Dagens all-time high!


God morgen alle sammen

Jeg traff bunnen litt forrig torsdag. Jeg hadde kjent at jeg var sliten et par dager, ikke helt i slaget – ikke syk direkte, men bare ikke i form. Intervallene som var planlagt ble avbrutt og fredagens langkjøring forsvant i en bil som kom og hentet meg. Lørdagen gikk bort i slalåmkjøring…og dermed var også selvtilliten i bånn. Om en uke er nest løp, og jeg bruker siste uken på å rakne liksom.

Men så…helt ut av det blå kom meldingen: Mølleøkt imorgen – ca 45 minutter , oppbrutt av 10 burpees hvert 5.minutt. Jeg var jo da egentlig på vei ut til bakkeintervaller, og hadde ikke noen mølle tilgjengelig på mandagen, så økten ble kjørt søndag kveld, ikke på mølle – men ute i frisk luft. Jeg kvier meg fortsatt for å kjøre intervaller ute, er så mye lettere å styre dem på mølla, men det funker faktisk veldig bra ute også. 

Og økta ble helt rå! Totalt adrenalinrush mot slutten, og selv etter 80 burpees og 8 km kunne jeg bare øke og øke farten…jeg visste jeg skulle holde meg i sone 3, men det var bare så deilig å la beina gå i akkurat det tempoet de hadde lyst til. Jeg løper alltid ute med de nye Hokaéne mine – og igår følte jeg de fungerte som to enorme luftputer som bare løftet meg opp og frem! Helt rå følelse!

På under en time klokket jeg inn 10 km og 80 burpees! Formen satt som et skudd og hele økta gikk bare rett inn i selvtilliten min – akkurat som jeg trengte! Jeg føler meg klar for Strong viking neste helg!

Resten av uken er lagt opp med endel hvileøkter + en siste konkurranseøkt på torsdag. Sjefen har planer om at vi skal ta en rolig økt på fredag, men det tror jeg vi må se på ifht når vi kommer frem til Nijmegen. Jeg tror jeg er mer klar for litt skrøner i sofaen med et glass iskald coca 😉

Ha en herlig uke da dere! min har ihvertfall fått den beste starten den kunne fått!

Og ps – nå er det fokus på Toughest på OCRNorway.no! Sjekk ut da vel!

KlemMari

Siste utgave av Runner’s World

  • Test av 7 trådløse øreplugger.
  • Kjell Magnar Berli: Fra blodpropp til fjelltopp!
  • Jakob Ingebrigtsen: «Jeg føler jeg har vunnet alle gymtimene i mitt liv.»
  • Naviger rett i den digitale treningsverdenen.
  • 99 løp i Norge i 2020!
  • Paris Marathon: Hva bør du gjøre – og spise – etter løpet?
  • Hvordan trene når du har barna annenhver uke?
  • Alternativ trening – hva sier forskningen?

Bli abonnent


På tide å begynne å pakke igjen…


Herregud så fort tiden flyr dere! Det er nå under to uker til vi setter oss på flyet og vender nesa mot Shiphol! Strong Viking Mud Edition Odins Wave. Konkurranseheatet som skal kvalifisere strengt tatt til både EM i hinderløp i juni og OCR World Championsship i Canada til høsten. Ikke at det er noe stress, det er ikke satt av til noe penger til det i år heller, men alltid gøy å kvalifisere seg da!

Uansett, en venninne løp løpet i Tyskland nå i helgen, ble forøvrig beste jente så det var jo rått kult (og gir meg en ekstra utfordring med å prøve å slå henne 😉 – og da har jeg fått litt inside information! Blant annet er det 10 burpees som straff om man ikke klarer et hinder, eller 20 om man ikke prøver! Og på instagram legges det stadig ut teasere, så jeg vet at det blir endel burpees på meg kan man si! Det er endel heftige hindre der, blir utrolig kule å teste, men at jeg klarer de er utopi! Heldigvis sa Sarah at selv de beste guttene slet med endel av hindrene – så vi får se!

Gøy blir det ihvertfall uansett, og jeg gleder meg til å reise på tur med gjengen. Blir helt rått å se hvordan Robin og Mona kommer til å rule løpet, og jeg har nå enda større forhåpninger om å se de stå på hver sin pall!

Ellers er det vel på tide med en oppsummering av ukens økter – har vært en rå uke, men det gjenspeiler også at jeg er sliten nå. Skal høre med coach Robin om jeg kan få lov å løpe noen intervaller denne uken – trenger litt fart i beina for å få selvtillit i hodet mitt. Kjenner at sone 1 farten psyker meg helt ut, samtidig som jeg nå har lest tilstrekkelig mye til at jeg vet alt det bra den gjør med kroppen min og musklene mine. Men jeg trenger selvtillitt også, og litt modighet før løpet om 2 uker. 1,9 mil med både mange og heftige hindre!

Mandag – intervaller mølle – 3 x 10 mins på terskel

– Tirsdag – rolig langkjøring til jobb

– Onsdag – styrke

– Torsdag – intervaller mølle – 4 x 8 mins på terskel

– Fredag – sone 3 hjem fra jobb

– Lørdag – rolig sone 2 til jobb

– Søndag – rolig sone 2 til jobb – langkjøring

oppsummert ble det totalt 60 km denne uken, og ny rekord for meg. Men som sagt, er litt lei langkjøring nå, og vil ha litt fart og moro denne uken!

Ja også må jeg begynne å pakke da…to uker før sier du…vel tro dere meg…jeg kommer til å stå og krampepakke timer før flyet går 😉 Hehe og det er aldri en god følelse!

Men spørsmålet er alltid – hvilke sko skal jeg ha? Er dere nysgjerrige? Tenkte å gi dere et lite innblikk i min skoverden om dere har lyst!

KlemMari

…og ps…for å ikke spamme dere med reklame her inne, kan dere gå inn på OCRNorway.no HER for å lese om den nye kolleksjonen til SKINS om dere har lyst!

Under 3 uker igjen til neste konkurranse!


Hei alle sammen! Beklager at jeg har vært borte en liten stund, men etter at mobilen hadde slettet to innlegg til dere fant jeg ut at mobilblogging her inne rett og slett ikke var så enkelt. Og med en deloaduke på fjellet uten data ble det bare sånn. Men nå er jeg tilbake, og allerede godt igang med treningen.

Etter «helvetesuka» med intervaller og en langkjøringsuke etter det, var kroppen kjørt. Og jeg kjente det skulle bli utrolig deilig med ferie. Og Skeikampen svikter aldri, en uke med en god kombinasjon mellom langrenn, slalåm, god mat og hvile. Men jeg har delt uken min med dere på OCRNorway, så er dere gira på noen deilige vinterbilder kan dere lese om det der.

Nå har jeg imidlertid full fokus på trening igjen. Og jeg er så utrolig heldig, en kjapp chat med Coach Robin idag, og vi var enige om opplegget neste uke. Jeg hadde egentlig trodd jeg måtte finne ut av det selv nå, og hadde litt planer i hodet, men å få planene bekreftet av Sjefen sjæl og få noen visdomsord på veien er aldri feil. Så etter en langkjøring på fredag i sone 2 + en langkjøring i dag i sone 1 skal neste uke by på:

– 2 x intervaller på terskel

– 1 progressivt løp

– resten rolig

Som coachen sa, det er kun 3 uker igjen til første konkurranse nå, jeg vet ikke helt hva jeg har av forventninger til meg selv der, jeg tror jeg først og fremst skal ha det gøy, men kjenner jeg meg selv rett så blir jeg vel fristet litt av de 3 fartsfantomene jeg reiser sammen med 😉 Tror forresten det blir et nokså rått løp, 1,9 mil med x antall hindre og x antall liter gjørme – Strong Viking Mud Edition!

De har avslørt et par heftige hindre allerede, bl a et som gjør at jeg nå er pokka nødt å henge opp chinsbaren min i kjelleren igjen! Jeg er nødt til å få tilbake litt av den styrken igjen nå til løpene som kommer som perler på en snor fremover.

Imorgen er første dag av uken, og jeg feirer med intervaller + en styrkeøkt, tror det blir en knallåpning av uken. Er dere klare for å bli med meg videre nå!?! Formen skal spisses og med mye som skjer er det bare å sette treningen i et system og være fokusert på det som skal skje!

Og btw…gjett hva mer jeg skal…siden jeg har blitt medlem av team Skins, som har endel av hovedfokuset sitt på Toughest-touren…så har jeg faktiskt klart å få det til så jeg tar en roadtrip helt alene til London!!!! Kjære mamma….kan du passe to små søte jenter en natt 😉 Men fyttigrisen så gøy det skal bli. Jeg skal fortelle mer om det imorgen! Mye gøy som skjer nå!

KlemMari

…sjekk gjørmestripene i håret…dævver – er visst ikke noe som tar rotta på dem 😉

Ny treningsuke godt igang!


Hei alle sammen! Er det ikke en herlig dag ute? Det gjør godt for sjel og sinn når sola skinner på denne årstiden. Vi blir helt utsultet på lys og varme, så det gjelder å bruke dagene maks når vi kan.

Jeg er godt i gang med denne ukens treningsdager, men må først får skryte litt av meg selv og forrige ukes resultater! Robin hadde gitt meg en «Helvetes uke» med 3 intervalldager i tillegg til to rolige langkjøringer. Han hadde forslag om 6 x 6 mins drag, 5 x 5 og tilslutt 4 x 4. Jeg er ganske stolt av meg selv som nå har begynt å få dreisen på å kjøre intervaller ute. Så både 6 x 6 og 4 x 4 dragene kjørte jeg ute, første flatt og andre i bakke med 9 % helling. Siste intervalldagen hadde jeg inne på mølla og det er jo en ren fest iforhold. Men jeg må si jeg begynner å digge at jeg mestrer intervaller ute. Det gir ihvertfall meg en mye større frihet hva gjelder trening enn å være avhengig av en mølle. Tilsammen ble det ny pers for meg med 54 km den uken, og jeg er superhappy!

Denne uken skal fokus være langkjøring, jeg bommet totalt ved å satse på 2 timer inne på mølle igår -det er jo dømt til å mislykkes, så etter 1 time og 20 mins og 11,4 km ga jeg opp. Men fikk kjørt en god styrkeøkt i tillegg da, så aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Så langt nå har jeg klokket inn 24 km og det ser ut til å bli nok en god uke!

Om dere er interessert skrev coach Robin et herlig innlegg på OCRNorway.no igår om sitt besøk på Toughestlaben i Malmø. Jeg skulle så gjerne har vært med, men får håpe han ble så gira av å være der at han arrangerer en ny tur som passer litt bedre inn i timeplanen min 😉

Ha en herlig uke alle sammen! Snart vinterferie og en skikkelig deloaduke for min del!

KlemMari

Ukategorisert

Ikke noe en liten høneblund ikke kan fikse…


God lørdag til dere alle fine. Frihelg og greier, og jeg kjenner at med de treningsmengder…eller løpemengder ihvertfall…som jeg har tilbakelagt denne uken, så var det helt ok!

Etter morgenens bakkeintervaller + en kjapp tur på glutenfrimessa – så var det dags for sofaen for mor! Ikke så ofte jeg unner meg, men åhhh så himmelsk deilig det er. Og nå er jeg straks klar for å rydde litt til, dekke pent på bordet og tenne lysene. Fine folk kommer forbi, og jeg ser absolutt ikke bort ifra at det blir litt rosa bobler i glassene <3

Forøvrig kan jeg melde om fridag fra trening igår, og shopping i det store utland, blant annet skulle vi kjøpe godis som skulle med på fjellet neste helg….vel jeg vet ihvertfall en som ikke kommer til å ha med seg noe godis 😉 Mmmmmmm men har kost meg igår og idag da 😉 Like greit at jeg ikke veide den godteposen for å si det sånn….

Imorgen er siste økt av den såkallte «Helvetesuka». Jeg er fullstendig klar over nå at vi ikke skal snakke om antall kilometer, men heller snakke om antall timer og kvalitet…men likevel…jeg må få lov til å være stolt over kilometerne jeg har sanket denne uken – klar for å vippe 50 km imorgen -og det er ny personlig rekord!

Ha en herlig kveld!

KlemMari

Ukategorisert

Just do it!


…antagelig den mest patetiske linjen å starte et blogginnlegg med. Men likevel – dagen idag kan bare beskrives på en måte – just do it!

Hvor lang tid siden er det siden jeg begynte å lese boke til Bertrand Larssen tro – Helvetesuken – jeg tror jaggu det er nesten 1,5 år siden. Jeg fikk den av Supermann på en av våre turer. Jeg slukte hvert ord til å begynne med…og så ble jeg litt motløs…og egentlig litt provosert! Skulle jeg virkelig gå gjennom en uke i enda mer «helvete» enn jeg har hver dag! Mistforstå meg rett!!! For jeg har jo IKKE et helvete i hverdagen…men jeg er sliten nok. Men selvom jeg til dags dato ikke har fullført boka hans, har et par ting brent seg fast i minnet mitt – et par ting som er så utrolig enkle å fullføre, og som kan lette hverdagen min så mye. Så hvorfor gjør jeg det bare ikke???

– sett av en fast time hver dag til sosiale medier – og jeg mener – himmel og hav, hvor mye spennende skjer det strengt tatt som man må få med seg hvert 10.minutt??? Her har jeg myyyye å jobbe med, men som mamma til to raskt voksende jenter har jeg et stort ansvar for å være et godt forbilde!

– gjør ting umiddelbart, istedet for å utsette det! Ofte kan det for min del dreie seg om å skrive en mail, dele ut noen ting, rydde ting på plass med en gang osv. Som Bertrand Larsen skriver, det skaper et unødvendig stort indre stress å hele tiden gå og tenke på det man skulle ha gjort! Og så rett han har! Jeg synder stort her, og har mye å lære!

Til bursdagen sin i år fikk Supermann boken Spartan up av Joe de Sena. Joe er grunnleggeren av Spartan Race og vår store helt. Jeg gremmes innvendig over at han sto ca 2 meter fra meg på Spartan Sprint i England 2014. Jeg visste ikke hvem han var, og trodde bare han var en vanlig «pep’er» før løpet. Hadde jeg visst bedre skulle jeg bedt han på en kaffe! Men sjansen gikk fra meg, og jeg får nøye meg med boka når den er ledig til å leses. Men allerede har jeg fått en forsmak av litt småteasere fra Supermann – og jeg ser at disse to mennene har mye av de samme tankene. Det jeg har merket meg mest hos Joe de Sena så langt er kaken hans. Jeg spiser den jæv…kaka hver dag. Kaken er nemlig et symbol på de snarveiene vi tar…snarveiene for å gjøre hverdagen «lettere». Vi unngår problemene istedet for å face de. Kaken er nemlig et prosjekt som ble forsøkt på barn. De fikk tilbud om å spise en kake nå, eller vente en time og så få to stykker. De aller fleste tok og spiste den ene kaken med en gang. Joe sammenlikner denne kaken bl a med å ligge å snooze om morgenen. Og jeg er snoozedronningen over noen! Jeg kan gjerne ligge og snooze i over 30 mins…hva gjør jeg da…jo for det første ødelegger jeg den morgenen jeg hadde planlagt for en grunn. Man bestemmer seg for å stå opp et klokkeslett for å rekke alt man skal…og jeg får alt for ofte dårlig tid om morgenen. I tillegg har jeg jo kastet bort 30 mins til med god søvn.

I tillegg tipper jeg både Joe og Erik Bertrand er enige om at det bare er å komme seg i seng til anstendig tid…ikke sitte oppe og surre når jeg vet når jeg skal opp tidlig!

Så altså…kommer det en konklusjon snart???

Dagen idag har vært perfekt! Jeg var i seng til kl 2300 igår, klokken på ringing 0450 (man kan ikke kjempe alle kamper med en gang) – nok til en snooze. Det blir 6 timer søvn, som er helt innafor av hva ekspertene sier at man trenger av søvn. Jeg våknet uthvilt og klar for en ny dag. Som vanlig når jeg skal ut og løpe om morgenen lå alt linet opp, løpetøy, sekken var pakket, sko, vanter mm lå klart. I tillegg var tøyet til jentene linet opp og full orden i gangen nede! Jeg fullførte 12 rolige km i sone 1 som planlagt, det tok meg 90 mins akkurat som planlagt. Jeg merker at grenser begynner å flytte seg, for jeg holdt en helt annen fart enn jeg pleier. Kunne nesten strekke litt på beina faktisk i sone 1! OG jogge veeeeldig rolig i oppoverbakke.

En herlig dag på jobb med fine kollegaer, hjem til middag med jentene, ut på svømming med Karoline der jeg satt og jobbet trutt i garderoben med løpsreview til dere (det gjelder å utnytte tiden), hjem igjen – fikk tatt et bad selv, hatt kvalitetstid med jentene samtidig som pasta til Supermann sto på komfyren. Jentene i seng til korrekt tid, ned og lage matbokser til alle i familien, rydde kjøkken og stue underveis – og nå blogg til dere samtidig som stemmen til Tufte kommer fra tv’en med mer mental trening. Klokken er straks 2230…og jeg er faktisk klar for å komme meg i seng. Alt skal være klart for en ny dag!

Javel, dette hørtes kanskje skikkelig stusselig ut for dere, men vet dere, jeg kjenner at det indre stresset er mindre, bare en sånn bagatell som å lokalisere nøklene til jentene nå istedet for imorgen tidlig når jeg skal ut døra er superviktig. Det er kanskje det mest kjedelige A4 livet som finnes, men jeg vet mange som misunner A4 livet. Jeg er heldig, jeg har de fineste jentene ever – og de fortjener en mamma uten indre stress, som er glad og fornøyd – og det blir jeg når jeg får min treningsdose samtidig som jeg har kontroll over hus og hjem. Det er tydeligvis ganske enkelt, jeg kommer nok ikke til å slite i stykker sofaen, og vi får se hvor lenge jeg klarer å være flink – men alt blir en vane – og jeg kjenner jeg er klar for å ta imot de gode vanene til Bertrand Larssen og Joe de Sena!

KlemMari