Thomas K. Føre - These Vagabond Shoes... - Runner's World
Annonse

Thomas K. Føre

These Vagabond Shoes...

Det nærmer seg 2015 TCS New York City Marathon, og jeg mangler #vinnerskalle. Jeg har ikke fått trent så mye som jeg skulle ønske det siste halvåret. Jeg hadde en kanonsesong i fjor og reduserte ambisjonsnivået og målene for 2015, men har så langt ikke oppnådd noen av dem.

Det ble rett under 1:30 på halvmaraton på Northern Runners sin klubbtur til Trondheim Maraton i begynnelsen av september. Et slit. Håkøya halvmaraton gikk i dass. Målet for året var sub 1:26. Beste tid i år kom under Midnight Sun Marathon: 1:28:14. Jeg har ikke deltatt på et eneste milløp, så jeg får ikke nailet sub 40 i år igjen slik det ser ut nå.

TRONDHEIM MARATON: Thomas K. Føre løper halvmaraton. Foto: Børge Brunes, Northern Runners.

TRONDHEIM MARATON: Thomas K. Føre løper halvmaraton på 1:29:34. Med årets favorittsko på beina. Foto: Børge Brunes, Northern Runners.

Med tapt form følger også manglende vinnerskalle. Jeg beskrev det som løpegledeknekk i forrige innlegg. Selv om jeg er kommet litt mer i siget nå, er det fortsatt et godt stykke igjen til maratonformen jeg hadde i fjor. Det plager meg, men samtidig må jeg bare ta konsekvensen av det og sette meg et mer realistisk mål for maratonløpet 1. november.

Jeg får mange gode råd om å kose meg gjennom New Yorks bydeler, og det rådet tar jeg til meg. Med høstens form passer det bra å ikke prøve å løpe på en tid jeg ikke har forutsetninger for å klare. Samtidig vil jeg forsøke meg på et løpsopplegg som er tilpasset formen. Er jeg god for 3:20? Jeg tror kroppen er klar, hodet skal jeg også klare å mobilisere, men det er egentlig en helt annen ting som bekymrer meg:

JEG HAR IKKE SKO.

Det vil si, jeg har løpesko i massevis, men ingen av dem duger som these vagabond shoes that are longing to stray right through the very heart of it, New York, New York. Med unntak av et par slitne Saucony Kinvara 5. Favorittskoen for tiden. Uten struktur, med raknede sømmer, helt utslitt. Jeg får ikke tak i skoene i Tromsø, og nå begynner det å haste.

Grunnen til at de andre skoene ikke duger er at høyrefoten krever en bredere lest pga hallux valgus og at jeg bruker innleggssåler som stjeler plass. Jeg tester ut Asics Gel 33-DFA (har løpt flere maraton med forløperne Asics Gel-Lyte 33 2 og 3, begge veldig gode sko for meg), Asics Gel DS Racer 10, Hoka One One Clifton 2, Mizuno Wave Sayonara 3 og Nike Pegasus 31. Alle klemmer og gjør at jeg er usikker på om jeg står distansen slik det er nå. Jeg løper vanligvis raskt inn nye sko, men nå tar jeg sjanser. Jeg blir nok nødt til å prøve å blokke ut høyreskoen på et eller annet vis. Det er for sent å eksperimentere med nye merker som Altra, som visstnok har en bredere lest, men det vil jeg gjerne prøve senere. Mottar gjerne tips fra lesere med brede føtter :)

Ja ja, det blir uansett en opplevelse for livet! Og jeg skal nyte det så lenge det varer!

Løpeglede i nord,
Thomas K. Føre

Kategorier:
Løp Produkter Skader Trening 
2015-10-21 06:45, visad 2661 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerThomas K. Føre

Thomas K. Føre (f. 1977) er gift tobarnsfar og ivrig løper fra Tromsø. Lever innimellom på grensen til en supermosjonisttilværelse i en hektisk hverdag med jobb og familieliv. Hans motto er "Alt med måte", men det er ikke alltid han klarer å leve opp til det. Løper når det passer, av og til når det ikke passer. Systematikken i treningen er det derfor så som så med. Liker å måle og analysere frem- og tilbakegang. Prøver å holde seg skadefri. Trives på asfalt, men også i terrenget - med løpesko eller barfotsko. Tester gjerne løpesko og annet utstyr. Løper maraton og ultraløp og setter seg stadig nye mål. Deler sine gode og dårlige løpeopplevelser på www.thomaskfore.no. Startet det hyggelige og uforpliktende løpernettverket Northern Runners (www.northernrunners.no) i 2011. Utnevnt som Tromsø kommunes styrerepresentant i stiftelsen Midnight Sun Marathon. Utdannet siv.ing./MSc i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og i ledende stilling i Tromsø.

RSS-flöde

ArkivMest lest

I bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Forrige uke deltok jeg i to små, lokale løp i Ålesund. Det er noe eget med disse løpene. Treffer ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser