Isabel Aarnes nærmer seg finalen på prosjektet «100 maraton før fylte 40 år». Dette feires med å invitere til et egetarrangert løp hvor hun løper maraton nr 100 den 14.oktober

Hvis du har deltatt på et løp i Norge de siste årene, uansett om det er langt ute i distriktet eller i en storby, uansett om det er maraton eller lengre – så har du helt sikkert både sett og hørt Isabel Aarnes i feltet.

Hun er løperen som alltid smiler, alltid snakker med folk, og gjerne synger litt underveis i løypa. Ikke minst deltar hun på et løp så godt som hver helg.

Da Runner’s World gjorde et intervju med Isabel i 2019 hadde hun løpt i seks år. På de seks årene hadde hun allerede rukket å gjennomføre 29 maraton, og planene om 100 maraton før fylte 40 år var godt i gang. Planene om et markeringsløp var også i emning.

Hatet å løpe

Før 2013, da hun bestemte seg for å begynne å løpe, var idrett overhodet ikke en del av livet hennes. På skolen var hun den som ble valgt sist i gymtimene, og på skidagene var hun alltid sistemann frem. Trening interesserte henne ikke.

– Jeg gjorde en skikkelig endring i livet mitt, og at jeg skulle bli ultraløper er det vel ingen som hadde trodd, sier Isabel.

Våren 2014 debuterte hun med startnummer i Iform-løpet før Krokskogen Halvmaraton sto for tur. Og hun elsket det!

Samme høst løp hun sin første maraton, i Oslo, og opplevelsen var over all forventning. Ni år senere løper hun altså sin hundrede maraton.

Samler på løp

Isabel samler ikke på raske tider og personlige rekorder, hun samler på løp og opplevelser.

– Å samle løp i stedet for å jakte tider passer meg mye bedre, da får jeg også bedre opplevelser. Jeg liker også å utfordre meg selv med å prøve nye, lengre og tøffere løp. Den følelsen du får når du passerer målstreken og er fornøyd med egen innsats kan ikke beskrives, den må oppleves, sa Isabel til RW i 2019.

Inviterer til løp

Nå nærmer prosjektet seg en finale. I anledning maratonjubileet inviterer hun til fellesstart på sin hundrede maraton.

Løpet finner sted i rulleskiløypa på Eidsvoll Verk skistadion den 14. oktober 2023. Den flate runden er kontrollmålt til 538,2 meter, og underlaget er asfalt, bortsett fra et lite grusparti på cirka 20 meter.

Medalje er viktig

I mål på Isabels maraton nr. 100 venter selvfølgelig en fin deltakermedalje i tillegg til brus og kaker. Det er med andre ord duket for en ekte løpefest i Isabels ånd, der altså!

Isabels medaljesamling anno 2019. Den er nok doblet i størrelse siden da. Foto: privat

– Jeg er nok over middels opptatt av om løpene jeg deltar i har fine deltagermedaljer. Jeg bare elsker å samle på medaljer, fortalte Isabel til RW i intervjuet fra 2019. Det er bare å glede seg til medaljen i hennes eget løp!

Les mer om Isabels maraton nr. 100 her!