Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Maratonformen kommer snikende

Endelig en opptur og en konkurranse som gikk i min favør. Terrengløp synes jeg er skikkelig artig, men jeg har hatt noen dårlige opplevelser i de konkurransene jeg har løpt tidligere. Egentlig vet jeg ikke hvorfor. Det har bare blitt slik. Føler flyten har uteblitt. I går snudde trenden.

Bildet er tatt av Eirik Førde, hentet fra Tjalve sin Facebook-side.

NM-terrengløp lang løype ble arrangert på Stend utenfor Bergen. Arrangørklubbene BFG Bergen med samarbeidsklubbene (Gneist/Bjarg/Kalandseid) hadde laget en fin løype, som de ønsket ville skille godt mellom løperne. Været gjorde løpet til en tøff utfordring. Mye vind, mye regn og mye gjørme gjorde det slik at vi fikk testet oss skikkelig.

Jeg reiste til Bergen med klubben min, SK Vidar. Planen for dagen var å få en skikkelig gjennomkjøring før Frankfurt maraton om nøyaktig 7 dager. Selv om det lå i bakhodet, ville jeg vise at jeg også kan løpe "kort", og at jeg behersker tunge løyper og tøffe forhold.

Kroppen har fungert bedre og bedre på økter etter halvmaraton i Oslo. En god bekreftelse fikk jeg forrige helg med 3.plass på Furumomila og ny PB i den løypa. Selve løpet var jeg ikke veldig fornøyd med, men fikk opp grei fart uten å føle at jeg var skikkelig sliten. Konkurrasen på 10 kilometer var akkurat det jeg trengte. Jeg kom skikkelig i gang og en veldig fin hardøkt. Etter det har ting løsnet mer og mer.

Bildet er hentet fra kondis.no

I går gikk alt lett. Før start pisket regnet og vinden tok godt tak. Allikevel var det positiv stemning blant alle jentene på start. Dere er noen hardhauser hele gjengen. Ut fra start gikk det rolig. Det var lett å ligge i feltet og bare være med. Det var etter planen. Jeg hadde fått klar beskjed om at siste runden var avgjørende. Med rolig fart i starten, var feltet rimelig samlet rett før runde nummer to. Da begynte de gode juniorjentene, som skulle løpe litt kortere, og røre på seg. Allikevel gikk det ikke veldig fort, men feltet strakk seg godt ut, og flere og flere måtte gi luker.

Bildet er tatt av Eirik Førde, hentet fra Tjalve sin Facebook-side.

Starten på siste runde hadde jeg og Kirsten M. Melkevik en god luke ned til de andre. Jeg skjønte at det ville stå mellom oss. Farten var forsatt velig OK for min del og jeg tenkte at jeg ville prøve å skape meg ei luke i de mest gjørmete partiene ca. 800 meter før mål. Jeg vet jo at jeg ikke er veldig rask og var usikker på fartsresursene til Kirsten. Luka fikk jeg billig, men strekket var langt og det kostet krefter i motvinden. Heldigvis holdt langspurten min akkurat inn til mål og jeg kunne juble - bokstavelig talt - over mitt sjette NM-gull i løp. 

Bildet er tatt av Eirik Førde, hentet fra Tjalve sin Facebook-side.

For en opptur! Både hodet og kroppen trengte dette. Nå kan jeg kose meg fram mot Frankfurt maraton neste helg. Jeg gleder meg. For nå vet jeg at kroppen begynner å snike fram en god maratonform. Det er noe spesielt med den følelsen. Nå går jeg for en ny PB i Frankfurt. Vil avslutte maratonsesongen med min tredje maraton for året, med å se tallet 2.3.... et eller annet. Nå skal det samles enda mer overskudd!

Bildet er tatt av Eirik Førde, hentet fra Tjalve sin Facebook-side.

En god følelse å endelig vinne en viktig konkurranse.

Publicerat: 2014-10-19 15:26 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Lidingöloppet 2019Mer

Hei. Nå har det gått noen uker siden sist jeg skrev. Da var det slutten av august og jeg hadde ... [Läs mer]

Abelone LyngMer


Vinteren har meldt sin ankomst med minus grader, snø og is. Dagene blir stadig kortere og hodelykta ... [Läs mer]

Marthe K MyhreMer


Mange snakker om det å være et talent og god allerede som ung. Andre beskrives som et ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser