Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

ADIDAS – mine favorittsko! Kanskje dine også?

ADIDASLOGO

Årets sommer har vært helt utrolig bra værmelding – iallfall her på Østlandet. For de av dere som har hatt som mål om å trene dere opp til å gjennomføre et av de fine løpene vi har her til lands i høst, har dagene både vært lange, lyse og med behagelige temperaturer. Jammen ser været ut til å holde seg også.

Det er nå bare en måned igjen til f.eks. Oslo Maraton. Der er det distanser for alle og enhver. Så populært har løping nå blitt at det arrangementet er snart fulltegnet på alle distanser. Så om dere ikke fikk meldt dere på i Oslo, finnes det veldig mange andre bra alternativer. Nettstedet www.kondis.no har en flott terminliste, der alle løp i Norge er å finne. Jeg kan personlig anbefale Knarvikmila, Norefjellmarsjen, Hallingløpet, Hytteplanmila, Furumomila eller hva med 360 grader løpet her på Gjøvik. I dette løpet går alle pengene til barneavdelinga på Gjøvik sykehus.

Kanskje dere også har tatt mot av dere til å løpe en maraton i utlandet i høst? En flott måte å kombinere sightsing og konkurranse. Berlin, Amsterdam, Chicago, Frankfurt, New York – JA, det er mange av dem. Personlig er jeg en av de som skal løpe i utlandet i oktober. Jeg gleder meg!

Jeg er innmari heldig som har Adidas Norge som sponsor og med Niklas som budbringer. Det er jeg evig takknemlig for og noe jeg egentlig er helt avhengig av. Sko er mitt viktigste arbeidsredskap. Gode sko er derfor helt avgjørende for all trening og konkurranse. Dette for at beina og kroppen skal trives, holde seg frisk og skadefri. Jeg bytter sko ofte. Gjerne før de er helt utslitt. Jeg hater å løpe med en sko der du kjenner at støtdempingen er brukt opp og den virker hard. Løper du med en sko som er for slitt, er risikoen for at beina sier i fra på en smertefull måte mye større, enn du er flinkere til å bytte oftere. Sko er ferskvare! Gummien og sålemateriale blir hardt over tid og en sko tåler et visst antall kilometer. Ferdig med det!

Her ønsker jeg å komme med mine favorittsko og de skoene jeg bruker i den daglige treninga. Jeg løper aldri med samme sko to økter etterhverandre. Dette for at foten skal få litt forandring og at skoene kan få hvile. For de av dere som løper mer enn tre dager i uka anbefaler jeg å ha to gode løpesko i garderobeskapet. Løper du mindre, klarer det seg med et par, men husk da å kjøpe nye etter ca 6-7 måneder.

 

AdidasEnergyBoost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adidas kom i vår med en revolusjonerende sko. Denne heter Adidas Energy Boost og veier 275 gram.

Hva er Boost? Boost er et materiale bygd opp av en rekke små ”perler” eller energikapsler som av   utseende kan minne om Isopor. Men konsistensen og egenskapene til Boost er totalt annerledes enn nevnte isolerende materiale.

Boost skal ha følgende fordeler sammenlignet med den tradisjonelle EVA-mellomsålen: - Bedre støtdemping og komfort - Økt respons og energiretur - Lengre holdbarhet og levetid - Beholder egenskapene også i kuldegrader

I tillegg til at Boost-materialet skal ha bedre støtdempende og responderende egenskaper enn EVA, skal Boost også beholde egenskapene under tøffere forhold og over lengre tid. Der tradisjonell EVA gradvis mister sine egenskaper gjennom løpeskoens levetid, skal Boost være like bra selv etter atskillige mil. Denne skoen har veldig god løpsfølelse og den gir veldig bra respons i hvert eneste steg. Adidas Energy Boost er lette å komme fram på foten med og har veldig god støtdempingen. 275 gram kan høres mye ut, men modellen føles lettere på beina enn vekta skulle tilsi. Nettopp dette forteller også en del om hvor bra løpsfølelsen er.

ANBEFALES PÅ DET STERKESTE! En god mengdetreningssko eller rett og slett en sko å løpe lengre konkurranser i for de som trenger litt demping.

AdidasAdiosBoost

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne uka kom Adidas Adizero Adios Boost inn på lager i Norge. Løplabbet butikkene er de enste som selger de. Dette er Boost modellen av den populære konkurranseskoen Adizero Adios.

Adidas Adizero Adios er et velkjent navn for mange. Dette er en av de mest solgte konkurranseskoene på markedet, og den har verdensrekorden på maraton. På grunn av den lave vekten og den gode sålen har løpere fra mosjonistnivå og helt opp i verdenseliten løpt med denne skoen. Adios Boost har mange likhetstrekk med den originale modellen, men med Boost i sålen får skoen en ny vinnerfølelse.

Responsen i dette materialet er veldig bra, og gir en helt ekstraordinær løpsfølelse. Den store andelen Boost i mellomsålen gjør at skoen kan oppleves som litt mykere enn den originale Adios, men på grunn av egenskapene til Boost tar det på ingen måte bort noe av den kontante følelsen du får i Adios. Dette er en sko som vil løpe fort.

Adidas Adizero Adios Boost er en sko du bør vurdere om du skal ha nye konkurransesko før en av høstens løp, eller bare vil ha en lett sko for intervaller og raske turer. Dette er en sko som vil passe for mange typer løpere og som ikke krever mye tilvenning, samtidig som tar vare på beina dine mens du løper. Jeg kommer garantert til å løpe maraton med denne i høst. Rett og slett en helt utrolig artig sko å løpe med!

Adidas Adizero Tempo er en annen god favoritt. Den skoen jeg bruker mest under trening. Denne skoen får kjørt seg noen kilometer i uka.

Svært smidig sko, forholdsvis lav vekt og veldig god respons i frasparket. En sko for konkurranser, raskere turer for mosjonisten. For de godt trente er dette en optimal treningssko!

 

 

AdidasAdiosAdidas Adizero Adios. Avbildet versjon er en spesialutgave til ære for Grete Waitz med hennes rekorder innprentet i stoffet. Måtte ha med denne utgaven, for Grete er mitt store idol!

Verdensrekordskoen på maraton sier vel sitt. Konkurransesko, intervallsko og en favoritt helt enkelt! Rett og slett en helt herlig sko å løpe med og en sko som vil følge meg resten av livet. Må prøves! Du får lyst til å løpe fort med denne.

 

AdidasXT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adidas Adizero XT er en terrengfavoritt. De gangene jeg løper i terrenget er dette en fantastisk god sko. Super løpsfølelse. Lett og smidig. Sitter som støpt på foten og med den myke gummien klarer du lange strekker på både asfalt og grus. Skal du ut og løpe i terrenget som trening eller konkurranse vil jeg anbefale deg denne.

AdidasSupernovaGlide

 

Adidas Supernova Glide er en svært godt dempet mengdetrenings sko for deg som foretrekker en myk og behagelig følelse under treningsturene. Passer veldig godt på foten, bra løpsfølelse og en nytelse å løpe med da beina begynner å merke kjøret utover i en lang sesong. Prøv denne! Passer både til gåturer, mosjonisten med sine 2-3 løpeturer i uka og til den trente for avlastningsturer.

Publicerat: 2013-08-24 16:11 Kommentarer (0)DAVOS!

For noen dager i et eventyrlig landskap. Har nå hatt 10 veldig gode treninsdager i Davos med sol fra skyfri himmel og med opp mot 30 varme grader hver dag. Det har vært lett å trene mye, nesten litt for lett å trene for mye. Med helt unike treningsmuligheter rett utenfor døra har 2 økter så og si hver dag gått som en lek.

Jeg har gjennomført 3 hardøkter, 1 langtur og mange fine litt kortere turer. Langturen reiste jeg til St.Moritz for å gjennomføre. Hadde en kjempe god tur sammen med Tone og Jack – Team Jack Waitz. Nesten 35 km la vi bak oss i bra tempo på over 1800 meter over havet. Sola stekte og det var nesten litt for varmt, men med fjell på alle kanter og nydelige grusveier så langt øyet kunne se, var det bare å smile seg gjennom økta. Vi er i rute!

I dag hadde jeg min hardeste intervall. Baneøkt med piggsko i høyden var en ny opplevelse. Hardt, brutalt, syre, fart – skikkelig moro! JA, jeg mener det. Det er slike økter forskjellen på å trene i lavlandet kontra høyden blir spesielt merkbar.

Reisefølget tror jeg også har hatt det ganske så bra. Ronnie har storkost seg på sykkelen og løpt noen turer med meg. Elisabeth syklet ritt på søndag. Ellers har vi vært litt ute på farten. Sanket høydemeter i gondolbaner og vært på biltur til Livigno. Denne turen har vært helt perfekt for oss som liker å trene. Neste år blir det nok enda flere dager for å få fullt utbytte av høyden og slike unike treningsområder.

image

image

image

Publicerat: 2013-08-11 13:00 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Mari WeiderMer


Det er veldig rart med det, den følelsen man har når man plutselig innser at et av årets to store ... [Läs mer]

Elisabeth BorgersenMer


På plass på Madeira og klar til å legge inn en siste innsats i treningen før årets første store ... [Läs mer]

Anders Storhaug HeenMer


Kan du hjerte- lungeredning (HLR)? Er du klar til å forsøke og redde liv om et medmenneske faller ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser