Ninjagirls – nå også i bloggverdenen


Etter å ha holdt sammen i flere
år, har vi nå også tatt steget inn i den virtuelle verdenen. Vi skal begynne å
blogge for Runners World!

Selv om det føles som om vi har kjent hverandre praktisk talt hele livet, var det ikke før for to år siden vi faktisk møtte hverandre for første gang – og det helt tilfeldig. Gjennom en løpegruppe på Facebook i regi av «Treningsfrue» tok vi etterhvert kontakt med hverandre, og i august 2017 stilte vi i vårt første hinderløp sammen. Derfra har vi funnet på mye mer; vi har løpt flere hinderløp, halvmaraton, maraton og ultraløp. Vi har løpt hinderløp og gateløp på samme dag, og en av oss har deltatt i 24 timers hinderløp.

Det var hinderløp vi begynte med!

Vi har alle ulik bakgrunn og forutsetninger. Her snakker vi bondekone som møter Teslafrue og en alenemor. Lene er den hyperaktive trebarnsmoren som alltid må ha noe på gang. Bondekone til tross, gårdsarbeid holder hun seg langt unna og arbeider til daglig som barne- og ungdomsarbeider i skolen. Hun misliker sterkt treningsfrie dager, og har et konkurranseinstinkt uten like. Når startskuddet går sier det «klikk» i hodet til Lene. Lene har en tendens til kun å ha to gir; av og på, og «negativ splitt» har til nå vært et fremmedord, men det jobbes med saken. I tillegg til hinderløp har Lene løpt både halv- og helmaraton, og hun løp også 50 km under Ecotrail i Oslo i mai i år.

Lene

Renate er den som ikke kjenner sine egne begrensninger som fulltidsarbeidende jurist og alenemor. Smilet er alltid på lur, og selvhøytidelighet er et fremmedord for henne. Etter å ha gått på en aldri så liten smell etter 24 timers hinderløp på Island i desember i fjor, er hun nå i full gang med å jobbe seg tilbake til der hun var. Renate var den første av oss som begynte med hinderløp, og i tillegg til de vanlige hinderløpene har hun løpt ultrahinderløp på 45-ish kilometer og 24 timers hinderløp på Island i fjor. Hun har løpt både halv- og helmaraton, men har pr. dags dato ikke deltatt på ultraløp uten hinder.

Renate

Therese er pedagogisk leder i barnehage og personlig trener. Som samboer med en Teslaentusiast liker vi andre å kalle henne «Teslafrue». Hun er uten tvil den største lagspilleren av oss, og er mer opptatt av å få alle med enn å fremme egne prestasjoner. Hun er til tider litt for streng med seg selv, og klarer stort sett alltid mer enn hun tror selv hun klarer. Som de andre, har Therese løpt hinderløp og halvmaraton, og hun løp Ecotrail 50 km sammen med Lene i mai i år. Til tross for at hun har løpt distansen flere ganger har hun likevel ikke løpt en offisiell maraton, men hun får sin debut under Karmøy Maraton i november.

Therese

Selv om det ikke blir ofte nok, prøver vi med ujevne mellomrom å møtes for en joggetur, treningsøkt, for eksempel crossfit, eller en konkurranse av en eller annen sort. Noen mener gjerne vi gjør litt for mye av det gode. De om det. Vårt siste eventyr var en treningsreise i regi av Springtime til Portugal som Lene var så heldig å vinne. Vi har blitt enige om at vi sammen må få til en slik årlig treningsreise!

På treningsreise i Portugal

Vårt neste store eventyr er
reisen mot Ecotrail 80 km i Oslo i mai til neste år. Vi kommer til å delta på
både terrengløp, halvmaraton og maraton som trening frem mot dette store målet,
og vi kommer selvfølgelig til behørig å dokumentere både trening og løp her på
bloggen.

Fra Ecotrail 2019 – i år venter 80 kilometer!

Sammen har vi blitt et solid trekløver, og vi utfyller hverandre bra. Selv om vi også deltar på løp for å konkurrere – særlig mot oss selv – er det morsomst når vi deltar sammen. Da gjør vi det for å ha det gøy, og latteren sitter alltid løst. Vi jobber med å bli flinkere å ta hensyn til slitne kropper og vondter i hverdagen, men under løp er det kun én ting som gjelder, og det er: «Ikke kjenn etter».

Siste utgave av Runner’s World

  • Marits maraton: Tidenes mestvinnende vinter-olympier har lagt skiene på hylla og funnet frem maratonskoene i stedet.
  • 13 utdaterte myter som potensielt kan være skadelig, og fått eksperter til å gi deg de ekte faktaene. 
  • Kristian Blummenfelt: Verdens desidert beste triatlet hviler ikke på laurbærene, men trener nå mot sitt andre VM-gu 
  • Terrengskoguide: Terrengskoene blir mer og mer komfortable og allsidige. Vi har testet 14 modeller. 
  • Seks sensommerutfordringer som kan gi formen et løft fram mot høstens løp.
  • Håvard Pedersens inspirerende livsstilsendring.
  • Fysioterapeut Eli Anne Dvergsdal om aquajogging.
  • Ernæringsfysiolog Silje Fjørtoft gir deg viktige tips til etter målgang.
  • Simen Holviks ultraspalte, Thoms Bedins miljøspalte, Ida Bergsløkkens oppskrifter, månedens økt med mer!

Les magasinet digitalt her!

Ukategorisert