Konkurranseintervaller!


Idag var siste økt på planen fra Coach Robin. Selvom jeg nå begynner å bli overbevist om hvordan man skal trene, både etter opplæring fra coachen, dobbeltkontroll hos andre kyndige og + litt egenlektyre – så kan jeg jo ikke si annet enn at jeg digger digger digger å bli sluppet opp i sone 4. Jeg tenkte jeg skulle opp i en 12 km/t…og var bare ûberhappy da jeg faktisk rotet til det første draget og fant ut at jeg måtte skru mølla opp på hele 14,5 km/t! Planen var 4 x 1 km i sone 4, og jeg endte da opp med 4 godkjente drag + et halvveis! Wohoooo – det kjentes veldig veldig godt! Så en styrkeøkt i kveld og rolig sone 1 til jobb imorgen! Så er det pause og reise på lørdag – og POW -TOUGH GUY 2016 på søndag! Kjenner jeg begynner å glede meg nå! 

Btw…testet ut noen nye sokker fra Ronhill også som kanskje skal med – sliter med å finne sko til neoprensokkene mine, og da er Supreme sokken til Ronhill et godt alternativ, teknisk kombinert med ull, med ekstra varming på tå og hæl. Vi får se – jeg har jo på ingen måte begynt å pakke en truse til turen engang, så ikveld og imorgen må jeg begynne å finne frem litt stæsj!

Det er ikke så mye mer å si – dagen idag er definitivt mye bedre enn gårsdagen – den kan egentlig bare puttes i do – eneste positive bare den digge styrkeøkte på kvelden og bamseklemmen fra Supermann når jeg kom hjem fra jobb. Noen dag er er bare sånn…ja dere vet…ikke bare har man stått opp med feil bein – men man har faktisk tatt salto og tryna ut av senga! Så takk for at dagen idag er mye bedre!

Håper dere har en herlig dag og!

KlemMari

Ps…siden dagen igår var så dritt – gikk jeg glipp av DETTE flotte innlegget til Coach Robin! Her kan du lese alt om trening i de ulike sonene – jeg synes det er så spennende å dykke inn i denne verden og sluker alt jeg kan få rått. Har virkelig skjønt at jeg har gjort veldig mye feil i min trening så langt – og gleder meg til å fortsette å trene mye mer målrettet enn jeg noengang har gjort!

Siste utgave av Runner’s World

  • Randonee som kompletterende vinteraktivitet for løpere – hva går sporten ut på, hva trenger du av utstyr, hva må du tenke på av sikkerhet?
  • Stor vinterskoguide – både til glatta og på mølla.
  • Bærekraftige julegaver for løpere.
  • Sondre Nordstad Moens opplevelse av 2:05-løpet i Fukuoka.
  • Barfotløperne – 11 år etter barfotbølgen.
  • Vanlige ernæringsfeil hos løpere og hvordan du unngår dem.
  • Testing: Alt om makspuls, terskel, VO2 max og et mer ukjent begrep – kritisk hastighet.

Bli abonnent


Wow -for en start på uken! #runnershigh


Hei alle sammen!

For en fantastisk start på uken dette har vært. 2 av 6 økter er allerede iboks, og jeg må si meg superfornøyd. Ja faktisk måtte jeg skryte litt av meg selv til coachen igår, for hadde jeg ikke hatt han og et fastspikret programm, hadde jeg helt sikkert funnet på en halvvlunken unnskyldning for ikke å løpe igår. Jeg hadde nemlig en aldri så liten plan om å forsøke å komme meg ut på en løpetur etter nattevakt igår, men må jo innrømme at det gjorde ganske så vondt i vilja – og jeg er veldig god på finne på unnskyldninger. Jeg har jo stadig vekk ting som både «skulle» og «burde» vært gjort. Men da Supermann plutselig sa «Da rekker jeg en tur på sats før du og karoline skal gå da…vil du være med?» Og jeg hørte jentene var godt igang med lek oppe i 3 etg – og visste at de strengt tatt ikke kom til å savne meg første timen ihvertfall – ja så var det bare å hoppe i treningstøyet. Og en drøy time senere var ukens første økt over!

 

Når jeg skal ut og løpe på morgenkvisten, er jeg nøye med å gjøre klart absolutt alt kvelden før, det er nemlig ikke fritt for at det kan være litt kjip stemning når klokka ringer 0510…men et par snoozer senere og litt omrokkering av tankene, så er det bare å hoppe ut, helle i seg litt frokost og slenge sekken på ryggen. Og idag var det forbausende enkelt! Kroppen var utrolig nok proppfull av energi, og det kjentes så bra ut. Det hjalp nok på at det var 2,8 plussgrader da jeg dro avgårde – det er på ingen måte en temperatur jeg ønsker av januarmåned, men herlighet så deilig det er å kun løpe i en vintertights, thermogenser og en løpejakke. Man kjenner seg 10 kg lettere og beina bare flyr. Idag skulle jeg holde meg i sone 1-2 første halvdel av turen, og i sone 2-3 i andre halvdel av turen, og det kjentes godt ut. Jeg holdt ikke så hakkanes gæli tempo første del, og andre del av turen kunne jeg til og med småjogge opp en lang bakke uten å vippe ut av sonen. Digg!!! Måtte jaggu sende melding til coachen idag tidlig og – høy som en pære på løpeadrenalin – men det er lenge siden siste jeg har kjent skikkelig på runners high følelsen – så det var deilig å ha den på besøk igjen!

Ukens plan består av både progressive økter, intervaller og lek i ulike soner – og dette er økter jeg til vanlig liker å ta kontrollert på mølle. Denne uken kommer nok ikke det til å skje, da det passer seg best med morgenturer nå. Så her skal jeg få brynet meg skikkelig, og tvinges ut av komfortsonen – men hey – helgens konkurranser er IKKE noe A4 mølleøkt, så tror det kommer til å passe helt perfekt jeg!

Bring it – resten av uka – jeg er klar for deg!

KlemMari

ps…stikk innom og les Coach Robin sitt innlegg på OCRNorway idag da vel!

 

«Skal du bli god kan vi ikke chille vet du!»


…sitat slutt fra coachen. Jeg satte nemlig et lite spørsmålstegn da han sa at løpemengden og intensiteten var satt ned denne uken. Jeg er vel kanskje ikke enig – men HEY – jeg klager ikke!!! Jeg vet det er noen av dere som gjerne ville at jeg skal legge ut hele treningsplanen min, men det får jeg dessverre ikke gjort, både fordi den er laget spesielt til meg, og fordi det er et program som coach Robin har satt sammen. Men etter 3 uker nå kan jeg absolutt anbefale han om du vil bli både en bedre løper og en bedre hinderløper. Og han kjører med meget anstendige priser!

Men uansett…denne uken skal jeg altså ha 6 (!) løpeøkter – hvorav ukens siste er Konkurranse! Søndag 31.januar er det nemlig duket for Tough guy 2016! 30 års jubileum og mye spennende kommer sikkert til å skje! Resten av uken er litt ymse økter, jeg må nok jobbe hardt og stokke litt for å få til alle, men den som vil får også til! …håper jeg! Jeg har i løpet av uken 1 løp i sone 1, et progressivt løp der jeg får snuse på sone 3, et intervall-løp opp i sone 4 (Yeah), et 8 km’s løp i sone 1-2 og en rolig økt. I tillegg skal jeg ha noen styrkeøkter og til og med en sirkeløkt…så ja – vi får bare se hvordan dette går. Har en følelse av at det kan bli pretty tight – men mye kan også gjøres på stuegulvet!

Det har vært en temmelig hard måned for meg nå, med veldig mye jobbing, og jeg kjenner at nå skal det bli utrolig deilig å få normalisert livet litt igjen, få tilbake overskuddet, få sovet nok, spist riktig og få tilbrakt litt mer tid med jentene igjen (ja og supermann – vi har vel strengt tatt ikke delt seng på over en måned nå nesten…gotta love turnusarbeid liksom!)

Til de av dere som har fulgt med på facebooksiden til OCRNorway.no så ser dere at det nå går en farsott med vinter-burpees – jeg kan jo seriøst ikke kalle meg OCR_queen på insta, slenge ut en sånn utfordring og ikke gjøre den selv – så mål for idag er kun en ting – komme meg ut på løpetur og legge inn noen vinterburpees på min vei!

Ha en herlig uke folkens!

KlemMari

Ps…det har blitt litt mer blogging fra meg enn dere kanskje er vant med – jeg føler jeg nå har litt mer matnyttig å blogge om og er derfor litt mer aktiv – liker dere eller blir det for mye? Let me know!

Lørdag kveld @the gym! #svettefest


//inneholder sponsede produkter//

God morgen alle sammen 😉

Av og til må man bare ofre litt for å få til det man vil og ønsker. Det er klart det fristet meg bigtime å bli i sofakroken hos supermann igår – kose meg der med Mesternes mester og sjokolade som var kjøpt anledning lørdag kveld. …jeg tror nok Supermann ble litt lei seg innerst inne da jeg spurte hvilket vaktlag som var på…ja for når sats er stengt og det kun finnes en mølle i kjelleren på jobben min – da er det risikosport å gamble på at den er ledig. Dessuten savner jeg Pit’en på Lørenskog. Jeg har jo vært der og trent i så mange år nå, og liker meg veldig godt der. Og heldige meg så var rett lag på vakt og en liten chat senere så fikk jeg grønt lyst til å låne mølle…utrolig var det ikke så stor konkurranse om å bruke møllla akkurat kl 2030 lørdag kveld 😉

Men løpeprogram var fastsatt og jeg ryker allerede på en økt i minus denne uken, så å gå glipp av konkurranseoppkjøringsøkta var helt uaktuelt! Jeg hadde nemlig fått lov å ha en økt som skulle fungere som oppkjøring mot neste helgs konkurranse og jeg skulle ligge i sone 4 det meste av tiden! I love it – en kjapp kontroll – yess, puls tillatt opp til 170!!! Det fine med å ha Robin som coach er at han er tilgjengelig nesten døgnet rundt og en kjapp chat med han og, så fant vi ut at det skulle bli intervaller! Yess, yess, yess – endelig! For jeg skal ikke stikke under en stol at jeg både har savnet puls i sone 4 OG intervaller! Og nå fikk jeg begge deler en lørdag kveld og da var det faktisk verdt å svikte supermann og sofaen hjemme for å kose meg på mølla! (unnskyld Martin…- glad i deg for det da <3)

…og jeg fikk med meg Mesternes mester 😉

Og siden det var konkurransemodus som skulle trigges så hoppet jeg like godt oppi de nye konkurransetightsene mine fra Skins også – sorte med rosa striper – perfekt for disse gjørmeløpene mine, er liksom ikke vits å ødelegge de fine med mønster når man skal krype rundt i gjørma! Og vet dere – de funket gull gitt! Det som er så fantastisk med Skins er at du trekker de på deg og der blir de sittende! Etter 8 intervalldrag på 14 km/t måtte jeg ikke rette på tightsen en gang – og det er slike tights jeg må ha når jeg skal løpe. Om det er trening eller konkurranser – jeg orker ikke tights som kryper ned og må slepes på plass igjen!

Eneste negative med økten var at garminklokka mi bestemte seg for å svikte meg…så ifølge den hadde jeg løpt i drøye to mins eller noe…arghhh, en kjapp oppretting i Garmin connect så var ting på plass igjen, men likevel – sånne nykker kan den spare seg for! Og bare for å være litt ekstra ekkel mot meg så har den registrert kilometerne mine for uken, men ikke registert denne siste økten, slik at Supermann fortsatt leder over meg i ukeskonkurransen vår…og jeg mener er det konkurranse så er det! Og da er det maks irriterende når den gjør sånne ting 🙁

Idag skulle jeg egentlig ha hatt en rolig 7 km, ser ikke helt at jeg skal klare å få det til…så da får jeg nøye meg med at jeg fikk en ekstra styrkeøkt denne uken. I løpet av dagen dumper neste ukes program ned i posten – jeg har fått en sneakpeak på at jeg får en hard økt til før konkurransen på søndag – og DET kan jeg like 😉

KlemMari

Når ting plutselig blir litt mer alvor…


//Inneholder sponsede produkter//

God morgen alle sammen.

Takk og lov for at vi fortsatt er i januar måned og det er leeeenge igjen (!) til sesongstart – ja med unntak av ekstremløpet Tough guy om nøyaktig 8 dager da… Jeg har fortsatt lang tid til å trene opp både kondisjon, tempo og bakkestyrke, jeg har god tid på å utvikle grep og teknikk – og ikke minst holde kroppen skadefri med diverse fine øvelser.

Husker dere jeg skulle i et spennende møte på mandag…og så ble det skjøvet til torsdag – vel torsdag kunne jeg altså etter litt orientering rundt på House of Oslo, sjekke inn på Skins headquarters! Møte var avtalt med de to herlige gutta Johan og Roger. Jeg hadde vel sett for meg en liten tjitt-tjatt, men da det var over – begynte alvoret. Det kjentes litt ut som et jobbintervju…og det er lenge siden jeg har vært på jobbintervju…det var ikke de klassiske spørsmålene om gode og dårlige egenskaper…men jaggu ikke langt unna.

– så var skjer med OCR_queen da?

– hva kan du gi oss?

– hva er planene dine i år?

– hva kan du prestere?

– kan du vinne?

osv osv…æhhhhhhhhhh svett i henda! Men med god støtte fra Supermann og et brennende engasjement for sporten som jeg håper tidvis skinte igjennom – fikk jeg etter ca 1,5 timer en hight five og «velkommen til team Skins-Norge«! Og to gode klemmer da!

Wow – shit just got real! Om jeg har hatt press på meg selv, så har jeg det ihvertfall nå. Men som jeg har sagt til dere før, og det holder jeg ved – jeg tør ikke sette mål for sesongen – ikke annet enn at jeg skal trene for å bli en bedre og sterkere hinderløper. Så får vi se hva det kan bringe med seg – jeg vet nemlig at veldig veldig mange andre jenter der ute også trener som bare det – og det er maaaange bra folk der ute! Men engasjementet mitt – ja det skal du lete lenge etter!

Og større motivasjonsfaktor skal du lete lenge etter. Men først skal jeg komme meg gjennom Tough guy – men håper jo seff jeg kan klare å gjøre de litt stolte allerede nå!

BTW…jeg sa det skulle bli litt endringer på OCRNorway.no – jeg har nemlig nå begynt å introdusere OCRNorway-bloggerne – og da jeg sto opp etter nattevakt hadde jaggu Supermann skrevet sitt første blogginnlegg – om det er noen som kan slå meg i sitt engasjement for hinderløp, ja så er det denne mannen. Han er denne ukens atlet – og du kan lese innlegget hans HER! Jeg vil anbefale det – han er en bra fyr altså (åpenlyst…siden jeg er gift med han da 😉

Ha en herlig lørdag!

KlemMari

Gårsdagens cheatday!


Snille coachen min som har satt opp treningsprogram til meg så godt han kan utifra to turnusliv og to små jenter som stadig gjør mer og mer etter skolen – er litt av et puslespill og akkurat denne uken her var et lite mareritt. Så på tross av at han gjorde så godt han kunne, har jeg allerede stokket litt om på øktene – jeg tror jeg har grønt lys til det, så lenge jeg fullfører uken!

Tirsdag sto det egentlig fri på planen min (eller slalåm egentlig da), men siden det passet meg sånn tok jeg rolig langtur da og så hadde jeg «fri» igår istedet. Men siden jentene skulle trimme selv havnet jeg på sats…med løftesko…og sugen på litt god gammeldags sirkeltrening – jeg var på lillestrøm og der elsker jeg å lage meg små sirkeltreninger og gårsdagens Cheatday så slik ut:

– skulderrehab/oppvarming

– sirkel med: Markløft/boxjump/kettlebell swing

– nedtrekk enarms

– taulek

– rygghev

– stående roing

Som dere ser jobber jeg mye med ryggen. Jeg er avhengig av å ha en sterk rygg både i jobben min, ifht hinderløp og ifht skuldrene mine. Jeg fikk beskjed her i høst om at skulderskaden min var blitt ytterligere forverret/smertefull pga manglende styrke i øverste del av rygg. Så cheatdayen min kom nok ryggen til gode – og jeg var superhappy happy jente!

Det er lenge siden jeg har trent boxjump nå, det kjentes stivt og tungt ut de første hoppene, men med gradvis øking via vektskiver – endte jeg tilslutt på personal best igår og den følelsen er helt himmelsk – du krøker deg sammen, strekker ut, satser og flyyyyyyr! Herregud så gøy! Jaggu skal det bli mye boxjump bak i hagen til sommeren gitt!

Da er det snart på tide å løpe ut døren, to økter i dag, en laaaaaang rolig løpetur, en styrkeøkt i kveld – og midt i mellom der et møte i Oslo og feiring av Supermann! Han har fått sin gratulasjon på OCRNOrway.no idag <3

Ha en herlig dag alle!

KlemMari