Thomas K. Føre - Og mens vi var i persemodus... - Runner's World
Annonse

Thomas K. Føre

Og mens vi var i persemodus...

I går løp jeg årets siste løp i Tromsøkarusellen: Håkøya halvmaraton. En flott avslutning på en super løpekarusell hvor jeg rakk å få med meg 10 av 21 løp. I et av løpene var jeg hare, noe jeg kan anbefale på det sterkeste. I et annet var jeg løypevakt, også det en fin opplevelse. I to av dem tok jeg det pent og pyntelig som en del av treningen. I seks, herunder Krokenmila (1, 2 og 3), Folkeparken 7 km, 3000 m og dagens Håkøya halvmaraton, sparte jeg ikke på noe.

På vei over til Håkøya etter 5,5 km. Foto: Bjørnar Leithe Borch, Tromsø Løpeklubb.

HÅKØYA HALVMARATON: På vei over til Håkøya etter 5,5 km. Foto: Bjørnar Leithe Borch, Tromsø Løpeklubb.

Og mens vi var i persemodus kan vi legge til 1:26:23 på halvmaraton, en forbedring på 2:40 fra Polar Night Halfmarathon i januar. Det skulle nesten bare mangle. Jeg tror også det er mer å gå på. Det er tross alt bare åtte dager siden pers på maraton.

Rune Albrigtsen, Tromsø Løpeklubb, og undertegnede på vei ned mot Håkøybrua. 5-6 km igjen av en halvmaraton med forholdsvis mye vind. Foto: Bjørnar Leithe Borch, Tromsø Løpeklubb.

PÅ RETUR: Rune Albrigtsen, Tromsø Løpeklubb, og undertegnede på vei ned mot Håkøybrua. 5-6 km igjen av en halvmaraton med forholdsvis mye vind. Foto: Bjørnar Leithe Borch, Tromsø Løpeklubb.

Det gikk for øvrig jevnt og fint iht til 4:07 per km, som både klokka og vinnerskallen var stilt inn på. Med unntak av de tunge bakkene før og etter vending, holdt det hele veien til mål. Jeg jobbet godt i par med Rune Albrigtsen, Tromsø Løpeklubb, og vi vekslet på å dra fra vending. Jeg hadde mer krefter og han jaget meg avgårde med ca tre km igjen. Da økte jeg litt for mye slik at den aller siste km ble veldig tung.

Takk til Øyvind Sørensen, Northern Runners, som i skadefravær syklet ved siden av før og etter vending og motiverte etter beste Øyvind-merke! Takk også til alle som heiet da jeg kom i møte!

Resultater finnes på EQTiming, reportasje i bl.a. Kondis og detaljer om løpet på Garmin Connect.

Halvmaratonglede!
Thomas K. Føre


2014-09-29 10:47, visad 4749 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerThomas K. Føre

Thomas K. Føre (f. 1977) er gift tobarnsfar og ivrig løper fra Tromsø. Lever innimellom på grensen til en supermosjonisttilværelse i en hektisk hverdag med jobb og familieliv. Hans motto er "Alt med måte", men det er ikke alltid han klarer å leve opp til det. Løper når det passer, av og til når det ikke passer. Systematikken i treningen er det derfor så som så med. Liker å måle og analysere frem- og tilbakegang. Prøver å holde seg skadefri. Trives på asfalt, men også i terrenget - med løpesko eller barfotsko. Tester gjerne løpesko og annet utstyr. Løper maraton og ultraløp og setter seg stadig nye mål. Deler sine gode og dårlige løpeopplevelser på www.thomaskfore.no. Startet det hyggelige og uforpliktende løpernettverket Northern Runners (www.northernrunners.no) i 2011. Utnevnt som Tromsø kommunes styrerepresentant i stiftelsen Midnight Sun Marathon. Utdannet siv.ing./MSc i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og i ledende stilling i Tromsø.

RSS-flöde

ArkivMest lest

I bloggen

Maria SørbøMer

Mange ganger har jeg tenkt at løpeformen er best i september etter en lang vår og sommer med mye ... [Läs mer]

Mari WeiderMer


Siste innlegget mitt var faktisk om et løpeløp på tross av at det er ting jeg helst styrer unna. ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Fire dager før Ålesund Maraton skadet jeg ryggen på styrketrening. Det var vanskelig å gå etterpå, ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser