Siri Therese Flamme-Larsen - Familier som løper sammen, holder sammen - Runner's World
Annonse

Siri Therese Flamme-Larsen

Familier som løper sammen, holder sammen

Først må jeg si at jeg vet hvor heldig jeg er. Jeg har vokst opp i en aktiv familie, der alle fortsatt er veldig aktive. Det er noe litt spesielt å kunne skravle om tider og vondter etter et løp med familien.


Mamma lurte et par uker før løpet på om hun skulle endre fra 10 for Grete til halvmaraton. Go for it! sa jeg. Jeg mener de fleste kan klare å fullføre et halvmaraton, fordi distansen gjør det mulig å gå endel også om formen tilsier det. Selv lå jeg på sofaen fredag kveld med engelsk «bli frisk» kur og var veldig usikker på hvordan det skulle gå. Men siden begge mine foreldre skulle løpe og sønnen min skulle løpe Barnas Maraton var jeg ganske bestemt på å stille til start, så fikk jeg heller se an pusten og formen. 


Bilde fra Sentrumsløpet, der også broren min var med. Han trakk det korteste strået på halvmaraton og måtte sitte barnevakt for sønnen min. Superonkel!

Shit, for en berg og dalbane det ble. Jeg merket ganske tidlig at brystet føltes bra og innstilte meg derfor på at jeg skulle klare å fullføre. Men etter 4 km fikk jeg vondt i venstre kne. I hver nedoverbakke gråt jeg litt, men beit tenna sammen. Rundt 8 km kom mamma å slo meg på ryggen. Hva? Var hun så nærme? Jeg var så stolt av henne! Men det ga meg også motivasjon til å ikke stoppe for å gå når det gjorde mest vondt. «Du er snart halvveis», «du hadde tatt noen turer til i slalombakken med vondt kne», «du kan jo ikke la den 30 år eldre moren din vinne over deg», «æsj, drit i det, løp i ditt eget tempo og fullfør» gikk gjennom hodet mitt. 

Det er spesielt to deler av løypa jeg elsker på Oslo halvmaraton. Opp mot Frognerparken og opp mot St. Hans haugen. Ikke fordi jeg er så fan av ekstra stigning i løypa, men fordi vi der løper mot de som har kommet litt lenger. Jeg ser etter kjente og glemmer litt selv at jeg er sliten. Og på vei opp St. Hanshaugen så jeg pappa! Yes! Beinet hans holder! Det var usikkert på forhånd om han klarte å fullføre pga strekk. Jeg ble så glad! Og jeg tror han var like glad for å møte mamma og meg.


Den siste toppen opp St. Hanshaugen gikk jeg i raskt tempo, men når jeg skulle løpe nedover igjen var kneet helt stivnet. Jeg tørket tårer og telte nedover på meterne på klokka. En venninne sendte melding før løpet "Tyn deg gjennom!". Det gikk som et mantra gjennom hodet mitt. 

Når vi kom til 19 km begynte jeg å henge lenger bak mamma, jeg vinket henne bort - løp! Hun vinket meg etter seg - kom igjen! Og man må jo høre på mammaen sin når hun blir streng, sant? Vi endte med å løpe hånd i hånd i mål. Fy fader så digg. Og så vondt. Jeg var så stolt av mamma og pappa. Og meg selv. Så fikk det heller bare være at jeg nå lever på voltaren og diclofenac og ikke klarer å gå i dag. 


Når jeg sjekket Polar appen etterpå så jeg at jeg ikke har løpt siden 2. juni! Det er jo galskap. Sommeren forsvant i kajakk, fjelltur, sykkel og Toughest. Men det beviser vel bare at alle kan fullføre et halvmaraton. Selv om det krever litt ekstra idioti å stille opp uten treningsgrunnlaget.

Men vi sees igjen neste år #jegstiller

Kategorier:
Kom i gang Løp Skader 
2018-09-16 16:33, visad 3415 ggr

Kommentarer (0)

Kommentere


MerSiri Therese Flamme-Larsen

I 2017 ble jeg utfordret i at jeg aldri kom til å løpe halvmaraton. Stri som jeg er bestemte jeg meg for å motbevise det. Og på veien ble jeg løpefrelst. Det førte til en stravasiøs reise preget av høy konkurranse mot meg selv og reisen er på langt nær ferdig. Som alenemor med en krevende stilling som markedsansvarlig, må jeg ofte være kreativ for å få tid til å trene det som trengs, for å delta i løpene jeg melder meg på. Men med mottoet «Adventure is out there» er det bare å kaste seg på utfordringene som kommer! På Instagram heter jeg @FruFlamme. Følg meg også gjerne på Strava.

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Eira TorsteinsenMer

Tirsdags morgen forrige uke tikket det inn en mail fra magasinets redaktør, Sara. Mailen inneholdt ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Forrige uke deltok jeg i to små, lokale løp i Ålesund. Det er noe eget med disse løpene. Treffer ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser