Team RW Råskinnet - Nye utfordringer venter - Runner's World
Annonse

Team RW Råskinnet

Nye utfordringer venter

Som menneske og løper søker jeg stadig nye utfordringer og opplevelser, gjerne av den typen som strekker strikken enda litt lengre enn før, som utfordrer meg til å komme så nært mitt potensiale som mulig. Det var med disse tankene i hodet at jeg for en stund tilbake satt og saumfarte nettet etter denne type utfordringer, noe nytt og spennende. Jeg er som regel innom Runner's World sin nettside et par ganger i uken for å se om det er «noe nytt», og fant da at det var mulig å søke om å bli med på Team Runner's World til Råskinnet – akkurat den type utfordring jeg lette etter. En travel hverdag med familie, jobb og trening gjorde at dette gikk i glemmeboka – og stor var da gleden da e-posten fra Eivind i Runner's World kom og gratulerte meg med å ha bli tatt ut på laget.

Min løpekarriere begynte så smått i 2013, jeg bodde på den tiden i Mexico og ble spurt av en kamerat om jeg ville bli med å spille fotball på laget deres i en lokal bedriftsliga. Jeg sa ja til å spille fotball og spilte fra start i første kamp, men etter 5 minutter var jeg helt ferdig og gikk med en sterk blodsmak i munnen – var formen virkelig så dårlig? Jeg bestemte meg for at dette måtte jeg gjøre noe med og begynte å løpe 2-3 ganger i uka, ikke mer enn 5 kilometer for det var mer enn nok for meg. Gradvis ble det mer og mer løping, og mindre og mindre fotball frem til jeg i november 2013 deltok i mitt første løp noensinne – Nuevo Leon 21k – halvmaraton i Monterrey, Mexico. Med altfor mye klær og dårlig disponering, kom jeg meg i mål på 1:52 og hadde hatt mitt livs opplevelse med masse mennesker som heiet oss frem i gatene – dette bare måtte jeg ha mer av.


De neste årene ble det gradvis mer og mer trening, og flere og flere løp som etter hvert også ble lengre og lengre. Jeg fant ut at min styrke lå i de lengre distansene, og det ble både maraton og ultraløp på meg, høydepunktet kom i oktober 2015 da jeg løp mitt første 80km løp – Cactus Rose 50 miler i Bandera, Texas – og jeg fullførte til 2. plass totalt. Resultatet ble en god bonus, men det beste med denne opplevelsen var at treningen hadde funket, og jeg kjente meg sterk og forberedt gjennom hele løpet.
Nå gleder jeg meg skikkelig til å være med på Team Runner's World i Råskinnet, det skal bli en skikkelig utfordring for meg som er glad i å løpe langt i litt roligere tempo, for nå skal det løpes så fort som mulig i tøft og røft terreng. Mine forventninger er at dette kommer til å gjøre vondt, fordi her ønsker jeg å utfordre meg selv på å holde tempoet oppe på en «kortere» distanse.


Jeg kommer nok til å holde på treningen som har fungert for meg de siste årene, det består i hovedsak av å løpe rolige turer fire dager i uka, en langtur og en hardøkt. Hardøkten er som regel en tempoøkt (terskel) eller langintervaller, variasjonen inn mot Råskinnet blir å kjøre disse øktene i kupert terreng eller som motbakkeintervaller. Ellers liker jeg meg godt ute i terrenget, så både rolige turer og langturen vil jeg også prøve å kjøre i kupert terreng så langt det er mulig. Ryktet går jo om at Råskinnet kan bli både kaldt, vått og gjørmete slik at jeg vil nok også prøve å forberede meg på slike opplevelser ved å gå gjennom det samme på trening.


Veldig moro var det jo også at Mizuno sponset oss på Team RW med en flott løpejakke og et par Mizuno Wave Daichi 3 terrengsko, som jeg har fått prøveløpt på et par turer så langt og de virker veldig bra, med et godt grep. Jeg kommer tilbake med en fyldigere rapport på skoene, følg meg gjerne på instagram for å se hvordan treningen mot Råskinnet går. @ultraloperen79


2018-04-01 10:30, visad 3184 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerTeam RW Råskinnet Team RW

Team Runner's World skal delta i Råskinnet 2018. Følg forberedelsene til Annette, Torbjørn og Sofiia.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Anna Tien Nguyen-SkaretMer


Løpere er verken normale eller unormale folk, vi er bare en egen rase som stammer fra forskjellige ... [Läs mer]

Anders Storhaug HeenMer


Kan du hjerte- lungeredning (HLR)? Er du klar til å forsøke og redde liv om et medmenneske faller ... [Läs mer]

Abelone LyngMer


Vinteren har meldt sin ankomst med minus grader, snø og is. Dagene blir stadig kortere og hodelykta ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser