Marthe K Myhre - Runner's World
Annonse

Marthe K Myhre

Kraftprovet - varmt og tøft, men utrolig flott!

De siste ukene har jeg hatt noen bra dager på hytta i strålende vær. Jobbet litt på Intersport og egentlig hatt det som plommen i egget. Dagene har stort sett handlet om trening, mat og søvn. Dette krydret med sol fra skyfri himmel går dette mot en drømmesommer.

Jeg løp Kraftprovet i Trollhättan på fredag. Et flott løp i fantastiske omgivelser. En tøff løype på 11,6 km. Varmen var veldig intens denne dagen med 27 grader i skyggen da vi startet kl 16.10 på ettermiddagen. Jeg mistrives sterkt i slik varme. Oppvarmingen foregikk i de få skyggepartiene jeg fant. Holdt meg ganske rolig inntil de siste minuttene før start.

Alle bildene er tatt av Kjell Vigestad i Kondis. Les Deres reportasje her: http://www.kondis.no/svenske-seire-i-varmt-kraftprov.5263513-141124.html

Kraftprovet1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løpet utartet seg slik jeg hadde tenkt på forhånd. Det var et stort og sterkt startfelt og jeg hadde tenkt til å henge på Isabellah Andersson så lenge som mulig. Dette gikk greit de første kilometerne. Farten var ikke altfor høy, men jeg begynte å kjenne varmen. Pulsen min stiger noe voldsomt. Det koker i hodet og jeg begynner nesten å hyperventilere. Jeg klarer rett og slett ikke å svette og derfor bruker kroppen min altfor mye energi på å prøve og kjøle seg ned. Sånn har jeg alltid vært. Er veldig dårlig “varmeløper”. Isabellah løp lett og elegant sakte, men sikkert litt i fra. Hadde uansett øyekontakt med henne hele veien. Jenta som ble nummer 2 var aldri langt foran hun heller. Hun mistet jeg litt mer og mer etter hver eneste drikkestasjon. Jeg tok drikke på alle, mens de andre løp forbi.

KraftprovetIsabellah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isabellah vinner Kraftprovet som hun vil! Elegant løper og veldig hyggelig. Hun inviterte meg til Kenya i vinter. Kanskje det blir trening med henne i vintermånedene?

Kroppen og beina var imidlertid veldig bra denne dagen. Beste opplevelsen så langt i årets sesong. Hadde det ikke vært for varmen ville jeg ha gitt de 2 andre jentene litt mere konkurranse. Allikevel er jeg strålende fornøyd med løpet. Mest fordi jeg klarer å jage bra hele veien. Det er “lett” å øke farten etter de mange motbakkene og jeg har god fart på de lettløpte partiene av løypa. Jeg gir meg heller ikke før jeg er i mål. Så absolutt framgang på alle områder. Godt å kjenne at den følelsen jeg har hatt på treningene i det siste gir avkastning i konkurranser.

Nå blir det en god treningsperiode framover. Noen dager hjemme nå til og begynne med, og så skal jeg ut på tur for å trene. Gleder meg! Neste konkurranse blir  10.-11.august. Er litt på utkikk etter konkurranser den helga. Er det noen som har et bra løp å anbefale, så gi en lyd.

23.august er planen å løpe 10 000 meter i Norgesmesterskapet i Tønsberg. Ny opplevelse og 25 tøffe runder!

31.august stiller jeg mest sannsynlig på NM halvmaraton under Knarvik arrangementene.

KraftprovetMarthe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herlig å kjenne litt god flyt i ekte SK Vidar-tøy! Det har jeg ventet på.

Anbefaler alle å se etter litt løp i Sverige. De er utrolig flinke til å arrangere løp. Har flotte premier (pengepremier i Kraftprovet), bra atmosfære, hyggelige omgivelser og menneskene heier på alle, uansett hvor de er fra og nivå. Takk for meg! Jeg kommer veldig gjerne tilbake.

Nå nyter vi gode sommerdager hjemme. For et vær! Det er nesten for mye av det gode. Da jeg reiste hjem fra jobb i kveld kl 19 var det 28 grader i skyggen. Nesten glad jeg ikke skulle ut og trene da. Så nå sitter vi bare og slapper av ute.

Ronnie er jo i ekstrem treningsmodus om dagen. Birkebeinerrittet er det store målet. Han har plan for hver eneste dag og en ganske så punktlig treningshverdag. Formen er det jeg vil kalle bra. Han holder følge på løpeintervallene (i alle fall de litt kortere dragene) og ser ut til å være godt i rute. Jeg lar meg aldri slutte å imponere over hvordan han går fra å være dvask i kroppen med litt for mye å dra på i april til å bli meget godt trent i juni/juli. Har aldri sett han så gira som nå. Nesten glad det bare en drøy måned igjen til slaget mellom Rena og Lillehammer skal stå. Håper han får avkastning på det han legger ned. Imponerende er det uansett av en som ligger i dvale treningsmessig fra oktober til april hvert eneste år.

Publicerat: 2013-07-24 21:22 Kommentarer (0)Noen ganger blir det forandringer!

Jeg sitter nå og koser meg ute i et strålende sommevær. Disse dagene skal benyttes til fulle med frokost, lunsj, middag og kvelds ute hver eneste dag. Det er dette som er det beste med norsk sommer og da kan syden være syden. Ingen plasser i denne verden slår sol, sommer, blide og positive nordmenn som har ferie i eget land. Jeg får aldri nok av det!

image

Bildet er tatt av Heming Leira i Kondis

I går skulle jeg egentlig ha løpt Strømstadmila. Hadde planlagt dagstur med min mor og far, men da det ble ekstra jobbing i disse ferietider fristet det ikke for min del med nesten 4 timer kjøring til start alene. For deretter å kjøre hjem igjen på kvelden. Litt synd, for jeg har kjent på formen at den har vært ganske OK. Kunne ha vært spennende å få prøvd seg i et sterkt startfelt. Håper det kan komme en dag senere. Fryktet litt at en slik dag ville tatt mer krefter enn det jeg hadde fått igjen av en slik lang dag, og kanskje litt feil oppladning med bilkjøring.

Jeg fant en god erstatning i Unionsmarathon. Der hadde de en flott 10 kilometer. Løypa var tøff – skikkelig tøff med mange harde motbakker, grus som underlag (gress og sti siste kilometer). Her fikk man testet kapasiteten og svettefunksjonen i kroppen. Med fasiten i hånd ser jeg tilbake på en flott dag. Kroppen virket bra, svettefunksjonen var dårlig, som vanlig. Jeg takler varme elendig. Tida ble helt OK. Positivt var det at det kun var en herreløper foran i mål og at jeg klarte å kapre ny løyperekord til SK Vidar. Det er vanskelig å sammenlikne med andre løyper, men følelsen underveis er den beste jeg har hatt hittil i år. Samtidig hadde jeg supert reisefølge i en kompis som perset på maraton. Reiseveien var også en god del kortere enn en tur til Strømstad. Stor forskjell på 2 timer en vei, kontra det dobbelte. Energien var iallfall på topp da mamma og pappa vartet opp med grillmat og en tur langs Mjøsa på kvelden.

Ronnie har reist på hytta for å trene og kose seg. Planen min er å reise dit tirsdag kveld etter jobb. Da blir jeg der til søndag. Det gleder jeg meg til. Fjellet i bra vær er helt supert.

Resten av sommeren går med til mer jobbing, noen gode konkurranser og fortsatt god trening. Noen av de andre i SK Vidar, deriblant Jack og co, reiser til St.Moritz i juli på høydesamling. Jeg så på muligheter for reise den 20.juli etter en konkurranse jeg skal delta på, men for å være ærlig har jeg ikke økonomi til å reise. Jeg må bare stikke fingeren i jorda og innse at sånn er det nå. Trene kan jeg gjøre hjemme! Bare å løpe raskere det og gjøre jobben. Resultatene kommer etterkvart. Målet i høst er iallfall klart.

Ønsker dere alle en riktig så fin ferie og husk det å gripe dagen. Vi lever bare en gang.

Publicerat: 2013-07-08 20:39 Kommentarer (0)MerMarthe Katrine Myhre

Langdistanseløper med maraton som favorittdistanse, men vil bli raskere på de kortere distansene. Bor i Hunndalen, rett utenfor Gjøvik. Et treningsparadis både sommer og vinter. Her er det lett å finne seg godt tilrette og leke seg gjennom de mest utfordrende treningsøktene. Her kommer jeg til å skrive om trening og mye annet spennende som gjør livet godt å leve. Jobber som lærer og skriver litt for ulike magasiner. Løper i verdens beste klær fra CRAFT SPORTSWEAR NORGE og med sko fra SAUCONY NORGE Egen blogg: http://www.marthemyhre.no/

RSS-flödeMest lest
Kategorier

  1. » Trening


I bloggen

Askild Vatnbakk LarsenMer

Om litt over tre uker løper jeg Hardangerjøkulen ultra. Det er et nytt løp på kalenderen, og har ... [Läs mer]

Anders Storhaug HeenMer


Kan du hjerte- lungeredning (HLR)? Er du klar til å forsøke og redde liv om et medmenneske faller ... [Läs mer]

Lidingöloppet 2019Mer

Hei. Nå har det gått noen uker siden sist jeg skrev. Da var det slutten av august og jeg hadde ... [Läs mer]

Følg Runner's World fb_symbol

Påmelding nyhetsbrev

Annonser
Annonser
Annonser