Mudnificent 7 – «it’s not a race it’s a festival!»


Jeg bare likte den frasen så utrolig godt – i helgen gikk altså det aller første Mudnificent 7 av stabelen i England – nærmere bestemt i Heart Park, rett ved siden av Heart of England Conference center. Og hvor bra passer ikke det, når en taxisjåfør bekreftet, at jo det ligger faktisk i hjertet av England, nøyaktig midt i England – når dette løpet blir arrangert av 7 av de største hinderløpsarrangørene i England. Jeg har skrevet nærmere om disse 7 arrangørene HER.

Men tilbake til frasen – «It’s not a race, it’s a festival!» Det var en deltaker som hadde sagt det til Supermann underveis i en av køene…For hvis vi skal starte med det negative først (alltids greit å bli ferdig med det først…) så var nok det aller første Mudnificent 7 preget av myyyyye kø. Litt i meste laget for min del…allerede i eliteheatet begynte køene, og da kan man bare forestille seg hvordan det ble utover i løpet. Og dette er vel også det arrangørene har fått mest kritikk for, flaskehalser som skapte lange ventetider – jeg skjønte fort at tiden og plassering har absolutt ingenting å si i dette løpet, hvis man ikke løp ut som de 50 første hadde man ikke sjans på noen plassering. Men heldigvis, som alltid, i engelske hinderløp, er stemningen god. Så da gikk vi heller for festivalstemningen, enn konkurranseånden.

Dette var det som møtte oss da vi kom til Heart Park. En stor deilig innsjø med start og mål på hver sin side av sjøen, en pitstop på en liten øy midt ute i vannet så vi, og på motsatt side av vannet, expo-området med himmelriket for oss hinderløpere. Her sto alle utstillere man bare kan drømme om, og pengene kunne lett fått bein å gå på om man hadde vært løssluppen. Her var Dry-rob med hinderløpkåpene sine, her var alle de store hinderløpene, her var x antall ulike næringsdrikker, treningsmat, her var løpstøy i alle varianter, varmetøfler, kroppsengangsvask mm. Kunne gått berserk, og hadde nok gjort det hadde jeg ikke hatt med jentene. Foreløpig synes de det er kjedelig å titte på slikt, og satt heller kursen mot trampolina, gladiatorborgen, eller klatretårnet – ja for det manglet ikke på ting å gjøre for barna her heller.

Det herlige med barn er at språk er ikke så nøye, så de fulgte nøye med da klatremennene forklarte på herlig engelsk hva de skulle gjøre, og klatret avgårde 😉

For første gang i vår engelske hinderløpshistorie, hadde vi altså jentene med oss, og tidvis var det nok en utfordring. Et øyeblikk var ting gøy, og et annet var det litt mer kjedelig. Og det faktum at Supermann var ute i 1 time og 30 minutter før jeg da fikk spurtet ut i påfølgende heat, og enda verre faktum – at jeg brukte nesten 3 timer på min runde i løypa – gjorde at dagen ble lang for jentene. Men heldig for meg, fulgte de meg litt rundt i løypa, og det er jo alltid gøy når man ser kjentfolk i løypa og får litt ekstra push på seg. Men jeg vet også at de synes det er gøy å se på, og det verste er vel nesten at de også vil prøve hindrene istedet å se på vi voksne gjøre alt gøy – resultat – begge jentene hadde gjørmete sko og sokker…som lille Nora sa «Jeg måtte jo også få gjørmete sko!» Hehe…javist måtte hun.

Vel…nå merker jeg at dette sporer helt av her – jeg spurte akkurat Supermann – «hvordan skal jeg klare å holde dette kort??» Det er jo så mye jeg vil dele med dere, jeg vil så gjerne få dere til å kjenne på bare en liten bit av den følelsen det er å løpe hinderløp i England! Eller gjørmeløp som de ofte kalles her borte. Obstacle Course Magazine, som forøvrig er ansvarlig for dette løpet, har alltid en gjørmeskala de måler de ulike løpene i. Jeg trodde Tough Guy var et ganske heftig gjørmeløp, og skrøyt på meg at Barskingen var Norges første gjørmeløp – men jeg skjønner nå at Mudnificent 7 var mitt aller første gjørmeløp. Jeg har alltid vært fascinert at alle disse gjørmebildene som florerer på nett, men alltid trodd at disse menneskene har gjort seg til på et vis, badet litt ekstra i gjørmen for fotografene…meeeen…nei – de har altså ikke det 😉

Da Supermann kom i mål, syntes jeg at han var ganske så gjørmete, og som han sa – «Det er ille, virkelig ille, du slipper ikke unna – og det er mange steder. Du må bare blunke unna gjørma, og krysse fingrene for at vi ikke blir syke imorgen!» (vi ble altså ikke syke…bare for å ha sagt det!) Og jeg så jo dette altså…alle som løp rundt i løypa så jo ikke ut…hvordan hadde de klarte det?

Vel la oss si det på denne måten:

Store hindre med the point of no return…

…og med kun en utvei! Gjørme!

Ikke mindre enn to sklier måtte vi gjennom som endte i et gjørmebad. 2 eller 3 steder der du måtte under med hele kroppen, inkludert hodet for å gjennomføre hinderet – med resultatet dere ser over! Og jeg lover dere, å løpe videre med gjørme i øynene, nesa, munnen og ørene var en opplevelse i seg selv. Det morsomme er jo at alle ser like ut, og jeg kan bekrefte at gjørme er avslørende…vi så nok adskillig mer av hverandre enn vi hadde tenkt i utgangspunktet 😉 Men desto bedre stemning i løypa og i køene.

Så hvordan var egentlig hindrene på Mudnificent 7? Jeg var jo veldig spent da vi kom til løpsvenuen. Jeg forventet meg mange hindre, og ble ikke skuffet. Det var mange hindre! Jeg vet ikke hvor mange nøyaktig, og selvfølgelig var det ulik kvalitet over hindrene – noen var rå og vel gjennomførte, bl a som disse to skliene vi var gjennom var, det var to monkeybarer – en «simpel» variant med stige oppe i trærne som skapte både kø og tildels endel stygge fall, men også en «standard» monkeybar av stillaser som sto godt planetet på bakken. Det var en god del tauhindre noen kule og bra som det der tauene var spent mellom trærne og man kunne gå opp til flere på hvert tau, men også de der du skulle ligge på de, men der de var så slappe at man slepte bakken. Det var vegger i lassevis, og all gjørmen skapte en vanskelighetsgrad som gjorde at jeg i hvertfall ikke savnet den standard høyden vi bl a finner på Spartan og Viking Race. Vi måtte over skråtak med tau, også superglatte av gjørme og selv de sterkeste guttene skle i bakken. Det var morsomme balansehinder av planker spent fast på strikker, det var klatrevegghus som utfordret litt, det var en relativt enkel traversewall og det var endel klatrenett av ymse kvalitet.

Men et av de kuleste jeg husker akkurat nå, var et nett der vi skulle hoppe ca 1,5 meter og lande i nettet, måtte trekke pusten et øyeblikk – og den følelsen man fikk da man landet i nettet og klamret seg fast som Spiderman – hehe akkurat den følelsen man skal få på hinderløp – og akkurat den følelsen som gjør at man vil gjøre det en gang til, og en gang til, og en gang til!

I tillegg må det jo nevnes diverste krabbevarianter under kargonett, gjennom ymse tuneller, mørke, med røyk, med gjørme og med råttent kjøtt/poteter (her vanket det også litt kritikk…kanskje litt drøyt hinder…). Men hvilket hinderløp har ikke krabbehinder i metervis, du har jo ikke vært gjennom et hinderløp uten blåmerker på knær og legger!

Så hvordan var selve løpsprofilen til løpet? Mellom køene på hindrene var det herlige transportetapper i engelsk skog, ca 90 % av løypa gikk i skogen, på en blanding av myk skogsbunn, på røtter og over kvister og greiner, i gjørme og kun med noen små deilige hellinger her og der. Perfekte løpeforhold å hente seg inn på mellom hindrene. Akkurat passe avstander. Og lengden…vi var fortalt 7 km…men det viste seg at totalen kom på rett over 9 km… Om dette var en glipp fra arrangørene eller rett og slett en hendig liten vri på løpet vet jeg ikke, men jeg har lært meg at hinderløp i England følger sjelden og aldri spillereglene for nøyaktige kilometeroppgivelse. Som regel er kilometerantallet regnet som et av «hindrene», og for å være helt ærlig, jeg bryr meg ikke – jeg nyter løpet, hindrene og skulle vel egentlig ønske at det aldri tar slutt…

Så hvilken karakter gir jeg Mud7? Endel trekk for kø og venting, noe som et stykke ute i løpet, førte til at jeg frøys mer enn hva gøy var…så vil jeg likevel gi det en god velfortjent tommel opp. Jeg hadde det gøy, ble utfordret på mye nye ting, fikk testet nye hindre, fikk badet i gjørme og møtt mange fine mennesker – og alt rundt hele arrangementet fløyt helt knirkfritt! Well done Carl og Kevin – håper vi sees igjen neste år!

KlemMari

//takk til ByMoxy for at dere vil ha meg som deres OCR-atlet, og takk til 2XU for fantastisk treningstøy og herlig racetopp//

Siste utgave av Runner’s World

  • Bli kjent med vår nye blogger Ole Martin Nilsen Synnes!
  • Jim Johansen satte nordnorsk rekord på de lengste banedistansene i 1978, og de står fortsatt. Les om treningen hans.
  • Løpernes favoritter: Sko, turer, løp og økter.
  • Mitt liv, mitt løp. Karoline Høye har forstått at det er hodet, ikke kroppen som setter begrensninger.
  • Maraton for alle: Treningsprogram med nivåtilpasninger.
  • Sommerens store skoguide: 17 modeller testet.
  • Fit for fjelløp – slik blir du en bedre fjell- og terrengløper.
  • Trening i varmen.
  • Spiser du nok – og riktig – under konkurranser?

Bli abonnent


Mine hinderløphemmeligheter!


Heisann gjengen! En liten stund siden sist, men dere som følger meg på bloggen min vet at jeg trener jevnt og trutt. Det blir ikke helt samme treningen som når jentene går på skolen, men jeg får trent og det er jeg fornøyd med!

Jeg får av og til spørsmål om hvordan jeg trener til hinderløp, og jeg har ikke akkurat hatt så enormt gode svar…annet enn at jeg legger ned en god liten innsats i løpetrening, og at jeg trener styrke så ofte jeg kan på sats (det blir alt mellom 2-4 dager i uken alt etter hva som passer med turnus og jentene). Når jeg legger disse to treningsformene sammen, så ender jeg opp med helt ok resultater og da er jeg fornøyd. Så lenge jeg lever livet mitt på den måten jeg velger, med høyt tempo og lite søvn, er det begrenset hva jeg kan forvente av meg selv – men desto mer stolt er jeg av det jeg klarer å oppnå.

Men nå i våres og sommer har det skjedd store ting på hinderløpsfronten – hinderløp begynner nemlig å bli ganske så popluært – og bl a på facebook har vi en gruppe som heter Norske hinderløpere (her er det bare å spørre om å få være medlem!). Så langt er det en god tone innen gruppen, det kommer tips om løp både i Norge og i utlandet, turer planlegges, treningspartnere kan finnes – og ikke minst, tips til konkret trening både gis og tas imot med takk. Ifjor hadde vi i løpet av sommeren 2 bootcamps før Viking Race, iår har vi hatt 2 sålangt…og jeg krysser fingrene for en tredje! I tillegg har ildsjelen Super-Pablo (ja vi har litt sånne herlige harry navn innen hinderløpenes verden!) dratt igang med ulik hinderløpstrening ca hver 14.dag. Så langt har han dratt igang en ring/monkeybartrening, en trening på vegger, en motbakketrening – og neste er nå på tirsdag 4.august – og da i Kollen med trappetrening! Her er det bare å følge med på facebook, og møte opp. Alt er gratis, eneste som kreves tilbake er godt humør og en high five eller 3;) Så for de som lurer på hva som venter en på hinderløp, er dette en genial måte å bli kjent med miljøet og treningen på!

Ellers oppdaget jeg også for et par dager siden himmelrike på jord for oss hinderløpere…eller rettere sagt det var på Ammerud. Antagelig kommer dette til å bli det nye it-stedet for små og store apekatter…her finner du nemlig Nordens (?) lengste monkeybar på 30 meter!!! Den er bare rett og slett helt vakker! Den svinger seg som en slange innover i tunnellen, oppover, nedover og oppover igjen. Det tok litt tid før vi ble bestevenner, men etter et par forsøk kunne jeg etterhvert klappe meg selv på nakken da jeg fullførte hele ganske så elegant. Det går også rykter om at et utegym skal bygges på her, så dette kan bli et kult sted å vanke. Jeg elsker utegym! I tillegg er det også en like lang klatrevegg som imponerte minst like mye – så er det en ting du bør gjøre i sommer så er det å stikke hit.

I tillegg er jo også Tufteparken på St.hans haugen et yndet sted for hinderløpere – her finner du både bakke til å løpe motbakker i, du finner trapper på toppen av st.hans haugen og ikke minst du finner et herlig lite Tufte-gym der du kan øve på diverse skills…jeg må innrømme jeg har litt sperre for å dra dit siden jeg føler meg som alt annet enn en grasiøs liten ape da jeg er der…men her også inviterer stadig team Physixs til gratis trening – og den gjengen er helt fantastisk!

…ja og hvis alt annet failer…hvorfor ikke ta en kjapp og enkel tabataøkt på verandaen eller gressplenen hjemme…du må nemlig venne deg til å jobbe tungt med høy puls på disse løpene;)

Og med det ønsker jeg deg lykke til – håper vi sees enten i Grefsenkollen (Viking Race), på Skullerud (X-run) eller i Kollen (Toughest) – men først stikker vi en tur til England – Mudnificen 7 går av stabelen om kun 3 dager – og vi gleder oss sykt mye!

KlemMari

 

Vinn billetter til Viking Race!


Det har antagelig ikke gått folk hus forbi at Viking Race er et av mine ynglingsrace! Sammen med X-run, er Viking Race mine topp 2 ynglingsrace. Jeg er stolt av å være ambassadør for Viking Race og bærer min tatovering med stolthet!

Jeg er selvfølgelig allerede meldt på alle 3 (!) racene som går i Norge i år – 5 + 10 km i Grefsenkollen i Oslo 22 + 23.august, og 5 km i Fredrikstad 7.november! Jeg tror det blir råere i år enn noen gang, da jeg har en god magefølelse på at Andreas og co kommer til å utnytte bakkene i Grefsenkollen til det ytterste! Ihvertfall vi som skal løpe 10 km bør konsentrere oss om å legge inn noen bakkeintervaller frem mot løpet i august!

Har du ikke meldt deg på enda?? Men har lyst til å vinne billetter – vel Yt er en av samarbeidspartnerne til Viking Race i år, og nå har du mulighet til å vinne billetter ved å delta HER!

Og ja…det må være en underdrivelse å si at jeg er en smule stolt av bilde de har valgt til å promotere konkurransen…meeeeen jeg tror jeg kan si for både Helene og meg at den 10 km vi fullfører her da bildet blir tatt er episk! Det å løpe et løp sammen 100% som Helene og jeg gjorde ifjor – det er noe av det råeste jeg har gjort. Vi løp side om side, foran og bak hverandre hele tiden, pushet og oppmuntret hverandre – og hoppet over bålet hånd i hånd og passerte målstreken med kun noen tusendeler som skilte oss. Jeg gleder meg så fært til å gjenoppleve denne 10 kilometeren iår igjen snuppa!

Er DU KLAR FOR Å BLI GIRA! Vel jeg garanterer deg at du ikke kommer til å angre!

KlemMari

Neste på programmet – Mudnificent 7!


OMG – drømmen ble plutselig til virkelighet! Da jeg første gang hørte om løpet ifjor klikket jeg umiddelbart på Deltar. Men det er klart – å reise så mye som vi gjør nå koster forferdelig mye penger. Vi hadde håpet å få litt støtte på veien, men planene gikk ikke helt vår vei… Men jeg vet at Supermann hadde like stor lyst som meg på dette løpet, og helt spontant bestilte vi tur og meldte oss på dette unike løpet som avholdes 1.august rett utenfor Birmingham.

Så…hva er Mudnificent 7? Det er det aller første, og helt unikt løp arrangert i England av 7 forskjellige kjente gjørmeløp i England. De samarbeider og designer hver sin kilometer med sine signaturhindre. Tilsammen blir det 7 kilometer fullspekket med hinder og action. Jeg har tatt en kjapp Googlerunde bare for å se hva vi faktisk skal være med på:

Hele ballet åpnes av denne fyren:

Selveste Mr Mouse kommer og åpner løpet for oss, og jeg kan jo ikke annet enn å si at jeg håper virkelig jeg får tatt en selfie med dette ikonet igjen. Alle hinderløp sin bestefar – the Provider of fear – og jeg gleder meg til løpe en kilometer med hinder fra Tough Guy!

Tough Guy – kjent for spektakulære hindre og psykiske tester!

Airfield anarchy – ingen av de neste løpene har jeg deltatt i – så det blir utrolig spennende. Men Airfield anarchy blir som Tough guy arrangert på det samme stedet hvert år, og har faststående hindre. Det vil si at de kan bygges på litt hvert år. I tillegg til 3 ulike distanser, opptil 40 hindre pr 5 km, så er dette også en musikkfestival. Og som sa mange andre hinderløp, kan man iløpet av en helg gjøre helgen episk og ta alle 3 distansene!

Bigfoot challenge – arrangeres i Pippingford syd for London. Jeg elsker det stedet, og burde løpe dette løpet bare for å få løpt her igjen! BigFoot Challenge er verdens første hinderløp som baserer seg på bruk av naturen og naturlige hindre. Dette er ikke den klassiske «militære» hinderløypen med vegger ol som skal krysses, men et løp med hindre designet til å passe inn i naturen. Spennende! Også her selvfølgelig flere distanser.

The Ram Run –  Kåret til å ha et av de hardeste hindrene i England. Ufattelig for meg, men de slår faktisk Tough guy sitt Vanntunnelhinder!! Den berømte Ram Run Bridge of despair er ikke faktisk et av hindrene som er laget, men et som bare «tilfeldigvis» må forseres på veien i løypa. Også her er løp baser på naturen, flere distanser og også her fokus på ulike vanskelighetsgrader og med barne og ungdomsutfordringer.

Aztec Warrior – Dette sier de selv: «Aztec Warrior will be breaking all the rules you have seen in OCR. Expect the unexpected!»  Ok – bring it! Vi er klare!!!

The Reaper Events – Dette er et løp som kan løpes både dag og natt, det arrangeres en gang på sommeren og en gang på høsten. Løypen er aldri den samme, og her utfordres både erfarne og ferske hinderløpere.

Bear Grylls Survivour race – Filosofien bak dette løpet er vel egentlig det alle hinderløp bygger på. Det handler om å overvinne de ulike utfordringene naturen byr på. Bare her kan du utfordre din fysiske og mentale styrke på en helt unik måte:

 «So many people seek adventure and challenge through computer games, when in truth we can all develop our own wilderness warrior spirit and physicality, for real.»

I Bear Grylls Survivour race finner man det ultimate overlevelsesløpet, du må fullføre 3 runder a 10 km – og løpet blir med det et av de hardeste løpene vi finner. Utfordringen i 2016 kanskje???

Filosofien her også. «When you help others, you help yourself!» Og strengt tatt det alle hinderløp bygger på!

Med Supermann på nye eventyr – denne gangen løper vi hver for oss – Supermann starter i eliten og jeg begynner når han kommer imål! Nok en opplevelse for livet – som de sier i Bear Grylls:

  • The best things in life aren’t things

Utover selve løpet i seg selv, er det også arrangementer for barna der (flaks at jentene skal være med!), og det blir en kjempestor Expo der alle de kjente racene og andre utstillere innen hinderløpsbransjen vil være. Jeg hadde håpet dette ikke skulle koste for mye, men faren er vel stor for at shoppingfristelsene kan bli store her….
KlemMari

x-run -endelig med mestringsfølelse!


Heisann alle sammen. Etter X-run på Eidsvoll 13.juni, gikk ting litt slag i slag for meg – det var det rett hjem, pakke og reise på ferie på natten. Planen var et par timers søvn, men prioriteringer gjorde at det ikke helt ble sånn. Jeg valgte å både skrive ferdig løpsrapporten for Kondis.no som dere finner HER, og etter et par minutters titt på filmingen med Go’pro fra løpet, skjønte jeg at jeg bare måtte redigere den filmen også – dere finner den HER. Håper dere liker den! Jeg ville så gjerne også skrive til dere, men rakk det altså rett og slett ikke, og hele ferien har jeg ikke hatt tilgang på datamaskin.

Som jeg har skrevet til dere før, har jeg alltid hatt et litt sånn ambivalent forhold til X-run, det har vært blodslit, ifjor var jeg skadet og løp med smerter i 2 x 6 km, men iår skulle alt vise seg å være så mye bedre.

Da vi kom opp på Eidsvoll ble vi møtt av en helt fantastisk sommerdag, det var sol, blå himmel og god temperatur. Deilig siden vi skulle være der absolutt hele dagen og jentene skulle være med oss. Der oppe møtte vi også alle de flotte X-run folkene igjen. Jeg har ikke snakket med de siden vi var på fitnessmessen i Fredrikstad ifjor høst – men igjen kjente jeg hvor utrolig glad jeg er i disse menneskene. De gir virkelig 110 % av seg selv, og det for at vi skal ha en herlig opplevelse! Og det fikk vi!

Jeg har aldri løpt på Eidsvoll før, så både grugledet meg…men helt uten grunn! Det ble en dag fyllt med mestringsfølelse fra ende til annen. Det var så god stemning på sletta, at allerede før start kjente jeg adrenalinet bruste. Vi knivet med et annet lag, og stemningen mellom oss var supergod – selvom vi alle vil vinne og gjøre det bra, finnes det ingen dårlig tone – det er ikke sånn på disse løpene. Alle ønsker hverandre lykke til og god tur. Alle er innerst inne på samme lag og det er så deilig.

Men det var ikke til å stikke under en stol at vi ønsket å gjøre det bra nettopp på dette løpet. Vi skulle forsvare 2.plassen vår fra Oslo ifjor, og det var derfor så godt å kjenne at alt stemte. Laget fungerte bra, vi samarbeidet godt, pushet hverandre og heiet hverandre frem. Og etter 14 km kom vi overlykkelige i mål, vi visste vi hadde gjort det bra, vi håpet det holdt inn – OG DET GJORDE DET! Vi tok 1. plassen i miksklassen og overall var vi kun slått av det beste guttelaget! DET var jeg stolt av!!! Jeg ønsket meg dette så veldig, og jeg har jobbet så hardt for å klare det – og endelig satt den! Og det var så godt å vinne nettopp her blant alle disse fine menneskene!

Ubeskrivelig hvor glad jeg er akkurat her! Pablo og Supermann – jeg digger dere – tusen takk for en fantastisk tur!


Vil dere som sagt ha en utfyllende beskrivelse av turen og hindrene kan dere lese artikkelen min på kondis.no – men de 14 km var på en herlig blanding av grusveier, myke skogsstier, teknisk løping i tett skogsterreng – og sist men ikke minst i vann! Akkurat det digger jeg aller mest med X-run – de har kule vannhinder. Ikke mindre enn 3 iår – et balansehinder, et svømmehinder og en istank! Forventer intet mindre da vi kommer til Oslo!

Så må jeg bare trekke frem en kul ting til…atlassteiner!!! Jeg elsker atlassteiner! Jeg elsker å bære tungt, for det vet jeg at jeg kan, og selvom jeg kløna det til med den dumme stokken i Oslo på Tough Viking som ødela hele løpet mitt der, så vet jeg at jeg er god på bæring. Og det beviste jeg her. I tillegg var det egne steiner for gutter og egen for jenter! Bra bra bra! Sånn liker jeg!

Mot slutten av dagen skulle også jentene få løpe – og det er ingen mindre innsats fra X-run-teamet da må dere tro. Med Eirik som speaker, Anita i mål og Lars Martin på toppen av rampa for å hjelpe de som måtte trenge det – så fikk barna en helt fantastisk slutt på dagen. Og vi foreldrene fikk kjørt oss litt ekstra!

En helt perfekt dag – og vi gleder oss allerede til Oslo 29.august! Vi kommer – kommer du???

Stor klem fra Mari

Endelig på plass med den rette X-faktoren!


Klar for den X-faktoren?


Helgen nærmer seg med lynskritt, og heldige meg fikk ferie tidligere enn forventet. Oppkjøringen mot denne helgen har derfor vært helt perfekt med både avslapning, rydding og orden i huset, pakking til ferie, løpeturer og styrketrening! Gudene skal vite at jeg ikke er den som har det mest ryddige huset – men det er jammen deilig når det er ryddig og rent og pent også! Det gir ro i sjelen også og ekstra overskudd og god samvittighet når det gjelder trening og jentene! Med andre ord fine dager.

Men nå kommer løpet jeg både gleder meg mest til – og frykter mest. Dette løpet er et av de løpene vi satser mest på og ønsker en god plassering på. Ifjor ble det en 2.plass på X-run i Oslo, og det er klart at vi da ønsker å forsvare denne plassen. Vanligvis har X-run vært det løpet vi har startet sesongen med, og det har alltid gjort fryktetlig vondt og er kanskje grunnen til at jeg frykter det så mye. Dog nå har vi allerede løpt to løp, og jeg burde være med psykisk klar.

Nå er det første gang vi løper løpet på Eidsvoll, og jeg er derfor litt Newbe igjen…det er en grunn til at løpet kaller seg X-run – vi kjenner ikke avstanden vi skal løpe, vi kjenner ikke løypa og vi kjenner ikke alle hindrene, ei heller når de kommer eller rekkefølgen! Veldig mange X’er altså! Men dette er sånn de store løpene kjører i utlandet – det regnes nemlig som en del av hele greia, det å ikke kjenne til løype og avstand. Og det gir faktisk etterhver en aldri så liten frihetsfølelse – det handler etterhvert om å lære seg til å tømme hodet og bare løpe og nyte løpet i seg selv uten å henge seg opp i rammer!

Jeg er veldig spent på løypa på Eidsvoll…jeg har altså ikke løpt løpet der oppe før, men jeg vet fra mange år tilbake at det er en god del bakker i området rundt skistadioen…så jeg tipper at det ikke er noen svakhet å ha noen bakkekilometer i beina – så gjenstår det å se hvem som er sterkest til slutt, og hvor langt de har tenkt å «pine» oss iår 😉

Det er fortsatt ledige plasser – og husk i slutten av august møtes vi igjen i Oslo på Skullerud for 3.året på rad.

Og for ikke å glemme – til Lørdag skal endelig jentene få utfolde seg også. X-run er nemlig foreløpig det eneste hinderløpet som har avholdt barneløp. Det var en knallsuksess ifjor og som Eirik sa «DET skal vi ihvertfall gjøre igjen!» Helt rått å se alle barna og hvor utrolig kult de syntes det var å få lov å leke de også!!! Mine to gleder seg ihvertfall veldige – mine to fremtidige hinderløphåp!

Sees vi på lørdag? Er du klar for å kjenne på X-faktoren? Hvor tøff er du? Egentlig???

KlemMari

Ukategorisert