Thomas K. Føre - Opplev Mørketidsløpet 2015 - Runner's World
Annonse

Thomas K. Føre

Opplev Mørketidsløpet 2015

Nordlys over Tromsø. Fotomontasje: Truls Tiller.

MØRKETIDSLØPET: Nordlys over Tromsø, sett fra Fløya (Fjellheisen). Fotomontasje: Truls Tiller.

Polar Night Halfmarathon, eller Mørketidsløpet på norsk, er et eksotisk og internasjonalt løpsarrangement i regi av stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM). Løpet går i Tromsø i begynnelsen av januar hvert år og ble arrangert for 11. gang i år. Med 1000 deltakere fra 35 nasjoner er Mørketidsløpet Norges største vinterløp og en stor opplevelse for alle som deltar. 65 % er utenlandske løpere. Neste løp er lørdag 3. januar 2015.

La meg si det med en gang: Løpet går ved 69 grader nord. Visst kan det være surt, visst kan det være glatt, men du kommer ikke hit for å sette pers. Det kan være +7 grader, holkeføre og regn, men det er mer sannsynlig med -7 grader, snøkledde og strødde veier og fortau, og nordlys- og stjerneklart. Det settes opp stemningsskapende fakler langs deler av løypa, og du kan forvente deg mye løpeglede enten du velger halvmaraton, 10 km eller 5 km. Ikke forvent deg goodiebag, masse publikum langs løypa eller ekstraordinær service underveis. Du er din egen herre/dame, men du får selvsagt servert vann og sportsdrikke. Og du får deg en opplevelse for livet. Du skal imidlertid ha høye forventninger til medaljen om den betyr mye for deg:

Flotte medaljer de tre siste årene på Polar Night Halfmarathon/Mørketidsløpet. Foto: Thomas K. Føre.

FLOTTE MEDALJER: Medaljer fra Polar Night Halfmarathon/Mørketidsløpet som pimper opp samlingen din. Foto: Thomas K. Føre, Northern Runners.

Jeg nevnte at dette ikke er løpet for persing. I januar 2014 satte jeg selv pers på halvmaraton (som jeg slo først i september 2014). Løyperekorden for menn innehas av Glenn Thomas Martinsen med sterke 1:10:12 fra 2014. For damer er det Margaretha Baumann med tiden 1:26:05 fra 2009 som har rekorden. På mila er det Simone Raatz (38:16 i 2014) og Emil Lerdahl (33:06 i 2013) som har rekordene.

Under Oslo Maraton hadde MSM stand i Expo-teltet. Jeg håper mange av deltakerne var innom for en prat om Mørketidsløpet og sommerens Midnight Sun Marathon 20. juni 2015.

Thomas K. Føre, styremedlem, og Nils I. Hætta, daglig leder, i stiftelsen Midnight Sun Marathon under Oslo Maraton Expo. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

MSM-STAND: Thomas K. Føre, styremedlem, og Nils I. Hætta, daglig leder, i stiftelsen Midnight Sun Marathon under Oslo Maraton Expo. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

Jeg møtte blogger Carina Ødegård Øglænd i Expo-teltet og vi snakket litt om Polar Night Halfmarathon.

Carina Ødegård Øglænd lar seg lett overtale til å delta på Polar Night Halfmarathon 2015. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

OVERTALT: Carina Ødegård Øglænd lar seg lett overtale til å delta på Polar Night Halfmarathon 2015. Foto: Ulf Isaksen, Northern Runners.

Carina meldte seg på i dag og det ligger an til ny deltakerrekord også i år. Se gjerne video laget av Stian Saur og undertegnede for snart tre år siden.

Her er et bilde fra start- og målområdet midt på torget i Tromsø sentrum:

Fra start- og målområdet midt i sentrum. Foto: MSM.

TROMSØ SENTRUM: Fra start- og målområdet midt i sentrum. Foto: Midnight Sun Marathon.

Håper vi ses i Tromsø lørdag 3. januar 2015!

Løpeglede i nord,
Thomas K. Føre


2014-10-21 18:49, visad 6542 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerThomas K. Føre

Thomas K. Føre (f. 1977) er gift tobarnsfar og ivrig løper fra Tromsø. Lever innimellom på grensen til en supermosjonisttilværelse i en hektisk hverdag med jobb og familieliv. Hans motto er "Alt med måte", men det er ikke alltid han klarer å leve opp til det. Løper når det passer, av og til når det ikke passer. Systematikken i treningen er det derfor så som så med. Liker å måle og analysere frem- og tilbakegang. Prøver å holde seg skadefri. Trives på asfalt, men også i terrenget - med løpesko eller barfotsko. Tester gjerne løpesko og annet utstyr. Løper maraton og ultraløp og setter seg stadig nye mål. Deler sine gode og dårlige løpeopplevelser på www.thomaskfore.no. Startet det hyggelige og uforpliktende løpernettverket Northern Runners (www.northernrunners.no) i 2011. Utnevnt som Tromsø kommunes styrerepresentant i stiftelsen Midnight Sun Marathon. Utdannet siv.ing./MSc i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og i ledende stilling i Tromsø.

RSS-flöde

ArkivMest lest

I bloggen

Anna Tien Nguyen-SkaretMer


| innholder sponsede produkter fra ASICS | Ny og hemmelig fødsel Jeg har tidligere sammenlignet ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

Hver sommer arrangeres det et løp her i nærheten av hytta vår. Egebergløpet. I år ble det arrangert ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser