Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Kontraster

Lørdag kveld kom jeg hjem etter 8 flotte dager på Mar de Pulpi i Spania. Landet til lett regn og 2 grader. Ved avreise fra Allicante tidligere på dagen viste leiebilen gode 27 grader.

Søndag våket vi opp til snø og sludd. Det fristet egentlig å bare dra dyna over hodet og bli liggenede hele dagen, men en solid langtur stod på planen og skulle gjennomføres før treningsuka ble komplett. Løpeturen gikk overraskende lett, tross snø, slaps og et hodet som hadde innstilt seg på sol og mange plussgrader. Utrolig hva en god kropp og positiv drive i treninga gjør med moduset hodet settes i etter noen dager med plettfritt vær.

Treningsdagene i Spania har vært bra og kroppen har blitt fylt opp med energi. Følelsen av å reise hjem med mer energi enn det man dro med er herlig. Selv om det har blitt løpt flere tøffe økter og utrolig mange kilometer finnes ikke kroppen sliten eller medtatt. Selv om ting fugerer treningsmessig er det nå i den perioden jeg er inne i, som den viktigste treningsjobben gjøres.

Det er noen uker fram til den viktige konkurransedagen, men kroppen må gjennom jevnlig julig for å klare å stå på startstrek med den balasten som trengs for å løpe fort. I påskeferien kommer jeg til å holde trykket oppe.

Med langturen i går er det en litt lettere treningsdag i dag, før det smeller til med solide økter fra i morgen.Må benytte dager med fri og gode muligheter for hvile mellom øktene. Litt hyttepåske får vi med oss og restitusjonsøkter på ski.

Med Ronnie hjemme daglig framover finnes det gode muligheter for fint treningsselskap hjemme også. Jeg setter mer og mer pris på perioden framover, der skismøreren er ferdig med den viktige jobben og kan være mer tilstede for hverdagen her hjemme.

Konkurranseplanen begynner å ta form og den 11.april smeller det endelig i gang med halvmaraton. Deretter Sentrumsløpet og en ny halvmaraton i starten av mai, før maraton skal løpes i slutten av mai med en kropp full av overskudd og energi – klar for å gjøre sitt beste.

GOD PÅSKE!

Publicerat: 2015-03-30 12:32 Kommentarer (0)En solid treningsuke

Nå er vi på plass på Mar de Pulpi i Spania. Her skal jeg tilbringe 8 dager sammen med trener Jack og treningsvenninne Runa. Vi har det flott og treningsværet er helt perfekt. For min del blir det en solid dose trening.

Jeg snitter 30 kilometer hver eneste dag, der det blir noen flere kilometer enkelte dager. Det er god blanding mellom rolige turer og harde økter, samt noe spesifikt rettet mot maraton.

Det å komme til et slikt sted og med slike omgivelser gir energi. Det er kun fokus på trening, hvile, mat og restitusjon. Det er faktisk lett å få gjort treningsjobben og selv om noen økter er verre enn andre sitter jeg igjen med et stort smil.

Formen kjennes ut til å være bra og allerede etter noen få dager har jeg kanskje gjort unna to av de “hardeste” øktene, men fortsatt kjennes kroppen og beina utrolig lette ut. Akkurat dette vet jeg kommer til å kjennes en del tyngre ut når jeg setter meg på flyet hjem på lørdag, men da kan jeg sove og slappe av.Det er ikke ille å tenke på at man kommer rett til påskeferie og forhåpentligvis litt sol hjemme også.

Jeg er inne i en tøff treningsperiode. Det er nå 10 uker og noen dager igjen til årets første maraton. Dette blir også det viktigste løpet mitt før sommeren. Før den tid vil jeg konkurrere litt i Norge og litt i utlandet.

Det som er sikkert og visst er at det kribler etter å komme i gang og det er egentlig en tilfredsstillende følelse å kjenne at formen er enda et hakk bedre enn i fjor, og da kun med vintertrening hjemme. Så noe rett går det an å gjøre hjemme i fine Hunndalen.

Akkurat i dag er det en lettere dag med kun to løpeøkter, samt noe styrke. I morgen smeller vi i gang igjen med en tøff økt på morgenen. Bare å henge i snøret og ha fokus på de rette tingene.

Slik det er nå går ting på skinner. Tilbakelagt en ny vinter uten skader eller vondter av noe slag og ingen sykdom å snakke om. Da er det ikke annet enn å være utrolig fornøyd med tingenes tilstand og fortsette å gjøre jobben som trengs for å nå nye mål og drømmer.

Så til dere som sitter hjemme og så at det falt snø på bakken i går og at det var minusgrader på morgenen i dag. Det er lett å komme seg hit til Spania med sol og gode temperaturer. Flyet går direkte fra Gardermoen til Allicante. Med en kort biltur fra flyplassen ankommer du flotte Mar de Pulpi med sine flotte fjell og supre grusveier.

Her kan dere bo i like fine leiligheter som det vi gjør nå til en billig penge. En god middag koster dere ikke mer enn 8-10 Euro, så dette kan absolutt anbefales for solhungrige Totninger og andre hjemme i Norge.

Publicerat: 2015-03-23 13:17 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Bulken og BettanMer

Nå vet ikke gutta helt hvor langt de har kommet i treningen sin. Sjekk ut episoden for uke ... [Läs mer]

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Thea Foss BækkevoldMer

September er her og høstens mange herlige løpe nærmer seg. Før den tid vil jeg imidlertid ta dere ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser