Team RW Råskinnet - Du er på team Råskinnet! - Runner's World
Annonse

Team RW Råskinnet

Du er på team Råskinnet!

På Valentinskvelden lå jeg på sofaen med min kjære og skulle til å se film, da det plinger i tlf. Jeg åpner mailboksen og leser høyt, da jeg ikke skjønte hva i all verden dette var for en epost: «Gratulerer, du er tatt ut til å bli med på Team Runners World på Råskinnet!» «Neimen, så kuuult! Jeg meldte deg på jeg!»

Jeg stirrer uforstående på samboeren min, og leser videre. Vi skal være tre stk på teamet, og vi skal løpe terrengløpet Råskinnet den 28.april. Jeg gliser! For en overraskelse - beste Valentinsgaven ever! Dette blir GØY! Nå skal det løpes! Håper bare snøen forsvinner i tide til løpet..

Jeg oppdaget først gleden ved å løpe da jeg var 30. Før det var dørstokkmila tung å bekjempe og jeg trente bare i perioder ettersom motivasjonen kom og gikk. Så ble jeg syk. Har du hatt et sånt mareritt noen gang, hvor du prøver å løpe fra noen, men så klarer du ikke å løpe fortere uansett hvor hardt prøver? Sånn var det for meg i virkeligheten. Jeg kunne rett og slett ikke akselerere fra normal gange til løping, og ble svimmel bare av å reise meg fra sofaen. Legene tok masse prøver, ME ble nevnt. Jeg var redd og kroppen min var helt slapp. Så byttet jeg tilfeldigvis prevensjonsmiddel og knappe to uker etter kjente jeg energien sitre i kroppen min, og den virket plutselig som den skulle igjen! Jeg kunne hoppe opp og ned og flakse med armene uten å besvime, og jeg kunne løpe igjen fordi beina gjorde det de fikk beskjed om! (Tenk at det bare var p-pillene jeg ikke hadde tålt..)

Jeg begynte å løpe – bare fordi jeg var i stand til det! For første gang i mitt liv følte jeg ekte treningsglede, og jeg var så innmari takknemlig for å ha en kropp som fungerte! Etter hvert som jeg ble i bedre form løp jeg lenger og lenger. Stilte til start på Nordmarkstravern med skikkelig sommerfugler i magen. Jeg hadde jo aldri løpt så langt som 3 mil før og inntil bare noen måneder tidligere hadde jeg aldri trodd at jeg skulle løpe så langt i mitt liv heller!  Det viste seg å være en innmari fin opplevelse! Flott natur og mange blide mennesker. Hele løpet hadde en utrolig god positiv energi. Et par år etterpå løp jeg den igjen, frem og tilbake denne gang. Dobbeltraveren, mitt første ultraløp. Den dagen var hvert skritt etter 35 km ny pers i distanse. Det var gøy! Kom i mål på en ordentlig «Runners High» og kasta meg rundt halsen på han som stod ved mål og tok imot oss. Det hadde vært en helt strålende tur i Nordmarka! Sola skinte hele dagen og jeg ble helt rørt av hvor flinke de frivillige var til å heie på oss!

Siden jeg begynte å trene såpass sent i livet, mangler jeg dessverre en viktig ting i forhold til konkurranser – nemlig vinnerinstinkt! Evnen til å yte maksimalt. Jeg har aldri opplevd å avslutte en treningsøkt, eller et løp, med følelsen av at nå orker jeg ikke mer.  Jeg sparer alltid på kreftene, for å være helt sikker på at jeg holder inn til mål, og helst enda lenger… Etterpå er det alltid litt kjipt å tenke at «Jeg kunne jo løpt fortere, kunne gjort det bedre…» Det er det slutt på nå! Ved å bli en del av Team Runners World håper jeg å få det ekstra sparket i ræva jeg trenger for å presse meg selv til å yte maks. Jeg skal venne meg til å tåle høyere påkjenning og puls, ikke bare kose meg med rolig langkjøring slik jeg pleier.

Jeg legger opp til tre intervalltreninger i uken, og én langkjøringsøkt. Langkjøringsøktene vil foregå i terreng så snart snøen forsvinner. I mellomtiden kan det nok hende at en økt eller tre vil foregå på langrennsski. Intervalltreningene vil for det meste foregå på løpetimene på Elixia Jessheim. Det er her jeg skal øke min toleranse for høy puls og lære meg å ha det litt vondt. Jeg har oppdaget at det er mye lettere å presse seg med en instruktør tilstede som forteller deg hva du skal gjøre. «Kom igjen, våg å utfordre deg selv nå! Press deg selv! Hold ut, tredve sekunder igjen!» Det er funker så mye bedre for meg enn å løpe intervaller alene. Det er jo flere som sliter seg gjennom samme økta, og jeg opplever en felles vilje om å fullføre sammen. Da vil jo ikke jeg jukse og hoppe av båndet noen sekunder før, selv om jeg er sliten! Selv om det er helt individuelt hvilken form en er i og hvilken fart en løper i, skal jo alle i teorien bli like slitne i løpet av en slik time. Dette gir også venner i ulik form en fin mulighet til å trene sammen, og få like mye utbytte av det. Jeg digger det!

Jeg har aldri tatt noen tester som makspulstest o.l. for å trene mer bevisst og målrettet. Det har jeg bestemt meg for å gjøre nå. Det var skikkelig kult å møte trener Martin og kunne bli fulgt opp av ham frem mot løpet. Jeg har tenkt å forhøre meg med ham om soner en bør ligge i når en løper for å få best mulig utbytte av treningen o.l. Fikk Garminklokke med pulsbelte til jul, og vil bruke den som et hjelpemiddel. Å la en klokke styre farten og intensiteten blir også en ny opplevelse for meg. Jeg er ikke spesielt rask, jeg løper en mil på 50 minutter. Har aldri prøvd å se om jeg kan løpe raskere, det har liksom vært den farten som har vært passelig fort og som jeg blir passelig sliten av. Jeg vet at jeg ikke kommer til å sette ny pers på mila på Råskinnet, som er et tøft terrengløp hvor det ryktes at en del av løypa fører oss ut i vannet, men jeg skal i hvert fall perse i å bli sliten! Dette blir ihvertfall veldig spennende! Jeg gleder meg skikkelig!


2018-03-05 08:22, visad 3150 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerTeam RW Råskinnet Team RW

Team Runner's World skal delta i Råskinnet 2018. Følg forberedelsene til Annette, Torbjørn og Sofiia.

RSS-flöde

ArkivMest lest
I bloggen

Abelone LyngMer


Årets siste løp ble en aldri så liten spontantur til Sør-Afrika. Jeg følte meg ikke ferdig med løps ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

12 dager er gått siden maraton i Valencia. Stølheten er ute av kroppen, armbåndet ble klippet av ... [Läs mer]

Laila HimleMer

Utruleg kjekt å kunne få vera med på Team Skyr under årets Rosa sløyfe-løpet i Bergen. Eit slikt ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser