Thomas K. Føre - Balsfjord eller Barcelona? - Runner's World
Annonse

Thomas K. Føre

Balsfjord eller Barcelona?

Mens andre reiste til Barcelona for å løpe maraton for et par uker siden, dro jeg til Balsfjord - aka Fjord of Balls - for å løpe Balsfjord Maraton. Jeg meldte meg på helt spontant etter tre dagers hvile uten trening. Kroppen føltes bra, hodet likeså. I det milde vårlignende været tok nok våryrheten fullstendig overhånd. Utgangspunktet var nemlig en helt vanlig langtur på 25-30 km. Det var is store deler av veien, men med brodder gikk det forbausende greit. Og jeg følte meg... pigg!

BALSFJORD MARATON: Det vanskelige valget - Løpe til Alta eller Narvik? Eller snu?

BALSFJORD MARATON: Det vanskelige valget - Løpe til Alta eller Narvik? Eller snu? Det er nok best å snu.

Jeg stilte til start som eneste deltaker i dette mindre kjente løpet. Balsfjord Maraton oppsto nemlig underveis i langturen. Slik gikk det til:

Jeg hadde spist en dugelig frokost og ventet et par timer før langturen. Ellers stilte jeg nokså uforberedt - pulsbeltet hadde jeg glemt hjemme, jeg var uten medbrakt drikke og hadde kun et par palmeoljefrie Kvikk Lunsj i lomma.

Etter en lang vinter med minusgrader, oppleves selv Balsfjord, nabokommunen til Tromsø, som Barcelona når "han slår til" med 5-6 plussgrader. I god medvind startet langturen riktig så bra. Jeg åpnet veldig rolig med km-tider over 6 minutter før jeg gradvis økte til vanlig langturtempo (+/- 5:30) på vei fra Sagelvvatn til Storsteinnes.

Jeg var litt spent på om beina kom til å holde. Jeg har vært litt plaget med vondt under høyre fot. Etter 12 km tenkte jeg at om jeg løper 3 km til og snur, så kommer jeg over 30 km i dag. Jeg hadde ikke løpt over 30 km siden 14. januar (den gang fordelt på to økter). Frankfurt Marathon 26. oktober 2014 var nest siste gang jeg var over 30 km. Som sagt, så løpt. Ved vending 15,6 km hadde jeg valget mellom å løpe E6 mot Alta eller Narvik. Fornuften seiret og jeg snudde og løp tilbake mot Storsteinnes. På vei tilbake fikk jeg drikke fra støtteapparatet i følgebil og en energiboost fra løpets eneste tilskuer.

Ved ankomst Storsteinnes beregnet jeg hvor langt det var tilbake til hytta og bestemte meg for å løpe så langt vekk i en annen retning at det til slutt måtte bli en maraton. Etter passert halvmaraton gikk det lekende lett i 8 km. Vel tilbake til Storsteinnes (for tredje gang), ble det et velfortjent stopp på Coopen med påfyll av banan og sjokolademelk.

Det var litt tøft å komme i siget igjen etter den korte pausen for da gjensto 11-12 km med netto stigning og vind i mot. Det ble som seg hør og bør tungt på slutten, men jeg passerte min første treningsmaraton på 3:51:50, en anstendig tid tatt i betraktning forberedelser, underlag og løypeprofil. Vinnerskallen avsluttet løpeturen svært tilfreds noen få minutter senere. En herlig langtur i nord! Og med det kunne Barcelona ta seg en velfortjent bolle!

Løpeglede i nord,
Thomas K. Føre

PS! For spesielt interesserte finnes økta i Garmin Connect.


2015-03-29 15:32, visad 4288 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerThomas K. Føre

Thomas K. Føre (f. 1977) er gift tobarnsfar og ivrig løper fra Tromsø. Lever innimellom på grensen til en supermosjonisttilværelse i en hektisk hverdag med jobb og familieliv. Hans motto er "Alt med måte", men det er ikke alltid han klarer å leve opp til det. Løper når det passer, av og til når det ikke passer. Systematikken i treningen er det derfor så som så med. Liker å måle og analysere frem- og tilbakegang. Prøver å holde seg skadefri. Trives på asfalt, men også i terrenget - med løpesko eller barfotsko. Tester gjerne løpesko og annet utstyr. Løper maraton og ultraløp og setter seg stadig nye mål. Deler sine gode og dårlige løpeopplevelser på www.thomaskfore.no. Startet det hyggelige og uforpliktende løpernettverket Northern Runners (www.northernrunners.no) i 2011. Utnevnt som Tromsø kommunes styrerepresentant i stiftelsen Midnight Sun Marathon. Utdannet siv.ing./MSc i Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og i ledende stilling i Tromsø.

RSS-flöde

ArkivMest lest

I bloggen

Angelika SverdrupMer


Ny opplevelse i helgen; deltakelse i motbakkeløpet Saudehornet Rett Opp, i Ørsta. Det starter ved ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

Reklame:   Lørdag 11. mai var det duket for Holmenkollstafetten og jeg skulle ned til hovedstanden ... [Läs mer]

Lidingöloppet 2019Mer

Jeg har alltid likt å løpe! Jeg rett og slett elsker det! Løping gir så veldig mye mer enn bare god ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser