Marthe K.M. Lien - Runner's World
Annonse

Marthe K.M. Lien

Rapport av Råskinnet. En mental utfordring.

Gjørme til knærene, vann til brystet, heftig terreng og et par fall er en god beskrivelse av mitt løp på lørdag. Jeg hadde på forhånd forventet et terrengløp, med tøffere forhold enn hva jeg er vant til. Nå skal det sies at jeg for det meste løper på asfalt, sti, lettere skogsterreng eller mølle/friidrettsbane. Så akkurat det terrenget jeg møtte under råskinnet på Sognsvann var en ny erfaring. 

Jeg sto opp i god tid, pakket bagen og kjørte innover med Fredrik, min bestekompis og nabo. Han skulle trene på Olympiatoppen, så mens jeg varmet opp, trente han. Takket være han fikk jeg tak i startnummer og kom meg til startstreken i god tid. I tillegg heiet han på meg under hele løpet - Verdens beste supporter!

Startskuddet gikk 13.30, og det var bare å følge strømmen. Allerede etter 800-900 m møtte vi første utfording: vann. Jeg er ikke så veldig høy, så vann til lårene var rimelig kaldt så tidlig. Videre var det ut i skogen hvor vi møtte gjørme til knærene, og myrer. Jeg satt fast enkelte steder, og måtte ha hjelp for å komme meg løs. Mentalt sett var jeg ikke på plass under løpet, jeg hadde lyst til å gi meg flere ganger. Etter 4-5 km hadde jeg mageplask i en utforbakke som ikke gjorde motivasjonen så mye bedre. Skrubbsår og litt forslått kropp, men gjennomføre, det måtte jeg bare. Å bryte var uaktuelt! På det tidspunktet syntes det var ganske tullete å løpe rundt i gjørma og etter 6 km møtte vi det siste vannhindret. Folk hoppet uti, og da kom smile frem. Jeg hadde vann til brystet, og måtte bruke et tau for å dra meg bortover. Videre var det ut i skogen, før vi måtte over en siste bakke og deretter så mål.

Råskinnet var en tøff utfordring og jeg fikk testet meg mentalt. Personlig er jeg litt skuffet over løpet. Jeg fant aldri flyten, og negative tanker er ikke optimalt om man skal prestere bra. Jeg hadde ingen forventninger på forhånd, og skulle ta dette løpet som en hardøkt. Plasseringsmessig kom jeg på 16 plass i klassen 23-34 med 235 deltakere.  

Neste løp er elveløpet 30 mai, og her håper jeg virkelig alt klaffer. Drømmen er å løpe en rask 10 km, med smilet om munnen. For løping er gøy, og det er derfor jeg løper. Det er ingenting som slår følelsen etter en god økt hvor alt klaffer. Men veien dit er lang, hard og ubehagelig. Men det er da det gjelder å ikke gi seg. Selvom løpet på lørdag ikke var optimalt, så var det jo gøy! Man vil alltid møte motbakker, og da er det opp til en selv om man vil utfordre bakken med et smil om munnen. Eller tenke negative tanker ,og få en lang og hard vei. Det er opp til en selv hvordan man vil utfordre livet, og hvordan man skal leve det. Alle valg man tar vil både føre med seg glede og ubehageligheter. Men jeg tror at så lenge man er målrettet, aldri gir seg og jobber hardt så vil man kunne oppnå det man ønsker. Om veien skal være lang og hard, eller utfordrende og morsom er opp til en selv. Hva er poenget med å gi opp? Det kommer ingenting godt ut av det, og følelsen er jo helt grusom. Alt er mulig, så lenge man har troen selv. Det tror i alle fall jeg. Jeg skal jobbe enda hardere og kose meg enda mer. For det kan faktisk være morsomt å løpe i motbakker, selvom blodsmaken kommer. Terrenget i Lillehammer skal bli flittig brukt fremover, og jeg anbefaler dere alle å gjøre det samme. 

Fredrik, beste kompis, og verdens beste supporter!

Håper alle som løpe på lørdag hadde en fin opplevelse, og at vi ses igjen neste år. Det var jo veldig morsomt. Det er ikke hver dag man kan løpe med gjørme til knærene, og vann til brystet. Og følelsen når man kom i mål var legendarisk. Ha en super treninguke, og kos dere med løpeskoene. For ingenting slår løpegleden! 

Publicerat: 2015-05-05 11:11 Kommentarer (0)Klar for Råskinnet 2015.

De som kjenner meg vet at jeg alltid blir nervøs før konkurranse. Dette er nok fordi jeg vil gjøre mitt beste, og jeg liker å ha kontroll. Noe jeg ikke har når det gjelder ting utenfor komforsonen. Men det er jo her magien skjer, og jeg håper å utrette litt magi i morgen også. I morgen er det Råskinnet, og jeg er nogelunde klar. Har fått kjøpt meg terrengsko etter en løpeøkt på tirsdag som virkelig beviste at asfaltsko ikke er optimalt i terreng. Har skjønt at råskinnet er et heftig løp med mange utfordinger. Myr, vann, steiner, tømmerstokker, harde motbakker og nedoverbakker fordelt utover 9-10 km rundt Sognsvann. Dette er noe jeg ikke har trent på, og heller ikke møter på de daglige treningsøktene. Men det er vel nettopp derfor det sikkert blir veldig gøy, og vondt!!! Målet for morgen dagens løp er få en skikkelig hardøkt, og ha det gøy. 

Denne uken har jeg både hatt gode og dårlige økter. Motivasjonen har vært litt fraværende, noe som preget mandags økt. Jeg vet at man alltid vil møte motbakker, og at livet aldri vil være en dans på roser. Men det er vel nettopp da man må sette seg ned å tenke over hvorfor man tar de valgene man tar, og hva man ønsker å oppnå med de. På tirsdag sto det rolig langtur på planen, og heldig som jeg er hadde jeg selskap på hele turen, og koste meg! Onsdag løp jeg 4x4x300 m og endelig løsnet noe. I dag skal jeg bare slappe av, lese og muligens gå en tur. Prøve å samle mest mulig overskudd. 

De neste ukene blir preget av mye lesing og trening. Jeg drømmer om å løpe en rask 10 km under elveløpet i Drammen 30 mai, og da må øktene fremover være preget av kvalitet. Dessutten har jeg 3 eksamener fra 18 til 27 mai, så en hektisk måned blir det. 

Øktene for de neste dagene blir slik: 

Lørdag: Råskinnet. 

Søndag: Rolig langtur 

Mandag: Rolig langtur 

Tirsdag: Økt 1: 10 km Økt 2: styrke

Onsdag: 6x600 m 2 min pause

Torsdag: Økt 1: 40 min rolig. Økt 2: Styrke

Fredag: 5x4x300m 30 sek pause, 2 min serie pause. 

Ønsker dere alle som skal løpe i morgen masse lykke til, og håper dere får en super dag. Ha positive tanker, og kos dere. La endorfinene beruse kroppen, og tørr å press kroppen litt ekstra selvom det gjør vondt. Kroppen tåler mer enn du tror. 

Publicerat: 2015-05-01 12:56 Kommentarer (0)MerMarthe Kristine Myrhaug Lien

Jeg er femte års psykologistudent og ei løpeglad jente på 24 år som er oppvokst i Sande i Vestfold, men er for tiden bosatt i Budapest. Her jakter jeg på drømmen om å se hvor god jeg kan bli i lang løp, da med fokus på langdistanse ved siden av studiene. Trener mot sesong 2017. Ønsker at denne bloggen skal inspirere til løpeglede og treningsiver med et fokus på et sunt syn på løping og livet generelt. Det handler ikke om å løpe mest, men om å løpe riktig. Følg meg på instagram: Marthekmlien

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Bjørg Astrid JohannesenMer

Målene for 2019 er nådd! Det har vært et fantastisk løpeår! Året er imidlertid ikke over enda. Det ... [Läs mer]

Anna Tien Nguyen-SkaretMer


Løpere er verken normale eller unormale folk, vi er bare en egen rase som stammer fra forskjellige ... [Läs mer]

Mari WeiderMer


Det er veldig rart med det, den følelsen man har når man plutselig innser at et av årets to store ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser