Sponset innlegg
Er du årets Trail Hero?

Er du årets Trail Hero?


Dynafit er nå på jakt etter årets ambassadører – søk om å bli en Trail Hero her!

Hvis du har fjell- og stiløping godt plassert oppe på topp tre-lista di over favoritting i livet, og nesten sliter med å finne ut av om du skal plassere terrengløpinga eller ektefellen øverst, da er du på rett sted.

Dynafit har i flere tiår vært markedsleder innen toppturutstyr – alt fra rando til skyrunning.

Den dedikerte linja av klær, sko, sekker og drikkesystemer for fjelløping er finjustert ned til den minste detalj, slik at du kan ferdes fritt og funksjonelt i fjellet.

Nå søker Dynafit etter årets ambassadører, kalt Trail Heroes.

Her er den blide buketten av eksisterende Trail Heroes – les mer om ambassadørrollen under bildene.

Hva skal til for å bli en Trail Hero?

Dynafit søker løpere som føler fjellet i DNA-et sitt, og som har terreng- og fjelløping som sin største lidenskap.

Hvis du i tillegg liker å spre natur- og løpeglede i dine kanaler, er dette ekstra fint.

Du må også like å delta på konkurranser innen terreng- og fjelløp, men det stilles ingen krav til nivå.

Som Trail Hero får du:

 • Et community av likesinnede, inspirerende fjelløpere.
 • Et komplett løpsoppsett fra Dynafit, dette inkluderer bekledning, sko og utstyr.
 • I tillegg får du muligheten til å delta på Dynafit-løp i Norge.

Søk om å bli en Trail Hero her!

Du kan søke fram til 15. mai, og det vil bli valgt ut 3–4 løpere som blir kontaktet.

Test av Brooks Caldera 6 – en allsidig maksimalist

Test av Brooks Caldera 6 – en allsidig maksimalist


Brooks Caldera 6 har fått seg en real oppgradering sammenlignet med forgjengerne. Vi var skeptiske til stimonsteret med den markante mellomsåla – men, ble overrasket! Se videoen og vår dom her.

Denne sjette versjonen av Brooks Caldera er kanskje ingen spesialist i superteknisk terreng, men er til gjengjeld en allsidig maksimalist som er med på moroa, enten du løper på fjellet, i skogen eller til og med på asfalt.

 • Vekt: 281 g (dame) / 320 g (herre)
 • Drop: 6 mm (32/26 mm)
 • Pris: 1600 kr
 • I salg på loplabbet.no

Se videoen og vår dom her:


Den gamle damen og havet

Vi så en krokete, haltende, aldrende løper den morgenen. Det viste seg å være noe helt annet. Et fantastisk eksempel på at man både kan lære og løpe så lenge man lever.
Les mer

Dette bør du gjøre på konkurransedagen

Siden det er dumt å gå seg vill når man har kjempet seg gjennom nesten hele skogen av trening og forberedelser, kan det være lurt å følge disse rådene. Her er ti tips til timene før du stiller deg på startstreken.
Les mer

Fire tips til halvmaratontreningen

Løping er en nådeløs idrett uten steder å gjemme seg, og kroppen må være forberedt på å håndtere distansen. Det er ikke bare å melde seg på en halvmaraton og stille til start. Så, hva gjør man?
Les mer

Courage de la France

Å løpe langsmed turkist hav, i perfekt temperatur, med vin og croissanter og deilige franske r-er flyvende rundt ørene dine. Det høres ut som et eventyr, og det er jo akkurat det det er. Her er vår opplevelse av det vakre løpet med det lange navnet: Marathon Des Alpes-Maritimes Nice Cannes.
Les mer

Testet! Treningstøy og utstyr til to- og firbeinte

Først og fremst har Non-Stop Dogwear vært kjent for kvalitetsutstyr til den firebeinte, men har nå også kommet med treningstøy til oss tobeinte. Deres slagord er «Release your dog’s potential», men det er ikke bare hundens potensiale som nå får utløp.
Les mer

Rondane 100 klar for tredje utgave

For tredje gang inviteres norske og utenlandske løpere til Folldal for et unikt og spektakulært løp. Ultraløpet Salomon Rondane 100 er blitt godt tatt imot av både det norske og internasjonale ultraløpermiljøet. De spektakulære omgivelsene, historien og løypas utforming har gjort løpet til et populært innslag på den norske ultraløperkalenderen! 
Les mer

Slik har Pål trent seg til perseform før Göteborgsvarvet

Da er det kun få dager igjen til vårens løpemessige høydepunkt nemlig Gøteborgsvarvet! Jobben skal nå være gjort og nå er det bare å hanke inn mest mulig overskudd og godfølelse fram mot start. Er målsettingen fortsatt realistisk og hvordan har treningen egentlig vært? Det er på tide med en statusjekk.
Les mer

Verdens letteste vanntette jakke

Vi løpere liker det lett. Ingen overraskelse der. Det som kanskje er overraskende, er at verdens letteste vanntette jakke kommer fra norske Non-Stop Dogwear, som til vanlig lager utstyr til aktive hunder. Vi har testet det lette vidunderet av ei løpejakke.
Les mer
Test ut trailparadiset Mürren-Schilthorn

Test ut trailparadiset Mürren-Schilthorn


Kan vi friste med terrengløping i et uendelig stinett i et av verdens vakreste landskap? Hvis dette høres fristende ut bør du ta turen til Mürren-Schiltorn i de sveitsiske alpene.

Området rundt Mürren-Schilthorn byr på fantastiske muligheter for å oppleve trailløping i et spekakulært fjellandskap – alltid med de velkjente toppene Eiger, Mönch og Jungfrau innen synsvidde. Hvis du løper opp til toppen Schilthorn (2970 m) får du dessuten en panoramautsikt over 200 sveitsiske alpetopper.

Blomstrende daler og snødekte topper – det kan ikke bli stort bedre! Foto: Belinda Bühler

Mürren – det perfekte utgangspunkt

Alt dette og mye mer kan du enkelt oppleve med utgangspunkt i den bilfrie fjellandsbyen Mürren. Herfra går det et uendelig nettverk av velholdte og godt merkede stier som er lettløpte og vakre.

Og det er ikke bare antallet stier som gjør Mürren til en terrengløpers paradis – variasjonen i landskapet og naturen i de ulike dalene, i tillegg til de mange fjelltoppene, gjør at det alltid finnes noe nytt å oppdage her.

Gondol-reise som oppvarming

Du tar deg opp til Mürren med gondolen som kobler sammen Lauterbrunnen-dalen og Stechelberg. Den går deretter videre opp til stasjonen Birg som ligger halvveis opp på den 970 meter høye toppen Schilthorn. Den 30 minutter lange turen er i seg selv en makeløs opplevelse. Gondolen passerer storslåtte fosser, bratte klipper og frodige fjellsider.

Tar du gondolen helt opp til toppen, finner du den verdenskjente restauranten Piz Gloria, kjent fra James Bond-filmen «I hemmelig tjeneste» fra 1969. Her belønnes du med 360-graders utsikt over fjelltopper som Eiger, Mönch og Jungfrau.

Foretrekker du å løpe ned etter gondolturen opp, så funker det riktig så fint. Vil du ha en enda tøffere utfordring? Test Inferno Triathlon (les mer lenger ned) som har verdens kanskje bratteste løypeprofil – målgang er oppe på toppen!

Deltakerne går i mål på toppen av Schilthorn. Foto: Philipp Schmidli swiss-image.ch

Løp fra Allmendhubel

Et annet godt utgangspunkt om du vil utforske området i løpesko er toppen Allmendhubel (underkant av 2000 m). Fyll på med energi i restauranten på toppen før du gir deg i vei nedover en av de mange stiene som leder herfra.

Du kan for eksempel prøve deg på Northface Trail som går via Blumental over blomsterenger og gjennom skogholt tilbake til Mürren. Eller den vakre Mountain View Trail som går parallelt med fjellkjeden og dermed gir deg enestående utsikt.

Utsikten er makeløs langs Güggisgrat-stien. Foto: Belinda Bühler

For erfarne fjellfolk

Søker du mer krevende utfordringer kommer du ikke til å bli skuffet. Stiene fra Schilthorn til Poganggen eller fra Birg ned til den pittoreske dalen Schilttal er varmt anbefalt for den mer erfarne fjelløperen.

En favoritt for de mest hardbarkede terrengløperne er den drøyt 16 kilometer lange Güggisgrat-stien. Etter omlag 800 høydemeter med løping gjennom skogen når du toppen – og belønnes med utrolig morsom løping langs fjellkammen på Güggisgrat.

Bratte bakker i Inferno Triathlon. Foto: Remy Steinegger swiss-image.ch

Ikke gå glipp av Inferno Triathlon!

Den 19.–20. august arrangeres Inferno Triathlon – en spektakulær utholdenhetskonkurranse i de sveitsiske alpene. Konkurransen innledes med 3,1 kilometer svømming i sjøen Thun på 552 meters høyde, etterfulgt av 97 kilometer landeveissykling og 30 kilometer mountainbike. Målgangen skjer etter 25 kilometer løping opp til toppen av Schilthorn på 2970 meters høyde.

DHL-stafetten inviterer til stafest!

DHL-stafetten inviterer til stafest!


Torsdag 25. august blir det piknik og stafettmoro i Frognerparken under DHL-stafetten. Meld på ditt stafettlag allerede NÅ!

Runner’s World er mediepartner for DHL-stafetten i Oslo.

DHL-stafetten er et stafettløp i Frognerparken med høy trivselsfaktor og masse løpeglede. I DHL-stafetten løper hvert lag fire etapper i samme løype på 4 km. Etappen i DHL-stafetten svinger seg rundt i Frognerparken i en utradisjonell, men flat og tilskuervennlig løype. Veksling foregår i start- og målområdet, som ligger rett sør for Skøyen skole. 

For de som ikke ønsker å løpe, har DHL-stafetten også en egen WALK-klasse. Klassen er godt egnet for alle bedrifter og vennegjenger som ønsker en gåtur gjennom den tradisjonsrike Frognerparken, for så å delta på det sosiale sammen med venner og kollegaer etterpå. Delta med bæremeis, barnevogn eller rullator – i DHL-stafetten finnes det klasser for alle aldre!

SOMMERFEST: Topp stemning med piknik etter DHL-stafetten i 2019.

Piknikområdet i Frognerparken er også det perfekte stedet å samle løperne og heiagjengen. Den største fordelen med at alle etappene løpes i samme løype, er at parklivet kan nytes med gode kollegaer og venner både før, under og etter løpet. DHL-stafetten er mer enn bare en stafett – det er også en folkefest! Du og ditt stafettlag kan velge mellom:

 • Bestill lekker grilltallerken eller meny fra Helt Raa
 • Bestill helt egen catering 
 • Kjøp mat & drikke i våre foodtrucks
 • Ta med egen piknikkurv og benytt de store fellesgrillene
 • Det store ølteltet er åpent for alle

Med over 200 000 deltakende løpere hvert år er DHL-stafetten i Danmark verdens største mosjonsløp. Løpet er et stafettløp for både bedriftslag, klubblag og private med fokus på teamarbeid og sosialt samvær. Siden 2016 har DHL-stafetten også blitt arrangert i Oslo, frem til covid-19 satte en stopper for arrangementet de to siste årene. I 2022 er det endelig klart for stafest i Frognerparken igjen!

STAFEST: Den gode lagfølelsen gjør DHL-stafetten ekstra stas.

Hvem kan jeg løpe stafett sammen med?

Hvert lag i DHL-stafetten består av fire personer som løper 4 km hver. Det konkurreres i følgende tre klasser:

 • Damer: 4 kvinner
 • Herrer: 4 menn
 • Miks: 2 kvinner og 2 menn

Det kan ikke være 3 menn på et mikslag. Et mikslag kan kun bestå av 2 kvinner + 2 menn eller 3 kvinner + 1 mann.

Bli med på STAFEST i Frognerparken torsdag 25. august kl. 18:00! 

Davos X-Trails – nytt navn, samme fantastiske løp

Davos X-Trails – nytt navn, samme fantastiske løp


Dette løpet er et internasjonalt høydepunkt for mange terrengløpere. Med ulike distanser og grad av krevende terreng, fører de ulike løypene deg over eventyrlige stier i et pittoresk, alpint landskap.

Davos X-Trails – tidligere kjent som Swissalpine – er ikke bare det eldste maratonløpet i Graubünden, men også et av de største i Alpene. Nå har arrangementet fått en facelift: Nytt navn, en helt ny lokal arrangørorganisasjon og ny nettside.

Men, én ting forblir det samme: Den unike løpspplevelsen i fjellene rundt Davos med en karisma som strekker seg langt utover landegrensene.

Alle de populære distansene i Davos X-Trails består også, med Diamant-løpet (tidligere kun kalt K68) som juvelen i krona.

Et løp for alle

Med fire distanser å velge blant, er dette et løp for alle som ønsker kombinasjonen utofrdring og naturopplevelse. Til og med et eget barneløp står på agendaen.

Davos X-Trails er kjent for masse liv i løypa og velutstyrte serveringsstasjoner underveis.

Hoveddistansene er delt opp i bronse, sølv, gull og diamant, i stigende rekkefølge alt ettersom hvor lang distansen er:

Bronse-løpet 10 km

Kanskje er du med som support og heiagjeng for kjæresten eller kompisen, men har lyst til å kjenne litt på konkurransenerver du også? Da passer det yperlig å slenge seg med på den korteste distansen på 9,3 kilometer.

Denne distansen passer også perfekt til ferske løpere som vil ha en smakebit av konkurranseløping. Målgang er på samme sted for alle distansene, noe som gir deg følelsen av å være en del av trailløper-eliten.

Start og mål er på samme sted, belag deg på rundt 160 høydemeter og masse idyll!

Sølv-løpet 23 km

Her starter du oppe i Klosters og tar deg ned langs elva mot den idylliske landsbyen Monbiel. Herfra skal du ut av dalen langs den populære Zwergenweg mot Selfraga. Og her starter klatringen, men omgivelsene vil også ta pusten fra deg på den nydelige stien opp mot løpets høyeste punkt på 1631 meter.

Med panoramautsikt løper du siste strekke langs Davos-innsjøen mot målgang.

Gull-løpet 43 km

Ørlite lenger enn en maraton, og med litt over 1400 høydemeter både opp og ned, er dette en skikkelig dagstur i storslått landskap. Start og mål er på samme sted, i Davos, men du skal over Scaletta-passet og over den unike Panoramastien til Sertig-passet.

Du vil se isbreer, passere landsbyer, løpe gjennom skog og over fjell. Løpets høyeste punkt er på 2739 meter. Denne distansen byr med andre ord på det aller meste.

Diamant-løpet 68 km

Dette løpet lever opp til navnet sitt på alle måter. Stiene formelig funkler og glitrer, så vakre som de er. Samtidig er løypa mangefasettert som en nyslipt diamant – her får du et variert og bredt spekter av ulikt underlag og forskjellige omgivelser.

I likhet med gull-løpet skal du også her forsere Scaletta-passet, Sertig-passet og Panoramastien, men du skal i tillegg passere flere koselige landsbyer før du tar deg gjennom skogen og tilbake til mål i Davos.

Reis med Springtime til Davos!

Reis med løpsreisearrangør Springtime til Davos 24.–31. juli 2022. Pakkereisen byr på fantastiske dager med aktivitet, løping og vandring i alpemiljøet. Her får du en opplevelse sammen med likesinnede i storslått natur. Oppholdet avsluttes med valgfri distanse i Davos X-Trails.

To allsidige og responsive terrengsko fra The North Face

To allsidige og responsive terrengsko fra The North Face


Bli kjent med den nye stjernen på terrengskohimmelen! Vi har tatt en titt på The North Face-modellene Vectiv Infinite Off Trail og karbonskoen Flight Vectiv.

Never stop exploring, er ett av slagordene til amerikanske The North Face. Dette gjør seg også gjeldende i produktene deres.

Vi skal ta et dypdykk inn i bruksområdene og spesifikasjonene til to av deres hotteste trailmodeller.

Vectiv Infinite Off Trail

The North Face Vectiv Infinite Off Trail er terrengskoen som har alt: Støtte og stabilitet, demping og respons, og selvfølgelig grep og slitestyrke.

Takket være den gode dempingen, egner denne modellen seg fint til lange treningsturer i variert terreng, men også ultraløp.

The North Face er kjent for å være første merke ut som bruker karbonfiberplate i terrengsko (les mer om Flight Vectiv lenger ned).

Stabilitet og støtte

I Vectiv Infinite Off Trail er det brukt en Pebax-plate i kombinasjon med rocker-geometri. Dette gir et kvikt fotisett og fraspark og bidrar til god flyt i terrenget.

Pepax-platen er dratt noe opp på kantene rundt foten, slik at du føler deg trygg og stabil. Dette gjør også at skoen fint takler både lange turer, men også raskere tempo.

Nettopp stabilitet og støtte er viktig i ulendt terreng. Denne støtten finner vi også igjen i overdelen, laget av materialet Matryx forsterket med Kevlar og polyamidgarn. Foten holdes trygt på plass, selv i bratte partier, samtidig som det er akkurat nok fleksibiltet til at komforten er ivaretatt.

Demping og grep

Den 3D-støpte hælkappen bidrar også til at foten føles komfortabelt og trygt låst inne i skoen. Vectiv Infinite er ikke den smaleste modellen, men passer godt til normale føtter og løpere som ønsker litt ekstra plass i tåboksen.

Det er raust med demping i mellomsåla, og de 5 millimeter dype knottene gir deg godt grep i mykt og gjørmete terreng. Gummiblandingen sørger for god friksjon og et suverent grep på steiner og hardere partier.

THE NORTH FACE VECTIV INFINITE OFF TRAIL

 • Perfekt balanse mellom respons og beskyttelse.
 • Tredimensjonal Pebax-såle med dobbel densitet.
 • Dropp: 6 mm

The North Face Flight Vectiv

Dette er altså verdens første terrengsko med karbonfiberplate – og den kommer i full lengde for å gi både beskyttelse, men først og fremst snert i steget.

Platen er dratt opp på den laterale siden for å øke støtten og stabiliteten i steget, slik at du unngår overtråkk i ulendt terreng.

Den fremste egenskapen til karbonfiberplaten, er at den, i kombinasjon med rocker-geometrien i såla og det veldempede skummet, bidrar til god respons og driv i steget.

Dette er en sko utviklet for de lengste distansene. Her står komforten og dempingen i høysetet, samtidig som du får beskyttelse og grep som seg hør og bør.

Fantastisk farge på årets kvinnemodell av Flight Vectiv
Myk, men stabil overdel

Sømløs og fleksibel overdel gjør at foten får plass, selv når den hovner opp etter mange timer på stien. Vi digger overdelen! Ja til flere sømløse modeller uten tunge.

Rundt mellomfoten består overdelen av Matryx-paneler som gjør at foten sitter godt på plass og har raust med stabilitet på den alterale siden. Dette forhindrer overtråkk og vridninger i ulendt terreng. Materialet er superlett, pustende og drenerende.

Herremodellen i en litt dypere rødtone.
Allsidig grep

Yttersåla i Surface CTRL gir godt grep på alle typer underlag og har knotter på 3,5 millimeter som graver seg godt ned i mykere partier og gjør dette til en allsidig sko som takler mange typer terreng.

THE NORTH FACE FLIGHT VECTIV

 • Laget for ultradistanser: Maks slitestyrke, demping og komfort.
 • Allsidig grep.
 • Karbonfiberplate + rocker-geometri = digg løpsfølelse med respons!
 • Vekt: 285 g (herre), 245 g (dame).
 • Dropp: 6 mm

Felles for begge modeller:

 • VECTIV™: Innebygget kombinasjon av 3D-plate og en vuggeformet mellomsåle som omdanner energi til kraft som driver deg framover.
 • OrthoLite®: Lett og ventilerende innersåle med innebygget fukthåndtering og antimikrobakterielle egenskaper.
 • Matryx®: Overdel-materialet i Matryx består av slitesterk og beskyttende Kevlartråd og polyamidgarn som sammen leverer støtte, slitestyrke og fleksibilitet.
 • Surface CTRL®: Sålen av biobasert gummiblanding gir overlegent grep og slitestyrke.