Mari Weider - Runner's World
Annonse

Mari Weider

Ønsk oss lykke til!

Da er dagen her - vi stikker til England for å forsvare Norges ære - 3 staute vikinger skal møte 2 vikinger til i Wolverhapton og sammen skal vi vise Mr Mouse at vi ikke lar oss skremme!

Bagen er pakket, utstyret testet og funnet godkjent, det blir neopren all the way for meg også, jeg har klipt av armer og ben så det blir mer behagelig å løpe med, men med +/- 2 grader celsius og nysnø i England orker jeg bare ikke å fryse ræva av meg (bokstavlig talt!)

Dette blir helt awesome...jeg har en million sommerfugler i magen min, vet ikke om jeg gruer meg eller gleder meg mest - antagelig en god blanding!

Som den ekte blondina jeg er så ble gårsdagen brukt til litt forberedelser til tur - sov et par timer fordi kroppen krevde det, løp 5 rolige km på mølla (bare for å roe hue litt), tok en kjapp beinøkt med boxbøy og markløft (helt feil, ja jeg vet det...men hadde så lyst), ordnet meg litt, og prøvetestet litt forskjellige outfits...vet vi skal ut og løpe, men samtidig skal jeg faktisk på kjærstetur og! Men jeg er flink til å pakke, så av hele bagen full av løpeutstyr er en bitteliten krok fylt med en liten sort topp som kanskje passer på en engelsk pub ;) Og så drar vi seff Norwayoutfiten utenpå ;) Er jo ikke helt ordinær kjærstetur kan man si ;)

Men følg meg gjerne på instagram...vet ikke hvor mye blogg jeg rekker å oppdatere...men lover å oppdatere instagram i det minste ;) @ultrababe og #teamvikingrace

KlemMari

Publicerat: 2015-01-31 08:51 Kommentarer (0)Vil DU være med?

Ifjor tok Supermann og jeg som første nordmenn (?) trifectamedaljen i Spartan Race. Spartan race arrangeres over store deler av verden, men vi valgte det billigste alternativet når det blir mye reising - England. Og vi angret ikke! På lik linje med Norge, så er det utrolig herlige ildsjeler som arrangerer hinderløpet, og da blir det god stemning!

I England har de lagt det opp med løping av Sprint (5 km +) og Super (12 km +) samme helg, og Beast (19 km +) distansen et par helger senere. Løper man alle 3 distansene samme år, får man altså denne utrolig kule trifectamedaljen!

Planene har vært litt vage om hva vi skulle gjøre iår, men på bakgrunn av ganske mye reising også iår, så velger vi å ta turen tilbake til Pippingford i Sør-London og ta trifecta der en gang til. Helgene er som følger:

Sprint/super: 19 + 20.september

Beast: 27.september

Vi ble veldig glad i stedet der løpet blir arrangert - hovedområdet er på et stort jorde, der mange hindre så plassert så det er perfekt for tilskuere å stå der - på de ulike løpene, så løper man litt ut i periferien, for så å komme inn og ta et par hindre før man løper ut igjen, og så tilbake. Sånn går det hele tiden, så derfor er det alltid mye som skjer, og mye å se på inne på området.

Selve terrenget er en blanding av myke jorder, gjørme (masse gjørme), små lier å løpe opp så det er definitivt en fordel med bakketrening, det er mange bekker vi krysser og myr/sumpliknende områder som setter store krav til teknisk løping når det blir skikkelig vått. Så for de som er glad i terrengløp så er dette perfekt. Hindrene er herlige, noen setter litt tekniske krav, men de fleste er overkommerlige for alle - dette vi har fallt for med Spartan Race - sikkerhet er i fokus her og det er godt. Straffen for å ikke klare et hinder er på Spartan race 30 burpees uansett distanse så det er bare å øve på dette!

Ifjor fant vi ut at skal man gjøre det til en ren løpetur, er det enkleste å ta fly til Gatwick, buss derifra til idylliske East Grinstead og vi valgte der å bo på spahotellet Felbridge hotell. Veldig god standard og mulighet for massasje og egenpleie før og/eller etter løpene. East grinstead er forøvrig en utrolig herlig by, med både gode spisemuligheter, herlige pub'er og søte små butikker.

Ifjor dro vi altså alene, men iår hadde det vært utrolig kult å være en gjeng med vikinger som virkelig satte preg på løpene! Er dette noe for deg? Alene eller som teambuilding? Ta kontakt da vel så får vi til en skikkelig kul tur!

Klem fra Mari og Supermann

Tights: Mari  Tights: Martin

Publicerat: 2015-01-26 15:49 Kommentarer (0)På tide å begynne å pakke!

God morgen alle sammen - eller jeg sier vel egentlig god natt! Etter 10 timer på natt er det alltid deilig å gå og legge seg. Jeg er egentlig veldig glad i å jobbe turnus, men samtidig så føler jeg at tiden flyr litt fra meg. Spesielt når jeg jobber netter, da er det fort gjort at tiden går veldig fort mellom de vaktene jeg har, og så får jeg liksom ikke gjort noe.

Og det er helt uaktuelt! Om kun 9 dager sitter vi på flyet til England - igjen! Det er på tide å starte hinderløpsesongen 2015! Og valget vårt er verst mulig - vi starter med et av verdens hardeste og tøffeste løp, Tough guy - the original! Dette løpet regnes som hinderløpets vugge, og det er en fyr ved navn Mr Mouse som finner på hva vi skal gjøre. Banen er allerede besiktiget av redaktøren i Obstacle race magazine, og han sier vi har mye å glede oss til....jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det. Utfordringen ved dette løpet er å klare å fullføre. Å hige etter noen plassering her er helt uakuelt. For det første må man betale seg opp ganske mye penger for å stå i første heatet (alle pengene går til veldedighet så det er jo flott!), og for det andre tror jeg det er en prestasjon bare å fullføre! Det er nemlig en 30% failrate på løpet, der medisinsk personell underveis i løypa har rett til å ta deg ut av løpet hvis de mener du er uskikket til å løpe videre.

Her får dere en liten forsmak på hva vi skal igjennom... 

Crazy - I know...men det er jo liksom den ultimate utfordringen da...og klarer vi dette blir resten av sesongen bare barnemat!

Men dere skjønner sikkert at jeg må begynne å pakke litt. Denne gangen er det ikke bare å slenge ting i en koffert og dra. Nøye planlegging fra innerst til ytters på til:

- VARMT SKIFT! Ull, ull og ull!

- Sportsbh som er lett å få av seg når man har blitt nedkjølt og ingenting virker

- Mudsocks (ull)

- Vintertights 

- Norway tights (for show) 

- Kompresjon innerst (ull innenfor der?)

- neoprenvest eller genser

- Jakke?

- Team-t-shirt (team Viking Race Norway) 

- Gore-tex sko 

- Løpelue

- Neoprenhansker

- Buff

- Boblekåpe!!!

- Enkel energi å få i oss etter målgang

- Ja og selvfølgelig tørre votter, lue og skjerf

Greit å skrive en liste ser jeg, for her kan mye gå galt...

Klem Mari 

Definitivt IKKE løpe i shorts!

Publicerat: 2015-01-22 06:02 Kommentarer (0)En hinderløpers dagbok

Hei alle sammen. Så utrolig gøy å få lov å skrive til dere. Jeg har til nå hovedsakelig skrevet om hinderløp på bloggen min – ultrababe.blogg.no – og på motivasjonssiden til Proteinfabrikken – bedretrent.no.

Men nå skal jeg endelig få en plattform å skrive på som kun dreier seg om løping og da spesielt om hinderløp. Jeg gleder meg så utrolig til å dele både treninger, motivasjon og erfaringer rundt hinderløp med dere. For å starte litt pent, tenkte jeg å bare presentere meg selv litt kort så vi blir litt kjent.

Jeg heter altså Mari og er akkurat fylt 39 år. De tallene ser ikke så pene ut på papiret kanskje, men jeg kan røpe for dere at 40 er de nye 30-årene så her er det bare å glede seg. Alder er kun et tall på papiret og ikke nødvendigvis hvordan man føler seg. I forhold til meg selv, er jeg ganske så stolt av at med to barnefødsler bak meg og rett ved målstreken til 40, så er jeg nå i mitt livs beste form! Jeg har aldri følt meg bedre, aldri løpt bedre, aldri vært så sterk som jeg er nå – ja livet er faktisk helt perfekt. Nå skal det dog sies at forskning sier vel noe om at man må kjempe litt ekstra når man blir eldre for å holde tritt med de yngre...men den utfordringen tar jeg på strak arm!

Utover å ha to barn, være gift med en brannmann (som dere etter hvert kommer til å bli kjent med som Supermann), jobbe som intensivsykepleier – så er trening min store lidenskap. Jeg har trent så godt som hele livet og løping har alltid vært en del av min pasjon. Jeg er kanskje ikke den raskeste løperen, men jeg nyter når jeg løper. Og etter et par års avbrekk med landeveissykling, er jeg nå tilbake til løpingen. Og løpingen kombinerer jeg med styrketrening. Og nå nærmer vi oss kjernen! Jeg elsker både å løpe OG å være sterk. Sammen danner det det perfekte grunnlag (har jeg funnet ut) for å bli en god hinderløputøver!

I utlandet har hinderløp eksplodert som en idrett de siste årene, og i Norge har vi endelig begynt å skjønne at dette er gøy og dette er noe vi også vil drive med! I Norge har Råskinnet kanskje vært det nærmeste vi har kommet hinderløp...eller i det minste gjørmeløp kan vi vel kalle det, men i 2013 kom Viking Race og X-run og startet hinderløpene i Norge! Jeg var med på de begge og ble bitt av basillen. Det resulterte i at jeg høsten 2013 overrasket Supermann med en farsdagsgave der vi skulle løpe vårt første Spartan Race i 2014. Jeg skal ta dere med på en reise i alle disse løpene etter hvert og fortelle om alle sammen – men min historie er så langt denne:

2013:
- X-run – lag
- Viking Race 5 km

2014:
- X-run – lag
- Viking Race 5 + 10 k m
- Toughest
- Spartan Race – Sprint/Super/Beast – Trifectamedaljen!
- Superior Race – Gøteborg

Hvis jeg sammenlikner meg med løpere i det store utland er dette en sparsom liste, men her hjemme i Norge så er det et ganske anstendig antall løp. Og flere skal det bli – og jeg gleder meg til å ta dere med på reisen!

Klem fra Mari

Publicerat: 2015-01-19 08:16 Kommentarer (0)MerMari Weider

Dedikert hinderløper, 2 barnsmamma, intensivsykepleier og gift med Supermann. Lidenskapelig opptatt av en aktiv livsstil vel balansert med et liv verdt å nyte. Jeg gleder meg stort til å dele alle mine hinderløpopplevelser med dere, både gamle og nye – og håper dere vil være md meg på min ferd. Etter å ha trent mye forskjellig hele livet er det så utrolig deilig å endelig ha funnet min nisje. Dere kan følge meg på http://www.ocrnorway.no/ eller instagram – ocrqueen. Snap - OCRNorway

RSS-flöde

ArkivMest lest


I bloggen

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Bjørg Astrid JohannesenMer

For en dag det ble! For en helt fantastisk dag Oslo Maraton! Lørdag 21. september 2019 skriver seg ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser