Marthe K.M. Lien - Runner's World
Annonse

Marthe K.M. Lien

Rapport fra mitt første løp; Holmestrand halvmaraton

Da var mitt første halvmaraton løp gjennomført! Og tenkte dermed å komme med en liten rapport om hvordan dette gikk. 


Været var grått, og en litt vind var tilstede. Jeg ble kjørt til Holmstrand av mamma og pappa, og ettersom vi bor i Sande i vestfold er ikke kjøreturen lengre enn 15 min. Startet dagen med en skål havregryn kokt på vann ettersom jeg hadde hørt at man skal være forsiktig med melkeprodukter samt fiber (frukt og grønt), og jeg var livredd for at magen skulle slå seg vrang. For gjennomføre det skulle jeg uansett. Jeg har også lært igjennom den harde veien at nok væske er viktig under et løp. Jeg deltok i birken ifjor og svimte av etter 12 km ettersom det var veldig varmt og jeg inntok ikke nok væske underveis eller før løpet. Derfor var jeg veldig bevist på at dette løpet skulle løpes kontrollert og gjennomføres med stil. Mål nummer 1: gjennomføre med en god følelse! 

Jeg fikk varmet opp nogelunde, og kroppen føles egentlig litt tung før start. Men jeg viste at når jeg fikk på meg startnummeret og favorittskoene fra Adidas (adidas bosten boost) så ville kroppen våkne. Startskuddet gikk 11 og jeg hadde bestemt meg på forhånd med råd fra treneren min å holde 4.30 fart igjennom de første 15 km og deretter øke om kroppen var pigg. Første km gikk unna på 4.09 og deretter løp jeg mellom 4.24 og 4.38 per km. Kroppen var god, men det som virkelig funket var det mentale. Gjennom hele løpet var tankene positive og jeg var bevisst på å holde igjen slik at jeg ikke gikk på en smell. Jeg har aldri deltatt på et løp før, ikke en 10 km engang, så hvor mye kroppen tåler under et løp var en ny opplevelse for meg. Ettersom birken gikk så dårlig var jeg veldig bevisst på at dette løpet skulle gi meg en god følelse og heller løpes kontrollert. Jeg inntok væske hver 3 km ca. Startet med vann de første 10, for deretter å innta sportdrikke de neste 5 og på den siste runden inntok jeg cola. 

Jeg koste meg veldig igjennom de 21 km, og følelsen av å ha så mange rundt som heiet var helt unik. Nå ønsker jeg bare å bli enda bedre, og jakten på 1.30 tallet og deretter 1.25. Jeg elsker å løpe, og lysten på å bli enda bedre ble bare enda større når jeg løp igår. Det er så deilig å vite at alle treningstimene er verdt det, og selvom det er tøft enkelte dager så vil gevinsten være større enn smerten. 

Jeg kom i mål på 1.33.23, 5 plass i klassen og 9 plass totalt av kvinner. Jeg er fornøyd med et godt kontrollert løp. Men jeg vet jeg kan bedre, og jeg vet det er ting som kan forbedres betraktlig. Jeg tar meg meg de positive tingene og jobber videre. Neste løp er råskinnet 2 mai, elveløpet i drammen 30 mai og birken 13 juni. 

Håper dere alle som løp i Holmstrand igår hadde et supert løp, og at dere koste dere. Jeg gleder meg allerede til å løpe det samme løpet til neste år, og da skal tiden knuses :-D

Publicerat: 2015-04-12 12:32 Kommentarer (0)Holmestrand halvmaraton, jeg er klar!

Nå er det under 24 timer til årest første løp og min debut i halvmaraton i Holmestrand. Nervene har vært på plass en god stund, men jeg prøver å fokusere på det som er viktig. Jeg skal ha det gøy, og gi alt jeg har. Men jeg er nervøs, og jeg grugleder meg! Det er mange ting som skal klaffe om det skal være et perfekt løp, men det er vel nettopp dette som trigger meg som person. Jeg liker utfordringer, og jeg liker å gå "all in" når jeg skal gjøre noe. Pappa og jeg gikk igjennom løypa igår, og til alle dere som skal løpe i Holmestrand i morgen: GLED DERE! Løypa er 5 km lang og vi skal løpe langs vannet og i sentrum. Om solen kommer frem, tror jeg det kan bli en magisk tur!

 

Den siste uken har jeg trent en god del mindre enn vanlig. Kjørte igjennom 10 km med konkurransetempo på tirsdag, og etter dette kun latt beina hvile. I dag skal jeg slappe av på sofaen med beina høyt! Jobben er gjort og jeg må stole på meg selv. Jeg juger om jeg sier at tiden ikke betyr noe, men hvem som slår meg eller hvem jeg slår, det betyr ingenting. Jeg skal kose meg, ha det vondt og løpe mitt første løp. Jeg er spent, nervøs men gleder meg til å se hva jeg kan prestere i morgen og hvilket utslag all treningen har gitt. Det kommer flere løp utover våren/sommeren og høsten så i morgen går startskuddet og jeg har ikke tenkt til å grave meg ned om ikke alt klaffer i morgen. Men jeg sikter mot månen, og bomber jeg så havner jeg blant stjernene. Dessuten kan man ikke vinne uten å tørre å tape :-) 

Jeg leste igjennom siste kapittelet til Erik Bertrand Larssen "Bli best" igår på toget hjem og det var noen setninger som traff meg veldig som jeg ønsker å dele med dere.

"Det er en stor missforståelse å tro at livet er enkelt. Livet er tøft. Men det handler ikke om hvor harde slag livet gir deg, det handler om hvor mye du kan tåle og likevel gå videre. Jeg mener til og med at det er mulig å lære seg å like motgangen og de tøffe tidene. Da vil følelsene dine bli mye mer offensive. Du er en person som ofte søker utenfor din egen komfortsone. Som oftest går det bra. Noen ganger går det ikke så bra. Du takler det uansett. Og godfølelsen etterpå blir større enn du aner. Du klarer mer enn du tror". 

Jeg ønsker alle lykke til i morgen og håper alle når målene sine! Husk, vi alle er RÅE, og du klarer mer enn du tror. Alt er mulig! Jeg vet at når jeg våkner i morgen skal jeg være klar og villdyret inni meg skal være tent. La oss vise publikum hva løpeglede er :-) 

Publicerat: 2015-04-10 16:03 Kommentarer (0)MerMarthe Kristine Myrhaug Lien

Jeg er femte års psykologistudent og ei løpeglad jente på 24 år som er oppvokst i Sande i Vestfold, men er for tiden bosatt i Budapest. Her jakter jeg på drømmen om å se hvor god jeg kan bli i lang løp, da med fokus på langdistanse ved siden av studiene. Trener mot sesong 2017. Ønsker at denne bloggen skal inspirere til løpeglede og treningsiver med et fokus på et sunt syn på løping og livet generelt. Det handler ikke om å løpe mest, men om å løpe riktig. Følg meg på instagram: Marthekmlien

RSS-flöde

ArkivMest lest

EtiketterI bloggen

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

September er her og høstens mange herlige løpe nærmer seg. Før den tid vil jeg imidlertid ta dere ... [Läs mer]

Abelone LyngMer


Vinteren har meldt sin ankomst med minus grader, snø og is. Dagene blir stadig kortere og hodelykta ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser