Team RW Råskinnet - Siste uka før Råskinnet - Runner's World
Annonse

Team RW Råskinnet

Siste uka før Råskinnet

Det er mandag morgen og sola både skinner og varmer her jeg sitter med utsikt over Eidanger-fjorden mens jeg gjør meg noen tanker om Råskinnet 2018 som plutselig bare er noen dager unna. Det er utrolig hva noen uker ekstra gjør både med tanke på været og treningen, og jeg kjenner her jeg sitter at jeg er takknemlig for at løpet ble utsatt med noen uker.

Utsettelsen av løpet har gjort at jeg i treningen de siste ukene har fått kommet meg mer ut i terrenget og endelig kunnet løpe på bare stier. Etter mange lange vintermåneder med løping på tredemølle og snødekte veier, var det både en utfordring og befrielse å endelig kunne snøre på seg terrengskoa og legge treningen til skogen rett på utsiden av huset. Med blåmerkede stier 500 meter fra husdøra har det blitt flere treningsøkter på ganske tekniske svingende stier med mye opp og ned. For en kropp som har vært vant til litt mer "rett-fram" løping de siste månedene, var det en liten a-ha opplevelse legge treningen til tekniske stier igjen, og jeg følte meg nok ikke så veldig rask etter første turen, men så skal det heldigvis ikke så mange turene til før man finner tilbake til flyten også i terrenget.

I treningen mot Råskinnet har jo vi i Team Runners World vært så heldige å få tilgang til en trener med mye kunnskap og erfaring, og det var derfor veldig artig å få testet formen litt hos Martin Lager på Magnat Center nå i slutten av april. Hos Martin ble det testing av laktat og maksimalt oksygenopptak, der jeg virkelig fikk pushet meg til det ytterste på den siste testen. Det er første gang jeg har testet meg selv slik, og det var veldig artig å få noen tall på formen, som jeg nå kan bruke til å legge opp treningen videre. Jeg hadde jo ikke noe å sammenligne med fra tidligere, men må vel si meg fornøyd med en VO2max på 66,5.

Nå de siste dagene før Råskinnet skal jeg ta meg noen rolige turer i terrenget her hjemme, prøve å bygge litt overskudd etter at jeg løp halvmaraton i Skien nå på søndag sånn helt impulsivt. Så det blir en uke med fokus på at kroppen skal holdes i gang, kanskje en liten fartlek i skogen uten å pushe for mye, masse god mat og være flink til å komme meg i seng litt tidligere slik at jeg kan stille fullt restituert på startstreken til lørdag. Når det gjelder mine forventninger til selve løpet og min egen prestasjon, så har jeg jo tidligere sagt at jeg hadde et håp om å fullføre på rundt 40 minutter, noe jeg nå kjenner meg litt mer usikker på. Jeg tror formen skal være bra og jeg skal kunne pushe meg selv, men jeg må jo si at jeg ikke vet så mye om løypeprofilen, hvor tungt terrenget er og så videre. Derfor har mitt fokus skiftet fra tid til innsats. Jeg skal prøve å starte litt kontrollert de første kilometerene for så å kunne gi alt som måtte være igjen i tanken til slutt. Jeg gleder meg veldig til opplevelsen, gjørme og vann og ikke minst felleskapet med alle andre løpeglade gærninger jeg måtte treffe ute i skogen til lørdag. Takk igjen for sjansen til å bli med på Team Runners World, og gleder meg til å treffe dere andre som skal ut å løpe til lørdag! Vi er alle noen råskinn!


2018-05-07 09:58, visad 3057 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerTeam RW Råskinnet Team RW

Team Runner's World skal delta i Råskinnet 2018. Følg forberedelsene til Annette, Torbjørn og Sofiia.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Bjørg Astrid JohannesenMer

For en dag det ble! For en helt fantastisk dag Oslo Maraton! Lørdag 21. september 2019 skriver seg ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser