Wenche Wikstrøm - Birken og løpetur på vårlige Öland - Runner's World
Annonse

Wenche Wikstrøm

Birken og løpetur på vårlige Öland

Hei! Da skal jeg endelig få skrevet et blogginnlegg igjen! Siden sist jeg skrev er Birken gjennomført og nå er blikket og treningen rettet mot Praha Maraton i Mai.

Birken på ski er ikke noe jeg egentlig har trent til eller prioritert i min trening. Det er løpingen jeg trives aller best med og mitt treningsfokus har først og fremst vært mot Praha Maraton i Mai. Det har blitt noen få skiturer i løpet av de siste vintermånedene men de har aldri vært lenger enn 28 km og de ble alt for få! Det er veldig sunt å variere løpingen litt med ski for å minske belastningen på benene så jeg tror ikke jeg har tapt så mye på å bytte ut en del økter. Sammen med noen gode kollegaer stilte jeg på på startstreken Lørdag 17. Mars. Det var -18 og strålende sol på morgenen når vi ankom startområdet og det skulle bli en strålende dag over fjellet... om man hadde hatt litt flere timer teknikk trening, noen flere mil i beina og ikke felleski. Jeg hadde helt ussel teknikk, alt for lite ski timer i beina og felleski. Det var spikerfeste i oppoverbakkene men på flata og i nedoverbakkene sto det nesten stille, det føltes iallefall slik. Alle jeg gikk forbi i oppoverbakkene føk rett forbi når det flatet ut. Litt demoraliserende kan man jo trygt si at det var men viljestyrke det har jeg massevis av.

Jeg hadde overhode ingen mål om merke eller en viss tid, jeg gikk jevnt og trutt, stoppet på alle matstasjonene og tok meg en brødskive med nugatti og tok litt bilder. Om jeg hadde stresset fremover så hadde det uansett ikke gått så mye fortere alikevel.

Men sliten ja det blir man virkelig. 54 km på ski er langt og når Sjusjøen dukket opp med musikk, folkefest og ventende nedoverbakker var jeg utrolig lettet. Men føttene syntes ikke overgangen fra oppover til nedover var så stas så det var krampe tendenser både her og der. Men i mål kom jeg på en helt grei og anstendig tid etter forrutsetningene på 5.58

Men i dag litt over en uke etter Birken så var det utrolig deilig med en lang løpetur istedenfor skitur. Jeg har noen feriedager på Öland i Sverige og selv om ikke temperaturen tilsa vår i dag så var det bare fine flate veier.

Jeg skulle ha en økt på miniumum 25 km og tre timer. Det ble 28,5 km og en liten pitstop på Örtagården.

Öland er en vakker liten øy i Østersjøen. Den er absolutt på sitt vakreste fra slutten av April til slutten av September.

Øya er et paradis for løping og sykling da den er paddeflat og har utrolig mye å by på av spennende og vakker natur. Den er absolutt verdt et besøk. Øya er så utrolig mye mer enn Bøda Camping som de fleste har hørt om på TV.

Det er også mange fine og spennende løp både på Øland og inne på fastland i byen Kalmar i løpet av vår og sommersesongen.

Nå har jeg fult fokus mot Praha Maraton 6. Mai. Det er ikke mange ukene igjen og jeg prøver å gjøre det beste jeg kan for å få mest mulig kvalitetstrening nå i de siste ukene av mitt 18 ukers Maraton program. Jeg har en stor drøm om å komme meg under 4 timer.
Om noen ønsker flere uker av dette enn det jeg har lagt ut til nå så legg gjerne igjen en kommentar om dette så redigerer jeg det inn i inlegget.

Ønsker dere alle en fin påske med mange fine både ski og løpeturer! Og husk at det er lov å kose seg litt ekstra for når våren nå kommer så løper vi det lett som en plett av oss :-)

Hilsen Wenche

 

Kategorier:
Løp Trening 
2018-03-26 20:30, visad 3888 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerWenche Wikstrøm

Jeg er en ivrig mosjonist på 43 år som er veldig glad i å bruke fritiden i løpeskoene og gjerne også i konkurranser. Jeg begynte med trening og løping for 4 år siden og vil med denne bloggen fortelle litt om hvordan hverdagen er med hårete løpe mål og en travel hverdag for en middelaldrende dame. Jeg har en spennende jobb i en mannsdominert bransje som krever sitt av både hode og tid. Løping er en fantastisk terapi i hverdagen, underveis på en løpetur har jeg løst mange utfordringer og ristet av meg mange bekymringer. Håper det blir spennende å følge meg i min hverdag i opp og nedturer mot mine store og små mål. Følg meg også gjerne på Instagram wenche_runforfun

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Thea Foss BækkevoldMer

Reklame:   Lørdag 11. mai var det duket for Holmenkollstafetten og jeg skulle ned til hovedstanden ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Forrige uke deltok jeg i to små, lokale løp i Ålesund. Det er noe eget med disse løpene. Treffer ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser