Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Jeg har et ønske

"Alle" vet om min fortid med alvorlige spiseforstyrrelser. Det at jeg nesten ikke spiste mat, trente en del, sov lite - allikevel presterte bra i idrett - en stund. I tillegg var jeg og skulle være best i klassen på skolen, alt skulle gjøres perfekt, jeg skulle kunne alt, jeg skulle smile, le, aldri gråte, aldri være sliten og være et glansbilde av ei jente - utenpå.

Alt det "perfekte" ble for mye. Plutselig en dag var sykehus den eneste redningen og den "perfekte" jenta ble lagt i ruiner. Sånn var min hverdag i mange år. Helt fra jeg var 15 år til jeg kom meg gjennom videregående skole etter å ha startet på 1.året en gang mer enn de fleste. Ukentlige møter med både lege, psykolog og Olympiatoppen gjorde skolehverdagen annerledes, veldig annerledes. Etter hvert som tiden gikk og skolehverdagen gikk mot slutten var jeg stemplet "for alltid" som hun med spiseforstyrrelser. Ingen spurte lenger om hvorfor jeg ikke møtte opp til enkelte timer. De visste jo at jeg var for å bli veid og etterspurt i hver eneste minste detalj om hva jeg gjorde i hverdagen. Følte jeg meg friskere? Svaret er NEI! Måten dette ble utført på gjør ikke en ung jente friskere. Det blir ingen "normal" hverdag da det er restruksjoner i forhold til hvor lang skoledagen skal være og at en taxi står å venter på deg utenfor døra. Sosialt? Nei!

Dette har jeg tenkt veldig mye på de siste årene, da mitt liv har blitt så veldig mye bedre. Behandlingen av "slike som meg" er ofte svært mangelfull eller lite gjennomtenkt. Hvordan gjøre hverdagen mest mulig vanlig og frisk? Jeg kunne ønske at kompetansen hadde blitt kraftig oppgradert, for jeg tror ikke det har blitt spesielt bedre. Jeg kunne så inderlig gjerne ønsket å bidra litt til slikt type arbeid. For jeg vet hvor sårt et avstengt forhold til andre elever, venner og familie gjør med hverdagen. La det bli mer åpent. Sett heller litt "krav" til å bli mer sosial i å måtte være med andre. 

Jeg har et ønske om at jeg ikke skal bli snakket om at jeg er hun som var sterkt avmagret på skolen blant gamle klassekamerater. Ikke bli møtt av blikk på butikken som starter ved føttene og går oppover til de treffer øynene mine. Det må gå an å være en helt vanlig idrettsjente selv med den bakgrunnen? Det er mulig å bli frisk og det er mulig å bli en løper som kan prestere. Dette går an med nok mat, riktig trening, god støtte fra familie, venner og andre støttespillere. Det er noen år siden jeg var utestengt fra all fysisk aktivitet. Derfor ønsker jeg å være Marthe og kun Marthe, ikke hun ex-spiseforstyrra.... 

Mitt mål er å vise at alt er mulig! Lev i nuet og sett pris på hver eneste dag! CARPE DIEM!

BLI DEN BESTE DEG OG TØR Å VÆRE DEN DU ER. Stol på deg selv og vær stolt av den du er og hva du får til - uansett fortid. 

Publicerat: 2014-08-26 21:25 Kommentarer (0)EM går uten meg, men nye mål skal jobbes mot

Jeg var dessverre litt for treg til å få lov til å løpe maraton under årets EM. Synd, men slik er det bare da friidrettsforbundet har satt A-krav som eneste gjeldene.

Bildet er tatt av Frode Monsen. 

Påmeldingslistene har blitt lagt ut på nett. Den tiden jeg har løpt på i år hadde plassert meg omtrent midt i feltet. Svenskene sender en tropp på 4 jenter og alle har dårligere personlig rekord enn det jeg har løpt på i år.

Dette gjør meg bare enda mer motivert og gira på å gjøre en god jobb og prioritere det som er viktig framover. Nå ligger det an til at det blir litt mindre jobb og enda mer tid til det som skal gjøre meg bedre. Jeg ønkser å løpe fort i en maraton nå i høst. Det ligger an til å bli Frankfurt i slutten av oktober.

Det er kun et drøyt år til det er VM i Beijing. Der skal det også løpes maraton. Kravet er enda tøffere enn EM-kravet, men med solid løping i høstens maraton og god, jevn og gjennomtenkt trening i vinter – er trua på at et høyere nivå kan erobres. Ingenting er umulig. Det er for meg lett å gjennomføre treninga, men litt for vanskelig å få nok tid til hvile og restitusjon. Det jobbes med saken!

Nå på lørdag løper jeg Sjusjøløpet. Neste lørdag arrangeres Reinsvoll-løpet. Viktig å stille opp i lokale konkurranser. NM-senior på bane nærmer er bare uker unna. Der står jeg på startstreken for å løpe 10 000 meter. Må jo bare bli bedre enn i fjor, da jeg krabbet meg gjennom 25 runder.

Klar, ferdig løp! Konkurranser er den artigste og beste treninga jeg får!

Publicerat: 2014-08-06 15:33 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Maria SørbøMer

Endelig var årets høydepunkt her. Maratontur med de beste #høgepålivet jentene, og denne gangen ... [Läs mer]

Marthe K.M. LienMer


Hei!! Nå er det en stund siden jeg har skrevet her på bloggen. Det har skjedd vanvittig mye det ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser