Utfordret!! #trolljeger


Shiiiiit folkens! Nå skjer det så mye gøy på en gang at jeg nesten ikke vet hvilket ben jeg skal stå på…fotoshoots (ja i flertall), treninger, race og utfordringer! Gjennom hinderløp har jeg fått herlige nye venner som stadig utfordrer meg på treninger. Og idag fikk jeg nemlig en utfordring selv!

Jeg har fått invitasjon tidligere i år til å løpe Trolljegerløpet. Men dessverre passer det ikke inn med sommerferieplaner…MEN så…hva skjer? Jo – nå skal de nemlig ha løp i Bergen også! Nærmere bestemt Fløyen! Hallooooo liksom! På en skala fra 1-10 hvor kult er det?!? Og…enda bedre…vi har fri både Supermann og jeg! Så da blir det Bergentur i helgen 16-18. september! Stiller et lite jaktlag med Supermann, meg og Lars Martin! Hehe blir litt av en gjeng! Og enda større grunn til å øke fokus på bakkeintervaller de neste månedene. Det er vel bare oppoverbakker i Bergen eller hur?

Det blir utrolig spennende å prøve et nytt norsk løp. Jeg skulle så gjerne løpt alt som er, men dessverre koster det penger å reise rundt i Norge også, så da får Trolljeger være mitt nye norske løp iår!

For dere som måtte bo i nærheten av Sandnes så avholdes det jevnlig treninger også av Trolljeger, og som på Bootcamp Hønefoss er det også godt oppmøte på bootcampene her. Alt tyder på at dette er noe som fenger og folk digger det!

All informasjon om både treninger og løp samt påmelding finner dere på hjemmesiden deres HER eller på facebook HER.

Jeg gleder meg ihvertfall – er det noen fler der ute som har tenkt å løpe Trolljegerprøven i Bergen?

KlemMari

Trollgutta mine 😉

Siste utgave av Runner’s World

  • Alt om halvmaraton: Tips fra Sondre Nordstad Moen, Jack Waitz og Martin Lager. Sniktitt i treningsdagboka til Grete Waitz + to ulike treningsprogram på halvmara.
  • Angelika Sverdrup om hvordan hun ble en løper.
  • Etappeløping i Costa Rika.
  • Hvordan trene i unntakstilstand: øktforslag og konkrete tips.
  • Marita Stenhaug Johansen bruker løping som våpen i kampen mot MS-monsteret.
  • Kunsten å gå underveis i et langt ultraløp.
  • 7 GPS-klokker.
  • Kunsten å toppe formen riktig.

Bli abonnent


Ukens testløp gjennomført + Team OCRNorway


Wow folkens! For en helg det har vært – apebursdag i Ammerudtunnelen og oppstart av team OCRNorway! Et inspirerende møte med Skins Norge startet hele den karusellen, og jaggu har vi ikke hoppet på karusellen allerede en hel fin gjeng av oss! Det jobbes med både teamdrakter, og diverse andre goder og muligheter for oss i teamet – så dette må bare bli bra! Du kan lese mer om teamet HER og om du vil være med eller har noen spørsmål kan du sende mail til mari@ocrnorway.no –  det har allerede vært noen spørsmål fra folk som mener de ikke er gode nok – og la meg bare ha en ting klinkende klart – det er plass til alle hos oss, og tanken er å ha et lag å føle tilhørighet til, ha noen å løpe med, og ha noen å henge med både her i Norge på løp, eller på turer i utlandet!

Fun time med endel fra teamet i Ammerudtunnelen!

Men la meg ta dere tilbake til testløpet. Jeg sa jeg skulle gjennomføre et testløp på fredag ikke sant – og at jeg skulle fortelle dere om det hvis det var vellykket…og jeg kan vel ikke si noe annet enn at det var slitsomt, men vellykket for en liten OCR-2be!

Det var nemlig denne lille goingen som skulle testes på 5 km hinderløp – og hun besto…riktignok med endel pauser underveis, men dog aktive hinderløpspauser som push-ups, trappeløp, dipsgange, hoppe over bommer mm. Vi var ute i 45 minutter og hadde det både gøy, pushet grenser og showet i god hinderløpånd! Og med det er vi klare hun og jeg – til vårt første hinderløp sammen ever – Viking Race Fredrikstad blir Karoline sin debut i den voksne hinderløpverden. Viking Race har nemlig aldersgrensen 12 år som nedre grense, og med unntak av de største veggene – så acer hun de andre hindrene vel så bra som meg, så dette kommer til å gå knallbra! Dette har vært drømmen min så lenge nå, og jeg har nesten tårer i øynene over å endelig skulle få oppleve den. Og sammen med teamet mitt OCRNorway skal hun heies frem til en skikkelig mestringsfølelse!

Btw…visste dere at Viking Race nå har åpnet påmeldingen for alle sine løp – inkludert Oslo med både 5 og 10 km iår som ifjor! Det gledes!

Ukens treningsmål…


Og med det er påsken ferdig! Og for min del kan godt våren komme nå. Jeg er klar for litt sol og varme. Jeg skal ha en tur til på slalåm, men om det blir i påskeslush bryr jeg meg forsåvidt ikke.

Vanligvis pleier jeg å dele ukens treningsplaner med dere, men denne uken setter jeg meg rett og slett noen mål. Det har vært en hard påske (ingen ferie akkurat nå på denne jenta) og kroppen er litt på nedshuttingstur kjennes det ut som. Så de helt store planene vil jeg ikke sette meg…men et par mål kan jeg ha:

Løping:

Det blir en langkjøringsuke tenker jeg…får rett og slett se hva jeg får til, men ukens første langkjøring er allerede i boks, og videre ser jeg for meg noe som dette:

Man – langkjøring til jobb (sone 2)

Ons – bakkeintervaller (sone 3-4)

Tors – langkjøring til jobb (sone 2)

Fre – testløp med karoline ( 5 km)

Søn – slalåm

Det er på tide å se om jeg har lært noe som helst av coachen min, kan jeg stå på egne ben? Har jo ikke lyst til å ta av støttehjulene riktig enda…så hva sier du Robin?

Styrke:

Som vanlig blir styrke nedprioritert ifht løping, men et par momenter må jeg bare ha inne:

Daglig:

– rehab-øvelser av skulder + rygg

– chins

– push-ups

Tors – fullkropp med bl a markløft, utfall og nedtrekk + skulderpress

Lør – surprise!

Som sagt må jeg bare se hva jeg kan få til denne uken. Jeg håper neste uke blir litt snillere mot meg, og dessuten, det er kun 3 uker igjen til Toughest London!!! Damn – og med det smeller hele sesongen igang for godt. Om det ikke er løp hver helg, så er det jaggu ikke langt unna:

23. april – Toughest London

30. april – Viking Race Fredrikstad

7. mai – Holmenkollstafetten

21. mai – WOX

28. mai – Barskingen Rakkestad

4.juni – Tough Viking

12. juni – EM!

Shit – dette var mye, men veldig mye gøy da! Og jeg har en plan, jeg håper den kommer til å bli noe av – jeg skal løpe testløp med karoline på fredag, og hvis hun består testen så skal jeg røpe for dere!

Men dere – ha en herlig uke da –

KlemMari

Apemoro med Team Skins!

Strong Viking Mud Edition – jeg har funnet min overmann


Nok en eventyrlig helg er over og jeg må skynde meg å skrive en liten review til dere før hverdagen tar meg helt igjen. Det er nesten komisk hvordan det samme skjer hver eneste gang vi har vært på tur – for all del, å komme tilbake til jentene mine er det beste som er, men ellers – husvask, klesvask, middagslaging, lekser mm…vel det har ikke helt samme sjarmen som å svømme rundt i gjørma. Hehe – men det er jo en god ting ved det da – da vet jeg 100% at det er rett det vi driver med. Jeg sa til coach Robin under middagen «Jeg var så lei da jeg så vannhinderet, hvorfor skulle jeg gidde å gå under med hodet 3 ganger når det gjør så vondt, og jeg uansett hadde mistet båndet mitt?» Han så meg rett inn i øynene mine, og sa enkelt og greit «Fordi du elsker det!» og det er sant, jeg elsker virkelig denne sporten her, turene og menneskene med den. Men en ting er sikkert, skal jeg fortsette med dette, må jeg virkelig begynne å trene! For nå har jeg funnet min overmann, Strong Viking Mud Edition Odins wave var min Nemesis! #fail og følelsen av å mislykkes….

Det var egentlig Robin, Mona og Supermann som skulle på tur til Nederland og løpe Strong Viking mud edition. Det var kvalik til EM i hinderløp, og siden jeg har min kvalik klar, trengte jeg egentlig ikke. I tillegg har Supermann pratet lenge om strong viking løpene i Nederland, du finner de i 4 varianter, mud – hills – water og brother edition. Jeg vet ikke, men jeg har liksom ikke hatt helt behovet. Men så ble jeg brått meldt på sammen de andre, og etter en god del googlesøk, instagramspamming og facebookprofilering, måtte jeg jo innrømme at dette løpet absolutt så kult ut. Og å reise på tur med Mona og Robin, sammen med Supermann måtte jo bare bli bra. Og det ble bedre enn bra, det ble Superb!

Det var dog ikke før et par dager før løpet at vi fikk tilsendt reglene, og jeg fikk vondt i magen! På tross av at jeg har gått og klaget på juks og fanteri i hinderløpssporten, skulle jeg nå stille i et løp som skulle være dønn rettferdig, og jeg kjente jeg grudde meg. Vi fikk nemlig utdelt et armbånd i Odins wave (kvalik-puljen), vi fikk 3 forsøk pr hinder og ikke lov til å motta hjelp. Eliteheatet i Toughest har samme reglene, med unntak av at der får man en straffeløperunde istedet for at armbåndet ryker. For sammen med at armbåndet klippes, mister man også plassering og mulighet for å kvalifisere seg. Strong Viking følger samme regler som er satt i EM, og med det spisset alt seg til.

Men uansett…la oss kjenne litt på stemningen først! I følge Robin var det tilsammen påmeldt rundt 6000 mennesker denne helgen, det var løp både lørdag og søndag. Og begge dagene kunne man velge mellom distansene 7, 13 og 19 km. Vi skulle løpe Beast på 19 km (dog viste Garmin 20,2 km ved målgang!) Og her snakker vi profesjonelt opplegg! Jeg tør påstå at Strong Viking er noe av det bedre, tøffere og mest profesjonelle løpet jeg noen gang har løpt. Fra vi kom kjørende og ble møtt av godt skiltede veier, til vi skulle parkere og fikk god hjelp, til inngangspartiet der vi ble ønsket velkommen (og hade igjen da vi dro), til nummeruthenting og diverse salgsboder inne på området. Det var omskiftningstelt (med kalde dusjer ifølge Mona), godt med toaletter og musikken pumpet ut i området. Det var herlig kul dancemusikk, og man startet oppvarmingen på egenhånd der man smådanset rundt. Etterhvert ble vi tatt inn i startområdet for litt pepping, oppvarming og forklaring av regler. Og la oss bare gå for oppvarmingen først, her var det et råskinn av ei dame som dro oss gjennom en forrykende oppvarming, før reglene ble lagt for dage. Et bånd, 3 forsøk, ikke noe hjelp – ellers røyk båndet. No mercy! Og jeg så rett inn i en vegg! Bokstavlig talt!

Starten på løpet var nemlig å komme seg over en brutalt høy vegg…jeg sto og så opp på den sammen med Mona og vi var begge enige i at det var en høy vegg…men heldigvis var det lov å hjelpe hverandre her – og Supermann var gentlemann og kastet oss begge over!

Jeg sa og sier fortsatt at dette er det hardeste løpet jeg har løpt. Alltid morsomt å sammenlikne tanker rundt dette etter et løp, for alle har forskjellige meninger. Som Supermann sa, løpsteknisk var dette et superlett løp, Nederland er og blir paddeflatt, så de store utfordringene løpsmessig var det nok ikke. Men det sier sitt når ikke en eneste jente (sier ryktene) klarte å beholdet båndet sitt gjennom to dager! For kombinasjonen av hindrene var nådeløs. Vi løp Mud-edition, og som seg hør og bør er det da mye gjørme, vi løp i gjørme, gikk i gjørme, satt fast i gjørme, krabbet i gjørme og nesten svømte i gjørme. Og gjørma var kald i mars i Nederland. I tillegg hadde de det berømte hinderet underwater tunnels – hinderet der du må under med hodet – ikke en gang, men 3 ganger her! Og jeg hatet like mye som i england! Det var minst like kaldt og vondt som hos mr Mouse! Men her kommer også eneste kritikken jeg har til løpet og som jeg står 100% for, undervannhinderet kom etter ca 9 km, og med 10 (11) km igjen å løpe da så ble man kald. Iskald! Virkelig type hypotermkald. Jeg frøs som jeg aldri har gjort før, ei jente jeg løp litt med grafset med seg litt høy for å varme hendene og jeg tok på de våte hanskene mine etter å ha varmet de litt på magen! Det hjalp litt…

Utover dette var de fleste hindrene både enkle, geniale og klassiske:

– vegger i div høyder og varianter

– tauklatring i to varianter

– balanse

– kaste hammer (!)

– bære skjold og hammer (et godt stykke)

– piggtråd i div lengder

– gjørme, gjørme og mer gjørme

– løpe gjennom fjøs (!)

– memorytesten (som et par ikke helt fikk med seg og endte med burpees – IKKE MEG!)

– under-water-tunnels

– sikksakk bakkeløp

– sternumcheken eller logjumps som de kaller den her

– div over og under hinder

 

Men et par var også skikkelig brutale:

– div bærekombinasjoner – bl a et der du skulle bære en tung sekk opp en bratt bakke (ja de hadde faktisk klart å finne en bratt bakke), gjennomføre en vanskelig vegg med en pullupskombinasjon for så å bære sekken ned igjen

– hammer banger – en skikkelig slugger av et hinder der du med slegge skulle slå en tømmerstokk et godt stykke inn på en bom

– the weaver – hørt om men aldri testet -men godkjent og utrolig kul

– Storm the castle – rampen der det episke bildet er tatt – som robin sa «Her klipper de armbånd så det ryker!» Aner ikke hvorfor det var så vanskelig…men borte ble ihvertfall det dyrbare armbåndet her

– Verjagen Saga – en vidunderlig vakker, men rå og brutal kombo av et hinder: Dragons back over i et nett der du måtte krabbe under, opp i monkeybar, over i en ringkombo og tilslutt peggboardet. Hadde du armbåndet her var sjansen stor for at det røyk nå.

Av ca 450 startende kunne under 100 regne med å beholde det, og altså ikke en eneste jente…en fattig trøst!

Mens Supermann og jeg sto og beundret en deilig blingmedalje som virkelig fristet og trodde vi kunne kjøpe, har vi i etterkant lært at den må fortjenes på lik linje og i trå med all annen hinderideologi –

4 x beast distanse = den lekre medaljen…og med det har vi kanskje satt oss et nytt mål?

KlemMari

Supermann med tårer i øynene! Og det sorte armbåndet sitter enda på….

 

Dagens all-time high!


God morgen alle sammen

Jeg traff bunnen litt forrig torsdag. Jeg hadde kjent at jeg var sliten et par dager, ikke helt i slaget – ikke syk direkte, men bare ikke i form. Intervallene som var planlagt ble avbrutt og fredagens langkjøring forsvant i en bil som kom og hentet meg. Lørdagen gikk bort i slalåmkjøring…og dermed var også selvtilliten i bånn. Om en uke er nest løp, og jeg bruker siste uken på å rakne liksom.

Men så…helt ut av det blå kom meldingen: Mølleøkt imorgen – ca 45 minutter , oppbrutt av 10 burpees hvert 5.minutt. Jeg var jo da egentlig på vei ut til bakkeintervaller, og hadde ikke noen mølle tilgjengelig på mandagen, så økten ble kjørt søndag kveld, ikke på mølle – men ute i frisk luft. Jeg kvier meg fortsatt for å kjøre intervaller ute, er så mye lettere å styre dem på mølla, men det funker faktisk veldig bra ute også. 

Og økta ble helt rå! Totalt adrenalinrush mot slutten, og selv etter 80 burpees og 8 km kunne jeg bare øke og øke farten…jeg visste jeg skulle holde meg i sone 3, men det var bare så deilig å la beina gå i akkurat det tempoet de hadde lyst til. Jeg løper alltid ute med de nye Hokaéne mine – og igår følte jeg de fungerte som to enorme luftputer som bare løftet meg opp og frem! Helt rå følelse!

På under en time klokket jeg inn 10 km og 80 burpees! Formen satt som et skudd og hele økta gikk bare rett inn i selvtilliten min – akkurat som jeg trengte! Jeg føler meg klar for Strong viking neste helg!

Resten av uken er lagt opp med endel hvileøkter + en siste konkurranseøkt på torsdag. Sjefen har planer om at vi skal ta en rolig økt på fredag, men det tror jeg vi må se på ifht når vi kommer frem til Nijmegen. Jeg tror jeg er mer klar for litt skrøner i sofaen med et glass iskald coca 😉

Ha en herlig uke da dere! min har ihvertfall fått den beste starten den kunne fått!

Og ps – nå er det fokus på Toughest på OCRNorway.no! Sjekk ut da vel!

KlemMari

På tide å begynne å pakke igjen…


Herregud så fort tiden flyr dere! Det er nå under to uker til vi setter oss på flyet og vender nesa mot Shiphol! Strong Viking Mud Edition Odins Wave. Konkurranseheatet som skal kvalifisere strengt tatt til både EM i hinderløp i juni og OCR World Championsship i Canada til høsten. Ikke at det er noe stress, det er ikke satt av til noe penger til det i år heller, men alltid gøy å kvalifisere seg da!

Uansett, en venninne løp løpet i Tyskland nå i helgen, ble forøvrig beste jente så det var jo rått kult (og gir meg en ekstra utfordring med å prøve å slå henne 😉 – og da har jeg fått litt inside information! Blant annet er det 10 burpees som straff om man ikke klarer et hinder, eller 20 om man ikke prøver! Og på instagram legges det stadig ut teasere, så jeg vet at det blir endel burpees på meg kan man si! Det er endel heftige hindre der, blir utrolig kule å teste, men at jeg klarer de er utopi! Heldigvis sa Sarah at selv de beste guttene slet med endel av hindrene – så vi får se!

Gøy blir det ihvertfall uansett, og jeg gleder meg til å reise på tur med gjengen. Blir helt rått å se hvordan Robin og Mona kommer til å rule løpet, og jeg har nå enda større forhåpninger om å se de stå på hver sin pall!

Ellers er det vel på tide med en oppsummering av ukens økter – har vært en rå uke, men det gjenspeiler også at jeg er sliten nå. Skal høre med coach Robin om jeg kan få lov å løpe noen intervaller denne uken – trenger litt fart i beina for å få selvtillit i hodet mitt. Kjenner at sone 1 farten psyker meg helt ut, samtidig som jeg nå har lest tilstrekkelig mye til at jeg vet alt det bra den gjør med kroppen min og musklene mine. Men jeg trenger selvtillitt også, og litt modighet før løpet om 2 uker. 1,9 mil med både mange og heftige hindre!

Mandag – intervaller mølle – 3 x 10 mins på terskel

– Tirsdag – rolig langkjøring til jobb

– Onsdag – styrke

– Torsdag – intervaller mølle – 4 x 8 mins på terskel

– Fredag – sone 3 hjem fra jobb

– Lørdag – rolig sone 2 til jobb

– Søndag – rolig sone 2 til jobb – langkjøring

oppsummert ble det totalt 60 km denne uken, og ny rekord for meg. Men som sagt, er litt lei langkjøring nå, og vil ha litt fart og moro denne uken!

Ja også må jeg begynne å pakke da…to uker før sier du…vel tro dere meg…jeg kommer til å stå og krampepakke timer før flyet går 😉 Hehe og det er aldri en god følelse!

Men spørsmålet er alltid – hvilke sko skal jeg ha? Er dere nysgjerrige? Tenkte å gi dere et lite innblikk i min skoverden om dere har lyst!

KlemMari

…og ps…for å ikke spamme dere med reklame her inne, kan dere gå inn på OCRNorway.no HER for å lese om den nye kolleksjonen til SKINS om dere har lyst!