Team RW Råskinnet - Runner's World
Annonse

Team RW Råskinnet

Siste innspurt til Råskinnet

Med kun noen få dager kvar til startskuddet går av på Råskinnet er det mye følelser som er i sving hos meg.
Jeg er spendt, nervøs, forventningsfull, har litt prestasjonsangst, men det viktigest av alt: full av energi og positive tanker at dette klarer jeg!

Den siste tidens trening har jeg prøvd å legge mest mulig i terreng.
Nå når snøen (endelig) gått bort har det blitt betydelig lettere å løpe på de små nydelige stiene man så hvitt husker fra før snøen kom, og virkelig følt man fått noe ut av det. Fått inn teknikken, fått opp pulsen, fått utbytte av treningen.
Har bevist oppsøkt vanskelig, kupert terreng for å forberede meg mest mulig.
Jeg har, som jeg tidligere nevnt, ikke løpt terrengløp tidligere, jeg vet ikke hvordan løypeprofilen ser ut og har derfor egentlig ikke ei peiling på hva som venter meg dom 9 km det er snakk om.
Men jeg er veldig innstilt på at det vill bli slitsomt, leggene vill skrike STOPP og pulsen kommer skjute i været. Derfor går jeg all inn for å simulere løpet under treningen, tråkke i alt vann jeg ser, bli kall men fortsette løpe med et smil, kanskje anstrengt smil, men et smil er et smil.

Jeg har kjørt intervallene jeg blev rekommandert å gjennomføre, tatt noen i terreng, noen på asfalt. I forberedelse til Holmenkollstaffeten som gikk av stabelen forrige lørdag kom denne treningen godt i bruk.
Den erfarenhet jeg skaffet meg på stafetten tror jeg også er fin å ha godt i minnet til lørdagens løp. Helt forskjellige typer løp men det å vite at man faktisk overlever tross at man er supersliten, har dotter i øronen og synen er uklar, er tryggt å vite!
Er fornøyd med resultatene jeg ser komme av intervallene og fremfor alt har jeg innsett at jeg visst kan løpe fortere, det er bare en liten sperre i hodet som har kilt seg fast. Men den skal bort.

Resterende treningspass frem til løpet tenker jeg vill bli én hård intervalløkt til, ett litt lenger pass i terreng i god fart, og to rolige deilige pass i skogen. Dagen før løp pleier jeg bare å ta en kort tur og noen fartsstigninger for å forberede kroppen og berolige nervene.
Noen tanker om tidsbruk har jeg ikke gjort meg. Dette er en anelse befriende da risken for å skuffe seg selv minsker dramatisk.
Jeg har fokus på å gjennomføre, ta mig helt ut, oppdage en for meg ny type løping, huske å drikke min rødbetsjucie og ha det attans moro med masse andre råskinn!
Ikke ta ting så høytidelig. Blir nok uansett vanskelig å ta meg særlig høytidelig, sikkert klissbløt og gjørmete ved målgang!

Å ha fått muligheten av Runner´s World til å være med på dette spennende løp, at jeg turte melde meg på og i tillegg blev tatt ut, å ha fått skrive og fortelle om min trening her, er helt rått!
Jeg, jeg som aldri vinner noe som helst. Kanskje fordi jeg aldri tidligere spilt eller satset. Nå spilte jeg, vant startplass og skal satse alt jeg har på lørdag.
Premien har jeg egentlig allerede fått. Muligheten.

Publicerat: 2018-05-09 09:09 Kommentarer (0)Siste uka før Råskinnet

Det er mandag morgen og sola både skinner og varmer her jeg sitter med utsikt over Eidanger-fjorden mens jeg gjør meg noen tanker om Råskinnet 2018 som plutselig bare er noen dager unna. Det er utrolig hva noen uker ekstra gjør både med tanke på været og treningen, og jeg kjenner her jeg sitter at jeg er takknemlig for at løpet ble utsatt med noen uker.

Utsettelsen av løpet har gjort at jeg i treningen de siste ukene har fått kommet meg mer ut i terrenget og endelig kunnet løpe på bare stier. Etter mange lange vintermåneder med løping på tredemølle og snødekte veier, var det både en utfordring og befrielse å endelig kunne snøre på seg terrengskoa og legge treningen til skogen rett på utsiden av huset. Med blåmerkede stier 500 meter fra husdøra har det blitt flere treningsøkter på ganske tekniske svingende stier med mye opp og ned. For en kropp som har vært vant til litt mer "rett-fram" løping de siste månedene, var det en liten a-ha opplevelse legge treningen til tekniske stier igjen, og jeg følte meg nok ikke så veldig rask etter første turen, men så skal det heldigvis ikke så mange turene til før man finner tilbake til flyten også i terrenget.

I treningen mot Råskinnet har jo vi i Team Runners World vært så heldige å få tilgang til en trener med mye kunnskap og erfaring, og det var derfor veldig artig å få testet formen litt hos Martin Lager på Magnat Center nå i slutten av april. Hos Martin ble det testing av laktat og maksimalt oksygenopptak, der jeg virkelig fikk pushet meg til det ytterste på den siste testen. Det er første gang jeg har testet meg selv slik, og det var veldig artig å få noen tall på formen, som jeg nå kan bruke til å legge opp treningen videre. Jeg hadde jo ikke noe å sammenligne med fra tidligere, men må vel si meg fornøyd med en VO2max på 66,5.

Nå de siste dagene før Råskinnet skal jeg ta meg noen rolige turer i terrenget her hjemme, prøve å bygge litt overskudd etter at jeg løp halvmaraton i Skien nå på søndag sånn helt impulsivt. Så det blir en uke med fokus på at kroppen skal holdes i gang, kanskje en liten fartlek i skogen uten å pushe for mye, masse god mat og være flink til å komme meg i seng litt tidligere slik at jeg kan stille fullt restituert på startstreken til lørdag. Når det gjelder mine forventninger til selve løpet og min egen prestasjon, så har jeg jo tidligere sagt at jeg hadde et håp om å fullføre på rundt 40 minutter, noe jeg nå kjenner meg litt mer usikker på. Jeg tror formen skal være bra og jeg skal kunne pushe meg selv, men jeg må jo si at jeg ikke vet så mye om løypeprofilen, hvor tungt terrenget er og så videre. Derfor har mitt fokus skiftet fra tid til innsats. Jeg skal prøve å starte litt kontrollert de første kilometerene for så å kunne gi alt som måtte være igjen i tanken til slutt. Jeg gleder meg veldig til opplevelsen, gjørme og vann og ikke minst felleskapet med alle andre løpeglade gærninger jeg måtte treffe ute i skogen til lørdag. Takk igjen for sjansen til å bli med på Team Runners World, og gleder meg til å treffe dere andre som skal ut å løpe til lørdag! Vi er alle noen råskinn!

Publicerat: 2018-05-07 09:58 Kommentarer (0)MerTeam RW Råskinnet Team RW

Team Runner's World skal delta i Råskinnet 2018. Følg forberedelsene til Annette, Torbjørn og Sofiia.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Abelone LyngMer


(Sponset innlegg: Inov-8) For tiden er det tettstedet Jokkmokk langt oppe i det svenske Lappland ... [Läs mer]

Siri Therese Flamme-LarsenMer

Først må jeg si at jeg vet hvor heldig jeg er. Jeg har vokst opp i en aktiv familie, der alle ... [Läs mer]

Team RW RåskinnetMer

Med kun noen få dager kvar til startskuddet går av på Råskinnet er det mye følelser som er i sving ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser