5 matvarer du bør unngå før konkurranse - Runner's World
Annonse

5 matvarer du bør unngå før konkurranse

Kosthold: Du har sikkert tenkt masse på hva du SKAL spise før et løp, men vet du hva du ikke bør spise?


Hvis du har opplevd gastrointensinale problemer ("GI problems") i konkurranse tidligere, bør du holde deg unna disse fem matvarene både dagen før, og på selve konkurransedagen. Rådene i denne artikkelen kommer fra Renee McGregor, som er spesialist i sportsernæring og forfatter av boken "Fast Fuel: Food for Running Success".

1. Bær
Frukt inneholder generelt store mengder fiber, og derfor er det anbefalt å være forsiktig med fruktinntaket når du skal konkurrere. Dette gjelder også bær! For eksempel, så inneholder én porsjon bringebær (omtrent 125 gram) omtrent 8 gram fiber. Til sammenlikning er det bare 3 gram fiber i 125 gram banan, så bananer egner seg godt før konkurranse eller hard trening.

2. Grønnsaker
Frukt og grønnsaker inneholder som nevnt mye fiber, noe som kan skape mageproblemer på konkurransedagen. Spesielt ille er det med grønnsaker i kålfamilien, slik som brokkoli, blomkål og kålrot. Det er nok lite sannsynlig at du spiser disse matvarene på konkurransedagen uansett, men hold deg unna kålfamilien også når du spiser middag kvelden før. Better safe than sorry, ikke sant?

3. Kaffe
De fleste løpere sverger til en stor kopp sterk kaffe før konkurranse. Det mange kanskje ikke er klar over, er at kaffe øker syrenivået i magen, gir sure oppstøt, og virker lakserende, for 30-40% av befolkningen. Forhåpentligvis gjelder ikke dette deg, men det kan likevel være greit å kjenne til noen av de negative effektene kaffe har.

4. Rødt kjøtt
Fordi rødt kjøtt har høyere andel fett og protein enn fjærkre, så tar det lenger tid å fordøye rødt kjøtt. Dette kan resultere i mageproblemer på konkurransedagen, så det er nok klokt å holde seg unna den blodige steiken kvelden før du skal konkurrere -særlig hvis du skal løpe et langt løp.

5. Tørket frukt
Tørket frukt er en utmerket kilde til karbohydrater, og gir rask energi. Men, den tørkede frukten har også høyt fiberinnhold, fordi dette på mange måter er høykonsentrert frukt. For mye fiber fører til hyppige dobesøk, og det er jo ikke akkurat det du er ute etter når du står der på startstreken.

Lærte du noe nytt her? Forhåpentligvis kan disse tipsene hjelpe deg i forberedelsene før ditt neste løp!Kommentere
FlerAvstemning

Tror du at det er mulig for mennesket å løpe maraton på under to timer?

 
 
 

Vis resultat

I bloggen

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Anders Storhaug HeenMer


Kan du hjerte- lungeredning (HLR)? Er du klar til å forsøke og redde liv om et medmenneske faller ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser