Wenche Wikstrøm - Dette er min treningshverdag - Runner's World
Annonse

Wenche Wikstrøm

Dette er min treningshverdag

For 4 år siden gikk jeg fra tidligere røyker til løpe freak!

I denne bloggen ønsker jeg å dele min trenings hverdag. Mitt hoved mål med treningen er å holde meg frisk og sterk noe som er viktig i en alder av 42 år, men målet er også å kunne forbedre mine tider i løpeskoene.
Jeg er glad i å konkurrere og har vært med på en god del løp igjennom de 4 årene jeg har løpt som dere ser på bildet her.

For 6 år siden røykte jeg 20 om dagen, så sluttet jeg, så la jeg på meg 10 kg og så ble jeg med på mitt mitt første løp som var en etappe under Holmenkollstafetten i 2013. Etter det meldte jeg meg på KK mila og 10 for Grete samme år og så var jeg bitt av løpe basillen! Den basillen har jammen kun gjort meg godt😊

I de to første årene var 10 km mer enn nok å mestre og jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle løpe hverken halv eller helmaraton noen gang. I dag sitter jeg med medaljer fra 5 halvmaraton og 3 helmaraton og i 2018 har jeg meldt meg på Oslo Trippelen. Noen mener jeg er smågal men jeg synes det å utfordre meg selv bare er et stort adrenalin kick. Utenom Oslo Trippelen så er jeg påmeldt følgende løp i 2018: Oslo Winterrun, 30k under Trans Gran Canaria, Sentrumsløpet, Praha Maraton, Gøteborgsvarvet og Kalmarmilen. Det blir sikkert noen fler også samt at jeg skal gå ski Birken. Treningen opp mot disse løpene, opplevelsene under selve løpene og ikke minst erfaringene etter løpene skal jeg dele med dere som vil lese. Jeg har en jobb som krever mye av meg og jeg er ingen ungdom lenger og kanskje er det mange av dere som er litt i samme situasjon. Da kan vi kanskje dele litt erfaringer rundt dette her!

Mine stolteste øyeblikk i løpeskoene er nok disse:

Athen Marathon. Kommer til å skrive et eget blogginnlegg om det løpet.

Drammen halvmaraton hvor jeg satte pers på 1.51.34 men det var i en for kort løype.

Pers på Hytteplanmila i 2017 med 49.19

Mitt livs første hel maraton under Oslo Maraton i 2016. Skriver et eget blogginnlegg om dette løpet senere

New York Marathon!!

Løping er den treningsformen jeg absolutt liker best og prioriterer mest. Men for å bli en bedre løper har jeg troen på variasjon i treningshverdagen også. For å bli god til å løpe må man løpe mye men det er også andre treningsformer som jeg mener gjør meg til en bedre løper. En av disse alternative treningsformene er langrenn.
Å avlaste føttene litt etter mye asfalt løping gjennom vår sommer og høst er bra samtidig som man trener utholdenhet og muskler som man får god nytte av i forbindelse med løping.
I helgen har jeg vært på fjellet og gått mye på ski! Dette i hovedsak fordi jeg har meldt meg på ski Birken i Mars. Jeg har samtidig begynt med et 18 ukers oppkjørings program til Praha Maraton (skal fortelle om dette i eget blogginnlegg). Treningen som sto på den planen i helgen ble byttet ut med ski men jeg tror treningseffekten har blitt minst like bra uansett. Det har vært et så utrolig vakkert vær på fjellet så man har virkelig fått pleiet sjelen også. Jeg skled på skiene gjennom postkort etter postkort som dere ser på bildene her fra Nordseter:


Vi bor i et vakkert land!

Jeg håper du har fått et lite inntrykk av hvem jeg er og at du har lyst til å følge meg videre.


2018-01-10 10:42, visad 3078 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerWenche Wikstrøm

Jeg er en ivrig mosjonist på 43 år som er veldig glad i å bruke fritiden i løpeskoene og gjerne også i konkurranser. Jeg begynte med trening og løping for 4 år siden og vil med denne bloggen fortelle litt om hvordan hverdagen er med hårete løpe mål og en travel hverdag for en middelaldrende dame. Jeg har en spennende jobb i en mannsdominert bransje som krever sitt av både hode og tid. Løping er en fantastisk terapi i hverdagen, underveis på en løpetur har jeg løst mange utfordringer og ristet av meg mange bekymringer. Håper det blir spennende å følge meg i min hverdag i opp og nedturer mot mine store og små mål. Følg meg også gjerne på Instagram wenche_runforfun

RSS-flöde

Arkiv


EtiketterI bloggen

Wenche WikstrømMer

For 6 år siden var det helt utenkelig at jeg skulle løpe en 10 km, etter å ha gått rett i veggen ... [Läs mer]

Team RW RåskinnetMer

Med kun noen få dager kvar til startskuddet går av på Råskinnet er det mye følelser som er i sving ... [Läs mer]

Marthe K MyhreMer


Mange lever et veldig rutinepreget liv. Lever etter klokka 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 52 ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser