Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Maratón de Sevilla

Har nå fått noen timer på å fordøye gårsdagens maraton i Sevilla. Dagen var praktfull vakker. Sol, blå himmel, litt vind, god temperatur, flotte omgivelser (ble det sagt, jeg så ikke så mye av det), 9000 forventningsfulle løpere og en god gjeng spanske arrangører.

Start Sevilla Marathon

Det er bra trøkk på start når cirka 9000 løpere starter samtidig på startskudd.

Jeg har kjent meg bra en stund. Gjennomført gode økter og generelt følt meg klar for maraton. Det er noe rart med følelsen de siste dagene før en slik konkurranse. Vanskelig å forklare, men du kjenner litt ekstra etter, tenker litt mer og lurer på om du er klar for å gjennomføre 42,195 kilometer på asfalt så fort du klarer, og det i februar. Derfor var jeg spent før avreise, men veldig sikker på at treninga har vært bra og jeg har kjent meg klar. Har jo til og med tørt å gått ut og sagt at jeg gikk for EM-kravet på 2.38. Det har vært et mål siden i fjor høst. Var det nå, søndag 23.februar jeg skulle klare det? Hvor bra hadde ikke det vært. Tatt kravet, tatt en måned med “kose-trening” og deretter begynne å legge planen mot august. Det måtte jo være for godt til å være sant – eller?

Med meg til Sevilla hadde jeg pappa. TAKK! Vi er like og kjenner hverandre godt. Rolig og veldig behagelig å ha med på tur. En veldig god trygghetsfølelse.

Mål Sevilla Marathon

Bildet tatt av Kjell Vigestad i Kondis

Føler dette innlegget kommer til å bli veldig langt og detaljrikt hvis jeg fullfører slik jeg startet, derfor tror jeg at jeg tar kortversjonen.

Starten gikk kl 9 i perfekt temperatur. Jeg følte meg bra. Lett å holde farten etter oppsatt program. Det vil si, ingen kilometertider over 3.45. Jeg la meg i ei pulje der jeg visste at 2 av jentene skulle løpe sub.2.38. Vi var en bra gjeng og holdt veldig jevn fart. Skjønte etter hvert at ei av jentene ikke hadde dagen og gruppa ble delt. Noen mannfolk og ei dame ble mine følgesvenner i flere kilometer. Følte meg fortsatt veldig bra ved passering 15 km og kjente etter at jeg kan jo egentlig åpne raskere, men tanken på de siste 15 km kom raskt – da kommer jo helt sikkert maratonsprekken.

Sevilla Marathon 10 kmSå begynte problemene…. Min berømmelige maraton-mage. Slet noe helt forferdelig med magevondt og skjønte etter hvert at det bare var et tidsspørsmål før jeg måtte stoppe. Jeg holdt ut noen kilometer, for jeg ville jo ikke at den gode gruppa jeg løp i skulle forsvinne. Fokus ble for hver eneste meter, hold ut, kanskje det slipper, men første stopp var et faktum på 23 kilometer. Jeg kom meg ut i løypa etter en evighet føltes det ut som. Var veldig spent ved neste passering for å se hvor lang tid jeg hadde tapt, samtidig løp jeg som om det skulle være innspurten på en 10 kilometerskonkurranse for å prøve å ta igjen tapt tid. Tok faktisk igjen gruppa jeg hadde løpt med og la meg i feltet en stund til, men magen var ikke bedre. Ny stopp med samme problemer ved passering 29 kilometer. Igjen løp jeg som en gal etterpå. Tok ikke igjen gruppa mi, men fikk øyekontakt etter hvert, for ved 33 kilometer ble det den 3.stoppen. Da hadde jeg så vondt i magen at jeg var så inderlig nær ved å bryte, men en mann ropte til meg da jeg var kommet meg til løypa igjen og sa at jeg måtte fortsette. Samtidig var jeg jo egentlig ikke sliten. Jeg måtte jo fullføre. Jeg hadde ikke reist helt hit for å bryte. Det var bare å bite tenna sammen.

Siste mila gikk bra – veldig bra. Jeg tok igjen mange av de som jeg hadde sett både 1-2-3 ganger tidligere i løpet. Så til det beste av alt, jeg tok igjen gruppa jeg hadde holdt følge med tidligere i løpet. Passerte jente nummer 4. Løp det jeg hadde i 2 kilometer til, jøss – jente nummer 3 var rett foran. Jeg fortsatte og løp forbi henne også. Hva skjer? Jeg er nummer 3 i løypa!

Det var faktisk bare å jage inn til mål. Ikke hadde sprekken kommet, ikke var beina slitne, kroppen generelt bra – bortsett fra magen og jammen ble siste mila nesten den raskeste i løpet av konkurransen. Løp til og med raskere enn vinneren og jente nummer 2 siste 10 kilometer.

Ved passering av målstreken gav jeg blaffen i at klokka viste 2.40.00 og ikke 2.39.59. Det betød ingenting. Jeg var bare skikkelig skuffa, skuffa over å ha rota bort den beste muligheten jeg noen gang har hatt til å ta EM-kravet på 2.38. Det kom noen tårer etter målpassering. Men jeg får bare bruke det som inspirasjon. Det kravet har jeg lyst til å klare. Derfor blir en ny maraton antakelig i slutten av april eller starten av mai. Så det er bare å brette opp ermene og gjøre jobben. Kanskje jeg får lurt med og trent opp Ronnie igjen til å bli med som “hjelper” underveis.

Målgang Sevilla Marathon

Her ser dere målgangen inne på Olympiastadion i Sevilla. Bildet er tatt av Kjell Vigestad i Kondis.

For de av dere som er interessert i kilometertider tenkte jeg å legge de ved her:

1 km: 3.45

2 km: 3.42

3 km: 3.42

4 km: 3.42

5 km: 3.42

6 km: 3.47

7 km: 3.45

8 km: 3.42

9 km: 3.45

10 km: 3.44

11 km: 3.44

12 km: 3.44

13 km: 3.43

14 km: 3.35

15 km: 3.45

16 km: 3.41

17 km: 3.40

18 km: 3.43

19 km: 3.43

20 km: 3.51 (Slet med magen)

21 km: 3.51 (Slet med magen)

22 km: 3.36 (Krampe løping – litt desperat)

23 km: 4.38 (Do-stopp)

24 km: 3.38 (Opphenting)

25 km: 3.45

26 k: 3.44

27 km: 3.45 (Slet med magen)

28 km: 3.44 (Slet med magen)

29 km: 4.20 (Do-stopp)

30 km: 3.50 (Fortsatt plager)

31 km: 3.43

32 km: 3.52 (Skal jeg stoppe på ny do-stopp?)

33 km: 4.40 (Do-stopp)

34 km: 3.44

35 km: 3.44

36 km: 3.45

37 km: 3.40

38 km: 3.44

39 km: 3.35

40 km: 3.42

41 km: 3.43

42 km: 3.38

Her ser dere da min maraton i går. Hadde jeg unngått stopp hadde kanskje slutt-tida sett annerledes ut? Nå er det bare å legge det bak seg og se framover! Jeg gir meg noen dager med hvile framover. Hyggelig var det at Ronnie kom hjem fra OL i Sotsji for noen timer siden. Han gikk rett og la seg. Får håpe han er litt mer til selskap i morgen.

Sevilla Marathon damepallDamepallen i løpet. Hyggelig å bli nummer 3 i et så stort maratonløp!

 Lagbilde Sevilla Marathon

Svensk-Norsk bilde fra Kondis. Emil løp veldig bra og klarte det svenske EM-kravet på 2.20! GRATULERER!

John perset også og var fornøyd. Han løp på 2.28. Imponerende!

Fredrik var hare for Emil. Gjorde jobbe eksemplarisk bra.

For å lese mer om løpet kan dere gå inn her på Kondis sine hjemmesider: http://www.kondis.no/marthe-katrine-myhre-nr-3-i-sevilla.5426332-127694.html

Nå skal jeg prøve å få magen OK igjen. Den skrangler fortsatt og det ble en slitsom tur hjem i går med noen do-turer. Derfor tror jeg at det ikke var min maraton-mage som slo til igjen, men kanskje et eller annet jeg spiste lørdag. For natt til søndag var jeg oppe 2 ganger på do og jeg tror ikke jeg var så nervøs.

Full fart framover!

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerat: 2014-02-24 19:58 Kommentarer (0)Da smalt sesongen 2014 i gang!

Dette har jeg nå ventet en stund på. Årets første konkurranse har nå blitt historie. Søndag løp jeg og tre gutter fra SK Vidar Almeria Halvmaraton i Spania. Rammene rundt var bra. Akkurat passe med varmegrader, sol og litt vind, men ikke mer enn at det nesten ble satt pris på i forhold til at det ikke skulle bli for varmt. Løypa var ikke av de letteste. Første delen av løypa var tøff. Flere kilometer med jevn stigning som lett stjeler en del med sekunder per kilometer. Farten ble derfor ikke hovedfokus første halve delen av løypa. Rytme, flyt og frekvens var tankene i hodet. Det hadde vært lett å løpt seg ut av konkurransen i dette løpet. Noen gjorde det og flere herreløpere datt som pottittsekker gjennom feltet etter hvert. Inspirerende å ta de igjen, desto mer frustrerende for de som hadde fått hammeren allerede etter 40 minutters løping.

Løypa var ellers svært så fin og vi ble på en måte tatt med på sightseeing gjennom spansk historie. Ny bydel, gammel bydel, tyrefekterarena osv. Allikevel var det mange av disse delene av løypa som ble tidsstjelere, men samtidig veldig artig å løpe gjennom.

Jeg kjente meg bra underveis og hadde hele tiden god kontroll på hvordan ting skulle gjennomføres. Sett i ettertid, noe som alltid er lett, startet jeg nok litt defensivt. Møtte aldri på den slitenhet følelsen jeg ønsker å ha under en halvmaratonkonkurranse. Det jeg er mest fornøyd med er hvor lett det egentlig gikk å holde farten og flyten. Det at jeg tangerte persen min satt i fjor høst i best mulig form, gir meg en solid dose positiv energi. Den tiden ble satt 3 uker for min beste maraton noensinne. Forskjellen var at da ble jeg skikkelig sliten. Følte jeg gikk en etasje ned i kjelleren underveis i Oslo på halvmaraton der. Nå var jeg ikke i nærheten. Resultatene var jevnt over en del dårligere tider på alle. To minutter langsommere på herreløperne, og damevinneren på høye 1.14 er en 1.11 løper på halvmaraton og 2.30 løper på maraton. Tror nok at løpet derfor var helt habilt fra min side og en god erklæring på et videre steg oppover på stigen.

Nå er det derfor 3 viktige uker før årets kanskje viktigste løp så langt. Jeg kommer til å trene på bra ei stund til, før jeg skal tørre å slippe opp nok og bra nok for å få skikkelig overskudd.

Vi bodde i noen flotte leiligheter i Mar de Pulpi. Et område som Jack og co har store planer om. Et flott sted for trening for alle nivåer, samtidig at det bare litt drøye 3 timers flytur unna. Tror at opplegget kan bli suksessfullt og en viktig bidragsyter for treningsglede, motivasjon og læring.

Nå drømmer jeg egentlig bare om muligheten for å rømme landet under vinterperioden. Ser jo fordelen med å ha gode treningsforhold hver eneste dag med bare forhold, varme og litt sol. En dag håper jeg drømmen blir virkelig, for jeg drømmer om å møte denne maskoten i Zurich i august. Men da må jobben gjøres og den jobben må jeg gjøre sjøl.

Maskot Zurich

 

 

 

 

 

 

 

 

Almeria Halvmaraton

Halvmaraton Almeria Team

Publicerat: 2014-02-04 20:48 Kommentarer (0)Hjem til skikkelig vinter!

Kom hjem fra sommeren på Fuerteventura og Playitas Resort forrige uke. Skal være den første til å innrømme at jeg gledet meg til å komme hjem, men nå innser jeg hvor fantastisk bra vi hadde det. Det er noe spesielt å stå opp på morgenen, ta på seg kort tights og bare gå ut å løpe. Jeg savner det! Her hjemme har det snødd ganske bra hver eneste dag. Løpeforholdene er slettes ikke bra. Det er løst og ujevnt underlag. Løpemølla har aldri vært veldig spennende, men takket være Treningspartner har jeg en flott mølle i kjelleren. Rimelig lett å gå dit og ta seg ei økt.

I helga var vi på hytta. Rett og slett tre dager med fokus på Ronnie, sove, hvile, spise og koseturer på ski. Ei helg jeg har lengtet etter og som dessverre er en sjeldenhet på vinteren. Mamma, pappa og Birk var også med. Synd slike helger går altfor fort.

En ny uke har startet, en uke som byr på det meste. Til helga reiser jeg på ny til Spania. Skal løpe en konkurranse der på søndag. Jeg gleder meg som en ivrig unge etter å ha startnummer på igjen. Samtidig får jeg jo noen dager med gode treningsforhold igjen. Alle monner drar. Vurderer faktisk å ta med meg pikkpakket og flytte sørover for noen uker. Nå eller aldri, men pengene er fraværende for den drømmen.

Nærmer som også med stormskritt for en ny kraftanstrengelse med maraton. Kun noen uker unna. Derfor er det bare å fortsette i den gode stimen, og holde hovedfokuset på pluss-siden med både overskudd, søvn, hvile, mat og krydre dette med akkurat passe knallharde økter. De to ukene jeg nå var på Fuerteventura gav meg et enormt boost og det lever jeg faktisk på en stund, men misforstå meg rett – jeg hviler ikke og hodet er sultent.

Marthe og Tone

 

Hei Dere!

Veldig lenge siden jeg har skrevet her! Det beklager jeg... Har skrevet noen saker på hjemmesiden min og hvis Dere er interessert, så finnes det muligheter for å lese om diverse hendelser der: www.marthemyhre.no

Jeg har skrevet noen ord nå i kveld. Team Waitz har jo akkurat kommet hjem fra et vellykket opphold på Fuerteventura. Rimelig bra timet i forhold til vær og temperatur hjemme. Kjennes helt utrolig godt og reise utenlands og bare nyte sol, sommer og varme i januar.

Her er en ny sak fra meg og mer finner Dere altså på hjemmesiden! Ha en fin uke og tren smart!

Publicerat: 2014-01-27 21:48 Kommentarer (0)Konkurransetid!

På denne tiden av året har jeg vanligvis inntatt Beitostølen for å gå åpningsrennene i langrenn. Hvert eneste år, like spent på hvordan formen er i forhold til andre. Alltid like gira på å gå raskt nok til å bli tatt ut til å gå verdenscup. Derfor er det veldig spesielt å sitte hjemme og se alle bilder som dukker opp av langrennsvenner på diverse sosiale medium. Det kribler noe helt enorm i gamle skibein, og konkurransehuggu er ikke helt fornøyd med å sitte hjemme i Hunndalen.

Ronnie er jo også oppå der. De er i full sving med testing og få inn alle arbeidsrutiner igjen i en viktig OL-sesong. Han har vært der nesten en uke allerede. Dagene bare flyr. Kanskje ikke så rart da dagene starter klokka 5, og har et ganske så fullt program helt til jeg prøver å finne senga før klokka viser 23 på kvelden….

Dette blir derfor det første året på lenge jeg ikke spenner på meg skiene denne helga. Jeg har imidlertid konkurranseplaner med løpesko. Lørdag er det avreise til Nederland for 4.gang denne sesongen. Det er et stort internasjonalt terrengløp som arrangeres på søndag, som jeg og flere andre norske skal delta i. Det blir skikkelig moro! Jeg gleder meg! Derfor får jeg brukt et gira konkurransehuggu denne helga og skal nok klare å bli minst like sliten som det jeg hadde kommet til å bli på Beitostølen.

NMSKIMarthe1

Treninga ruller på bra. Det har vært bra forhold for å løpe, bortsett fra et par økter som jeg har løpt inne grunnet litt glatte forhold. Lørdag var det såpass mildt at jeg fant fram shortsen igjen på hardøkta, tross at kalenderen viste 15.november. Merker at løperen i meg takket pent for 13 plussgrader den dagen. I morgen tror jeg at jeg kryper inn igjen. Det frister lite å løpe hard økt ute tidlig på morgenen i nærmere 10 minusgrader.

Med dette ønsker jeg alle langrennsløpere lykke til i helga! Jeg skal følge med på nettet og heie. Måtte den beste vinne! Samtidig heier jeg også litt spesielt på Ronnie og resten av gutta i den fantastisk flotte smøretraileren. Håper dere får nok hvile, søvn og mat den første helga. Blir nok tøffere etter hvert, men en god start er viktig for både utøvere og serviceapparatet. Det gjør noe med huggu!

slider-13-044

 

Publicerat: 2013-11-20 21:24 Kommentarer (0)Klar, ferdig - helt ferdig med å være ferdig med å hvile!

I dag er det akkurat 21 dager siden maraton i Eindhoven. Jeg har tenkt og summet meg ferdig. Disse 3 ukene har blitt brukt til å hente meg inn igjen. Ikke bare fysisk, men også psykisk. Det har vært bra dager. Det er faktisk godt å ha en periode der trening ikke har første prioritet. Dagene har gått med uansett de, så jeg har ikke akkurat kjedet meg. Trent mye mindre enn vanlig, men funnet mer tid til styrketrening og andre ting. Ikke en eneste hardøkt eller løpetur med noe lengde. Akkurat det er det slutt på nå!

I går tjuvstartet jeg imidlertid litt på treningsjobben med å delta i motbakkeløpet Rakt Upp på Fagernes. Hovedgrunnen til at jeg løper dette løpet er min gode samarbeidspartner i Fosheim Sag & Høvleri, men sjefen sjøl Eivind i spissen. Sosialt og moro, samt at jeg får profilert sponsoren min på hjemmebane for dem. En svært viktig jobb!

StartRaktUpp1Løpet i seg selv gikk veldig bra. Jeg løp ikke noe maks løp og holdt hele tiden igjen, siden dette egentlig bare var ei treningsøkt. Allikevel løp jeg 1 minutt og 30 sekunder raskere enn året før. Det var jo veldig positivt og moro. Overskudd og bein som nærmest har flydd av seg selv på de korte øktene jeg har løpt i det siste viser at formen nå er ganske så bra, når jeg nå starter opp igjen hardkjøret mot nye mål.

PremieRaktUpp

Det ble totalseier og ble 5.mann i mål. Alltid gøy å ta skalpen på noen herreløpere. Solid innsats også av min sjefs-samarbeidspartner, Eivind. Imponerende!

Nå blir det imidlertid andre boller framover. Tempoet blir skrudd betraktelig opp. Nytt løp venter 24.november. Håper på superbein da og vil gjøre mitt ytterste for et hederlig resultat. Så da blir det min 4.tur til Nederland i år. Flott land å løpe i. Maraton blir det allerede i januar, så ingen grunn til å ligge mer på latsiden. Ny hare har jeg også skaffet meg, siden Ronnie er ute på loffen. Tror nok den haren gjør jobben og vel så det! Så nå er det bare å skjerpe alle sanser. Gjøre mest mulig rett og spisse trening, restitusjon og hvile enda mer. Det blir litt utfordrende å få til alt framover med mye annet på programmet. Dagene er spekket fra tidlig morgen til sein kveld. Har et håp om at jeg kan frigjøre mer tid til hvile og restitusjon, men økonomisk lar det seg ikke gjøre ligge på latsiden med jobb. Er i gang med en prosess som jeg håper kan frigjøre meg noe….

Ronnie ValSenalesFikk et flott bilde av Ronnie her om dagen om hvordan forholdene på breen i Val Senales er om dagen. Rett og slett nydelig. Slettes ikke verst å være smører i Norges Skiforbund. Kunne glatt ha levd med slike dager. Kun trening, hvile og restitusjon.

 

Publicerat: 2013-11-03 20:23 Kommentarer (0)En sår hals til besvær!

Akkurat nå skulle jeg ha vært på et hotellrom i Levanger og ladet opp til NM i terrengløp. Slik blir det dessverre ikke. En sår hals setter stopper for konkurransen i morgen. Forferdelig bittert på flere måter. Jeg hadde veldig lyst til å løpe NM for å kjempe om medalje, veldig lyst til å løpe såpass bra at jeg hadde kvalifisert meg til Nordisk terrengløp, veldig lyst til å få testet hode, bein og kropp en siste gang før maraton neste helg. Sånn blir det da ikke… Dette var min eneste mulighet for å nettopp løpe meg inn på et lag til Nordisk. Furumomila går neste lørdag og da er jeg i Nederland. Hytteplanmila helga etter tror jeg kan komme litt for tidlig i forhold til maraton 6 dager tidligere.

MartheHytteplan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis jeg skal se det positive i dette. Mer hvile=mer overskudd. Jeg blir nå tvunget til å la kroppen bli frisk og få ro. Kanskje jeg da for første gang i karrieren klarer å stille 110% uthvilt og godt forberedt på en maraton? Det er målet!

Formen vet jeg er god. Har løpt litt “test-løyper” i det siste og med hånda på hjertet er de  tidene ganske så oppløftene og det på ganske god kontroll-fart. Har løpt noen maratonspesifikke økter som jeg har tålt bra. Så jobben er gjort og det er egentlig bare for meg nå og senke skuldrene, ta livet med ro, spise godt, drikke nok og holde seg generelt varm og tørr.

Målet for Eindhoven maraton er klar og jeg har lagt en slagplan for gjennomføringen. Har løpt mange maraton i hodet de siste dagene, spesielt de siste 12 kilometerne.

Så når jeg nå blir frisk skal jeg ha en utblåsning i form av en hard økt. Håper noen i Gjøvik-området blir med på det, slik at vi alle har noe å strekke oss etter.

Det er meldt et fantastisk løpevær i Eindhoven neste helg! Jeg gleder meg!

http://www.youtube.com/watch?v=LqUKHDcolJI

http://www.marathoneindhoven.nl/

Da det blir noen timer på sofaen i helga passer det jo helt supert at et nytt nummer av Runner`s World kom i posten i går! Masse godt lesestoff og nyttige tester.

 

Publicerat: 2013-10-05 12:58 Kommentarer (0)Danske Bank Oslo Halvmaraton!

Lørdag var det klart for halvmaraton i Oslo. Sol, 20 grader, mye folk og stor stemning preget dagen. Et godt startfelt i både herre- og dameklassen. Det var duket for et realt oppgjør om pallplassene.

Ronnie var med for å kjenne litt på farten før en større oppgave venter i maraton 13.oktober. Målet blir der å holde jevn fart fra start og eventuelt øke farten siste 10 kilometer. Det er kjempe vanskelig., men målet er å klare det. Jeg SKAL under 2.40 i år og da helst se 2.38… Tror jeg er godt nok trent for det nå.

I Oslo på lørdag var det bare halve distansen. Åpningsfarten var fin og det gikk kjempe lett på kilometertider mellom 3.30-3.37. Lav puls og gode bein. MEN- jeg har ikke noe snert enda. Hadde en ekstrem maratonøkt i raskt tempo forrige helg. Merket den godt etter hvert. Da vi passerte 50 minutter løping var beina litt for stinne og hodet litt for snilt. Tapte for mye tid til Annie Bersagel og Veronika Blom på slutten, men er fornøyd med 3.plass og ny pers på 1.16.68. Alt i alt en god dag. Mye kjentfolk langs løypa og en folkefest på Rådhusplassen og ellers rundt i Oslos gater. Klubben min SK Vidar leverer varene igjen med et veldig godt arrangement. Jack som veldig travelt opptatt herremann, med mange ulike oppdrag. Premieutdeling som bare blir bedre og bedre. Alltid stas å komme opp på en stor flott scene og motta fine premier og 5000 kroner inn i hverdagsøkonomien.

Ronnie var sprek og gjorde jobben som motivator. Enda litt godt nå at han har reist til Østerrike på jobb og blitt syk der. Da kan han komme hjem på onsdag uten å smitte meg.

Jeg føler meg bra i kroppen etter helga. Nå skal jeg starte på nedtrappinga mot maraton. Det blir 3 uker med kos og mindre trening. Jeg GLEDER meg veldig til å løpe maraton igjen. Det er noe helt spesielt med den distansen. Håper jeg finner godfølelsen og at jeg kan komme hjem med en ny solid pers i bagasjen. Siste konkurranse før avreise blir NM terrengløp lang løype i Levanger. Der håper jeg å få en pekepinn på om jeg har klart å samle nok overskudd. Føler bare det er det som mangler. Treningsjobben er gjort og jeg kan ligge på flytfart på 3.35-3.38 pr kilometer. Drømmen er å klare det i 42,2 kilometer.

DamepallenHalvmaratonOslo

 

 

 

 

 

 

Annie som vinner i midten, Veronika til venstre ble nummer 2 og jeg til høyre. Bildet er tatt av Frode Monsen og hentet fra www.sportsmanden.no

HalvmaratonOsloKondisInnspurten. Bildet er hentet fra www.kondis.no

RonnieSuperHare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronnie midt mellom oss jentene som kom på pallen! Imponerende løping av han. STOLT! Bildet er tatt av Frode Monsen og hentet fra www.sportsmanden.no

 

HalvmaratonOsloStartfeltSportsmanden

 

Starten har akkurat gått i Oslo på halvmaraton. Bildet er tatt av Frode Monsen og hentet fra www.sportsmanden.no

AdidasAdiosBoost

Disse skoene er bare helt fantastisk gode. Jeg løp med disse både i Knarvik under NM halvmaraton og nå i helga i Oslo. Dette er skoene jeg løper maraton med den 13.oktober. MÅ BARE PRØVES!!!

 

 

 

ADIDAS ADIOS BOOST!!!! Helt utrolig gode.

Publicerat: 2013-09-23 21:21 Kommentarer (0)Dette har skjedd og dette skjer videre!

Siden sist har jeg løpt slik at en BRONSEmedalje og en GULLmedalje har blitt med hjem til Hunndalen. I tillegg har jeg løpt ned en løyperekord med 18 minutter. Mitt mål i høst nærmer seg med stormskritt, men det er fortsatt en treningsjobb å gjøre. Selv føler jeg at jeg er i ganske bra rute og begynner å banke på plass noen planer.

NM10000meterNM i Tønsberg ble ingen høydare med lite energi og tunge “labber”, men fikk da med meg en BRONSEmedalje hjem. Bildet er hentet fra www.kondis.no

Etter NM tok jeg konsekvensen av en “død” kropp. Hvile og få kilometer i treningstøy stod på planen. Måtte sørge for å komme opp igjen på pluss-siden både med overskudd, fokus, søvn, energi = hele totalpakka. Jeg hadde ligget på den berømmelige kniveggen en stund og bikket bittelitt over på den feile siden. Sånn er det av og til. Jeg liker å tøye strikken så langt det går. Hvile og restitusjon er resepten for å komme seg over på den riktige sida.

Marthe og Annie NM halvmaratonNM-halvmaraton i Knarvik. Her er Annie Bersagel og jeg samlet etter ca 7 km løping. Bildet er hentet fra www.kondis.no

Etter noen rolige dager og lett trening reiste jeg til Knarvik før å løpe NM-halvmaraton. Jeg kjente det godt på kroppen at noen lette dager gjorde godt. Det var med en helt annen følelse jeg satte meg på flyet til Bergen. Jeg følte meg ganske så bra i starten i Knarvik og holdt lett følge med Annie de første 8 kilometerne. Var vel kanskje litt for ivrig til å dra feltet store deler av den første biten, men jeg ønsket en skikkelig gjennomkjøring. Merket allikevel etter hvert at jeg ikke var helt på høyde der jeg vanligvis er etter ca halvløpt løp. Det manglet litt overskudd og da Annie rykket i den lengste motbakken klarte jeg ikke å følge. Allikevel var det kjempe framgang og en helt OK tid i en veldig tøff løype. De jeg har snakket med sier det skiller 3-4 minutter i forhold til en lettere løype. Siden Annie er Amerikansk statsborger kunne jeg reise hjem med GULLmedalje fra løpet og 5000 kroner rikere. Et flott arrangement de hadde fått til i Knarvik. Vi var veldig heldige med været, sol, men en del vind vi merket godt. En positiv tur og et positivt løp, selv om jeg vet at jeg kan mye bedre med mer overskudd i kroppen.

Marthe og Ronnie FurusjøenRundt2Vi fortsatte med en forholdvis lett treningsuke, men jeg hadde lyst til å konkurrere helga etter NM i halvmaraton også. Konkurranse er den beste treninga og da Ronnie har meldt seg som “super-hare” til maraton senere i høst, er det bare å benytte alle muligheter for trening på fartsholderrollen. Det var MANGE muligheter for løp nå i helga på Østlandet. Lenge lå det an til at jeg kom til å løpe 10 kilometer i Drammen, men på grunn av sen start og noen planer for oss på kvelden lørdag, ble turen tatt til Furusjøen-Rundt på Kvamsfjellet. Jeg angrer ikke et sekund. Flott vær for løping og nydelig natur. Samtidig er jeg glad i slike konkurranser der det er litt uhøytidelig stemning og fokus på å gjennomføre. Løypa var rett og slett helt perfekt. Egentlig skulle jeg kun løpe 10 kilometer konkurranse denne helga. Dette løste vi på den måten å legge inn litt cruise-fart i starten der det var mest sti og løpe de siste 11 kilometerne fort. Ronnie hadde hele tiden kontroll på kilometertider. Selv om det var veldig kupert og noen seige motbakker, klarte vi å holde kilometertiden lav. Med en slik “super-hare” som Ronnie i front, og et øye på de 2 herreløperne som på dette tidspunktet lå i front, hentet vi inn den ene og spurtet i mål som nummer 2 og 3 totalt i løpet. Jeg senket løyperekorden med 18 minutter og konstaterte at kroppen var BRA! Beina lette og jeg kunne bare gi gass der jeg ville gi gass. Ronnie er i veldig god løpeform. Han hadde nok vunnet som han ville om han ikke hadde holdt mitt skjema denne dagen. Takk for et veldig flott arrangement! Her bør det møte opp flere som vil ha en god treningsøkt. Løypa er perfekt for langrennsløpere som vil ha en real hardøkt i starten av september. Den er snill mot beina da det er mye sti og fine grusveier.

Nå er jeg inne i en god treningsperiode igjen. Det er i morgen akkurat en måned igjen til maraton og det er nå de viktigste dagene er. Både med tanke på gjennomføringer av oppsatt plan, hvile, restitusjon, mat og ikke minst det å holde seg frisk. Løp en hardøkt på tirsdag og den gikk bra, i dag venter en ny og søndag har jeg en viktig nøkkeløkt. Ronnie er en perfekt støttespiller og er med på det meste. Er sikker på at han er i sitt livs løpeform og det passer meg som hånd i hanske.

En god generalprøve får vi Oslo den 21.september. Det skal bli artig og jeg gleder meg som en liten unge. Samtidig har jeg lært litt nå av noen uker og hvordan denne sesongen har vært. Jeg vet nå litt hva jeg tåler og ikke i forhold til intensitet og mengde. Jeg har lett for å bli for ivrig, men nå har både Jack og Ronnie et godt grep om meg, for å holde meg innenfor med hvile og få den best mulige oppladningen mot maraton. Jeg begynner å kjenne meg klar!

Marthe og Ronnie StartFurusjøenRundt NMKnarvik Marthe FurusjøenRundt

 

Publicerat: 2013-09-12 17:49 Kommentarer (0)ADIDAS – mine favorittsko! Kanskje dine også?

ADIDASLOGO

Årets sommer har vært helt utrolig bra værmelding – iallfall her på Østlandet. For de av dere som har hatt som mål om å trene dere opp til å gjennomføre et av de fine løpene vi har her til lands i høst, har dagene både vært lange, lyse og med behagelige temperaturer. Jammen ser været ut til å holde seg også.

Det er nå bare en måned igjen til f.eks. Oslo Maraton. Der er det distanser for alle og enhver. Så populært har løping nå blitt at det arrangementet er snart fulltegnet på alle distanser. Så om dere ikke fikk meldt dere på i Oslo, finnes det veldig mange andre bra alternativer. Nettstedet www.kondis.no har en flott terminliste, der alle løp i Norge er å finne. Jeg kan personlig anbefale Knarvikmila, Norefjellmarsjen, Hallingløpet, Hytteplanmila, Furumomila eller hva med 360 grader løpet her på Gjøvik. I dette løpet går alle pengene til barneavdelinga på Gjøvik sykehus.

Kanskje dere også har tatt mot av dere til å løpe en maraton i utlandet i høst? En flott måte å kombinere sightsing og konkurranse. Berlin, Amsterdam, Chicago, Frankfurt, New York – JA, det er mange av dem. Personlig er jeg en av de som skal løpe i utlandet i oktober. Jeg gleder meg!

Jeg er innmari heldig som har Adidas Norge som sponsor og med Niklas som budbringer. Det er jeg evig takknemlig for og noe jeg egentlig er helt avhengig av. Sko er mitt viktigste arbeidsredskap. Gode sko er derfor helt avgjørende for all trening og konkurranse. Dette for at beina og kroppen skal trives, holde seg frisk og skadefri. Jeg bytter sko ofte. Gjerne før de er helt utslitt. Jeg hater å løpe med en sko der du kjenner at støtdempingen er brukt opp og den virker hard. Løper du med en sko som er for slitt, er risikoen for at beina sier i fra på en smertefull måte mye større, enn du er flinkere til å bytte oftere. Sko er ferskvare! Gummien og sålemateriale blir hardt over tid og en sko tåler et visst antall kilometer. Ferdig med det!

Her ønsker jeg å komme med mine favorittsko og de skoene jeg bruker i den daglige treninga. Jeg løper aldri med samme sko to økter etterhverandre. Dette for at foten skal få litt forandring og at skoene kan få hvile. For de av dere som løper mer enn tre dager i uka anbefaler jeg å ha to gode løpesko i garderobeskapet. Løper du mindre, klarer det seg med et par, men husk da å kjøpe nye etter ca 6-7 måneder.

 

AdidasEnergyBoost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adidas kom i vår med en revolusjonerende sko. Denne heter Adidas Energy Boost og veier 275 gram.

Hva er Boost? Boost er et materiale bygd opp av en rekke små ”perler” eller energikapsler som av   utseende kan minne om Isopor. Men konsistensen og egenskapene til Boost er totalt annerledes enn nevnte isolerende materiale.

Boost skal ha følgende fordeler sammenlignet med den tradisjonelle EVA-mellomsålen: - Bedre støtdemping og komfort - Økt respons og energiretur - Lengre holdbarhet og levetid - Beholder egenskapene også i kuldegrader

I tillegg til at Boost-materialet skal ha bedre støtdempende og responderende egenskaper enn EVA, skal Boost også beholde egenskapene under tøffere forhold og over lengre tid. Der tradisjonell EVA gradvis mister sine egenskaper gjennom løpeskoens levetid, skal Boost være like bra selv etter atskillige mil. Denne skoen har veldig god løpsfølelse og den gir veldig bra respons i hvert eneste steg. Adidas Energy Boost er lette å komme fram på foten med og har veldig god støtdempingen. 275 gram kan høres mye ut, men modellen føles lettere på beina enn vekta skulle tilsi. Nettopp dette forteller også en del om hvor bra løpsfølelsen er.

ANBEFALES PÅ DET STERKESTE! En god mengdetreningssko eller rett og slett en sko å løpe lengre konkurranser i for de som trenger litt demping.

AdidasAdiosBoost

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne uka kom Adidas Adizero Adios Boost inn på lager i Norge. Løplabbet butikkene er de enste som selger de. Dette er Boost modellen av den populære konkurranseskoen Adizero Adios.

Adidas Adizero Adios er et velkjent navn for mange. Dette er en av de mest solgte konkurranseskoene på markedet, og den har verdensrekorden på maraton. På grunn av den lave vekten og den gode sålen har løpere fra mosjonistnivå og helt opp i verdenseliten løpt med denne skoen. Adios Boost har mange likhetstrekk med den originale modellen, men med Boost i sålen får skoen en ny vinnerfølelse.

Responsen i dette materialet er veldig bra, og gir en helt ekstraordinær løpsfølelse. Den store andelen Boost i mellomsålen gjør at skoen kan oppleves som litt mykere enn den originale Adios, men på grunn av egenskapene til Boost tar det på ingen måte bort noe av den kontante følelsen du får i Adios. Dette er en sko som vil løpe fort.

Adidas Adizero Adios Boost er en sko du bør vurdere om du skal ha nye konkurransesko før en av høstens løp, eller bare vil ha en lett sko for intervaller og raske turer. Dette er en sko som vil passe for mange typer løpere og som ikke krever mye tilvenning, samtidig som tar vare på beina dine mens du løper. Jeg kommer garantert til å løpe maraton med denne i høst. Rett og slett en helt utrolig artig sko å løpe med!

Adidas Adizero Tempo er en annen god favoritt. Den skoen jeg bruker mest under trening. Denne skoen får kjørt seg noen kilometer i uka.

Svært smidig sko, forholdsvis lav vekt og veldig god respons i frasparket. En sko for konkurranser, raskere turer for mosjonisten. For de godt trente er dette en optimal treningssko!

 

 

AdidasAdiosAdidas Adizero Adios. Avbildet versjon er en spesialutgave til ære for Grete Waitz med hennes rekorder innprentet i stoffet. Måtte ha med denne utgaven, for Grete er mitt store idol!

Verdensrekordskoen på maraton sier vel sitt. Konkurransesko, intervallsko og en favoritt helt enkelt! Rett og slett en helt herlig sko å løpe med og en sko som vil følge meg resten av livet. Må prøves! Du får lyst til å løpe fort med denne.

 

AdidasXT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adidas Adizero XT er en terrengfavoritt. De gangene jeg løper i terrenget er dette en fantastisk god sko. Super løpsfølelse. Lett og smidig. Sitter som støpt på foten og med den myke gummien klarer du lange strekker på både asfalt og grus. Skal du ut og løpe i terrenget som trening eller konkurranse vil jeg anbefale deg denne.

AdidasSupernovaGlide

 

Adidas Supernova Glide er en svært godt dempet mengdetrenings sko for deg som foretrekker en myk og behagelig følelse under treningsturene. Passer veldig godt på foten, bra løpsfølelse og en nytelse å løpe med da beina begynner å merke kjøret utover i en lang sesong. Prøv denne! Passer både til gåturer, mosjonisten med sine 2-3 løpeturer i uka og til den trente for avlastningsturer.

Publicerat: 2013-08-24 16:11 Kommentarer (0)DAVOS!

For noen dager i et eventyrlig landskap. Har nå hatt 10 veldig gode treninsdager i Davos med sol fra skyfri himmel og med opp mot 30 varme grader hver dag. Det har vært lett å trene mye, nesten litt for lett å trene for mye. Med helt unike treningsmuligheter rett utenfor døra har 2 økter så og si hver dag gått som en lek.

Jeg har gjennomført 3 hardøkter, 1 langtur og mange fine litt kortere turer. Langturen reiste jeg til St.Moritz for å gjennomføre. Hadde en kjempe god tur sammen med Tone og Jack – Team Jack Waitz. Nesten 35 km la vi bak oss i bra tempo på over 1800 meter over havet. Sola stekte og det var nesten litt for varmt, men med fjell på alle kanter og nydelige grusveier så langt øyet kunne se, var det bare å smile seg gjennom økta. Vi er i rute!

I dag hadde jeg min hardeste intervall. Baneøkt med piggsko i høyden var en ny opplevelse. Hardt, brutalt, syre, fart – skikkelig moro! JA, jeg mener det. Det er slike økter forskjellen på å trene i lavlandet kontra høyden blir spesielt merkbar.

Reisefølget tror jeg også har hatt det ganske så bra. Ronnie har storkost seg på sykkelen og løpt noen turer med meg. Elisabeth syklet ritt på søndag. Ellers har vi vært litt ute på farten. Sanket høydemeter i gondolbaner og vært på biltur til Livigno. Denne turen har vært helt perfekt for oss som liker å trene. Neste år blir det nok enda flere dager for å få fullt utbytte av høyden og slike unike treningsområder.

image

image

image

Publicerat: 2013-08-11 13:00 Kommentarer (0)113 träffar Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 12 Nästa Sista 

MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Anna Tien Nguyen-SkaretMer


| innholder sponsede produkter fra ASICS | Ny og hemmelig fødsel Jeg har tidligere sammenlignet ... [Läs mer]

Abelone LyngMer


I sammarbeid med Visit Sweden og Västsverige For straks to uker siden hadde jeg en herlig ... [Läs mer]

Bjørg Astrid JohannesenMer

Hva skal til for å være en løper egentlig? Er det noen «minstekrav» for å innlemmes i definisjonen ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser