Trude Håland - 50 før 50 - Runner's World
Annonse

Trude Håland

50 før 50

Det er i grunnen greit å slippe forsetter som «neste år skal jeg trene mer». For meg har dette aldri vært noe problem, og ja, jeg innser at jeg er privilegert som har det slik. Men jeg vet ikke om et annet liv enn treningslivet. Sånn er det. Men det betyr ikke at jeg ikke har forsetter. Tvert i mot. De strekker seg bare i et litt lengre perspektiv - for min del i sånn 6 år og 11 måneders-perspektiv.

Jeg snakker om 50 fullførte maraton før 50 fylte år. Det er 6 år og ti og en halv måned til, for å være litt mer nøyaktig. Jeg har 11, fire av dem gjennomført i 2014. Kjapp hoderegning tilsier at det blir 5, 5 maraton i året, og siden det ikke er praktisk mulig, blir det 5 og 6 annethvert år. Trolig blir det å starte med 6 i 2015. Godt med hva som er gjort.

Men det er ikke bare, bare å finne ut hvilke maraton man skal løpe. Det er ikke gratis å reise utenlands, og det er dessuten vanskelig å få det til å klaffe rent tidsmessig. Det skal være «riktig» avstand mellom maratonene, og når de fleste ikke starter før i mars, og de siste går i november, så betyr det 6 på 9 måneder.

For meg er det ikke aktuelt å løpe maraton i mars, så det aller første blir 12. april i Paris. Startlisens er sikret og flybillletter og hotell i boks. Så langt, så bra. Jeg funderer på om det andre kan bli seks uker senere, i København, 24. mai, og ber en stille bønn til SAS-gudene om å senke prisen på billetter på den drøyt timelange turen fra Stavanger. Det tredje blir Stavanger, et snaut kvarters kjøring (hvis venninna mi sitter bak rattet, i hvert fall), unna. Det fjerde blir enten i Oslo eller i Mandal, det femte er spikra i Amsterdam og det siste på jærsk jord, nemlig i ultraløper-land, Undheim (som er 6-timers løp med muligheter for også bare å få godkjent maraton-distansen).

Det er den foreløpige planen. Jeg er rimelig god til å holde meg tll planer,  så jeg har tro på at dette skal gå greit. Ved utgangen av neste år, skal jeg ha 17 maraton på cv-en. De som kjenner meg godt, vet at sjansen for det er nesten 100 prosent.

De resterende 33, som skal gjøres unna de neste seks årene, har jeg null peiling på enda. Det er mange løp som står på ønskelista, blant dem Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga, Roma, Firenze, Stockholm, Helsinki, Reykjavik, Tromsø, Frankfurt, Køln, Wien, Praha, Chicago, Hawaii, Boston, Istanbul, Moskva, Lisboa, Brussel, Edinburgh og Medoc, for å nevne noen i forbifarten. Klarer jeg å få til seks-sju av disse, skal jeg være fornøyd. Ett nytt hvert år, må være målet.

Jeg har så vidt pratet om den noe hårete målsettingen det er å løpe 50 før 50, og det stadig tilbakevendende spørsmålet er; Hvor skal du løpe det femtiende?

Tja. Athen er et hett alternativ, men det frister også å gjøre det der det hele startet - i New York. Det passer også godt med datoen og blir en slags 10-årsgreie. Mitt første maraton ble fullført  6. november, 2011, 11 dager før min 40-årsdag. Det femtiende kan fort bli halvannen uke før 50-årsdagen.

Joda, det er langt fram, og mye kan skje før den tid. Men det er lov å drømme. Det er dessuten helt gratis.

Kategorier:
Løp 
2014-12-29 23:48, visad 11018 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerTrude Håland

Treningsglad tvillingmor, som alltid har drevet med fysisk aktivitet. Har treårig faglærerutdanning i kroppsøving fra Norges idrettshøgskole, og jobbet som lærer i ti år, før jeg ble journalist. Har vært aktiv håndballspiller på nest øverste nivå, og har siden 1998 jobbet som salinstruktør på SATS. Er nok over gjennomsnittet interessert i treningstøy, og nye løpssko står alltid høyt på prioriteringslista. Om løpinga: Etter å ha løpt etter innfallsmetoden i et par tiår, bestemte jeg meg for å delta i mitt første halvmaraton høsten 2010. Siden har jeg vært hekta på langdistanseløping og har 15 halvmaraton, 14 maraton samt to ultraløp (6-timersløp) på samvittigheten. Løper mellom 50-70 km hver uke, med variasjon i økter og intensitet. Jeg løper fordi jeg blir glad av det, rett og slett. Hva skriver jeg om: Treninga fram mot årets maratondeltakelser, intervalløkter, den «ordinære» hverdagsløpinga, treningsglede, motivasjon og siste nytt på treningstøy- og løpsskofronten. Mine mål for 2015: Maraton i Paris, Bergen, Stavanger, Amsterdam, Firenze ogUndheim, sette ny personlig rekord på maraton (3.50.18), halvmaraton (1.41.29) og 10 km (45.56). Delta i et ultraløp og flere lokale konkurranser, varierende i lengde.

RSS-flöde

ArkivMest lest

I bloggen

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Sen sommerferie på 3 uker ble spontan, fantastisk og styrt av værappen Yr. Vi tok Urkeegga, ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser