Fem terrengskonyheter testet

Fem terrengskonyheter testet


Finn flyten på stiene og skogens ro i sommer. Finner du også en favoritt blant disse spennende terrengskonyhetene?

Snøen har smeltet de fleste stedene i landet og gjørmete stier er i ferd med å tørke opp. Det er dags for å nyte luktene, lydene og ikke minst løpinga i skogen!

Det er kommet flere spennende nyheter på terrengskofronten denne våren, deriblant verdens første terrengsko med karbonfibersåle! Det er The North Face som kliner til med denne varianten. I tillegg trekker vi fram en nyhet fra sveitsiske On, som etter litt kritikk for at steiner fester seg i såla nå har forsøkt å løse problemet i nyheten Cloudultra. Catamount fra Brooks passer godt til deg som digger fart og flyt, mens Altra og Salomon kommer med oppgraderinger av allerede populære modeller – henholdsvis for deg som søker en slitesterk arbeidshest av en sko og suverent grep.


On Cloudultra

 • Vekt: 245 g (dame), 295 g (herre)
 • Drop: 8 mm
 • Pris: ca. 2200 kr

Som navnet indikerer, er denne modellen ment for å takle alt det underlaget du kan støte på under de virkelig lange ultraløpene – alt fra asfaltpartier til grus, sti, fjell, steinur og gjørme. Samtidig som dempingen også skal stå distansen.

On har tidligere fått medfart for såleutformingen sin i terrenget, da det har hopet seg opp en del stein og kvist mellom Cloud-elementene. Nå er dette løst ved at mellomsåla består av to lag Cloud-elementer i Helion-skum, og dette fungerer bra. Cloudultra byr på overraskende god bakkekontakt til tross for mye komfort og demping.

Yttersåla er strategisk utformet med ulike knotter i ulikt mønster og dybde på forskjellige steder under skoen, og gir et trygt grep på de fleste underlag. Godt feste i frasparket – skoen glir ikke ut bak deg. Overdelen i resirkulert polyester sitter som limt inntil hele foten og føles som en sokk når man tar den på (skohorn anbefales). Luftige partier rundt mellomfoten og ekstra forsterkinger rundt tærne og hælen.

I starten føles skoen noe stiv, men den myker opp allerede etter seks-sju kilometer. Noen vil nok mene at modellen er litt smal i tåboksen, og vil sette pris på funksjonen FlipRelease – en «flip» i snøresystemet som gir deg mer plass, opprinnelig tiltenkt litt uti ultraløpet når føttene dine har hovnet opp.

God stabilitet takket være bred sålebase, og en god balanse mellom stivhet og demping – responsiv på hardere partier, ikke for myk på myke partier.

Dette er skoen for lange, ikke alt for tekniske løp. Jeg tipper denne vil være ypperlig til for eksempel Ecotrail, som har variert, lettløpt terreng med innslag av asfalt mot slutten.

G.J.


Brooks Catamount

 • Vekt: 263 g (herre), 249 g (dame)
 • Drop: 6 mm
 • Pris: ca. 1500 kr

Catamount kan kalles terrengvarianten av Brooks Hyperion Tempo, og ble designet for eliteløperne i Western States 100 (traseen er stiplet opp på skoen). Men med mindre du er elite-terrengløper, ville vi ikke tatt 100 miles i ett jafs i denne skoen.

For de fleste terrengløpere vil dette være en rask treningssko som du kan kose deg på stiene med til hverdags og i kortere løp på variert underlag. Catamount gir deg raust med beskyttelse mot steiner og spisse røtter, takket være en Ballistic Rock Shield som ligger inne i den nitrogen-infuserte mellomsåla.

Til tross for merkbar beskyttelse, og greit med demping fra Brooks’ mellomsålemateriale DNA Flash, er skoen likevel fleksibel. Du merker det bare du går med skoen på, at her er det god snert og dytt i frasparket. Du formelig pushes framover i steget, og responsen kommer særlig til sin rett på litt hardere underlag.

Tyngre løpere eller mindre erfarne løpere vil nok foretrekke mer demping på de lengre løpene, men for de raske øktene og kortere konkurransene er dette en vinner. Passformen er tight og komfortabel for løpere med smale/normale føtter, men ikke plenty med plass for full tå-utspredelse i forfoten.

Overdelen er i digg mesh med såkalt precision fit. Yttersåla har ganske grunne knotter, men gummiblandingen sitter godt på steinete partier, både tørt og vått berg og tørre stier.  Vi er også imponert over slitestyrken på skoen.

Oppsummert: En nydelig sko for fartsfylt stimoro over mange, mange kilometer!

S.S.


Altra Lone Peak 5

 • Vekt: 318 g (herre), 260 g (dame)
 • Drop: 0 mm
 • Pris: 1700 kr

Selv om den er tyngre enn den raske Superior, tilbyr Lone Peak mer beskyttelse for steinete og spist underlag, og et pålitelig grep på gjørmete stier. Altra har gitt denne femte versjonen en ny Ego-mellomsåle – tidligere hadde modellen to lag av EVA. Dette skiftet er en velsignelse for løpere som vil ha mer demping uten at det går utover skoens vekt.

«Den nye mellomsåla la til rette for mange smilemil på tekniske stier. Det er akkurat passe mengde demping, skoen føles ikke klumpete og klønete på foten», forteller en av testerne. De robuste knottene og den grepa yttersåla i gummi satt som støpt mot gjørmete stier med halvsmeltet snø.

Lone Peak 5 er med andre ord en sånn type sko som takler det terrenget du tar den med ut i, enten det er flytstier eller teknisk steinur. Overdelen har små hull i tåboksen for god ventilering.

Noen av testerne opplevde at de måtte knote litt med knytingen – du må stramme til ganske så godt for at foten skal sitte godt på plass i hælen, så har du veldig smale føtter, er kanskje en annen modell å foretrekke hvis du vil at skoen skal sitte tight og godt.

Oppsummert kan vi kalle Lone Peak 5 en slitesterk, robust og pålitelig terrengkompis som takler det du tar den med på av eventyr.

A.F.

Salomon Sense Ride 4

 • Vekt: 290 g (herre), 235 g (dame)
 • Drop: 8 mm
 • Pris: 1350 kr

Forrige versjon av Sense Ride var utrolig komfortabel, pålitelig og slitesterk for hverdags-terrengløping og konkurranser. Hvis du kjenner til modellen fra før av, kan du se at silhuetten er tilnærmet uforandret, så Salomon har skjønt at de ikke bør rote til noe som fungerer så bra.

Oppdateringene i Sense Ride 4 dreier seg primært om passform og komfort i overdelen, i tillegg til at skoen har fått en liten vektreduksjon. Vårt favorittelement er fortsatt grepet – fire millimeter tykke diamantformede knotter biter seg fast i gjørme og jord, men takket være sticky rubber-materialet sitter den godt på tørrere flater som berg også.

En av testløperne fikk nyvunnen selvtillit i nedoverbakkene: «Jeg kunne kjøre på nedover uten å bekymre meg, de satt godt på steiner og sleipe blader.» Den myke mesh-overdelen er fortsatt ganske så friksjonsfri med lite sømmer, og pløsen omslutter mellomfoten på en måte som Salomon-fans liker.

Tåboksen har fått litt mer forsterking foran for beskyttelse av tærne. Hældelen er blitt litt tynnere, men på innsiden finner du puter som holder foten din godt på plass nede i skoen og reduserer uønsket vingling når du løper på skrå eller i bratta.

P.H.


North Face Flight Vective

 • Vekt: 285 g
 • Dropp: 6 mm
 • Pris: 2199 kr

Etter flere sesonger der karbonsko etter manges mening har revolusjonert asfaltløping (på godt og vondt, er det ikke rart at spenningen i løpemiljøet er stor når North Face som en av de første lanserer en terrengsko med karbonplate i sålen.

Med slagord som “The future of trail running” og mantra om at skoen maksimerer energiretur i steget er det mang terrengløpere som blir gira. Vi har testet skoen på både grusvei, flytstier og virkelig tekniske stier og sitter igjen med inntrykket om at dette er en sko med potensiale, men også med klare begrensninger.

Det første vi legger merke til er at skoen har en mye mer rigid mellomsåle enn de mest brukte karbonsko fra asfalt. Der de mest populære karbonskoene på asfalt føles ut som å tråkke ned i en madrass føles Flight Vective som å tråkke ned på hard gummi.

Det er annerledes, men ikke nødvendigvis negativt. Underlaget i skogen er variert og mykt, og en mer rigid såle vil kunne være med på å skape mer respons i steget på stien.

Det andre vi legger merke til er at skoen er utformet med en “rocker”, en vippegeometri som innbyr til en fart og en fremoverlent og offensiv løpestil. På grusvei og flytstier føles dette godt. Det føles ut som skoen leder deg i riktig retning, og gir deg litt ekstra fart uten at det koster deg mer krefter. Yttersålen på flight vective ser lovende ut. Knastene er 3,5 mm dype og med et godt overflateareal, noe som tilsier at dette er en allround terrengsko. Gummiblandingen lager godt med lyd når du tråkker rundt på stuegulvet, det vitner om god friksjon. Det får vi også bekreftet når vi kommer til bratte svaberg. Du føler deg trygg på at skoen sitter både oppover og nedover på finslipt stein. Men. Det er et stort men. Denne skoen har sine svakheter og begrensninger. Noe ligger i detaljene, og noe ligger i den grunnleggende utformingen.

Begrensningene til flight vective kommer sterkest til syne når vi beveger oss fra grusveien og inn på tekniske stier med mye røtter og stein. På grusen føltes det ut som skoen hjalp oss fremover, men på stien føles det mer ut som den begrenser oss. Dette kommer primært av at sålen er høy, tykk og rigid. Tråkker du ned på en jevn og myk overflate på stien er alt bra, men med en gang stien er dosert, eller steget faller halvveis over en rot eller ujevn stein føles det utrygt. Det samme skjer i krappe svinger i høy fart. Yttersålen sitter som støpt, men den høye rigide sålen gir en følelse av at et overtråkk er nært forestående. Fotmusklene får ikke jobbet som de vil mot det ujevne underlaget, og det er vanskelig å slippe seg løs – spesielt nedover i høy fart.

Meshen til skoen ser elegant ut, med en konstruksjon uten tunge, og uten gnagende sømmer. Sømmer er fraværende, men lissekonstruksjonen er laget på en måte som gjør at du får en bit av lissene på innsiden av meshen direkte i kontakt med utside/innside vrist. Avhengig at formen på foten din trenger ikke dette være noe problem, men testeren opplevde å få gnagsår på innsiden av vrista på begge føtter etter relativt kort tid.

Oppsummert vil vi hylle North Face for å ha tatt steget med å lage en ukonvensjonell karbonsko for terrenget. Dog trengs det mer utvikling for at dette skal bli en revolusjon på samme måte som for asfalt-verdenen. Flight Vective vil kunne egne seg meget godt for løp som utelukkende går på grusvei og flytsti med jevnt underlag, men kommer til kort på mer tekniske stier.

Vi venter i spenning på den videre utviklingen av terreng-karbonsko!

A.V.

– Førstevalget på de lengre treningsturene

– Førstevalget på de lengre treningsturene


Den revolusjonerende skonyheten fra Inov-8,  TRAILFLY™ ULTRA G 300 MAX, er verdens første sko med grafén-skum. Terrengløper Hallvard Schjølberg kaller det en perfekt allround-sko.

inov-8 har samarbeidet med grafén-eksperter ved universitetet i Manchester, og har lansert det de mener er den største løpeskoinnovasjonen i 2021.

Alt i én sko

Det grafén-forbedrede dempematerialet kalt G-FLY™ finner du nå i inov-8s nye sko TRAILFLY™ ULTRA G 300 MAX, som er designet for ultradistanser i terrenget.

Grafén er verdens sterkeste materiale, 200 ganger sterkere enn stål i tillegg til at det er svært tynt og fleksibelt.

Vitenskapelige tester viser at skummaterialet med grafén gir 25 % bedre respons og er mer motstandsdyktig mot press og belastning. Med andre ord lover Inov-8 at spensten i skoen vil vare i kilometer etter kilometer.

TRAILFLY ULTRA G 300 MAX er en veldempet terrengsko, og takket være den nye Adapter-Flex™-teknologien, tilpasser skoen seg ujevnt og teknisk terreng.

Velegnet til langturer i teknisk terreng

Inov-8-utøveren Hallvard Schjølberg er en av verdens beste terrengultraløpere, med en fjerdeplass fra UTMB i 2018. Han bor og trener i Lofoten, og er dermed vant til å utsette skotøyet for variert, bratt og teknisk terreng.

– Jeg løper med Trailfly i alt tenkelig terreng her i Lofoten, alt fra korte transportetapper på asfalten til grusveier, berg, gresslier, lyng, myr, sandstrender og gjørmete stier, forteller han.

Takket være to egenskaper, tyr han ofte til nyheten Trailfly Ultra G 300 Max.

– Denne skoen har mer demping og respons enn tidligere modeller, så Trailfly har derfor blitt mitt førstevalg på de litt lengre treningsturene.

På kortere, hurtigere økter bytter han noen ganger til noe lettere modeller som for eksempel sko fra inov-8s serie X-talon.

God beskyttelse, god bakkekontakt

– Trailfly er veldig komfortable og stabile sko som beskytter godt mot spisse steiner samtidig som man føler det er god kontakt med underlaget som er viktig på litt tekniske partier og utfordrende stier, fortsetter Hallvard.

Oppsummert mener han at Trailfly innehar en fin kombinasjon av god komfort, demping og respons, som gjør at beina føles bedre etter lengre turer.

– Etter min mening er det en perfekt all-round sko som føles rask og ikke går på kompromiss med godt grep i variert norsk terreng. Jeg har løpt flere hundre kilometer i mine Trailfly Ultra G 300 Max nå i vår, både overdel og sålen er veldig slitesterke.

– De er mitt førstevalg til neste ultraløp, avslutter han.

Vil du teste Jaybird Vista 2?

Vil du teste Jaybird Vista 2?


En av løpernes store favoritt når det kommer til trådløs lytting på løpeturen har nå fått en oppgradering. Nå søker vi etter testløpere som kan vurdere nyheten Jaybird Vista 2.

Jaybird Vista 2 True Wireless treningspropper gir alle idrettsutøvere muligheten til å yte sitt beste når eventyret kaller.

Jaybirds overordnede mål er å skape produkter som ikke legger noen begrensninger for hva du som løper ønsker å gjøre – enten du løper langt, fort, i heftig vær eller røft terreng. Vista 2 er med på det du inviterer dem med på.

Søknadskjema finner du lengst ned i artikkelen

Et gjennomtenkt produkt for deg som trener

Vista 2 skiller seg fra forgjengeren blant annet ved at den har fått en oppgradering i IP-klassifisering. Både øreproppene og etuiet har blitt enda mer robuste og værbestandige. Proppene er nå både knusesikre og vanntette (IP68), mens etuiet nå tåler å ligge i bagen med vått treningstøy (IP54). Genialt!

Batteritiden er opp til 24 timer, med åtte timer uavbrutt spilletid. Nyheter som WindDefense-teknologi gjør lyden både bedre og klarere når du er ute og løper.

Jaybird Vista App legger til rette for justeringer av lydbildet og sporing av ørepluggene.

Søk om å bli testløper her!

Alt i alt er dette et gjennomtenkt produkt for den treningsivrige. Nå gjenstår det bare å høre hva løperne selv mener om produktet. Hvilke eventyr vil du ta med Jaybird Vista 2 ut på? Søk om å få teste nyheten ved å trykke på knappen under.

Testløperne som blir trukket ut vil få tilsendt et par Jaybird Vista 2. Deretter får du sommeren på å løpe rundt og lytte til favorittmusikken eller –podkasten din mens du gjør deg opp en vurdering av produktet.

Testløpernes dom vil resultere i en artikkel på runnersworld.no.

Vi trekker ut 6–10 testløpere. Fristen for å søke er mandag 28. juni.

On lanserer sin raskeste maratonsko: Cloudboom Echo

On lanserer sin raskeste maratonsko: Cloudboom Echo


Utviklet av atleter for atleter. Innovasjon kombinert med utøvernes tilbakemeldinger har resultert i en elite-sko for maratondistansen, timet og tilrettelagt for Tokyo.

Utstyrt med CloudTec®, signaturteknologien til On, tilbyr Cloudboom Echo både beskyttelse mot støtbelastningen i landingen og en aggressiv respons i frasparket.

Det doble laget med dempende Cloud-elementer sørger for skreddersydd demping som tilpasser seg løperens steg. En splitter ny rocker-formet karbonfiberplate, Speedboard, sørger for eksplosive fraspark helt fram til målstreken.

Etter grundige lab-undersøkelser og tester fra utøverne, fant også en ekstern studie at denne karbonskoen fremmer optimal løpsøkonomi i submaksimal hastighet, tilsvarende maraton race pace.

Echo Files – på innsiden av skoen

On har utviklet en egen nettside – Echo Files – hvor du får innblikk i testingen og utviklingen av Cloudboom Echo. Hele 70 filmsnutter av On-atletene ligger her, du kan både bli kjent med utøverne og skoen.

Skodd for en rask maraton i Tokyo

Sveits’ raskeste maratonløper, Tadesse Abraham, vokste opp i en liten landsby i Eritrea. Da sykkelen hans ble ødelagt i 1998, startet han å løpe. Fem år senere sto han på startstreken i sitt første internasjonale mesterskap, VM i terrengløp. Nå ligger i hardtrening fram mot årets store mål: OL i Tokyo, hvor han skal løpe maraton.

Tadesse Abraham med Tokyo i sikte. Foto: On

– Det er ikke alltid så lett å holde et perfekt fokus, men målet er å få til kontinuitet i forberedelsene mine, og forholde meg rolig og dedikert fram mot det olympiske maratonløpet, sier han.

Når den store dagen kommer, vil han både være godt rustet og godt skodd, med Ons raskeste maratonsko Cloudboom Echo på føttene.

Jaybird lanserer Vista 2

Jaybird lanserer Vista 2


Jaybird Vista 2 True Wireless treningspropper gir alle idrettsutøvere muligheten til å yte sitt beste når eventyret kaller. Produsenten lover en earthproof lydopplevelse.

Pressemelding fra Jaybird

Utholdenheten og militærkonstruksjonen til Vista 2 tillater brukeren å utforske nye og spennende opplevelser hvorhen de drar.

Lyd og sikkerhet

Utstyrt med SurroundSense-teknologi og en 6 mm driver, gjør Vista 2 det mulig for eventyrere å enten forsterke omgivelseslydene for egen sikkerhet eller forbli fokusert med Active Noise Cancellation, som gir den perfekte balansen av god lyd og god sikkerhet.

– Premium lydkvalitet er avgjørende for utøverens ørepropper, for å inspirere de til å kontinuerlig pushe grensene, sa David Raffone, leder av Jaybird.

– Men, like viktig er utøverens evne til å være bevisst på sine omgivelser. Hos Jaybird har vi jobbet med innovasjon og profesjonelle utøvere for å oppnå denne balansen og dens avanserte teknologi, Vista 2 gir oss akkurat dette. Uavhengig hvor eventyret går, enten på stien eller på veien, vil du bli inspirert av kvalitetslyd samtidig som du fullstendig omfavner dine omgivelser.

Vista 2 har 24 timer batteritid og gir opp til 8 timer med uavbrutt spilletid. Fem minutter med ladning gir brukeren en hel time spilletid. Øreproppene har hver sin mikrofon med beamforming-teknologi, i tillegg til Jaybird sin nye WindDefense stoff-teknologi for å bistå lyden i å beskytte seg fra elementene, slik at lyden blir klarere.

Batteritid

Vista 2 introduserer også in-ear gjenkjenning. Dette tillater musikken å automatisk starte der brukeren stoppet når de putter øreproppen i øret, dette bevarer batteritiden.

Jaybird Vista 2 ørepropper er designet med Earthproof-utholdenhet i tankene, og har enda høyere US. Militær standard enn den opprinnelige Vista på utholdenhet: de er svette, – og vanntette (IP68), miste-, og knusesikre. Etuiet er også vanntett (IP54), som betyr at de vil overleve neste alt du måtte støte på ditt utendørs eventyr.

Tilpass til dine preferanser

Siden alle trener forskjellig, kommer Vista 2 med nye optimaliserte ørepropper i silikon. Slik at det er raskt og enkelt å få den riktige passformen til hvert øre.

Jaybird Vista App tillater brukeren å tilpasse EQ-innstillingene og dele de med Jaybird-samfunnet. I tillegg til å spore øreproppene, er Jaybird Appen den første på markedet som kan spore etuiet også gjennom den nye Find My Case-egenskapen. Selv om øreproppene ligger i etuiet som er lukket, kan du fortsatt spore de i nåtid.

Prisen for Jaybird Vista 2 ligger på 1999 kr, og du kan lese mer om dem her.

Hvordan velge riktige løpesko?

Hvordan velge riktige løpesko?


Det er en jungel av løpesko i butikkene, og trendene endrer seg raskt. Så hvordan velger vi egentlig riktig løpesko? Her får du fem ekspertråd og seks modeller å velge blant.

Det sveitsiske løpemerket On har i flere år hatt et tett samarbeid med Olympiatoppen, blant annet som stolt skosponsor for den norske OL-troppen.

Nå har On, sammen med en nøye utvalgt gruppe eksperter fra Olympiatoppen laget en artikkelserie som tar for seg hvordan du kan få ut ditt fulle potensial som løper. Det er jo tross alt et OL-år i år, så det er vanskelig å ikke la seg inspirere av det.

En av nøklene på veien til å bli en så god løper som mulig, er å ha riktige sko for formålet. Lars Haugvad er fysioterapeut ved Olympiatoppen, og deler sine råd om hvordan du velger riktig sko.

Fysioterapeut ved Olympiatoppen, Lars Haugvad. Foto: Eivind Lea by On

Prøv 3–4 par i butikken

– Skoen som vennen din er fornøyd med er ikke nødvendigvis den rette for deg. Ulik bredde på foten, høyde på vristen og mye annet kan gjøre at dere har forskjellige opplevelser, forteller Lars.

Så det første rådet hans er å prøve minst 3–4 par i butikken.

– Velg alltid den skoen du føler sitter best på og som passer for deg.

Spør de ansatte om hjelp

– De ansatte i butikken sitter på masse kompetanse. De vet hva slags sko som egner seg for lange eller korte turer, om skoene er små eller store i størrelsen, og teknologien til de ulike merkene. Spør dem om hjelp! De er der for at du skal bli fornøyd, påpeker fysioterapeuten.

Tenk over behovene dine

– Hvilket underlag og type turer skal du løpe? Løper du for mosjonens skyld, så trenger du ikke de dyreste karbonskoene – selv om du synes de ser bra ut, råder Lars.

– Er du på utkikk etter sko som kan hjelpe deg å øke tempo, trenger du kanskje sko som hjelper deg med litt ekstra spenst i frasparket.

Unngå skader med gradvis utvikling

Pleier du å løpe på sko med mye demping, men ønsker å teste ut sko som er litt fastere? Lars mener at det da kan være lurt å ta denne tilvenningen trinnvis.

– Skader som oppstår i sammenheng med løping kommer ofte av for rask progresjon eller for lite variasjon og hvile når treningsmengden er høy. Dette kan være å øke løpsmengden for fort, eller å bytte fra maksimal demping til sko med lite til null demping. Sørg for å ha en gradvis utvikling, lyder fysioterapeutens råd.


7 skomodeller – noe for enhver løper

Er du på utkikk etter den perfekte skoen til ditt bruk? Ta en titt på dette utvalget av varierte, veldempede varianter fra On.

Cloudflyer er en av Ons mest allsidige modeller. Tøff og slitesterk, men likevel lett og snerten. Den takler både lange og korte turer, raske og rolige økter, trening og konkurranse. Et sånt type skopar alle løpere bør ha i skoparken, og et must for ferske løpere eller løpere som skal starte på’n igjen etter et lengre skadeavbrekk.

Cloudflyer gir deg demping og støtte for de lange turene, uten at det betyr at den veier for mye.


Dette er skoen du vil se på toppen av pallen i gateløp med prestisjetunge elitefelt. Cloudflow har vært med på å sette mange rekorder og er høyt elsket av toppløpere rundt om i verden. Lett vekt i kombinasjon med god demping er grunntanken i denne skoen, som er utviklet i samarbeid med Ons raskeste løpere.

Utøverne ga tilbakemeldinger som har spedd på med mer kick, komfort og fart. Sluttresultatet er det On kaller «en snarvei til runner’s high». En ypperlig sko for 10-kilometere og halvmaratonløp, men også terskeløkter og raske turer.


Dempingen i Cloudstratus består som hos alle andre On-modeller av CloudTec®-teknologien, men her er det lagt til to lag med skummaterialet Helion™. Dette betyr maksimal demping og komfort, uten at den føles dvask.

Responsen i mellomsåla er kvikk og god, og gjør at dette er en sko både for deg som liker å legge ut på lange turer, men også for tyngre løpere. Her får du en skånsom sko som beskytter deg fra støtbelastningen, samtidig som den lette vekten gjør at skoen fint kan brukes også på raskere økter. Med andre ord et ypperlig valg for nye løpere.


Dette er den eldste løpeskoen i On sitt sortiment, det var denne som bragte «running on clouds» til løpeverdenen. I dag finner du den fjerde generasjonen av Cloudsurfer på markedet.

Selv om modellen har fått sine oppgraderinger med årene, er det fortsatt CloudTec®-teknologien på sitt mest raffinerte. Cloudsurfer kombinerer demping og fart for en unik løpsopplevelse med myke landinger og eksplosive fraspark.


Cloud X er en fjærlett fartsfest av en sko. Denne modellen er ideell for raske løpeturer, intervalløkter og konkurranser. Samtidig er det ikke en rendyrket konkurransesko, også her har On løftet frem allsidigheten.

Cloud X kan like fint brukes på friidrettsbanen som på kontoret eller på treningsstudioet. Har du lagt nybegynnerstadiet bak deg og ønker å avansere løpingen din, er dette et godt valg, enten du liker hardøkter eller kortere kveldsturer hvor respons og snert i steget står i fokus.


Cloudswift er den ultimate urbane løpeskoen. Den står imot harde støt fra asfalt og betong, og var Ons første sko med det suverene dempematerialet Helion™, som er designet for å gi en unik kombinasjon av respons, demping, slitestyrke og støtte. Med denne på føttene blir asfaltjungelen din foretrukne lekegrind.

Cloudswift håndterer både lengre og kortere turer. Her er komfort og eleganse kombinert i en veldempet løpesko som du helst vil fortsette å ha på deg hele dagen.


Cloudultra – for terrengløperen

Trives du best på variert underlag og i terrenget, er Cloudultra skoen for deg. Mellomsåla består av et dobbelt lag med Ons patenterte CloudTec®-teknologi i tillegg til et dobbelt lag av Helion™-skum. Dette gjør Cloudultra til en veldempet arbeidshest for de lange turene i terrenget.

Overdelen er lett og pustende, og har den geniale løsningen FlipRelease™, som enkelt gir deg litt bedre plass når føttene har hovnet opp etter mange kilometer på stien. Yttersålen i gummiblandingen kalt MissionGrip™ gir deg et trygt og solid grep, selv på vått og sleipt underlag.