800 meter med smerte!


Hvem her inne sier vel nei til en skikkelig syrefest??? Nå har jeg vært flink pike og kjørt lange (?) rolige turer flere ganger i uken i tillegg til en intervalløkt, men nå trenger jeg å gire opp og virkelig pense inn mot det jeg faktisk skal om en ukes tid. Når det kommer til hinderløp så er det mye man ikke vet om løypa og hindre, men noen ting vet jeg:

– flere av løpene jeg skal løpe arrangeres i Tryvann/Kollen området – og der er det slalåmbakker

– det kommer til å bli motbakker

– det kommer til å bli enda flere bakker

– og det kommer til å bli syre

Så…derfor blir det fokus på mye motbakkeløping på meg fremover. Jeg vet at ihvertfall Viking Race, X-run, Toughest og Tough Viking kommer til å legge inn motbakker – jeg vet at det blir heftige bakker i Spartan Race – og jeg vet Tough Guy har et helvetes mye bakker – og jeg vet at det er i bakkene man skiller klinten fra hveten – de aller fleste går i bakkene, så her kan man hente mye tid hvis man er litt treg i stussen som jeg er. Så da går jeg for å løpe i motbakkene! Så mange av de jeg klarer!

Dagens 4 x 4 ble derfor fullført med en liten vri – 4 x 800 meter motbakkeløp i Marikollen. Stigningsprosenten varierer mellom 21-28 % (!) så det svir i beina kan man si. Den siste lille stussen opp til toppen må innrømmes at ble gått alle 4 gangene, er så sykt bratt at det gjør ordentlig vondt i vilja! Før og etter bakkeintervallene varmet jeg opp med en liten sløyfe inne i skogen, så tilsammen ble det en drøy times jobbing og 8,7 km. Superfornøyd med egen innsats og tar sats på å kjøre denne turen en gang til før Tough Viking neste helg!

Et selfie på toppen pr intervall sier vel sitt om formen til frua 😉

Planen min var egentlig å dra til sats etterpå for å virkelig vri syra ut av beina…men jeg kjenner at jeg er inne i utetreningsmodus om dagen, så istedet satte jeg kursen bort til hoppbakken og trappene. Der kjørte jeg 10 drag a raske trappeintervaller opp og 10 sqauts når jeg kom ned igjen. 10 x 10 = 100 squats det – så da må vel låra og rumpa ha fått kjørt seg godt;) Og helt tilslutt bare litt lek i naturen…just 4 fun!

Dagens økt var hard, men ikke for hard, og jeg kjenner jeg har evnen til å hente meg raskt inn igjen – og det kommer til å trengs! Jeg tror jeg snart er klar!

Ukens trening ellers har bestått av

– Mandag – 6,5 + 10,5 km rolig jogg i skogen – masse utfordringer til koordinering!

– Tirsdag – intervaller inne på sats – 10 x 2 min raskt – fart fra 13-14 km/t og et minutt hvile imellom

– Onsdag – og idag altså bakkeintervaller av the real deal!

Nå trenger jeg et par rolige dager så blir sykkel til jobb to dager nå, så satser jeg på en rolig økt i skogen til helgen!

Dagen idag ble også brukt til å teste ut de nye konkurranseskoene mine fra Mizuno. De er lette og kjennes gode på, dessverre pga innleggssålene mine er hælkappa litt lav, men tror det ordner seg med nye lisser!

Ellers er jeg skikkelig stolt av å være fullsponset med 2XU-tøy til sommerens og høstens konkurranser…gjenstår bare å bestemme seg for hva man skal løpe i på de ulike konkurransene. Er jo superdigg å løpe i kort, men kan fort bli mye skrubbsår på knær…så får vi se på været også! Blir det sol, tror jeg det blir kort 😉

Trappehimmelen!

Evig takknemlig for støtten jeg får fra Proteinfabrikken!!!

Aight…ha en strålende dag da alle sammen – og håper virkelig jeg kommer til å se noen av dere i sommeren og høstens hinderløp!

KlemMari

Siste utgave av Runner’s World

 • Bli kjent med vår nye blogger Ole Martin Nilsen Synnes!
 • Jim Johansen satte nordnorsk rekord på de lengste banedistansene i 1978, og de står fortsatt. Les om treningen hans.
 • Løpernes favoritter: Sko, turer, løp og økter.
 • Mitt liv, mitt løp. Karoline Høye har forstått at det er hodet, ikke kroppen som setter begrensninger.
 • Maraton for alle: Treningsprogram med nivåtilpasninger.
 • Sommerens store skoguide: 17 modeller testet.
 • Fit for fjelløp – slik blir du en bedre fjell- og terrengløper.
 • Trening i varmen.
 • Spiser du nok – og riktig – under konkurranser?

Bli abonnent


En annerledes uke


Vi er virkelig inne i oppkjøringsukene nå før sesongen kicker inn…og mest av alt vil man jo da trene, trene og atter trene. Ja faktisk er det jo så ille stilt med meg at hvis jeg ikke får trent – ja så er det en liten anelse til panikk langt inne i magen et sted. Antagelig ikke et veldig godt tegn…men sånn er det nå en gang. Heldigvis er det akkurat like dann med min kjære – ja om mulig enda verre kanskje 😉

For dere som kanskje følger litt med på bloggen så skjønner dere hvor jeg skal hen med dette innlegget…for dere andre så har vi altså vært på en herlig liten getaway ferie. «Bare» 6 dager (hvorav to besto i reise), men desto lengre reise – den romantiske og uberkule gaven min besto av tur for mor og far til Las Vegas! Ooooooooooh yess – 4 dager i Byen som aldri sover skulle vi ha, helt alene uten barn, bare oss to og the big city! Og som jeg skrev – vi er begge i samme båt hva gjelder trening, så treningstøy var selvfølgelig pakket ned. Aldri en ferie uten trening!

Men de 4 dagene ble ikke helt som planlagt…eller rettere sagt, de ble vel akkurat som de pleier å være! Vi skal alltid ha med oss mest mulig på den tiden vi er på et sted. Og på tross av at vi lovet oss selv både en run-see og et besøk på Golds gym…ja så kom treningstøyet urørt hjem igjen…

Jeg hadde tatt med meg min bestevenninne Marilyn til Las vegas 😉

De to første dagene i Vegas var vel det nærmeste vi kom trening – og jeg tuller ikke! Vi går alltid! Overalt! Aldri taxi, buss eller undergrund hvis vi ikke absolutt må. Og i Vegas må man ikke! Men vi var begge enige i at det som så ut som en bitteliten stripe fra flyet, absolutt hadde sine avstander likevel – totalt er visstnok the Strip snaue 7 km fra ende til annen, men med diverse fotgjengerbroer som må krysses, kan nok denne avstanden kjapt økes endel. Og jo lengre utover dagen man kommer, jo mer mennesker og jo mer sikksakkgåeing må til. For ikke å snakke om alle hotellene man skal inn og titte på (hvert hotell har jo sitt eget tema og særegenhet som må beundres) – hvor man da i 60 % av tilfellene går seg vill inne på casinoet eller i en av de vanvittige handlegatene – ja så blir det mange meter å gå.

Men hvorenn flott Las Vegas er, så hadde vi endel planer foruten bare å gå og beundre byen – vi skulle definitivt på en skikkelig fest et sted – vi klarte ikke helt å finne ut hvor vi skulle komme oss ut på kveldene, i tillegg til at denne fruen var ganske så sliten hver kveld – så istedet ble det et vaskeekte poolparty på oss! Vel så kult synes nå jeg – virkelig noe man ikke akkurat finner hvor som helst i Norge – heftig musikk, stoooore drinker (ALT var stort i Vegas) og morsomme mennesker å observere fra solsengen.

Helt naturlig å få strawberry daquiries i enorme shakere 😉

Foruten sightseeing og poolparty – hadde vi et par store planer mens vi var over there…vi skulle kjøre helikopter – og for en opplevelse! Jeg har aldri kjørt helikopter før, og når man da blir plassert først i cockpiten sammen med piloten, går smilet trill rundt!

Etter helikopterturen fulgte 4 timer på Colorado river i en riverraftingbåt – veldig gøy, men også veldig kaldt siden vi var litt uheldig med været den dagen…

Vi hadde også bestilt oss noe så adrenalinrushende som ziplineing…jeg har aldri kjørt en zipline før – og ihvertfall ikke over Bootleg Canyon ute i ørkenen – hele 4 traseer skulle vi gjennom, og jeg tror ikke jeg  har ledd så mye på lenge. Vi hadde med oss go-pro…og det eneste du hører hele tiden er latteren min i bakgrunnen – fantastisk opplevelse, og for noen kule guider som var med. Gjorde hele opplevelsen ekstra gøy!Sist men ikke minst – the grand finale – min kjære hadde overrasket meg med billetter til Britney Spears!! Ja le du – det har mange gjort med deg, men jeg er og blir faktisk en ekte dedikert Britneyfan – og for et show! Herregud den dama leverte varene fra ende til annen – og jeg – ja jeg hadde sikret meg gode dansesko…

…jeg mener…er man en løper så er man 😉

…men selv en god løper må kunne improvisere for kortere avstander…og er man i Vegas så er man – en kveld spanderte jeg de høye hælene på min kjære – de er så lekre de hælene…dog ikke fullt så gode å spankulere med…litt mer sånn se og bli sett sko 😉

Sååå…hva hadde dette innlegget med løping å gjøre…vel, egentlig ingen ting – absolutt ingenting 😉 Hører antagelig ikke hjemme her, men likevel – det sies at restitusjon og en deloaduke er bra. Så da kaller vi det deload – høres forsåvidt ille fint ut 😉 Så får vi se da på neste løpetur om deloaden ga resultater eller ikke. Jeg har ihvertfall kost meg fært under denne litt annerledes uken.

KlemMari 

Når løping blir forskning…


Beklager at det har vært litt stille fra meg en stund…det er ikke noe galt, bare vært himla travelt og motivasjonen til å skrive har vært litt laber en stund. Treningsmotivasjonen derimot er på topp som vanlig! Problemet mitt er bare at jeg klarer ikke å la vær å sammenlikne meg med andre! Jeg surret med dette problemet innen styrketrening også en periode…gremtes over de stusselige knebøyene mine, irriterte meg over benkprestasjonene – men måtte tilslutt bare innse at jeg er meg, og de andre er de andre. Jeg gjør så godt jeg kan, det går opp og ned, styrken kommer og går i takt med hva man trener, spiser og dagsformen. Og jeg må jo bare en eller annen gang innse at jeg ikke kan sammenlikne meg med de som lever av å være personlige trenere, er i 20-årene, trener to pass om dagen og kun har seg selv å tenke på.

Men nå har jeg jaggu begynt med det samme tullet innen løping også! Er det mulig! Jeg har blitt «venner» med et par britiske jenter som løper i eliten av hinderløp i England – ja hun ene sikter seg til og med mot OL i triathlon hvis jeg har fått med meg alt rett. Stadig vekk kommer det bilder på facebook, instagram ol med monkeybarøving (er det monkeybars på hvert gatehjørne i England btw??), det løpes mil etter mil i flotte tempoer…og jeg føler meg stusselig! Men de er unge…og det virker jaggu ikke som de har noe annet å drive med. Er det virkelig sånn at denne alderen begynner å ta meg igjen…neeeeeeeeeeeeh vil ikke 😉 Og hva med tidsklemma…det er alltid søvnen jeg kniper inn timene i døgnet på og da vet jeg jo inderlig godt at prestasjonene blir deretter…

Og det er forresten nok av flotte folk her hjemme i Norge og som man lett kan sammenlikne seg med – og jeg tenker hva kan jeg gjøre for å bli bedre??? For jeg vil jo så gjerne være bra jeg og!!! Mens jeg halser etter Supermann i skogen og klager på at formen er så dårlig – svarer han bare «Ja da gjør du noe galt med treningen!»

Og mulig det…lapskaustrening var det noen som kalte det – den halvveistreningen som man lett kan falle til å drive med. Men jeg har virkelig prøvd nå siste 2 månedene altså…jeg løper intervaller på mølle inne, og prøver å kjøre rolig langkjøring ute. Jeg har tilogmed klart å komme meg enda 15 minutter tidligere ut døra nettopp for å rekke å løpe enda litt lengre før jobb. Og jeg har drevet forskningsbasert intervalltrening med råd både fra den ene og den andre. Men jeg vet ikke makspuls, jeg vet ikke hvilken pulssone jeg ligger i – og gud hjelpes da kan det visst fort bli lapsskaustrening – eller kukerundttrening som det kalles inne på studio. Men jeg prøver altså – jeg gjør virkelig det! Men burde løpt med klokke, burde løpt med pulsbelte (hater det!) og burde drevet enda mer evidensbasert trening (et ord vi bruker mye innen sykepleie..alt er evidensbasert…altså forsket på…og veldig veldig viktig!)

Jeg ser løpesesongen er igang for langdistanseløperne med maraton og enda lengre distanser – og folk holder flott tempo – og jeg gleder meg på deres vegne altså – men jeg er også superspent på egen sesong – den starter om ganske nøyaktig en måned i Holmenkollen. 5 km hinderløp med Tough Viking – de arrangerte løp nå i Slottsskogen i Gøteborg og det så sykt kult ut. Jeg er så spent på om de tar med seg noen av de morsomme hindrene hit til Norge og! Forventningene mine til arrangøren er høye, så fallhøyden er dertil stor…men på den andre siden – man kan bare bli enda mer positivt overrasket da!

Jeg velger å se fremover – det er enda en måned igjen med trening, nå skal jeg tilLas Vegas om 3 dager og da skal kroppen resettes, jeg skal hvile, sove i god seng, spise masse god mat, drikke paraplydrinker og bare stresse ned. Kansksje det gir nye resultater innen løpig og?

KlemMari

Beste med å løpe om morgenen må være følelsen av morgensolen på ansiktet

Hvis det er ETT hinderløp du skal løpe….


Selvom vi tyvstartet sesongen litt i England under Tough guy i januar, og selvom de i både England og USA har holdt på kontinuerlig nå en stund med hinderløpe – kicker vi igang hinderløpsesongen her i Norge i dag med Tough Viking. Riktig nok i Gøteborg, men jeg vet det er flere som reiser over dit for å starte sesongen.

Deriblant min fine hinderløpvenninne Lene mari. Jeg skulle gjerne vært med henne, men dessverre sitter jeg her på nattevakter, og så er det faktisk sånn (helt utrolig men sant) at det finnes et liv utenom hinderløp og (?), derfor starter ikke min sesong før 31.mai. Men det er greit, jeg føler jeg stadig har godt av trening mot sesongen, så nyter godt at det enda er en måned igjen.

Uansett… Lene Mari lagde for noen dager siden et fantastisk godt blogginnlegg om NORSKE hinderløp – du kan lese det HER. Ellers så tar jeg en oppsummering her på Runners Worldbloggen og. Vi deler begge samme oppfatning om at det er så viktig å støtte opp om de helnorske løpene, så oppsummeringen må bli som Lene Mari skriver…at for hvert internasjonale løp du løper, må du løpe minst et helnorsk løp 😉

 • 30 mai X-Run Bergen

Konkurransen foregår i rå norsk natur med 15-20 hinder fordelt på en strekning på 5-6 km. Man kan løpe alene eller på lag, hvert lag skal bestå av tre personer. De som løper alene kan velge mellom 1 og 2 runder mens alle lag skal løpe 2 runder og vil da forsere hvert hinder to ganger. X’en står forøvrig for at både hindre og løypens distanse er delvis ukjent… Klarer du ikke hinderet får du tilleggstid og lagene må til enhver tid holde sammen.

 

X-Run mini arrangere etter det vanlige løpet og et hinderløp rettet mot barn 7 – 15 år fordelt på tre aldersklasser. X-Run Mini er et skikkelig løp, og man får både startnummer og sin egen startid.

 

Les mer HER

 • 6 Juni Barskingen, Rakkestad

5 km lang hinderløp som arrangeres på Åstorp Gård i Rakkestad. 18 år aldersgrense. Man kan delta individuell eller som lag 3-6 personer. De lover stor variasjon i hindrene og har straff på 15 spensthopp per hinder man ikke klarer. Det ryktes også om  et hinder inn i en låve.

 Les mer HER

 

 • 13 Juni X-Run Eidsvoll

Se over

 

 • 14 Juni TROLLJEGER junior Sandnes

I Trolljeger deltar kan man delta alene, i lite jaktlag eller stort jaktlag. Løypa er cirka 8 km lang og de lover at du får pushet grensene dine i dette løpet. En liten advarsel er det dog, er du redd for troll er det kanskje best å holde seg hjemme…

 

Trolljeger junior er et tilbud for hele familien for barn fra 7 år og oppover .

 

Les mer Her

 • 20 Juni The Beast- Skudeneshavn

THE BEAST er et hinderløp som består av 6 våte og utfordrende kilometer fylt med masse hindringer designet for å teste din utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst din mentale styrke. Du starter med tre liv og for å få en tellende tid i mål må du ikke miste alle.

Les mer HER

 

 • 20 Juni TROLLJEGERprøven Sandnes

Se over

 • 22 August , Viking Race Miðgarðr Oslo

«Mankind knows little». 5 kilomter utgaven av Viking Race. 5 kilometerløpet er det laveste nivået av Viking Race, men la deg ikke lure, man vil bli utfordret.  Dette er et perfekt løp å starte med for de som er nysgjerrige og har lyst til å prøve seg på et hinderløp. Straffen ( for å ikke klare et hinder) er burpees.

Les mer HER

 

 • 23 August Viking Race Ásgarðr 10k Oslo

«A Race of Ice & Fire» Dett er det neste nivået etter 5 kilometeren av Viking Race og har en distanse 10 kilometer (og nei , det er slett ikke 5 kilometeren 2 ganger) Dette løpet passer for de som ønsker seg litt mer utfordringer enn det de får i det 5 kilometer lange løpet, da både hinder og terreng vil være mer utfordrende, men fortsatt noe de fleste vil klare å gjennomføre. 

Les mer HER

 • 29 August X-run Oslo

Se over

 • 5 september TROLLJEGERprøven Bergen og TROLLJEGERjunior 6 september

Se over 


 • 7 November , det ryktes om et løp til i den norske sesongen…… 

Det er mange små variasjoner i regler i disse løpene og straffen man får om an ikke klarer varierer også fra løp til løp. Det varierer også hvor mye og hva man får informasjon om i forkant. Noen av arrangørene vil holde noe hemmelig og lar nettopp det og ikke vite alt være en del av utfordringen. Noen har krav om litt svømmeferdigheter, andre ikke. Jeg vil anbefale å gå inn å titte på sidene deres og også følge de på facebook og bli litt «kjent» med løpene. Det er noe av det som gjør hinderløp så morsomt, at arrangørene setter sitt eget preg på det slik at de blir litt forskjellige. 

 

Det er enda mulighet til å melde seg på løp, så ikke vær redd for å prøve noe nytt. Jeg garanterer dere adrenalinrush dere aldri har kjent maken til! Her er forøvrig mine løp denne sesongen…ja så langt ihvertfall – hvem vet hva mer som kan dukke opp 😉

KlemMari

Tusen takk til Lene Mari for fin oppsummering av løpene vi finner i Norge denne sesongen 😉

Da er sesongen 2015 klar!


Jeg har vel egentlig hele tiden visst sånn ca hva vi ønsket å gjøre i 2015, og gleden var ihvertfall stor hos meg da jeg fikk med meg Supermann på enda en hinderløpsesong. Det skal ikke stikkes under en stol at dette koster endel penger, og derfor må man jo gjøre noen prioriteringer om man skal klare å få det til. Spesielt når man velger å trekke ut av Norge også.

Nå har vi vært superheldige å få endel støtte og samarbeidspartnere også i 2015 – det er f eks en grunn til at vi løper for team Viking Race, vi fronter gjerne X’ene til X-run, vi er evig takknemlig til Proteinfabrikken – og sist nå på listen kan vi flotte oss med nytt tøy på konkurransene i tillegg.

Det har i tillegg dukket opp et par ekstra løp som ikke var helt planlagt, men så lenge det er helnorske løp så ønsker vi de hjertlig velkomne og støtter opp om dem!

Så da ser terminlisten for 2015 slik ut:

Mai:

– Tough Viking – Oslo

Juni:

Barskingen – Rakkestad

X-run – Eidsvoll

August:

Viking Race 5 km

Viking Race 10 km

X-run Oslo

September:

– Toughest – Holmenkollen

– Spartan Race Sprint

– Spartan Race Super

– Spartan Race Beast

Oktober

– OCR World Championship (må kvalifiseres)

November

– Overraskelse!

Det blir å løpe endel lag, noe sammen med gamle venner, noe med nye venner og også kanskje til og med med helt nye bekjentskaper – kanskje noe av det jeg digger aller mest med denne sporten – det dukker hele tiden opp nye flotte mennesker man blir kjent med.

Treningen har endelig flyttet seg ut i skogen – Supermann og jeg hadde vår første langtur ute i skogene rundt Lørenskog og Rælingen forleden – og på tross av snø, gjørme og myyye vann, var det bare helt herlig! Jeg nøt hvert skritt jeg løp bak min kjære – og jeg gleder meg allerede til fredag da vi skal ut igjen!

KlemMari

 

Hva er det med hinderløp som gjør at jeg brenner sånn for dette?


Jeg er så utrolig glad for at jeg har fått lov til å bli med blant Runners World bloggerne. På den måten håper jeg at jeg når ut til flere treningsglade mennesker med budskapet mitt. Ja man blir nesten litt religiøs og vil gjerne forkynne det gode budskap…

Det er virkelig et grunn til at hinderløp eller obstacle course running (OCR) er verdens raskest voksende idrett. Løpene har ALT. De er for ALLE. Og de finnes OVERALT. Ja det er jaggu ikke langt unna. Enn så lenge i Norge har vi sesong på hinderløp – og sesongen er dessverre kort – den begynner i slutten av mai og varer til midten av september. Helt logisk var dette for meg da jeg begynte med denne idretten for 2 år siden. Nå tenker jeg helt annerledes…HVORFOR må jeg vente helt til mai før jeg kan begynne å løpe??? Veeel jeg må jo ikke det, men dessverre blir det fort kostbart når man skal strekke idretten ut over sesongen i Norge. Hvis du vil kan du løpe løp over hele verden året rundt. England, som har fått en spesiell plass i hjertet mitt, har løp hver eneste helg rundt om i hele England (ja faktisk over hele denne øya der borte). Engelskmennene er gærne! De løper året rundt i shorts og singlett, med tutuer og parykker, i kjoler og skjørt – og de er like blide! Jeg ler meg ihjel der jeg møter med lue, votter, vindtett og vanntett! Men mulighetene er der.

Heldigvis har vi endel ildsjeler i Norge og!!! Og det er her jeg begynner å bli religiøs! Jeg vil så gjerne at disse ildsjelene får det til i Norge som de har klart i utlandet. I England bl a har de en egen hinderløpserie, der du samler poeng gjennom løp du løper, ja litt på linje med fotballserien. Og tilslutt får man jo da en vinner. Selvom det å vinne ikke er alt! Men tenk så kult om vi fikk til det samme her hjemme, en hinderløpserie, der alle de genuint norske løpene hadde samarbeidet om datoer og steder og laget et serie der man kunne være med og løpe – ja og kanskje fikk man en ekstra medalje, kanskje et diplom – heder og ære, men uansett masse gøy! Vi har jo så langt både Barskingen, X-run og Viking Race her nede på Østlandet, vi har Trolljeger og Beast på sør-vestlandet. Men det hjelper ikke at vi har de her…vi må også delta! For internett er mektig, og nettopp derfor skulle jeg gitt så mye for å vært toppblogger – jeg vil nå ut til flest mulig. ALLE skal løpe Toughest i Holmenkollen. Hvorfor det? Jo de spammer facebook med reklame HVER dag. De flasher unnarennet i Kollen som det ultimate kule hinderet, og folk går i «fella» som bare det! Ikke for det – jeg løp det selv i fjor, og løpet er kult, hindrene er mange og kule, noen skikkelig adrenalinrysare, og ja kult å løpe (?) opp unnarennet som siste hinder…men løpet mangler den personligheten som X-run og Viking Race (og mest sannsynelig Beast og Trolljeger også) har. Men hva med Wyller ned og opp som Viking Race hadde ifjor – DET krever sin mann og kvinne! Og hva med X’en til X’run…du vet ikke hvor langt du skal , du vet ikke hva som møter deg og når…og så langt har de alltid klart å få meg på knærne, med tunga ut av munnen og med en blanding av tårer og stjerner i øynene! Beast har et ny vri med tags som du mister underveis i løpet hvis du bommer på hindre! Kule løp, kule folk og bra opplegg som fokuserer på nettopp det jeg brenner så enormt for:

Hinderløp er for ALLE. Alle kan klare det, alle skal klare det! De er der for å få folk opp av sofaen og ut i skogen. Vi skal trene oss opp til å fullføre med stil. Og mens vi fullfører med stil så har vi det gøy. Vi ler med syra oppetter ørene, vi pusher hverandre, heier hverandre frem, vi hjelper folk vi aldri har møtt før og pusher en stakkar som har knela i en oppoverbakke, eller sliter med en vegg. Vi får bedre kondisjon, vi blir sterkere i armer, bein og hodet. Vi får nye venner, venner for livet – vi blir sunnere og friskere. Det er IKKE krav til cuts og sixpack, men det ER krav til å ta hensyn og hjelpe hverandre. Det er IKKE lov å spenne bein på naboen eller å tråkke ned noen på startstreken. Det er lov å vinne, men noen må også komme sist – og den følelsen jeg hadde ifjor på X-run da vi satt i målområdet og ventet på at siste laget skulle komme imål så premieutdelingen kunne starte, å sitte der og se laget komme…jobbe seg gjennom hinder etter hinder på banen foran oss, hører hvordan ALLE heiet de frem, kjenne hvordan blodet bruste og gåsehuden reiste seg da de forserte den siste veggen, og den følelsen da ALLE som satt og ventet reiste seg og ga stående applaus da de løp i mål – ja den følelsen er helt uvurderelig! Det var ingen tapere den dagen – bare vinnere! Og noen vant antagelig mye mer enn andre! Noen vant antagelig over seg selv, over stigmaer både fra seg selv og andre, de vant kanskje starten på et nytt liv – og nettopp dette ser man mye av i utlandet – hvordan hinderløp har vært starten på et nytt liv for noen mennesker. Du må trene, jobbe med kondisjon, styrke og balanse/koordinasjon – og det du får ut av det er en sunnere og friskere og lykkeligere kropp.

I den syke syke verden vi til dels lever i, der man enten spiser seg ihjel, sulter seg ihjel – eller trener for alle de gale verdiene – så kommer hinderløpsporten inn på sidelinja som en sunn nyhet. De gangene jeg har vært i utlandet nå og skulle konkurrere, så har fokuset mitt vært på å spise godt og (til dels) sunt for å ha nok energi til å fullføre med stil, fokuset mitt har ikke vært ha kunne ta bilde av sixpacken og blodårene i speilet før jeg skulle løpe. Når man skal løpe 2 mil i gjørme, bruke opp mot 3 timer på dette og forsere X antall hinder underveis – og det man får servert er vann og en banan…ja da er det helt uaktuelt å stille på startstreken uten nok energi i kroppen. Og dessverre funker det dårlig å ta med seg ekstra energi underveis…ja det er noen som løper med camelback eller gel-packs…men etter å ha forsert både gjørmevann, gjørmegrøfter og krabbet i sauemøkk…ja da frister det ikke å putte noe i munn som har vært med på den ferden 😉

Jeg ble nok litt revet med nå merker jeg – men jeg vil så gjerne dele gleden med dere og jeg lover dere – hvis dere tør å bli med – dere angrer ikke! Og som sagt – ALLE kan bli med – det er plass til både den mindre trente personen og til den topptrente personen – uansett blir det gøy og uansett blir det adrenalin – og adrenalinet gjør deg til en junkie…en junkie som bare vil ha mer og mer og mer!

KlemMari