Team RW Råskinnet - Runner's World
Annonse

Team RW Råskinnet

Snart årets høydepunkt

Så er det kun noen få uker kvar til årets høydepunkt: Råskinnet med Team Runner´s World!
Løpet blev utsatt 2 uker pga vanskelige forhold i løypa, og det føler jeg vel passer meg bra. To ekstra uker å trene på.
Jeg hadde gjort opp en plan på hvordan jeg skulle legge opp treningen og det har gått sånn passe på tryne.
Jeg løper jo så fort jeg får mulighet slik jeg alltid gjort. Både de lange og korte distansepassen går bra, uke- og månedsdistansene har legat høyt men intervallene og terrengløpingen har ikke gått enligt plan.
Skylla? Kun meg selv. Ikke snøen. Ikke mørkret.
Och i hvert fall ikke skorne fra Mizuno- knallsko! Morsomt å prøve et merke jeg ikke hatt førr.

På dom lange intervallene men føler jeg ikke at jeg får opp farten (1000 m/ 1600 m intervaller) hvordan det nå er mulig når det bare er å løpe på.
Kanskje jeg har for høyt ambisjonsnivå ang hva jeg synes farten burte ligge på?
Uansett så har da motivasjonen svekket meg og det blir at jeg "bare" løper.
Korte intervaller under 1000 m og stigningsløp går bedre.
De sene kveldene er vel ikke den optimale tiden å ta hårde intervaller på men som jeg pleier å si: if not now, when?

Jeg kjører motbakketrening desto mer.
Har sett meg ut noen favorittbakker (eller hatbakker er vel mer riktig) som jeg får kjørt meg ordentlig i.
Utover rene motbakkepass tar jeg noen drag i disse nesten hvert løpepass og det føler jeg gitt resultat.
Ellers er det opp og ned alle bakker jeg finner på distansepassen. Morsomt at virkelig føle fremgang her.

Jeg har søkt tips på god terrengløping hos min partner in crime, Torbjørn, og fått konkrete intervalltips fra supertrener Martin.
Inspirasjon og motivasjon fra begge to, takk!
Disse tips tar jeg til meg og jeg skal fortsette kjøre på med hård, fokusert trening frem til startskuddet går.
"3 intervallpass i uka holder" og at jeg "har godt av én fridag i uka" fra Martin.
Yes, kun 3 intervallpass og en HEL dag fri, fantastisk! Fint at noen holder styr på en!

Intervaller jeg kommer gjøre ser slik ut:
* 45/15 sek, 20-40 stk med 1.15 min seriepause etter hvert 10.drag. Rundt terskel.
* 1000 m intervaller; 6-8*1000 m med 2 min pause mellom hvert drag. Over terskel.
* 100-150 m intervall i slak motbakke.3*4 drag, 5 min seriepause. Fort!
De intervaller jeg tidligere gjort minner om disse men føler meg mer motivert nå når jeg fått bekreftet at dette virkelig er riktig vei å gå. Veldig greit og få konkrete tips og sikkre god variasjon på intervallene.
Jeg burte optimalt sett vært flinkere på intervaller og terrengløping men nå er det slik det er. Men jeg kan lære av fortiden og gjøre justeringer til fremtiden.

Så!
Hvis dere vill meg noe får det vakkert vente til etter Råskinnet.
Jeg er nemlig fryktelig opptatt akkurat nå!
Sentrumsløpet står for døra, efter det Holmenkollstaffeten som jeg skal stille opp i på to lag og siden *BOOM* -Råskinnet!
Fint å ha noe å drive med.

Power Woman-outfiten på, ut i skogen og løpe tøffe intervaller som aldri førr.
Motivasjonen er på topp og jeg begynner å få tilbake trua på meg selv.
Kommer ikke få pallplats (merkeligere ting ville i sånne fall aldri skjedd!) men jeg skal i hvert fall løpe som om jeg blev jaget, hoppe i alle vannpuser jeg finner og krabbe opp fra alle leirhull jeg detter ned i og takkle det hele som en skikkelig dame!

En litt smågæren dame kanskje... Akkurat slik jeg er! Gleder meg!
Instagram: Sofiia_runner

Publicerat: 2018-04-20 10:39 Kommentarer (0)Nye utfordringer venter

Som menneske og løper søker jeg stadig nye utfordringer og opplevelser, gjerne av den typen som strekker strikken enda litt lengre enn før, som utfordrer meg til å komme så nært mitt potensiale som mulig. Det var med disse tankene i hodet at jeg for en stund tilbake satt og saumfarte nettet etter denne type utfordringer, noe nytt og spennende. Jeg er som regel innom Runner's World sin nettside et par ganger i uken for å se om det er «noe nytt», og fant da at det var mulig å søke om å bli med på Team Runner's World til Råskinnet – akkurat den type utfordring jeg lette etter. En travel hverdag med familie, jobb og trening gjorde at dette gikk i glemmeboka – og stor var da gleden da e-posten fra Eivind i Runner's World kom og gratulerte meg med å ha bli tatt ut på laget.

Min løpekarriere begynte så smått i 2013, jeg bodde på den tiden i Mexico og ble spurt av en kamerat om jeg ville bli med å spille fotball på laget deres i en lokal bedriftsliga. Jeg sa ja til å spille fotball og spilte fra start i første kamp, men etter 5 minutter var jeg helt ferdig og gikk med en sterk blodsmak i munnen – var formen virkelig så dårlig? Jeg bestemte meg for at dette måtte jeg gjøre noe med og begynte å løpe 2-3 ganger i uka, ikke mer enn 5 kilometer for det var mer enn nok for meg. Gradvis ble det mer og mer løping, og mindre og mindre fotball frem til jeg i november 2013 deltok i mitt første løp noensinne – Nuevo Leon 21k – halvmaraton i Monterrey, Mexico. Med altfor mye klær og dårlig disponering, kom jeg meg i mål på 1:52 og hadde hatt mitt livs opplevelse med masse mennesker som heiet oss frem i gatene – dette bare måtte jeg ha mer av.


De neste årene ble det gradvis mer og mer trening, og flere og flere løp som etter hvert også ble lengre og lengre. Jeg fant ut at min styrke lå i de lengre distansene, og det ble både maraton og ultraløp på meg, høydepunktet kom i oktober 2015 da jeg løp mitt første 80km løp – Cactus Rose 50 miler i Bandera, Texas – og jeg fullførte til 2. plass totalt. Resultatet ble en god bonus, men det beste med denne opplevelsen var at treningen hadde funket, og jeg kjente meg sterk og forberedt gjennom hele løpet.
Nå gleder jeg meg skikkelig til å være med på Team Runner's World i Råskinnet, det skal bli en skikkelig utfordring for meg som er glad i å løpe langt i litt roligere tempo, for nå skal det løpes så fort som mulig i tøft og røft terreng. Mine forventninger er at dette kommer til å gjøre vondt, fordi her ønsker jeg å utfordre meg selv på å holde tempoet oppe på en «kortere» distanse.


Jeg kommer nok til å holde på treningen som har fungert for meg de siste årene, det består i hovedsak av å løpe rolige turer fire dager i uka, en langtur og en hardøkt. Hardøkten er som regel en tempoøkt (terskel) eller langintervaller, variasjonen inn mot Råskinnet blir å kjøre disse øktene i kupert terreng eller som motbakkeintervaller. Ellers liker jeg meg godt ute i terrenget, så både rolige turer og langturen vil jeg også prøve å kjøre i kupert terreng så langt det er mulig. Ryktet går jo om at Råskinnet kan bli både kaldt, vått og gjørmete slik at jeg vil nok også prøve å forberede meg på slike opplevelser ved å gå gjennom det samme på trening.


Veldig moro var det jo også at Mizuno sponset oss på Team RW med en flott løpejakke og et par Mizuno Wave Daichi 3 terrengsko, som jeg har fått prøveløpt på et par turer så langt og de virker veldig bra, med et godt grep. Jeg kommer tilbake med en fyldigere rapport på skoene, følg meg gjerne på instagram for å se hvordan treningen mot Råskinnet går. @ultraloperen79

Publicerat: 2018-04-01 10:30 Kommentarer (0)MerTeam RW Råskinnet Team RW

Team Runner's World skal delta i Råskinnet 2018. Følg forberedelsene til Annette, Torbjørn og Sofiia.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Angelika SverdrupMer


Oppe i fjellene på Gran Canaria er det skjult en helt egen fantastisk verden med et utall stier og ... [Läs mer]

Siri Therese Flamme-LarsenMer

Først må jeg si at jeg vet hvor heldig jeg er. Jeg har vokst opp i en aktiv familie, der alle ... [Läs mer]

Hege IsaksenMer

Hallo løpefolk 😊 Da har jeg løpt på Scott sine sko (Supertrac RC) i litt over en uke, og ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser