motivasjonsfaktor.

– Pappa har alltid snakket om at han løp mila på 40 minutter da han var ung. Hele livet har jeg derfor hatt et ønske om å slå den tida. Det var egentlig sånn det hele begynte. 

Et annet ønske som alltid har ligget der, var å delta på løpskonkurranser. Men en barriere av frykt sto mellom henne og påmeldingsknappen. Grunnen? Camilla stiller svært høye krav til seg selv. 

Før hun turte å melde seg på sitt første løp, følte hun at hun måtte gjennomføre et testløp i forkant, og la ut på en 10 kilometer alene. Tida ble 37:33. 

– Jeg var overlykkelig for å knuse tiden til pappa, og tenkte at jeg endelig skulle melde meg på et løp.

Aldri igjen

Det første løpet Camilla så seg ut var Perseløpet 10 kilometer på Jessheim i juli 2020. Perseløpet er kjent for en nokså flat asfaltrunde som har resultert i mange perser. Starten går i slak nedoverbakke og kan gi litt ekstra fart til både erfarne og uerfarne løpere. Camillas plan var å løpe i en fart på cirka 3.45 minutter per kilometer, noe som ville gi henne en ny personlig rekord.

– Den første kilometeren dundret jeg ut på 3.22, og jeg fikk det tungt allerede etter to kilometer. Underveis tenkte jeg at jeg aldri skulle være med på løp igjen, fordi det var så tungt. 

Hun klarte likevel å klokke inn på tiden 37:13, som holdt til både ble pers og en sterk andreplass, bare fem sekunder bak vinneren. Og vi kjenner alle til den indre dialogens vinglende prinsipper. «Jeg skal aldri løpe et løp» blir fort til «dette må jeg gjøre igjen», så fort vi har krysset målstreken. 

– Etter at jeg endelig turte å delta i konkurranser, ble jeg helt bitt av basillen.

Camilla jubler etter Rotterdam Maraton. Foto: Privat

Mengde og kvalitet over tid

Flere konkurranser og treningsøkter ble det på løpende bånd. For de som følger Camilla på Strava ser man at det legges ned solide treningsmengder sammen med god kvalitet på intervaller over tid. Hun løper ofte lengre drag med flytpauser, for eksempel 2 x 3-2-1 km med 500 meter pause, og er ikke redd for å fylle ukene med mange kilometer. Samtidig er hun flink til å variere løpingen med alternativ trening og styrke blandet med en god dose treningshumør og gjennomføringsvilje. 

– Jeg har alltid trent mye løping og styrketrening i tillegg til fotballtreninger. Den første uka etter at Norge stengte ned gikk jeg fra å løpe maks 80–100 kilometer på en uke, til å plutselig løpe 180 kilometer på en uke. 

Det resulterte i at hun fikk en liten skade og lærte på den harde måten at man ikke skal øke for brått. Nå ligger hun på rundt 150–160 kilometer løping i uka med litt rulleski, sykling, ellipse og styrketrening ved siden av. 

– Jeg er veldig bevisst på å trene en del styrke og mobilitet for å unngå skader. Av erfaring har jeg funnet ut at denne mengden tåler kroppen min, og at jeg tåler veldig mye trening. Etter hvert som jeg har løpt mer, har jeg forstått viktigheten av å løpe rolig nok på de rolige øktene mine. Det er fordi hovedfokuset ligger på kvalitetsøktene, forklarer Camilla.

– I tillegg har jeg en fast kiropraktor, Ann Kristin Brodin, som hjelper meg med forebyggende behandlinger, og alle mulige skavanker og skader når det oppstår. Hun har virkelig vært helt fantastisk og løst alle mine utfordringer!

En typisk treningsuke for Camilla

Dag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
Økt 1 Terskel:
3×5 km, p: 500 m jogg. (22 km)
Jogg: 8 km Motbakkeintervall:
5×10 min (18 km)
Jogg: 10 km Jogg: 12 km Terskel: 6×2 km, p: 500 m jogg. (20 km) Langtur: 25 km
Økt 2 Terskel-intervall:
6×1 km, p: 200 m jogg (12km)
Jogg: 8 km
Styrke: 40 min
Sykling: 1t Jogg: 10 km
Styrke: 40 min
Rulleski: 20 km Restjogg: 8 km Ellipse: 1t

Camilla sikter seg hver uke inn på å ha 3–4 intervalløkter og én langtur.

Hovedfokuset er på disse kvalitetsøktene, og hun setter som regel opp en plan for hvordan uken skal se ut.

Hun arbeider som spesialpedagog på en skole, og legger inn en økt før og en etter jobb.

Planen er satt opp som et rammeverk hvor det som regel er intervalløkter mandag, onsdag, lørdag, og en langtur på søndag.

Tirsdag, torsdag og fredag kjører hun ofte to økter om dagen og flere ganger alternativ trening som spinning, ellipse, rulleski, langrenn og styrketrening.

– På kvalitetsøktene varierer jeg ofte underlaget. Om vinteren blir det ofte mølle for å få gode forhold. Jeg er veldig glad i å løpe på mølla, og har egen mølle hjemme. Andre kvalitetsøkter kjører jeg enten på grus, asfalt eller bane. 

Konkurranseforberedelser

Inn mot konkurransene har Camilla også en klar tanke om hvordan hun skal legge opp øktene for å stille best mulig forberedt. Selv om å trappe ned på treningen kanskje ikke er hennes sterkeste side, så vektlegger hun at antall kilometer per uke skal være betydelig mindre enn ellers. Inn mot halvmaraton kjører hun to kontrollerte intervaller og havner totalt, medregnet løpet, på 130 kilometer i uka. Inn mot maraton trapper hun ned til rundt 100 kilometer totalt, inkludert selve løpet.

– Fokuset før maraton er å sove og spise godt, og å ha lette og korte økter. Jeg kjører alltid en kort intervalløkt på tirsdag (3 x 2 km) og noen drag på torsdag (8 x 400 m) i maratonfart, hvis løpet er på søndag. 

De resterende dagene løper hun kort og rolig. Camilla har også noen økter der hun sykler helt lett på spinningsykkel for å holde beina i gang. 

I lange løp som maraton prøver Camilla å finne ulike ting som kan motivere underveis. Det kan være å fokusere på når neste drikkestasjon er, eller på når neste sted noen hun kjenner står langs løypa. I tillegg skriver hun ned passeringstider på hånda i forkant, slik at hun kan følge med på hvordan hun ligger an i forhold til målsettingen underveis.

NM i Oslo

I løpet av vårsesongen 2022 har man kunnet se Camilla på pallen i flere løp, og persene har ikke latt vente på seg. Under NN Marathon Rotterdam 2022 i april satte hun pers med 2:47:28, og ikke mindre enn fem uker senere stod hun på startstreken i København maraton i noe som skulle bli en av hennes beste løpsopplevelser. 

– Med tiden fra Rotterdam var jeg kvalifisert til å starte i elitefeltet i København. Bare det å få være en del av eliten var utrolig kult. Der fikk man egen oppvarmingsbane og egen inngang.

Jeg hadde en fantastisk god dag og følte jeg bare løp rundt og smilte. Det var flere venner, familie og kjente som hadde tatt turen for å heie.

Det var en fantastisk stemning rundt løypa og jeg følte jeg fikk masse energi underveis. Det var en stor opplevelse.

Camilla satt ny pers med tiden 2:44:14, ble beste norske og nr. 14 av 3500 damer.

Hovedmålet i år er Oslo Maraton i september som også er årets norgesmesterskap på maraton. 

– Jeg har hatt som mål å sette pers på 10 km, halvmaraton og maraton i 2022. Det klarte jeg å gjøre før sommeren og har fått nye perser på alle distansene. Jeg har brukt en del løp på våren og sommeren som delmål for å være best mulig forberedt til Oslo Maraton. 

Løypa i Oslo er ikke av de raskeste og flateste, så Camillas mål blir først og fremst å få en god plassering og en fin opplevelse. Frykten for å ikke være god nok til å stille til start er heldigvis borte for godt, og byttet ut med konkurranseiver og løpeglede.

– Jeg har blitt ekstremt glad i å være med på løpskonkurranser. Det er så mange fine og morsomme løp rundt omkring i Norge, og verden. Det er fantastisk å kombinere både konkurranse og opplevelser.


Red. anm: Med 2.51.51 endte Camilla på en strålende 4.plass under NM og Oslo Maraton. Slik oppsummerte hun løpet selv på sin Strava-profil:

“Klassevinner! Kjentes greit ut fram til 28km, da sa det stopp. Tung og kupert løype. Brutalt vondt i beina, men prøvde å kjempe hele veien. Surt å være såå nærme medalje, men..

Og hvis du lurte – Camilla hadde selvfølgelig to økter dagen etter; 13 kilometer på sti og 45 min spinning.


Camilla Ek Bønøgård

Alder: 25 år

Bor: Halden

Yrke: Spesialpedagog og lærer

Utvalgte meritter

– Løyperekord Glommaløpet 16 km: 59:57

– 14. plass av 3500 damer og beste norske i København maraton

– 22. plass og beste norske i Rotterdam maraton

– 2. plass på Strømstadmila

– Vinner av Jessheim vintermaraton 2021

– Vinner av Jordbærmila virtuelt 2021

Utvalgte perser:

– 10 km: 35:33

– Halvmaraton: 1:18:54

– Maraton: 2:44:14

Camillas favorittøkter;

For begge øktene kjører hun 3 km oppvarming og 3 km nedjogg. 

Økt 1: 3 x 5 km med 500 m joggepause

Økt 2: 6 x 2 km med 500 m joggepause

– Det er to skikkelig gode økter hvor jeg får mange minutter med god kvalitet. Begge øktene havner på rundt 20 km totalt. Slike økter gjør meg godt rustet for maraton.

Løp trygt med Dynafit Reflective Collection

Løp trygt med Dynafit Reflective Collection


Synlighet og sikkerhet går hånd i hånd. Med Dynafit Reflective Collection kan du løpe trygt på høstens mørke kvelder, også når temperaturen synker.

Som løper i Norge er du pent nødt til å akseptere at en forholdsvis stor del av løpeturene dine i løpet av et år må gjennomføres i kalde og mørke forhold. For å forsikre seg som at du holder deg trygg på høstmørkets løpeturer, har Dynafit utviklet en egen reflekskolleksjon.

Integrert refleks

Dynafit Reflective Collection har integrerte reflekser i plaggene sine. Disse refleksene gjør deg mye mer synlig når du er ute på løpetur og holder deg trygg på mørke veier.

Kolleksjonen består av tights, jakke, hansker, lue og pannebånd som alle har integrerte reflekser. Disse refleksene er strategisk plassert for å optimal synlighet når du beveger deg. 

I tillegg er plaggene fra Dynafits Reflective Collection også vann- og vindavvisende, som gir deg god grunn til å fortsette løpeturen når kveldsmørket kommer krypende og temperaturen synker. 

Smarte løsninger

Alpine Reflective-jakken har ikke bare et lett isolert materiale som holder deg varm og beskyttet mot den sure høstvinden. Med de smarte og trygge refleksstriper på ermene kan du legge igjen refleksen hjemme.

Og apropos smartinger på armen; jakken har en egen luke til klokkeskjermen, så du kan sjekke farta underveis uten å dra opp jakkeermet.

Alpine Reflective JKT W (dame)

Så viktig er refleks

Ifølge Statens vegvesen viser undersøkelser at ca 40% av alle fotgjengerulykker i Norge skjer i mørket. Om du er ute på løpetur og skal krysse et fotgjengerfelt i 50-sonen, har bilisten kun 2 sekunder på å oppdage deg hvis du løper uten refleks.

Løper du derimot med refleks, ser sjåføren deg 10 sekunder før. Disse 8 sekundene kan være forskjellen på å bli påkjørt eller å løpe videre. 

Alpine Reflective JKT (herre)

For at du kan krysse veien på en trygg måte har Dynafit laget Reflective Tights, som er utmerket for mørke løpekvelder.

Rundt leggen går det 360 graders reflekser som gir deg god synlighet både i trafikk og terreng. 

Dynafit har lenge vært mest kjent for sine klær, sko og produkter for fjell- og terrengløping. Denne høsten retter Dynafit seg til alle løpere med sin reflekskolleksjon, uansett om du løper i mørke skoger eller mørke fortau.

Med Dynafit Reflective Collection kan lidenskapelige helårsløpere bli enda bedre sett i mørket og kan fortsette å trene trygt på kveldene etter jobb, sier produktsjef i Dynafit, Sibylle Egele.

Se hele Reflective-kolleksjonen HER.

Sponset innlegg