Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Det har løsnet

Bildene er tatt av følgende: To øverste er tatt av arrangøren av årets Norgesmesterskap i terrengløp, Rindal IL. Nederste bilde er tatt av Hans Edgar Rakeie, Hytteplanmila.

Årets høstsesong har vært god. Formen har vært stabil veldig bra. Konkurransene jeg har stilt opp i har blitt løpt med forholdvis lette bein, selv om jeg har trent en hel del. Håper dette er et tegn på at jeg har tatt et steg som løper i år. Pers på halvmaraton i mai og nå en solid pers på 10 kilometer under Hytteplanmila i slutten av oktober. Godt å klare og mobilisere en hel sesong.

Eneste løpet som jeg er skikkelig misfornøyd med er løpet jeg presterte under EM i friidrett i Amsterdam. Det halvmaratonløpet var elendig fra start til slutt. Rett og slett fysisk og psykisk kortslutning. Etter dette løpet tok jeg et oppgjør med meg sjøl. Både når det gjaldt trening, og hva disse inneholdt, men også hvordan klare å tenke meg til en bedre løper. For ja - det har nettopp mye å si. Jeg skrudde opp intensiteten på trening, løp mer i riktig fart for min del og gjennomførte restitusjon, hvile og alt annet på en mer riktig måte.

Sommerferien var virkelig en ferie jeg trengte og med flere fridager kom jeg på riktig spor av mye. Dette har jeg klart å dra med meg nå utover høsten. Treninga er bra og øktene er varierte. Alt har rett og slett løsnet veldig og det er skikkelig moro. Måtte dette bare vare.

Furumomila er en flott 10 kilometer på flotte stier ved Modum. En løype som jeg liker godt. Ny pers i løypa med en del sekunder vitnet opp god form. Derfor var det bare å komme seg hjem og begynne å tenke på neste løp, som var Hytteplanmila.

Hytteplanmila endte med pers på nesten minuttet og første gang 34-tallet. Det var skikkelig moro og noe jeg har jobbet for i 4! år. Løpet følte jeg også var veldig konktrollert og hadde jevnt over en konfortabel puls. Var aldri i oksygennød og kjente jeg hadde er å gå på. Dessverre kom det jeg har slitt en del med på intervalløkter og noen konkurranser de siste par årene. Jeg mister følelsen i venstre fotblad. Etter et overtråkk for omlag to år siden er foten fortsatt litt håven/deformert. Mulig er årsaken at jeg knyter skoen litt for hardt og mister blodgjennomstrømningen i området. Derfor er de siste to kilometerne på Hytteplanmila skikkelig irriterende dårlig, for der løp jeg elendig, men… Pers er pers! Mer å gå på!

I dag løp jeg Ottestadstien-Rundt på Ottestad. Et flott terrengløp på 16 kilometer i til dels krevende terreng og svært glatte forhold. Det var lite sjakktrekk å løpe med vanlige asfaltsko, men i manko av bra terrengsko hadde jeg ikke noe valg. En veldig konktrollert økt, men lette bein gjorde løpet til en god opplevelse uten å bruke mye krefter. Artig! Nå må jeg lete etter terrengsko det er mulig å løpe raskt i..

Ukene siden Eggemomila har jeg trent mye, men med kontroll. En del tøffe økter i tillegg til konkurranser har gjort at overskuddet av og til kunne ha vært enda bedre, men jeg har kontroll og det er noen dager til de to siste viktige konkurransene for året.

Nå skal jeg trappe ned mengden og søke etter den perfekte følelsen. Går ned med omlag 50 løpekilometer i uka. Har lyst til å avslutte en veldig god 2016-sesong med to kanonløp. Jeg gleder meg og med tidene i det siste og følelsen underveis i hverdagen har jeg trua på at de to kommende helgene blir artige. Mer å gi!

Fokus! Løping er gøy!

Publicerat: 2016-10-30 17:24 Kommentarer (0)Fortsetter å løpe og ha det moro

For en høst! Det har vært helt rått på alle måter – formen har vært bra, treninga har gått lett, det er moro på jobb og været har vært helt strålende. Bortskjemt? Ja, kanskje det! MEN, det er bare å nyte – plutselig snur alt.

Foto: Rindal IL, arrangøren av NM-terrengløp 2016

Mange har spurt om jeg ikke burde ta pause etter Oslo maraton og mitt fjerde NM-gull. “Hvorfor det?” Slik september har vært og foreløpig oktober har vist seg fram, ser jeg ingen grunn til å ta pause enda.

Overskuddet, lysten og treninga har fungert helt utmerket i det fine været. Så lenge formen er så bra som nå, er det bare å smi mens jernet er varmt. Det er lettere å ta en sesongpause i desember og nærmere jul. Da bruker det å hope seg opp på jobb og andre gjøremål. Da skal trening få lov til å være trening.

Jeg tok det veldig pent noen dager etter maraton i Oslo, men følte meg veldig frisk og opplagt, overhodet ikke sliten. Så jeg startet opp igjen med trening relativt kjapt og 6 dager etter målgang løp jeg første kontrollerte intervalløkt. Den gikk bra og dagen etter kjørte jeg på med enda litt mer. Uka deretter var jeg tilbake med vanlig trening – nesten. Noe mindre mengde, men gode intervalløkter med bra kvalitet, høy fart, MEN med full kontroll.

Løp Eggemomila 14 dager etter løpet i Oslo og hadde full kontroll på både fart og puls. Resultatet ble veldig bra og en solid tid. ARTIG!!

Noen gode dager på hytta sammen med mamma, pappa, Ronnie og Birk gjorde susen. Et utrolig vær i fjellet, i tillegg til høstferie. Drømmedager rett og slett med mange solide økter. Kan ikke huske sist et slikt vær har gjort inngangen til høsten utrolig bra. Vanligvis er det et “hat-forhold” til den perioden vi nå er inne i.

Høstferien ble avsluttet med NM-terrengløp. Et strålende flott arrangement i Rindal og arrangørklubben, Rindal IL. Flott vær gjorde denne dagen til en terreng-fest. Dessverre hadde jeg en litt tøff dag ute i løypa, men karret meg inn til en tredje plass og en ny medalje i samlinga.

Uansett - jeg er utrolig fornøyd med løpet og hva jeg klarte å få ut av en litt tung dag. Åpnet kontrollert de første hundremeterne, men hadde bestemt meg før start å sette fart. Som tenkt, så gjort. Satte opp farten og holdt den høy. Fikk ristet av alle bortsett fra Maria Waagan og Anne Nevin. De smatt forbi de siste hundremeterne, da jeg ikke hadde igjen noe sprut i beina og var stokk stiv. De leverte vannvittig gode løp, for vi løp raskt.

Bronse i terreng-NM var uansett en bonus og et løp jeg tar med meg med stor positivitet. Fjerde intervalløkta den uka og 29 kilometer langtur dagen før. Kjenner nå at kroppen begynner å ta et steg framover. Bra å ta med seg!

Høsten er løpetid og jeg gleder meg stort til det som kommer. Det er allerede et nytt løp førstkommende lørdag. Furumomila skal løpes og jeg gleder meg. Flott løp i utrolig fin trasè. Deretter venter Hytteplanmila. Helt klart et mål om ny 10 kilometers pers i år. Håper å se 34-tallet.

Foto: Bjørn Johannessen, Kondis (www.kondis.no)

Ut i november håper jeg at Nordisk terrengløp i Kristiansand setter prikken over i-en på min beste sesong noensinne. Jeg er skikkelig fornøyd med hvordan ting har utartet seg, men jeg har mer på lager og mer i vente. Vinteren skal brukes godt. Håper jeg kan tilbringe noen uker av den i varmen og da skal grunnlaget legges for en maraton i april der en ny barriere skal bli brutt.

Hardt arbeid vil alltid betale seg til slutt! Jeg gleder meg! Fokus framover….

Publicerat: 2016-10-11 21:50 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

September er her og høstens mange herlige løpe nærmer seg. Før den tid vil jeg imidlertid ta dere ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser