Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Konkurransetid!

På denne tiden av året har jeg vanligvis inntatt Beitostølen for å gå åpningsrennene i langrenn. Hvert eneste år, like spent på hvordan formen er i forhold til andre. Alltid like gira på å gå raskt nok til å bli tatt ut til å gå verdenscup. Derfor er det veldig spesielt å sitte hjemme og se alle bilder som dukker opp av langrennsvenner på diverse sosiale medium. Det kribler noe helt enorm i gamle skibein, og konkurransehuggu er ikke helt fornøyd med å sitte hjemme i Hunndalen.

Ronnie er jo også oppå der. De er i full sving med testing og få inn alle arbeidsrutiner igjen i en viktig OL-sesong. Han har vært der nesten en uke allerede. Dagene bare flyr. Kanskje ikke så rart da dagene starter klokka 5, og har et ganske så fullt program helt til jeg prøver å finne senga før klokka viser 23 på kvelden….

Dette blir derfor det første året på lenge jeg ikke spenner på meg skiene denne helga. Jeg har imidlertid konkurranseplaner med løpesko. Lørdag er det avreise til Nederland for 4.gang denne sesongen. Det er et stort internasjonalt terrengløp som arrangeres på søndag, som jeg og flere andre norske skal delta i. Det blir skikkelig moro! Jeg gleder meg! Derfor får jeg brukt et gira konkurransehuggu denne helga og skal nok klare å bli minst like sliten som det jeg hadde kommet til å bli på Beitostølen.

NMSKIMarthe1

Treninga ruller på bra. Det har vært bra forhold for å løpe, bortsett fra et par økter som jeg har løpt inne grunnet litt glatte forhold. Lørdag var det såpass mildt at jeg fant fram shortsen igjen på hardøkta, tross at kalenderen viste 15.november. Merker at løperen i meg takket pent for 13 plussgrader den dagen. I morgen tror jeg at jeg kryper inn igjen. Det frister lite å løpe hard økt ute tidlig på morgenen i nærmere 10 minusgrader.

Med dette ønsker jeg alle langrennsløpere lykke til i helga! Jeg skal følge med på nettet og heie. Måtte den beste vinne! Samtidig heier jeg også litt spesielt på Ronnie og resten av gutta i den fantastisk flotte smøretraileren. Håper dere får nok hvile, søvn og mat den første helga. Blir nok tøffere etter hvert, men en god start er viktig for både utøvere og serviceapparatet. Det gjør noe med huggu!

slider-13-044

 

Publicerat: 2013-11-20 21:24 Kommentarer (0)Klar, ferdig - helt ferdig med å være ferdig med å hvile!

I dag er det akkurat 21 dager siden maraton i Eindhoven. Jeg har tenkt og summet meg ferdig. Disse 3 ukene har blitt brukt til å hente meg inn igjen. Ikke bare fysisk, men også psykisk. Det har vært bra dager. Det er faktisk godt å ha en periode der trening ikke har første prioritet. Dagene har gått med uansett de, så jeg har ikke akkurat kjedet meg. Trent mye mindre enn vanlig, men funnet mer tid til styrketrening og andre ting. Ikke en eneste hardøkt eller løpetur med noe lengde. Akkurat det er det slutt på nå!

I går tjuvstartet jeg imidlertid litt på treningsjobben med å delta i motbakkeløpet Rakt Upp på Fagernes. Hovedgrunnen til at jeg løper dette løpet er min gode samarbeidspartner i Fosheim Sag & Høvleri, men sjefen sjøl Eivind i spissen. Sosialt og moro, samt at jeg får profilert sponsoren min på hjemmebane for dem. En svært viktig jobb!

StartRaktUpp1Løpet i seg selv gikk veldig bra. Jeg løp ikke noe maks løp og holdt hele tiden igjen, siden dette egentlig bare var ei treningsøkt. Allikevel løp jeg 1 minutt og 30 sekunder raskere enn året før. Det var jo veldig positivt og moro. Overskudd og bein som nærmest har flydd av seg selv på de korte øktene jeg har løpt i det siste viser at formen nå er ganske så bra, når jeg nå starter opp igjen hardkjøret mot nye mål.

PremieRaktUpp

Det ble totalseier og ble 5.mann i mål. Alltid gøy å ta skalpen på noen herreløpere. Solid innsats også av min sjefs-samarbeidspartner, Eivind. Imponerende!

Nå blir det imidlertid andre boller framover. Tempoet blir skrudd betraktelig opp. Nytt løp venter 24.november. Håper på superbein da og vil gjøre mitt ytterste for et hederlig resultat. Så da blir det min 4.tur til Nederland i år. Flott land å løpe i. Maraton blir det allerede i januar, så ingen grunn til å ligge mer på latsiden. Ny hare har jeg også skaffet meg, siden Ronnie er ute på loffen. Tror nok den haren gjør jobben og vel så det! Så nå er det bare å skjerpe alle sanser. Gjøre mest mulig rett og spisse trening, restitusjon og hvile enda mer. Det blir litt utfordrende å få til alt framover med mye annet på programmet. Dagene er spekket fra tidlig morgen til sein kveld. Har et håp om at jeg kan frigjøre mer tid til hvile og restitusjon, men økonomisk lar det seg ikke gjøre ligge på latsiden med jobb. Er i gang med en prosess som jeg håper kan frigjøre meg noe….

Ronnie ValSenalesFikk et flott bilde av Ronnie her om dagen om hvordan forholdene på breen i Val Senales er om dagen. Rett og slett nydelig. Slettes ikke verst å være smører i Norges Skiforbund. Kunne glatt ha levd med slike dager. Kun trening, hvile og restitusjon.

 

Publicerat: 2013-11-03 20:23 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Mari WeiderMer


Det er veldig rart med det, den følelsen man har når man plutselig innser at et av årets to store ... [Läs mer]

Angelika SverdrupMer


Søndag 13. oktober gikk endelig Rosa sløyfe-løpet av stabelen i Ålesund. Været var strålende ... [Läs mer]

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser